tanecnica tanecnica komentáře u knih

☰ menu

Království Království Amanda Stevens

Druhý díl Hřbitovní královny mě bavil víc než první. Tady už byl příběh, zápletka, větší poutavost. Je vidět, že je autorka malinko zkušenější. Těším se na třetí díl.

10.07.2022 4 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Duchařina, romantika, malinko strašidelná zápletka. Hororem bych to nenazvala ani náhodou. Ale jinak, proč ne, je to změna v záplavě drsných detektivek a sladkých románů.

10.07.2022 3 z 5


Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla Kerry Fisher

Super příběh, nečekané zvraty. To vše v uvěřitelném balení, dobře napsané, odsýpající a propojené. Ideální čtení na dovolenou.

10.07.2022 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Hotýlek je skvělý. Tady je trošku odlehčenější téma, nic extrémně náročného a depresivního. Příběhy obyčejných lidí na pozadí známých dějin jsou poutavě zpracované, vtáhnou vás do děje a nepustí. Na konci mi bylo líto, že rodinu musím opustit.

10.07.2022 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Perfektní román. Paní Mornštajnová umí psát, její příběhy mě fakt baví.

10.07.2022


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Román, jak má být. Uvěřitelné prostředí, poutavý příběh, pořád se něco děje, potřebujete vědět, jak vše dopadne. Tohle se povedlo.

10.07.2022 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Drsná fikce, co by bylo, kdyby. Nejvíc mě bavil začátek knížky, další části se dost opakují. Ale proč ne, zajímavý vymyšlený pohled na naše dějiny, který je brilantně zpracovaný do poutavého příběhu. Mě knížka bavila.

10.07.2022 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Tahle knížka je obrovský hit, znám spoustu lidí, kteří ji četli a doporučují ji. Tak jsem se nechala nalákat, ale... Já nevím, toto nadšení nesdílím. Příběh je zajímavý, ale já jsem se nudila. Přišlo mi to celkem pořád dokola, ladění příběhu je hrozně depresivní, všechno špatně. Asi nejsem cílovka, ale do druhého dílu nepůjdu.

10.07.2022 4 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Tak tohle byla fakt blbost. Knížku jsem nějak přeletěla, ale moc mě nebavila. Plno klišé schovaných za údajné sbírání materiálu pro knihu, šílený slovník, popis erotických scén byl spíš vtipný (a někdy i divný a místy nechutný), než vzrušující... Žádné pozadí, úvod, závěr, životy hrdinů, nic... Ne, tohle se fakt nepovedlo. Myslím, že autorka by měla nechat psaní těm ženským, kterým to jde, a sama zůstat u čtení... Do případného druhého dílu nepůjdu jistě....

09.05.2022 1 z 5


Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Podle mě nejlepší díl z celé série. Pro mě byl nejpřehlednější, co se týče postav, děj byl méně akční a proto pro mě více uvěřitelnější. Sfoukla jsem to fakt rychle a s nadšením, teď ale nevím, co číst dál. Tímhle jsem se dost namlsala. Asi zkusím i další knihy autorky...

20.03.2022 4 z 5


Komisař Komisař Paulina Świst

Druhý díl super série. Za mě tedy asi nejslabší díl z trilogie, občas mi to vše přišlo až moc překombinované, ale ve výsledku je to super čtení, pokud potřebujete vyčistit hlavu.

20.03.2022 4 z 5


Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Zjevení na současném knižním trhu. Jsem nadšená. Vůbec jsem nevěděla, že v Polsku je tak skvělá autorka knih pro ženské! Je tady vše, promyšlený příběh, děj, napětí, láska, nenávist, sex. Fakt super, ideální kombinace žánrů. Určitě po knize sáhněte, ale pozor je to silně návykové, shánějte rovnou další díly série.

20.03.2022 4 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Tady už jsem se trochu trápila. Chtěla jsem přečíst i poslední Drahokamy, když už jsem si přečetla ty první dva, ale nemám na tyto knížky správný věk... Být mladší, jsem nadšená, takhle už jsem se občas dost nudila...

02.03.2022 3 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Modrá je dobrá... V tomto případě určitě o chloupek lepší než rudá. Pokud se Vám líbil první díl Drahokamů, u druhého se nudit nebudete.

02.03.2022 3 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Knížka opravdu pro mlaďošky, přečetla jsem, ale bohužel už nejsem cílovka. Ale kdyby mi bylo šestnáct, byla bych uchvácena...

02.03.2022 3 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Číst tuto knihu v době celosvětové pandemie je "zážitek na druhou". Skvělá kniha perfektního autora, k tomu vlastní zážitky a atmosféra ve společnosti... Knihu jsem poprvé začala číst v roce 2014, ale nebyla na ni správná chvíle, nemohla jsem se začíst. Asi to čekalo na správné okolnosti. A ty tady teď jsou. Knihu určitě moc doporučuji, Dan Brown mě opět nezklamal.

02.03.2022 4 z 5


Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Příběh, který opravdu stojí za přečtení. Donutí vás k zamyšlení nad vlastním životem. Co by bylo, kdyby se Vám najednou život otočil naopak, kdybyste zjistili, že vaše základní životní jistoty jsou ve skutečnosti úplně jinak... Těžké čtení, které ale nakonec v této knížce skončí dobře, proto se nechte nalákat...

26.02.2022 4 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Nádherný příběh, skvělá knížka... Knihu jsem četla před více než půl rokem a pořád si na ni občas vzpomenu. To asi mluví za vše, opravdu tento titul doporučuji k přečtení.

26.02.2022 4 z 5


Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Jojo, tohle můžu. Když jsem sáhla po knížce od těchto autorek, přesně jsem věděla, co chci, co můžu čekat, a to jsem taky dostala. Vtipný a záživný příběh, trochu romantiky, více erotiky... Moc jsem se bavila. Ideální, když potřebujete vypnout.

26.02.2022 4 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tohle bylo tak okaté, až to bylo moc. Romantické knížky mám ráda, ale musí mít příběh. Ten mi tady docela chyběl. Knížka je taková nijaká, romantický cíl asi splní, ale čtení samotné mě moc nebavilo, chyběl mi děj...

26.02.2022 3 z 5