Dvůr trnů a růží přehled

Dvůr trnů a růží
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286248/bmid_dvur-trnu-a-ruzi-5Mh-286248.jpg 4 4458 4458

Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Thorns and Roses , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr trnů a růží. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (901)

jajinka013
předevčírem 5 z 5

Skvělá kniha, přečetla jsem ji za pár dní.. hlavní postavy jsem si zamilovala a prožívala to vše s nimi :) teď jdu na další díl...

eliskahladikova
předevčírem 5 z 5

Dlouho jsem se této knize vyhýbala, jelikož na mě vyskakovala úplně všude a já si říkala že tak dobré to být nemůže. No bylo. Feyre mi byla celkem nesympatická ale zato jsem si zamilovala vedlejší postavy Luciena a Rhysanda. A teď mě omluvte, musím jít číst druhý díl.


natalkadI3B
22.07.2024 5 z 5

Jsem snad jedna z posledních na planetě, která tuhle sérii nečetla a tak jsem se do ní pustila a příběh mě úplně pohltil. Je to čtivý retteling, kdy máte potřebu číst dál. Tak prvních 300 stran se nic moc nedělo, ale autorka všechno umí tak podrobně popsat, že mě to bavilo a uměla jsem si to představit. Na konci se to rozjelo a byl to opravdu ten temný svět Víl, který mě tak moc bavil. Feyre jsem si oblíbila a přišla jsem na chuť i jiným postavám. Úplně jsem si zde zamilovala Tamlina a Luciena, který mě svými poznámkami bavil. Knížka by takhle dle mého pocitu šla ukončit i bez dalších dílů, ale jsem ráda, že to je trilogie a rozhodně můžu říct, že i když některým se takhle knížka tolik nelíbila, tak mě moc.

všechny komentáře

Související novinky (3)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


20 knih, které si uživatelé chtějí koupit

21.11.2016


10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze knih

14.09.2016


Citáty z knihy (2)

Protože mě tvá lidská radost fascinuje - to jak věci prožíváš, v krátkém čase, který ti byl určen na tomto světě, tak prudce a hluboce a vše najednou, je úchvatné. (Tamlin k Feyre)


"Zůstaň s vladařem, lidská ženo."


Kniha Dvůr trnů a růží v seznamech

v Právě čtených87x
v Přečtených6 139x
ve Čtenářské výzvě786x
v Doporučených765x
v Knihotéce1 389x
v Chystám se číst1 475x
v Chci si koupit519x
v dalších seznamech44x