Královna stínů

Královna stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289317/bmid_kralovna-stinu-CO8-289317.jpg 5 2742 428

Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Queen of Shadows , 2015


více info...

marie2577
marie2577
09.03.2024 5 z 5

strhující , překvapivé, působivé , napínavé , ..zatím vrchol serie..:-)

Nikusscha
Nikusscha
03.03.2024 5 z 5

Co to jako bylo? ...
Panečku, to byla jízda. V pořadí čtvrtá knížka série Skleněného trůnu a já pořád nechápu, kde se to v té autorce bere. To co zde vytvořila bylo něco neskutečného. Příběh byl nabitý od začátku až do konce a já si připadala jak na horské dráze. Chvíli nahoře, chvíli dole, chvíli jsem plakala, chvíli se smála, byla napjatá jak kšandy a chvíli ani nedýchala. Emoce jsem měla jako na kolotoči. Miluju když se záhady objasní a tady mi byly konečně zodpovězeny otázky, které mě tak dlouho užíraly.
Autorka má neuvěřitelný dar na psaní a když se v knížce něco děje tak to máte jakoby se vám před očima promítal film. Má to ten správný drive!

Aelin zde byla opět hodně tajnůstkářská, ale vyplatilo se. Vše měla do posledního detailu promyšlené. Vztah mezi ní a Jeřábem se mi moc líbil a doufám, že se v dalších dílech více rozvine.

Kapitoly s Manon a třináctkou byly parádní a moc se mi líbily. Věděla jsem, že má Manon nějaké svědomí a že se umí správně rozhodnout. Příběh, který jí řekla Asterin mě hodně zasáhl a rozplakal.

Tento díl hodnotím velmi dobře a už se moc těším na další. Ještě že jsem si pořídila rovnou celou sérii.


Honey0105
Honey0105
26.02.2024 3 z 5

V tomhle díle už se to začíná trochu hýbat. Nejdříve mě další dějové linky moc nebavily, ale to bylo jen počáteční nepohodlí. Postupně jsem si nové postavy oblíbila a byla jsem ráda, že se vše netočí jen okolo Celaeny. Určitě se hodlám poprat s celou sérií. Přesto musím přiznat, že série Trůnů mě bavila o dost více.

pavlina6482
pavlina6482
25.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Příběh je velmi poutavý především množstvím záhad a spletitých intrik. Moc se mi líbí propracovanost celé ságy (po přečtení tohoto dílu).
Spoiler.
Bohužel mě dost během čtení ruší některé věci a situace, které se zdají nedomyšlené. Daleko víc tyhle momenty vystupují z celku, když všechny ostatní zápletky jsou zdůvodněné, nebo jinak vysvětlené. Ale co ten moment, kdy Aedion dostal od krále prsten, ale král nějak už nezkontroloval, jestli si ho nasadil? Pak mi také dost nesedí celá situace ve Zlomuvalu, kdy se cca 400 stránek autorka zmiňuje, že město opouští čím dál víc lidí: množstvím poprav, odvážením vězňů do Morathu, odvážením vězňů do Endovieru a postupným únikem uprchlíků. Zní to, jako by se během měsíce vylidnilo město a zůstalo tam jen tak 10 % obyvatel. I přes to je v pohodě, když se hlavní hrdinové, po kterých všichni pátrají, objevují v kápích přes den na ulicích i na trzích.
Ale jinak je ten příběh opravdu poutavý :)

Veju007
Veju007
11.02.2024 5 z 5

Čtvrtý díl Skleněného trůnu pokořen a byl to zatím nejlepší díl série!

Celaena se vrací zpátky do Zlomuvalu, aby se postavila nejen stínům své minulosti a rovnou dvoum králům. Zároveň musí vymyslet, jak zachrání Doriana a jakse při všem tom dobrodružství nenechat zabít.

Čtvrtý díl je rozhodně nejlepším dílem série. Nejen, že Celaena má pěkně napilno, ale hodně mě bavila i linka s Manon a Třináctkou! Tohle je navíc pěkně zamotaný díl a všechna spiknutí postupně vyplouvají na povrch.

Chaol mě stále nezajímá, Doriana pořád miluju ze všech nejvíc, a přemýšlím, kdo je víc badass - jestli Celaena nebo Manon!

A posledních 20% knížky mi tedy připravovalo jeden infarkt za druhým! Tohle je jasně za plný počet a hurá na pátý díl!

