Nelži mi

Nelži mi https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421933/bmid_nelzi-mi-GTi-421933.jpg 4 115 28

Sleduj mě / Sleduj ma série

< 2. díl

Láska. Posedlost. Žárlivost. Vražda. Nikdo nemá nejmenší ponětí, co se stalo popové hvězdě Ericu Thornovi. Jeho Twitter je zmražený. Mobilní telefon se našel rozbitý a zakrvácený ve sněhu. Fanynka Tessa zná pravdu. Ke své posedlosti Ericem se ale nehodlá vracet a k Twiteru už vůbec ne. Ale co Snapchat… mohl by být bezpečnější? Po měsících, kdy se Tessa snažila splynout s davem, musí konečně čelit své minulosti. Jenomže zatímco sedí ve výslechové místnosti, všechny její odpovědi plodí jen další otázky… Pokračování úspěšného YA thrilleru z prostředí sociálních sítí – Sleduj mě.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Tell Me No Lies , 2018


více info...

Přidat komentář

SáraR.
02.04.2024 4 z 5

První díl byl za mě určitě lepší, bylo to více napínavé. Druhý díl mi přišel takový dost nijaký. Pořád se opakovalo to samé dokola. Asi by to šlo trošku zúžit a udělat jednu tlustší knihu třeba na 400 stran. Jinak, příběhově to rozhodně odpovídá wattpadu. Postavy jsou dost přehnané a ne úplně reálné. Ze začátku mi přišlo zajímavé, že si autorka vybrala postavu zrovna takového typu, ale jakmile se ukázalo, že vlastně každá postava v knize trpí nějakou poruchou, bylo to už docela otravné. Mám velmi rozporuplné pocity, ale za Ericovu roztomilost přidávám hvězdu navíc. ;)

stelka_knihomol
28.05.2023 4 z 5

Jakože první díl byl asi lepší no. Každopádně líbil se mi příběh, to bylo vážně napínavé a bavilo mě to. Ale prostě na mě byla Tessa až moc čistá. Vždyť už jí bylo kolik, 19? Její mamka byla taky trošku mimo realitu, ale co já vím. Jinak jo, líbilo se mi to, přečteno za pár dní.


Sixtinka144
19.05.2023 4 z 5

Kniha se mi pod ruku dostala skoro "omylem", a nic jsem o ní nevěděla. Vtipné je, že až teď, když píšu tuhle recenzi jsem zjistila, že toto je druhý díl. Celou dobu jsem si myslela, že se jedná o stand-alone knihu, takže jsem docela překvapená. Musím uznat, že příběh je velmi dobře napsaný, takže jsem se začetla hned a nepřipadalo mi, že by mi chyběla část informací z předešlého dílu. Příběh je docela originální, líbí se mi, jak jsou zde rozebírané nemoci hlavní hrdinky. Taky konverzace na sociálních sítích v knihách oceňuji. Říkala jsem si, že je příběh dost urychlený, ale možná to bylo způsobené tím, že jsem nečetla ten první díl. Některé pasáže jsou dost neuvěřitelné, což trochu kazí celý dojem. Nejspíš si někdy přečtu i první díl a uvidím, jestli mi "Nelži mi" bude dávat větší smysl.

beruzzka
27.08.2022 3 z 5

(SPOILER) po prvnim dile, ktery byl opravdu woow, se mi druhy libil o dost min. To tessino tehotenstvi a strachy a tu jejich cistou lasku bez fyzicke stranky bylo tezke uverit, postava jeji matky byla jeste vic mimo.

ivca84
25.07.2022 5 z 5

byl napinavější než prvni dil

Pitbullka
15.04.2022 2 z 5

První díl byl super, ale tohle bylo nezáživné trápení a brak.

janyska13
05.10.2021 4 z 5

Líbilo se mi to víc než 1. díl. Víc thrillerových prvků, víc akce, víc souvislostí s úzkostmi a stolkingem. Jen ten konec není úplně dořešený a klidně bych snesla ještě o pár stran navíc. A četlo se to dobře, což jsem přesně potřebovala.

Lucyk01
14.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl od knihy Sleduj mě. To, jak skončil první díl jsem nepobrala. Pochopila jsem ho až na začátku druhého dílu, ale je mi jasné, že to byl účel.
Každopádně když si přečtete anotaci, budete očekávat, že druhý díl bude o tom, jak se pohřešuje Eric Thorn. Ale jste na omylu. Ze začátku se dozvíte jen to rozzuzlení konce z předešlého dílu a pak jen pár stránek nebudete vědět, kde je Tessa ani Eric a co se s nimi stalo, ale zbytek knihy (cca 290 str.) se řeší úplně něco jiného. A to se ani nepíše v anotaci.
Tessu jsem si moc neoblíbila, vůbec jsem nepochopila, co Eric na ni viděl A Eric...o tom ani nemluvím, jak se choval a co dělal nepochopím. A zbylé postavy taky nic moc. Asi ze všech postav jsem neměla ráda matku Tessy a Mauryho.
A na konci to těhotenství? To jsem věděla hned, že je to fake. To jako nikdy neslyšela o těhotenském testu? Jako stává se to, ale tady to bylo očividně.
Nicméně konec jsem nečekala a o tom Maurym už vůbec ne. Ale jak to skončilo jsem spokojená. I když jsem se úplně nedozvěděla, jak skončil Maury a Blair po tom, co udělali.
Někdy mi děj připadal zamotaný a hrozně komplikovaný a špatný na zorientování. Na styl psaní jsem si už zvykla z prvního dílu.
Noo.. Abych to shrnula, za mě byl lepší první díl. Víc mě bavil, za to tady jsem se do poloviny knihy musela přemlouvat ke čtení. I když se tady vyřešilo všechno, co se nevyřešilo v první knize, ale tam mi přišlo hezké to seznamování mezi Tessou a Ericem.
V tomhle díle mi přišlo, že to autorka natahuje. Ani by mi nevadilo, kdyby všechno bylo v jedné knize. Možná pak bych to hodnotila jinak a líp.
Za mě super počtení na víkend, ale asi znovu to číst nebudu.

Alena_S
26.04.2021 3 z 5

Jak se mi u prvního dílu líbilo pojetí knihy, tady mi přišlo už dost tlačené. Řeknete si, že se hlavní postavy poučí ze zkušeností, ale autorka je za účelem zachování sociálně síťového rozměru knihy nutí do takové naivity, že i když se to jmenuje Nelži mi, věřit tomu nejde.
Sice je to díky tomu stále napínavé, ale bála jsem se nejvíc toho, že bude nutný další díl, aby se konečně projevil staronový záporák. (Ne "tamten". Ale ten, co tam škodí celou dobu, haló!)
Doporučit můžu asi hlavně jako dárek někomu, kdo se potřebuje naučit číst smlouvy dřív, než je podepíše, nebo komu přijde jako bezva nápad, když na jedné síti není bezpečno, zkusit to za pár dní o appku vedle znova.

Ivet_V
04.03.2021 5 z 5

Do tohohle jsem se musela pustit hned po dočtení prvního dílu. Ten byl dokonalý, ale tento díl byl ještě lepší. Erica jsem měla ještě radši a do Tessy jsem se už lépe vcítila. K tomu to ještě bylo mnohem zamotanější než předchozí díl. Konec jsem vůbec nečekala a rozhodně se dá v příběhu najít spoustu věcí, nad kterými by se lidé měli zamyslet.

tereza7804
12.10.2020 5 z 5

opravdu povedený druhý díl, super série! 4,8/5

LiLinka
25.09.2020 3 z 5

Pokračování příběhu Erica a Tessy se mi zdálo o něco méně chytlavé než první díl, i když to bylo vlastně rozlousknutí celé situace. Děj je celý jakýsi překombinovaný a ve výsledku nedopadl "nijak"...nerada nedočítám série, ale u této si myslím, že by to ani nebyla škoda. A to je škoda samo o sobě.

Eleanor-ka
21.09.2020 2 z 5

Přiznám, že jsem nedočetla. Oproti druhému dílu výrazně slabší a to i Sleduj mě byla už hodně průměrná YA.

uminaa
30.08.2020 5 z 5

To sa mi len zdá, alebo máme pred sebou ďalšiu knihu s otvoreným koncom? Nie je to až také zrejmé, ako pri prvej knihe, ale...
Pokojne by som brala ešte nejaký dodatok. Pár mojich otázok ostalo nezodpovedaných.
V každom prípade ma kniha bavila, dobre a rýchlo sa príbeh čítal :)

Kefyna
26.07.2020 5 z 5

I tento druhý díl mě nadchl. Přečetla jsem na jeden zátah. Pecka.

bowlly
29.06.2020 5 z 5

Top večerní čtení. první díl byl trochu lepší

smejkalova.m
27.06.2020 3 z 5

Moc mě to nebavilo, už od prvního dílu jsem čekala víc. Do tohohle se mi nechtělo, ale mám ráda dočtené série.. :-) Určitě už nikdy víc číst nebudu.

PetraBery
18.06.2020 3 z 5

Že se jedná o druhý díl jsem zjistila až doma, knihu jsem si půjčila v knihovně na základě anotace a obalu. Nejsem cílová skupina, přečetla jsem, ale nic extra mi kniha nedala. Jakou moc a jaké nebezpečí můžou mít sociální sítě, dnes ví téměř každý, koho tato problematika zajímá. Přečtu i první díl, abych věděla, co vztahu Tessy a Erica předcházelo.

spencer
27.05.2020 3 z 5

Pokud jste četli Sleduj mě a ten konec vás dostal, tak vám tato kniha dá uspokojující vysvětlení. I když mi začátek připadal pomalý, bylo to poměrně rychlé čtení. Příběh opět skáče z přítomnosti do minulosti a obsahuje výslechové kapitoly. V tomto díle bylo opravdu spoustu věcí, které mi přišly přehnané. Upřímně si myslím, že po minulé zkušenosti z hacknutými účty, by byly hlavní postavy trošku se sociálními médii opatrnější. Nebylo to špatné, konec byl překvapivý, ale na mě to tentokrát bylo až moc přetažené za uši:)

blackoutzuzi
20.05.2020 3 z 5

Jedná se o pokračování knížky Sleduj mě, což je YA thriller.
První díl se mi líbil o něco víc, přeci jen tam převažovala ta online komunikace, skrze kterou jsme se seznamovali s děním a to dalo knize zase trochu jiný design - a to tady chybělo. Místy se mi ty scény zdály dost předvídatelný, dost se opakovaly a některé tak trochu vykrádaly první díl.. Navíc se to celé hrozně vleklo a ve finále se tam toho vlastně moc nestalo. Nejvíc se mi na knížce líbila obálka a to je docela smutný :D