Dědička ohně přehled

Dědička ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281807/bmid_dedicka-ohne-wNH-281807.jpg 5 3134 3134

Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne. Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost. Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Heir of Fire , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědička ohně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (478)

apq
předevčírem 4 z 5

Tak s dalším dílem musím říct, že kvalita je opět vyšší, než předchozí díl.
V tomto díle mě sice Caelena opět dost štvala, ale už to bylo lepší, než v předchozích dílech. Velice se mi líbil vývoj její postavy a její vztah s Jeřábem.
Vlastně všechny linky, kromě Manon, mě moc bavily.

zuzmi39
23.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Série třetím dílem krásně graduje a příběh je čím dál lepší, napínavější a zamotanější. Přibývá nám zde několik nových postav, z nichž však každá je něčím jedinečná a má v příběhu svou důležitou úlohu. Nejzajímavější je rozhodně dějová linka Celaeny, na které jde během knihy krásně vidět velký posun jak psychický, tak i co se jejích dovedností týče. Rowan (přes český překlad Jeřáb se prostě nepřenesu) je velmi zajímavou postavou, kterou zprvu nenávidíte za to, jak se k Celaeně chová, ale nakonec si ho zamilujete a konečně je asi první postavou, která ji chápe a za nic neodsuzuje.
Linka Manon byla zajímavým zpestřením a jsem zvědavá, co v dalších dílech přinese. Zejména Abraxos mi přirostl k srdci.
Poslední strany knihy byly, jak u Maasové bývá zvykem, plné napětí a já mám chuť okamžitě sáhnout po dalším dílu, abych věděla, co se s hrdiny bude dít dál. Hlavně s Dorianem a Aedionem.


meredith6677
08.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl ToG mě bavil zatím nejvíce. Alespoň co se týkalo Celaeniny dějové linky. Ta mi přišla nejzajímavější a pohledy dalších postav mi ten děj zbytečně narušovala, i když důležitost příběhu i z jejich strany je jistě důležitá. Ale kdo by se chtěl nechat rušit od příběhu Rowana a Celaeny, že? Ale abych byla upřímná, bavil mě tedy i pohled Aediona a jsem zvědavá, jakým směrem se v dalším díle bude jeho osud ubírat.

Nicméně, vývoj a růst Celaeny se tu pěkně rozvíjel a nakonec se odhalilo i něco z její minulosti. A snad nebylo na škodu, že jí někdo dal nakládačku občas byla fakt na facku.
Líbila se mi i ta pointa, že nakonec snad našla někoho, kdo jí neodsuzoval za nic z toho, co se jí v minulosti stalo, nebo co ne/udělala a byl jí podporou - tohle mě mrzelo a zároveň iritovalo u předchozího dílu, kdy hlavně Chaol (kapitán stráže), nedokázal překousnout to, co údajně Celaena dělala.

Dorianova dějová linie za mě byla nejslabší a měla jsem jí chuť přeskakovat, stejně jako mnohé pasáže z pohledu Manon. Abraxos je ale slaďouš a nevím, že jsem si u něj sem tam vzpomněla na Bezzubku nebo býka Ferdinanda

Jak bývá u Maasové zvykem, posledních dvě stě stran bylo nabitých akcí a jeden se nemohl od knihy odtrhnout až do velkolepého finále, kdy prostě čtenář chtě nechtě musí sáhnout po dalším díle.

Četla jsem, že správně by se po tomto díle mělo číst Krvavé ostří, ale nějak se nemohu odtrhnout od současného budoucího děje knih, takže se mi momentálně nechce vracet k minulosti Celaeny - snad až jako úplně poslední kniha.

Takže se jde pokračovat čtvrtým dílem Královna stínů...

všechny komentáře

Související novinky (1)

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Citáty z knihy (4)

Aedion nebyl šlechticem, který si popíjí víno někde v hradu. Důvěrně znal dotek kovu a pot na kůži, seděl v téhle ušpiněné hospodě a pil jejich pivo. Ať to Aedion hrál, nebo ne, věřili, že mu na nich záleží a že jim naslouchá. Dmuli se pýchou, když si zapamatoval jejich jména, jména jejich žen a sester, a usínali s jistotou, že se na ně dívá jako na své bratry. Aedion se postaral o to, aby věřili, že za ně bude bojovat a zemře pro ně, a oni na oplátku budou bojovat a umírat pro něj.


Přetvoří svět - přetvoří ho pro ně, pro lidi, které milovala tímto úchvatným planoucím srdcem. Vytvoří svět tak nádherný a vzkvétající, že až je znovu potká v příštím světě, nebude cítit hanbu. Vybuduje svět pro svůj lid, který tak dlouho dokázal přežít a který ona už nikdy neopustí. Vybuduje pro ně království, jaké nemá obdoby, i kdyby to mělo trvat do jejího posledního vydechnutí. Byla jejich královnou a nemohla jim nabídnout nic menšího. (Aelin)


Byla Aelin Ashryver Galathynius - a nebude se bát.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Dědička ohně v seznamech

v Právě čtených64x
v Přečtených4 579x
ve Čtenářské výzvě229x
v Doporučených478x
v Knihotéce1 165x
v Chystám se číst600x
v Chci si koupit235x
v dalších seznamech22x