L.u.c.i
L.u.c.i
04.02.2024 5 z 5

Tato kniha se mi vážně líbila, jako celá tahle série. Zbožňuji jak je děj napínavý a vše do sebe tak skvěle zapadá! Tato kniha je pro mě 10/10 a když jsem ji četla, nikdy jsem se nenudila. Kniha je dobrodružná, fantazi i romantická se skvělým dějem! Určitě moc doporučuji!

zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
19.01.2024 5 z 5

Já už ani nevím, co sem psát, abych se pořád neopakovala. Protože ty moje recenze na tuhle sérii jsou pořad samý "je to boží" a "miluju to" a už mi přijde trapný to tady psát pořád dokola. Ale jak jinak vám mám říct, že to je úžasný? A že kromě světa začínám milovat i všechny romantický linky? Že si od tý série musím dát chvíli pauzu, jinak chytím pořádnou kocovinu? Tak moc dobrý to je.

Salvatoreanne
Salvatoreanne
05.01.2024 5 z 5

Musím říct že je to skvělé .... Naprosto!!!! osobně mitrošku vadilo vyprávění z mnoha pohledů . Ale zase musím přiznat že nemotá děje ...a vše nakonec dává smysl .

slepÝVoko
slepÝVoko
03.11.2023 5 z 5

(SPOILER) S tímto dílem jsem naprosto spokojená!! Aelin se dostala z té kravské fáze fňukání a stala se velice soběstačnou vychytralou hrdinkou, co je teda až moc na vše připravená. Teď se to zase otočilo a je až moc moc moc dokonalá. Ale tahle její verze se mi líbí!! :)
Přeskočila bych všechny postavy u kterých jen dělám hmm a krčím rameny (ano i Jeřáb)... až k Manon. Miluju Manon, její chování, přemýšlení, její posun. Její zacházení s Elide. Manon je mou nejoblíbenější postavou. :)
A Lyssandra je v jejím závěsu.
Nakonec bych jen napsala, že mi v předešlém díle chyběla Kaltain... Tušila jsem, že se v ní skrývá něco více. A měla jsem pravdu, ale bylo to bolestné číst její úseky. Ani Dorian mě tak nezasáhl.

hanavka
hanavka
02.11.2023 5 z 5

Oproti Dědičce ohně tento díl nemá hluchá místa. Moc jsem si ho užila.

mondulinecka
mondulinecka
24.10.2023 5 z 5

Nechci se opakovat, ale tohle je proste boží! Skvělý vývoj postav, napínavý děj, kdybych nemusela do práce, tak čtu nonstop! Sarah prostě umí <3

annora_cte
annora_cte
09.09.2023 5 z 5

Díky tobě se mi chce žít, Jeřábe. Ne přežívat, ne být, ale žít."

Královna stinů patří mezi mé nejoblíbenější díly z celé série. Ať už se jedná o děj, vývoj postav nebo překvapivé zvraty. Stále se opakuji, ale autorka je neskutečná s tím, co dokázala vymyslet.
Miluju fantasy a Královna stínů mi připomíná, proč tomu tak je.
Série roste díl od dílu, napětí stoupá a zkrátka se nemůžete odtrhnout. Vývoj Celaeny je v podání Maasové něco neuvěřitelného. A nejde jen o Celaenu. Dorian, Manon, Chaol a další přináší velikou roli a já upřímně zbožňuji, že můžeme nahlédnout do hlavy i jim.
Upřímně nemám nic, co bych vytknula. Užila jsem si to. Zamilovala jsem se do Manon, brečela jsem pro Doriana, měla nervy kvůli Chaolovi a zadržovala jsem dech pro Celaenu s Jeřábem. Nikdy mi žádné postavy nepřirostly k srdci tolik jako z téhle série. Ať už jde o výše jmenované, Aediona, Třináctku, Elide, Lyssandu či Lorcana. Až mě zamrzelo, že když jsem knihu dočetla a zvedla oči, nikdo z nich vedle mě nebyl. Nikdo nebyl skutečný.
Královna stinů si jednoznačně zaslouží pět hvězdiček. Opravdu nemám nic, co bych zkritizovala.

Tebby
Tebby
29.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Před touto knihou jsem četla Krvavé ostří, takže některé části mi byly blízké. A na jiné jsem pro změnu musela vzpomínat a připomínat si, kdo jsou jednotlivé postavy. Třeba na Gavriela jsem si vzpomenout nemohla. Zhruba do půlky mi připadalo, že se děj táhne, pak se ale objevil Rowan a vše se rozběhlo na plné obrátky a já se nemohla odtrhnout. Teď mě čeká Říše bouří a Věž úsvitu, které dle anglického návodu zkusím číst na tabletu... Jedná se o 1300 stran textu... tak jsem na sebe zvědavá. 4,9*. První díl za mě zatím stále vede.

Carol1122
Carol1122
26.08.2023 5 z 5

Napínavé dobrodružství od začátku do konce a Aelin mi začíná být čím dál víc sympatická. Není to prostě obvyklá královnička, bojuje od začátku až do konce. Nové postavy mne zaujaly a celkově jsem si příběh užívala i více než předchozí knihy. Tak jsem zvědavá na pokračování :)

klarka009
klarka009
09.08.2023 5 z 5

4.díl ze série Skleněný trůn mě zatím bavil ze všech nejvíce. Je to nabité akcí a je to neskutečně čtivé měla jsem přečteno asi za tři dny a to je u mě fakt výkon vzhledem k tomu, kolik má kniha stránek :) tento díl je plný zvratů a intrik, a já smekám před autorkou jak to vždy dokáže tak pěkně vymyslet
Oproti předchozímu dílu mě tu začali hodně bavit kapitoly s Manon a třináctkou, velmi mě baví jak se její postava vyvýjí. A jsem velmi zvědavá co nám ještě přinese nová postava Elide :)
Jak už to u Massove bývá, tak za mě opět velké doporučení :)
Tato série je díl od dílu lepší

eva-lupen
eva-lupen
22.07.2023 5 z 5

Pěkně se to rozjelo. Napínavé od začátku do konce. Už i čarodějnice začínají být sympatičtější, takže už mne baví všechny dějové linky. Závidím autorce její fantazii! Nemám problém si to všechno představit, ale vymyslet to, to teda klobouk dolů.

Luccinda
Luccinda
19.07.2023 4 z 5

Tak tohle je Maasová tak, jak ji známe. Už žádné chození kolem horké kaše, v tomhle díle se příběh rozjel úplně neskutečně! Bavily mě všechny dějové linky a líbilo se mi, jak se to postupně začalo všechno propojovat. Jediné, co bych knížce vytkla, byl zdlouhavý začátek, kterým jsem se musela chvilku prokousávat, ale pak už to naštěstí jelo.

Znovu jsem se utvrdila v tom, že Chaol je ta nejotravnější a nejufňukanější postava ze všech. Ale ostatní postavy jsou čím dál zajímavější. Celaena / Aelin mě baví od samého začátku, Manon je láska, Jeřába jsem si taky oblíbila, ale nejvíc jsem zvědavá, jak to dopadne s Dorianem. Doufám, že v dalších dílech dostane ještě více prostoru.

gabca2003
gabca2003
21.06.2023 5 z 5

Úžasné, zatím nejlepší díl. Těším se na pokračování.

Péťa.Š
Péťa.Š
18.06.2023 5 z 5

Úžasná série, moc doporučuju. Těším se na další díl

Kat9
Kat9
10.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Tohle je podle mě zatím nejlepší kniha, kterou jsem od autorky četla. Rozhodně je zatím nejvíce akční ze všech. I tady si vyskytlo pár neakčních míst, jako u této autorky vždy, ale podle mě tady bylo mnohem více akce než jen v posledních 100 stranách. Miluju tuto sérii. Za mě nejlepší od Maasové. Přála bych si, aby autorka v budoucnu napsala něco podobného s méně romantikou a více high fantasy. Zde je vidět, že na to rozhodně má. Tím ale neříkám, že se mi její romantika nelíbí, jen je fajn, když to projednou není to hlavní téma knihy. Osobně se moc těším na vývoj vztahu Doriana a Manon (aka mých dvou oblíbených postav) a taky na další páry, o kterých už z fanartů vím, že vzniknou.
U Maasové musím hodně ocenit, jak tady dokázala pracovat s více POV. Moc se mi líbili kapitoly z pohledu Doriana, když byl posedlý. Dodávalo to příběhu grády. Taky mě hodně bavilo vše, co se dělo v táboře čarodějnic. Kaltain je líto. Zaujala mě i nová postava Elide. Jsem zvědavá, kdy se setká s Aelin. Taky mě překvapil plot twist s králem, který jsem, ani přes všechny spoilery, co vím, nečekala.
Každopádně každému doporučuju vyhýbat se spoilerům o této sérii, ačkoli to může být těžké. Mně mrzí, že jsem si tak hodně věcí prozradila. I když aspoň pořád méně než o Dvorech.