Půlnoční koruna

Sarah J. Maas

Skleněný trůn série

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , CooBoo
Originální název: Crown of Midnight, 2013

Komentáře knihy Půlnoční koruna

luksky
18.02.2026

Chvíli trvalo, než jsem se do příběhu dostal, ale když se to pořádně rozjelo, tak to bylo fajn a druhá půle by už byla za 4*. :-)

KnihoSny
14.02.2026

Jsem si říkala co se z ní vyklube za mě čtivé napínavé hrdinka se toho fakt nebojí :) a hlavně mě to baví číst :)

Drahuska12
28.01.2026

Půlnoční koruna – 2. díl

Tak musím říct, že druhý díl mě dostal mnohem víc než první.
Opravdu mě to bavilo.

Anotace:
Celaena Sardothien přežila smrtící turnaj a stala se královou šampionkou. Její úkol je jasný – zabíjet pro krále. Jenže nic není tak jednoduché. V temných chodbách skleněného hradu se začínají objevovat nová tajemství, magie, kterou svět považoval za ztracenou, se znovu hlásí o slovo a Celaena stojí před volbou, která může změnit nejen její osud, ale i osud celého království.

Tento díl mi opravdu vyrazil dech. Byly okamžiky, kdy jsem se u toho červenala, ale pak přišly chvíle, kdy mi tekly slzy a bylo mi vážně na nic.

Celaena v tomto díle odkrývá další tajemství a hlavně vidíme její opravdovou stránku (nebo ještě bude hůř? ). Chvílemi jsem si říkala: „Ty jo, nepřehání to už?“ Ale vlastně… asi ani ne.

Možná to někdo z vás má jinak, ale bože můj – jsem tým Chaol a opravdu doufám, že to dopadne tak, jak si přeju. Jenže jelikož má tahle série ještě spoustu dílů, dost se bojím, co přijde dál.

Kiwicatko
09.01.2026

Prvni pulka me moc nechytla a trapila jsem se s ni celkem dlouho, pak se to ale nejak rozjelo a najednou to slo a vtahlo me to.
Jen doufam, ze to takhle nebude porad. Nebavi me se porad premlouvat abych pokracovala.
A neskutecne me irituje Chaol. Boze, jak ten je naivni. Vazne, narvat mu hlavu do zdi a mozna by se mu rozsvitilo. Fakt me zere.

simončely
08.01.2026

Za mě lepší než první díl, ale pořád jsem si z toho na zadek nesedla. :) Každopádně mě to pořád nutí číst dál a určitě mě to nenudí. No a pokud budem pokračovat v stoupajícím trendu, tak si z toho možná i na zadek ještě sednu :D

_eliStark
04.01.2026

No prosím, tohle bylo mnohem lepší než první díl! Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit.

Kathii
03.01.2026

První polovina byla zdlouhavá a nic moc se tam nedělo, naštěstí pak se vše zlomilo a nabralo "grády", tak jsem zvědavá,zda autorka bude tempo/děj gradovat,pokud ano,bude to bomba... uvidíme:)
Chemie postav super. Jiskří to, že člověk ani neví kam

Mathiola8
17.11.2025

Tento díl mi trval dýl přečíst. Byly chvíle, kdy mě to nebavilo. Chvíle kdy jo.

Magnolka
15.10.2025

(SPOILER) První dva díly, které se odehrávají čistě na hradě a ve Zlomuvalu, jsou z této série mé nejoblíbenější. Druhý díl nás přivádí hlouběji do podhoubí hradu a přicházíme na kloub divným věcem, které se na hradě dějí. Je to opět tajemné, místy i temné.
Upřímně Celaena je jako hlavní postava neskutečně labilní člověk snad s několika psychickými poruchami najednou. Ale Dorian a jeho samota při objevování magie, Chaol, který obětoval život u dvora v Anielle pro službu králi, která není taková, jak se zdálo a řeší svůj vnitřní konflikt... To mě baví. A samozřejmě arogantní klepadlo Mort :-)

Reganjames
18.09.2025

Druhá časť série a stále len jemný rozbeh celého príbehu. Hlavný zvrat je síce dlho pred odhalením ľahko predvídateľný, no na celkovom zážitku mi to nič neubralo.

zuza.fr
10.09.2025

Musím dát méně hvězdiček než prvnímu dílu.
Příběh je zajímavý, spletitý, rozuzlení jsem čekala, ale i tak super. Občas mě myšlenkové pochody Celaeny štvou, stejně jako (ne)komunikace se všemi, aby si na konci dílu stejně vše všichni řekli
A vůbec mě teda nebaví vztah Chaol/ Celaena
Vážně doufám, že se něco stane ještě s Dorianem
Protože tohle je takové..meh..trochu lepší přátelství

kate_h
25.08.2025

Nečetlo se to špatně, chvílemi mě to teda nudilo. Uvidíme, co další díly.

zelena_zabicka
14.08.2025

Též druhý díl hodnotím vysoko. Opět dávka tajemství, z nichž některá se objasní, některá ještě víc narostou, děj se posunuje, romantická linka je sice taková neslaná-nemastná, ale k příběhu se hodí. Pouštím se do dalšího

brabpa
12.08.2025

Druhý díl nezklamal a je super stejně jako první. Místy možná trochu temnější. Určitě doporučuju.

Macula
24.07.2025

Uf. Tak tohle byla jízda. Odhalování tajemství, spousta akce, pátrání v minulosti a složité intriky. Jen tak mimochodem, kdyby k sobě byla ústřední trojice víc upřímná, bylo by to o dost jednodušší.

Po prvním dílu do sebe začínají dílky konečně zapadat a celý příběh se stává ucelenější. Záhady a tajemství přibývají, ale zároveň do sebe souvislosti lépe zapadají. Navíc se nám zde konečně naplno rozjede romantická linka, která ovšem připomíná horskou dráhu.

Kromě Eleny poznáváme další mystická stvoření a obecně je zde více kouzel a magie, což knize v mém případě neskutečně přidává na čtivosti.

A ten závěr ? Miluju když v knížkách přijde takový ten “aha” moment a mé tušení se potvrdí.

Ano, tenhle díl pro mě byl dechberoucí. Půlnoční koruna je neskutečné promyšlená a do detailu dotažená kniha a já se strašně těším na další díly.

5/5

MyBookWorld
26.06.2025

(SPOILER) Kniha, která mě chytila a nepustila!

Spoiler
Celý první díl jsem čekala, až se ti dva konečně dají dohromady, jen proto se aby se půlku druhé knihy nenáviděli?!

Nanynka645
25.06.2025

(SPOILER) No páni...Nečekala jsem, že tahle série bude tak dobrá. Tenhle díl se mi líbil ještě víc než ten první. Bylo tam napětí, bolest, láska, ztráta, zrada.. Vše, co vás napadne. Smrt princezny Nehemie mě zasáhla a ten konec? Celaena je ztracená princezna Terrasenu... Páni. Těším se na další díl.

Mrtvolka
19.06.2025

Už od začátku byla kniha čtivá, svižná a zajímavá.
Emoce byly jako na horské dráze. Od napětí, přes pocit štěstí, až k zoufalství. V jednu chvíli mi Celaena tak strašně lezla na nervy, že jsem měla chuť ji praštit!
Konec byl naprosto fantastický a já vůbec nečekala, že se dozvím něco takového!
Moc se těším na další díl!
4,5*

Laféeverte
05.06.2025

(SPOILER) Tím, že nejsem cílová skupina, tak ta romantická linka šla tentokrát úplně mimo mě. Asi je to tím, že je Chaol až takový správňák, že těžko věřit. Ostatní vedle něho působí tak nějak přirozeněji, byť se teda občas také chovají dost divně. Na druhou stranu celý příběh (samozřejmě ne to "odhalení" na závěr) se začíná slibně rozjíždět a čím dál víc mě to zajímá. Jako chápu, kam to celé spěje, ale ta cesta k cíli, ta se jeví slibně. Takže já se jdu dozvědět víc.

throughthepages
24.05.2025

Druhý díl série Skleněný trůn mě bavil ještě víc než první. Sarah J. Maas skvěle rozvíjí příběh a přidává na temnotě i napětí, díky čemuž jsem knihu nemohla odložit.

Celaena Sardothien teď slouží králi jako jeho bojovnice, ale ve skutečnosti hraje vlastní nebezpečnou hru, aby chránila své blízké a zjistila pravdu. Postupně se odhalují nové vrstvy její osobnosti, a přestože zůstává silná a odhodlaná, ukazuje i své slabiny, což ji dělá ještě zajímavější.

Chaol a Dorian dostali v příběhu víc prostoru, což mě potěšilo – oba mají své momenty, které zaujmou, a i když mám Chaola o něco radši, Dorian mě v tomto díle hodně překvapil.

Příběh je plný akce, emocí i zvratů, které mě držely v napětí, ale musím přiznat, že závěr pro mě nebyl takovým šokem, protože jsem na ig narazila na spoilery. I tak jsem si čtení užila a nemůžu se dočkat dalšího dílu!

A protože se často říká, že první dva díly jsou v sérii ty slabší, jsem vážně zvědavá, co přinesou ty další.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi