Zelená jako smaragd
kniha od: Kerstin Gier
KoupitKoupit eknihu
Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263474/big_drahokamy-zelena-jako-smaragd-twI-263474.jpg 4.62026Drahokamy 3.
Žánr:
Literatura světová, Fantasy, Pro děti a mládež
Vydáno: 2015, CooBoo
Smaragdgrün - Liebe geht durch alle Zeiten, 2010
Komentáře (363)
Kniha Zelená jako smaragd

Poslední díl trilogie drahokamů od Kerstin byl stejně dobrý jako dva předchozí díly. Vztah mezi Gideonem a Gwen se mi líbil čím dál víc a víc. Kniha byla velice obsáhlá, ale tím jak byla dobře napsaná se mi strašně dobře četla. Hodně mě mrzelo když jsem si uvědomila, že tohle je poslední díl a pak už konec, což byla velká škoda. Knihu všem velice doporučuji.

Třetí díl byl slabší než ten předchozí, ačkoliv jsem si užívala rozkol mezi Gwendolyn a Gideonem z počátku knihy. Konec byl velmi uspěchaný a řešení mi přišlo nějaké moc snadné, na jedné stránce vymyslí teoretický plán, jak by to asi mohlo být, a na druhé se to prostě stane a konec. I tak se jednalo o pěknou sérii, dále bych v ní už ale nepokračovala.

Wow!
Tahle serie se mi hrozně líbila. Opravdu hrozně moc!! Příběh byl velmi promyšlený a myslím že když někdo dokáže napsat takový příběh tak musí být opravdu genius.
Tahle serie ma jen jeden minus a to že autorka hodně používala slovo OK. Ale to je taková malá drobnost.
Dávám 4,5/5⭐️

Závěr celé série mi možná přišel trošku uspěchaný, zasloužilo by si to asi lepší vysvětlení, přesto celou sérii hodnotím velmi kladně, určitě na ni jen tak nezapomenu.

Tento díl byl o něco výraznější, než ten předešlý. Přesto ve mně nic velkého nezanechal. Některé kapitoly považuji za zbytečný balast. Samotný závěr nijak zvlášť propracovaný. Celkově bych očekávala více zajímavějších interakcí G a G. Přijde mi, že si kniha hraje na něco chytrého, ale ono tomu až tak není.

Když budu hodnotit knihu samotnou, tak se mi zdála nemastná neslaná. Dost mi vadilo, jak je Gwen "hloupá". Děj až moc rychle utíkal. Během 14 dnů Gwen a její kamarádi dokázali rozlousknout, co jejímu dědečkovi trvalo cca 30 let... Co se mi opravdu líbilo, tak jak se přítomnost propojila z minulostí, takže člověk zjistil, kdo ve skutečnosti uhodil Gideona atd... škoda, že nebylo vysvětleno jak vznikly chronografy atd., ale chápu, že to do holčičího čtení nepatří...
Celou sérii hodnotím 4*. Příjemné čtení, které rychle plyne a člověk si odpočine =)

Celá série je skvělá...ale popravdě, zrovna ten třetí díl mi trval na přečtení nejdéle. Určitě stojí za přečtení.
Štítky
romantika láska přátelství pro dospívající mládež (young adult) fantasy pro dívky tajemství
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
Kniha Zelená jako smaragd je v
Právě čtených | 12x |
Přečtených | 3079x |