Dvůr mlhy a hněvu

Dvůr mlhy a hněvu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306865/bmid_dvur-mlhy-a-hnevu-7Ms-306865.jpg 5 3479 725

Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid. A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží? ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Mist and Fury , 2016


více info...

tereziehl
tereziehl
13.03.2024 5 z 5

Skvělé. Dynamické, krásné, vzrušující i napínavé. Těším se na další díl a jsem moc vděčná, že jsem se do série pustila. Je to přesně ta kniha o které přemýšlíte, i když ji zrovna nečtete.

VeBruLove
VeBruLove
05.03.2024 5 z 5

Tohle byla jízda! Po pomalém prvním díle se stane toto? Jako jak má člověk žít normální život po Rhysovi?
Tamlin? Ne díky....bat bojovníci? Jasně.
Nejlepší díl z celé série, strašně jsem si všechny oblíbila, hlavně ústřední dvojici. Všechno krásně vysvětleno a posledních několik stran neuvěřitelná strhující jízda... jak je zvykem. Nemůžu hodnotit jinak než plný počet a nevím jestli ještě někdy přečtu něco lepšího.


Tereza.Fait
Tereza.Fait
29.02.2024 5 z 5

Tak tady se to teprve rozjíždí.. Miluju Rhyse, vlastně celý Night court. Myslím, že do teď jsem neměla oblíbenou ženskou postavu... s Feyre soucítím a myslím, že je napsaná skvěle!
Krásné čtení přeju! Já se těším, až si to přečtu znovu.

Yila
Yila
27.02.2024 5 z 5

No, druhá kniha v sérii a autorka se slušně rozjela. Velmi se mi líbilo, že události konce první knihy nebyly opomenuty a Feyre se postupně vzpamatovává a snaží se vyrovnat se svým novým osudem. Delší dobu jsem nečetla knihu, kde některé pasáže nebylo jednoduché číst a díky autorčinu psaní jsem se do hlavní postavy mohla vcítit a prožívat emoce spolu s ní. Velmi se mi líbily odkazy na první knihu a vysvětlení některých skutečností, kapitola 54 mě uchvátila, jako asi každého čtenáře. Posledních sto stránek jsem přečetla jedním dechem a hned se vrhla na třetí díl.

MartinaCh27
MartinaCh27
04.02.2024 5 z 5

Tato kniha rozvíjí příběh Feyre Archeron a jejích dobrodružství v magickém světě, který je plný nečekaných zvratů, politických intrik a silných emocí.

Sarah J. Maas opět předvádí svou schopnost vytvářet komplexní a živé postavy, které se vyvíjejí a procházejí náročnými situacemi. Feyre je opět postavena před rozhodující volby a musí čelit mnoha výzvám, které vzejdou z jejího spojení s magickým světem Dvora mlhy a hněvu.

Příběh je naplněn temnými tajemstvími, nečekanými spojenectvími a nesmírně silnými emocemi. Sarah J. Maas dokáže přenést čtenáře do fantastického světa, kde jsou na každém kroku pocity, akce a intriky. Kniha skvěle kombinuje prvky fantasy, romantiky a dobrodružství, což ji činí nesmírně poutavou četbou.

Kniha není jen pokračováním příběhu, ale také rozvíjením celého světa, který autorka stvořila. Pro ty, kteří milují Sarah J. Maas a její schopnost vytvářet pohlcující příběhy v magických světech, je tato kniha naprosto neodolatelná.

ladakach
ladakach
31.01.2024 5 z 5

Vždy přicházím s lehkou obavou z pokračování sérií následujících po úspěšné první knize, avšak zde obavy předčily veškerá očekávání. Naprosto brilantně promyšlené navazování na původní linku. Přicházejí nové problémy, které ale nejsou na sílu vytvořeny „aby bylo o čem psát“, ba naopak postupně jsou nám dávkovány a propojovány s původním příběhem.

Autorčino vyjadřování je tak precizní, že nemáme nejmenší potíž s pochopením. Její obraty a slovní vyobrazení jsou vtahující. Stránky před očima letí samy. Je umění, jak autorka dokáže slovy zařídit, aby mě měla přesně tam, kde mě chce mít. V prvním díle to byl právě Tamlin, za kterého bych padla, ale nyní si jen tluču na čelo, protože celé me srdce patří Rhysovi.

Při těchto pohádkových námětech vždy odhaduji, jak se situace vyvrbí a jsem příjemně překvapena, když je to jinak, než si myslím. Zde tomu tak bylo a nemohu nic vytýkat.
Za mě lepší než první díl, a uvidíme, jak si povedou ty následující.

Dizzy3
Dizzy3
29.01.2024 5 z 5

Mám dost velký strach, že po téhle knize a sérii si už nikdy nepřečtu nic lepšího.. Nutí mě to zpochybnit všechny mé komentáře u jiných knížek, kde jsem psala o jejich dokonalosti, protože tomuhle příběhu nesahají ani po kotníky... a ten pocit, kdy nedokážete myslet na nic jiného a chcete jenom číst a zárověň doufáte, že kniha nikdy neskončí to jen umocňuje...

A Rhys se mi neměl vůbec dostat pod ruce jsem navždy ztracená..

Tess_BooksNerd
Tess_BooksNerd
27.01.2024 5 z 5

Můj milý svět Prythian...

"Na hvězdy, které naslouchají... A na sny, které se plní."

Tento díl čtu již podruhé. A stále mě dokáže pohltit. Stále cítím tu zoufalost, naplnění, pochopení a nehynoucí lásku. Rhysand je prostě zlatíčko. Stále nafoukaný a egoistický zmetek, ale jeho si zamiluje snad každý čtenář. Tento díl je spíše takový více informativní. Romantická linka tu jede na plné obrátky a boj a válka jdou do ústraní. To přijde až ke konci příběhu. A mě to vůbec nevadí. Užívám si ten čas strávený nad knihou. Sdílím s Feyre její pocity a zamilovávám se do Rhyse stejně jako ona. Znovu a znovu.

Série ACOTAR se stala mou nejoblíbenější a ze mě se stal šílenec, který musí mít vše, co je s tímto světem spojeno. Ať už jde o mikiny, trička, hrníčky, světla, obrazy nebo pouhé samolepky. Musím to mít vše protože Prythian je svět, kam bych se vydala, kdyby to bylo možné.

Schary
Schary
17.01.2024 5 z 5

Čtivá fantasy oddechovka, která je plná romantiky.

jana1874
jana1874
13.01.2024 5 z 5

Tady na hodnocení neexistuje dostatečný počet

,,Na hvězdy, které naslouchají, a na sny, které se plní. "

Tenhle díl čtu minimálně už potřetí a stále se mi líbí. Je to . Pokaždé najdu něco nového, čeho jsem si předtím nevšimla, další souvislosti, které mě víc zaujmou či něco přiblíží. Druhý díl mám radši než první hlavně díky tomu, že od začátku fandím Rhysovi

Rhysand je nejkrásnějším vladařem.
Rhysand je nejrozkošnějším vladařem.
Rhysand je nejmazanějším vladařem.

Tenhle svět je neuvěřitelný, jak je všechno promyšlené a zapadá to do sebe. V tomhle díle je víc vidět, jak je jejich svět obrovský, jen popisy jednotlivých dvorů zahrnují velkou oblast, svět smrtelníků, Hybern a to všechno začínáme poznávat spolu s Feyre, které ostatní dělají průvodce, vyprávějí ji, co vědí, poznávají se, stává se z nich rodina. Rhysanda a jeho nejužší kruh zbožňuju, všechny do jednoho. Moje milovaná knižní rodina.

„Pravda je smrtící. Pravda je svoboda. Pravda dokáže ničit, napravovat a spoutávat."

K stránkám této série (a hlavně tohoto dílu) se budu vždy s láskou vracet, protože má v mém pevné místo. Mohla bych toho tolik napsat, jen by na to nevystačil limit písmen Ale pokud někdo váháte, tak tuhle sérii 100% doporučuji.

nonameperson04
nonameperson04
31.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Tohle byla fakt šílená jízda, místy jsem byla zhrozezená a místy jsem se bavila. Na konci jsem se trochu zděsila kvůli poutu mezi Feyre a Rhysem, ale naštěstí to dopadlo dobře a Feyre je pěkně chytrá mrška. Pche! A Tamlin je úplně blbej, že si nevšiml, že ho tahá za nos.

Tynyton
Tynyton
27.12.2023 5 z 5

Ačkoli má kniha mnoho stran, tak jsme ji přečetla jedním dechem a troufám si říct, že v rekordním čase. Knihu nešlo vůbec odložit. Druhý díl ten první předčil hned v několika směrech - setkáváme se s větší škálou zajímavých postav, které jsem si hned oblíbila, psychologie postav jde více do hloubky, kniha je oproti té první více akčnější a také temnější. Při čtení knihy vlastně zjistíte, že temný pán není zas tak temný, jak se zdá a že vlastně samotná temnota nemusí být zas tak špatná, může být všeobjímající a klidná. Vztah mezi hlavními hrdiny nám dá okusit pocit, jaké to je, když vše zapadne na to správné místo. Těším se na pokračování a knihu doporučuji všemi deseti.

Knihomolka_176
Knihomolka_176
02.12.2023 5 z 5

Za život jsem přečetla stovky knih nejrůznějších žánrů, nicméně nic, NIC, se tomuhle příběhu nevyrovná.
Tahle knížka je pořádná bichle, ale o to víc v ní najdete úžasu. Všechny postavy jsou propracované, mají svůj vývoj a příběh, Prythian je perfektně popsaný, stejně jako jednotlivé dvory.
Feyre s Rhysandem jsou naprosto úžasní, chemie mezi nimi sálá z každé stránky. Tamlin mě v tomhle díle neskutečně zklamal, ale snad to v příštím vylepší. Vedlejší postavy jsou perfektně promyšlené, nejvíc jsem si zamilovala Cassiana s Azrielem. Snad v příštím díle dostanou ještě víc prostoru.
Tohle je prostě MISTROVSKÉ DÍLO!

Micho86
Micho86
28.11.2023 5 z 5

Druhý díl odhalil, jak měla autorka děj ve skutečnosti promyšlený, a to dost dobře - hádám, že již při psaní první knihy smolila základy ke druhé, všechno krásně zapadalo.
Také musím ocenit, že čtenář nemá šanci si klást technické otázky, protože autorka prostřednictvím dialogů všechno přirozeně vysvětlí, což mě v opačném případě u jiných knih značně štve.
Nové postavy byly příjemným osvěžením děje a - jak jinak - i jejich charaktery jsou poutavé a jedinečné.
"Lechtivé scény", což je pojem, který jsem použila v komentáři k prvnímu dílu, je v tomto případě dost slabý výraz a občas jsem měla trochu pocit, že v ruce držím výtisk z červené knihovny.
Sestry Feyre v tomto díle dostaly větší prostor, což mi udělalo radost. Bohužel musím podotknout, že mi jejich charaktery úplně nekorelovaly s předchozím dílem - jako by si to autorka rozmyslela a rozhodla se je začlenit do děje až později. Já chápu, že v prvním díle bylo potřeba z nich udělat trochu mrchy, aby to ve vás vyvolalo sympatie k hlavní postavě již od prvních stran, ale ve druhém díle je Elain najednou nejlaskavější bytost na světě namísto původní lenivé ignorantky a Nesta ve skutečnosti není nafoukaná čůza a jenom se o všechny hrozně stará, to jsou podle mě moc velké změny..
Nicméně s jejich novou rolí v příběhu jsem spokojená a protože jsem už skoro v půlce dalšího dílu, můžu si za tímto tvrzením v klidu stát.
Taky jsem se při čtení zasmála a nebudu zapírat, že občas i nahlas, protože jak dialogy tak nadávky v magickém papírovém chatu Feyre a Rhysanda byly fakt vtipné.
Hlavní zápletka, což je blížící se válka, se krásně rozvíjí a já nemám nejmenší tušení, co se bude dít, a to se mi líbí.:)

Honey0105
Honey0105
24.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl se mi určitě zalíbil o dost víc, než ten předchozí. Rozhodně mě již stáhl do vílího světa a některé pasáže jsem hltala. Nějak se ale nemůžu srovnat s tím, že se z Tamlina jen na základě pár věcí najednou stal záporák. Tam mi přišlo, že to byla chyba jak Feyre, tak jeho a bylo poměrně divné, jak se na něj vše najednou hodilo. Až na konci to opravdu přepísknul, když se objevil v Hybernu, ale i tam vyjde třeba najevo, že předtím hledal stále možnosti, jak přetrhat pouto s Rhysandem. Tak nevím. On sám měl problémy se spaním a noční můry a Feyre se o něj v tomhle ohledu také nezajímala. Takže tohle mě zaskočilo, na druhou stranu zajímavej zvrat. Na scénu pak přícházejí opravdu zajímavé postavy. Rhysand, Cassian, Azriel, Armen i Mor. Všechny jsem si oblíbila. Feyre mě chvílemi zase trochu iritovala, například její melodramatický výstup, když zjistila pravdu o poutu s Rhysandem. Asi to nemuselo být tak přehnané, ale co. Konec zase přišel s velmi zajímavým zvratem po Feyřině hereckém výkonu. Tak hurá zpátky na Jarní dvůr, jsem zvědavá, jak se to vyvine.

Lexie321
Lexie321
05.11.2023 5 z 5

5/5 Úplne skvelé. Všetko o tejto knihe bolo úžasné a zbožňovala som pridanie Amren, Mory, Cassiana a Azriela. Bola som rád, že Nesta a Elain zohrali väčšiu úlohu v udalostiach z knihy. Osobne sa mi prvá kniha páčila možno o niečo viac, ale Feyra a Rhys boli takí elektrickí a každá ich interakcia bola krásna a ohnivá zároveň. Vrelo odporúčam.

Perry
Perry
24.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak konečně!
Konečně se můžu prohlásit za fanouška a obdivovatelku ACOTARu.
Druhý díl mě konečně dostal na druhý břeh, a že to byla tedy jízda!
Od nenávisti k lásce je moje nejoblíbenější linka, a i když mi už nějakou dobu není "náct", tak jsem si tento svět, humor a zápletku patřičně užila.
A to nezmiňuji Rhyse a celou jeho bandu :D
PS: Pár posledních kapitol to bylo peklo.

Gordonlord
Gordonlord
21.09.2023 odpad!

Neuvěřitelný odpad.

Autorka zde opět přemílá stejnou osu jako v první knize. Opět nový mocný vladař, kterého Feyre nejdřív nenávidí, pak ale zjišťuje, že vlastně není tak špatný, až se do sebe nakonec zamilují. Přesně to samé přes kopírák, co v první knize s Tamlinem. Co na tom, že tahle zápletka je nejhlubší dno všech harlekýnek ever. Postavy, příběh a další zápletky to mohou vynahradit.


Jenže ! Ono tady už nic dalšího není. Hlavní hrdinka je v knize středobod celého vesmíru. Všechny postavy jen řeší její citečky a vyjadřují se k tomu, jak kolem sebe s vladařem vílího dvora tančí. Jedinou náplní knihy je dost přímočaré, kýčovité a nenápadité budování jejího vztahu s Rhysanderem. Na začátku knihy naprosto přesně víte, co se bude dít, jak k tomu dojde a kdy se to stane. A ono to taky přesně tak proběhne. Ostatní postavy zde nemají žádnou svoji linku, žádný prostor. I mytologie světa zůstává dokonale nevyužita a stává se tak jen tupou kulisou pro zoufalou náhražku příběhu ve stylu "musíme získat knihu, musíme získat žezlo a pak tím zachráníme svět".

Autorka umí tvořit věty, má skvělý sloh a dobře a srozumitelně se po ní čte. Její schopnost psát a svět, který vytvořila, měli potenciál. Ale rozhodla se to všechno zahodit jen proto, aby mohla čtenáře na téměř sedmi set stranách ubíjet jen a pouze nejprovařenějším kýčem všech romanťáren pro nezralé holčičky.

Vážně se tímhle komentářem nechci nikoho dotknout, první kniha měla dobré momenty (které zde byly bohužel již kompletně eliminovány), ale tohle je čistý a nefalšovaný odpad. A pokud je vám víc než 14 let a byli jste stejně jako já nalákáni vysokým hodnocením této knihy snad ve všech myslitelných žebříčcích nejlepších fantasy knih, tak ruce pryč, tenhle škvár spalte a přečtěte si radši leporelo. Má to větší hodnotu a zhruba stejně zajímavý příběh.

Anniee
Anniee
05.09.2023 5 z 5

Budu extrémně emotivní a hysterická a řeknu, že to byla nejlepší kniha tohohle roku. Strašně jsem potřebovala vypnout hlavu a realitu a tohle mi tak moc pomohlo a tak moc jsem se do toho vžila, že už se z toho asi jen tak nedostanu.
Je mi vlastně úplně jedno, že je to jedno velký klišé a že Feyre dokáže co si zamane. Who cares. Tohle nečtete protože to reflektuje realitu.
Miluju Rhyse, miluju Feyre a miluju jejich kouzelnej, netoxickej vztah. Miluju Luciena, Cassiana a Mor. No Achjo. Ještě tak dvacet dílů prosím.

Tess_BooksNerd
Tess_BooksNerd
05.09.2023 5 z 5

Po prvním dílu jsem nedokázala číst dál. Četla jsem spoiler a věděla jsem, co se stane. A nechtěla jsem to. Po pár měsících jsem ale poznala, že je pravý čas na druhý díl. A nemohu být více, než překvapena a ohromena. Druhý díl je plný poznání, lásky, něhy a hněvu. Zatímco v prvním dílu je Rhys namyšlený arogantní zmetek, v této knize ukazuje svou pravou tvář. Člověk si ho prostě zamiluje. Druhý díl je prostě další srdcová záležitost a já se těším, až se pustím do dalšího.

Štítky knihy

láska magie erotika víly, rusalky fantasy

Autorovy další knížky

Sarah J. Maas
americká, 1986
2015  86%Skleněný trůn
2016  86%Dvůr trnů a růží
2017  94%Dvůr mlhy a hněvu
2016  93%Královna stínů
2020  91%Rod země a krve

Kniha Dvůr mlhy a hněvu je v

Právě čtených93x
Přečtených4 719x
Čtenářské výzvě447x
Doporučených667x
Knihotéce1 186x
Chystám se číst714x
Chci si koupit279x
dalších seznamech35x