Rod země a krve přehled

Sarah J. Maas

přehled

Bryce je 25 a žije už dva roky sama po záhadné vraždě svých přátel. Případ byl uzavřen a považován za ukončený dokud o dva roky později vrah neudeří znovu a nezabije další lidi naprosto stejným způsobem. Bryce se stane hlavní podezřelou, neboť každou z obětí viděla jako poslední. Aby dokázala svou nevinu musí případ vyřešit a tak dostane tvz. ochránce a pomocníka Hunta Athalara. Společně pátrají a pravda, která vyjde najevo by je ani v nejdivočejších snech nenapadla.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2020 , CooBoo
Originální název: House of Earth and Blood, 2020

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Rod země a krve" od Sarah J. Maas přináší napínavý příběh plný emocí. Čtenáře vtáhne do fascinujícího světa, kde se mísí fantasy prvky s detektivní zápletkou. Hlavní postavy, Bryce a Hunt, procházejí složitými situacemi, které je nutí čelit svým minulostem a odhalovat tajemství. I přes pomalejší začátek se děj rozvíjí do strhujícího vyvrcholení, které mnohé překvapí. Autorka opět dokazuje svůj talent a schopnost vytvořit poutavý příběh, který si čtenáři zamilují. Více v komentářích.

Komu by se kniha Rod země a krve mohla líbit?

• Fanoušci fantasy a detektivních příběhů
  • Čtenáři, kteří ocení silné postavy a jejich vývoj
  • Milovníci emocionálních a napínavých příběhů
  • Ti, kteří mají rádi kombinaci romantiky a akce

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rod země a krve. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mnohoknih
17.03.2026

Tenhle druh příběhů posuzuju už vlastně jen podle toho, zda je hlavní hrdinka blbka, která mě akorát tak štve nebo se povedla a má mozek a zásady. Bryce je to druhé a je úžasná! Její přístup k alfablbcům je neskonale osvěžující. Její věrnost přátelům je srdceryvná. A její rodinné poměry fakt zamotané. A důležité. Z čehož plyne, že její vztah k autoritám je...no spíše není. Je to romantická fantasy, takže tu najdeme víly, démony, anděly i archanděly, Věštkyni, čarodějnice a další druhy. Lásku taky, i když to kolikrát vypadá, že ne. Fakt nechápu, jak autorka dokáže neustále psát takové bichle. Vždyť je to téměř všechno na jedno brdo. Ovšem to brdo člověk čte se zatajeným dechem a posledních zhruba 200 stran na jeden zátah! Tempo děje je akční, plus je Bryce poměrně vtipně sarkastikcá, takže žádná nuda. Kdo za všechno zlo v tomto příběhu může, jsem netušila. Hajzlů je tam dost, tak bylo z čeho vybírat. Na začátku knihy je mapa města, což se při honičkách hodí. Člověk ví, kudy běží. Třeba já teď běžím pro další díl :-)

všech 460 komentářů

Související novinky - Rod země a krve (5)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

10 nejprodávanějších eknih (říjen)

01.12.2020

10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

S láskou je všechno možné.

„Tak jdeme. Ať mají naši předci důvod otáčet se v hrobě.“ - Bryce (str. 64)

všech 18 citátů najdete u autora

Ocenění knihy (3)

2020 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)
2020 - HumbookAwards (Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
2020 - HumbookAwards (Young adult kniha roku)

Kniha Rod země a krve v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 882x
v Mé knihovně1 192x
v Chystám se číst1 219x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi