S láskou, Lukov

S láskou, Lukov https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464121/bmid_s-laskou-lukov-dTd-464121.jpg 4 1078 257

Kdyby někdo požádal Jasmine Santosovou, aby popsala posledních pár let svého života jediným slovem, určitě by bylo neslušné. Po sedmnácti letech – a bezpočtu zlomených kostí a nesplněných slibů – tuší, že se doba, kdy ještě bude soutěžit v krasobruslení, chýlí ke konci. Ale když přijde životní nabídka od arogantního idiota, kterého si posledních deset let představovala, jak ho strká pod rozjetý autobus, Jasmine možná bude muset všechno přehodnotit. Včetně Ivana Lukova. Vtipný tzv. slow burn příběh o rodící se náklonnosti mezi dvěma mladými lidmi v atraktivním prostředí krasobruslařských soutěží. Typický autorčin styl vyprávění z pohledu hlavní hrdinky, rázné dívky, která se musí prosadit v tvrdém konkurenčním prostředí a využít životní příležitosti i za cenu toho, že jí může dosáhnout jedině v partnerství s nenáviděným kolegou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

From Lukov with Love , 2018


více info...

Přidat komentář

Ála1968
25.03.2024 4 z 5

Moje čtvrtá kniha od autorky a řekla bych, že zatím nejlepší.Ivan a Kulička byli skvělí a těch 470 stran uběhlo strašně rychle

Jara.v
13.03.2024 4 z 5

Hezká kniha a hlavně čtivá. Potěšila mě absence vícero sexuálních scén - jedna stačí. Bylo to vtipné a hodně mi děj připomínal film Ledové ostří. Hlavně to špičkování Ivana a Jasmine. Líbilo se mi popisování myšlenek a pocitů hlavních hrdinů a jak s tím bojují.


Nattali.ka
03.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Opět pěkná kniha autorky tentokrát o krasobruslení. Kniha je jako ostatní knihy autorky poměrně zdlouhavá, ale líbí se mi autorčin styl psaní a to, že příběh nebyl tak úplný přechod od nenávisti k lásce skrz jiskření a chemii jako u většiny těchto knih, ale od pozvolného "nepřátelství" k toleranci a přátelství až v lásku. Na happyend a to až se konečně dají dohromady se člověk opravdu načeká a příjde to až po těch 400stránkách. Na to že hrdinům bylo oběma ke 30 jejich handrkování, nadávky, neustálé grimasy nebo ukazování prostředníčků bylo docela pubertální. Kniha má opět nulovou zápletku, což mi zase nijak extra sice nevadilo, ale chybělo mi vysvětlení, proč si Ivan celou tu situaci s novou partnerkou na zástup vymyslel. Nechápu důvod té údajné nenávisti mezi postavami když byli i rodinní přátelé. Jinak ale hodnotím pozitivně a ráda si přečtu něco dalšího od této autorky.

11191
15.02.2024 3 z 5

Moje druhá knížka autorky. Příjemná oddychovka, jen byla na můj vkus pomalejší. Četné odstavce s popisy vnitřního světa a prožívání hlavní hrdinky mě nebavily.

Akléda_
30.01.2024 4 z 5

Po třech letech jsem si přečetla svojí třetí knížku od Zapaty, která byla třetí v roce 2024 kterou jsem přečetla. A očividně mi ty trojky přinesly štěstí, protože i přes to, že tohle není moje úplně nej nej romantická knížka ever, vlastně jsem nakonec byla dosti nadšená. Jo, je to tlustý a narozdíl od Lásky po španělsku, kde mě to bavilo po celou dobu a nevyškrtla bych ani jednu větu, v Lukovovi by se to rozhodně dalo udělat. Ten začátek byl prostě dlouhý a jediné štěstí je, že mě bavilo to krasobruslařské prostředí, jinak bych se u toho zasekla. Jakmile se ale prokoušete těmi cirka 200 stranami tak už je to jen lepší a lepší. Hate to love romantická linka už mě teda moc nebere, ale tady to fungovalo, možná i díky tomu, že tam byl přechod ještě do fáze friends, což mi prostě přijde mnohem lepší. I přes to, že je to vždycky děsně dlouhé, na první pusu čekáte přes 400 stran a u čtení nadáváte, tak jste vlastně tou romantikou nakonec pohlcení. Jen se do toho musíte dostat, osobně mám problém s tím, že se mi do čtení jako takového nikdy nechce, ale jakmile už začnu číst tak mě to baví, směju se a nedokážu přestat. Má to dlouhé kapitoly, takže je lepší přečíst toho co nejvíce najednou, pak se do toho musíte zase dlouho dostávat. Lukov za mě sice není nejlepší knížka od Zapaty, ale Lukov jako postava je rozhodně moje nejoblíbenější mužská postava od Zapaty, zamilovala jsem si ho. Zapata prostě píše neúměrně dlouhý knížky, ale přesto to zvládne nějakým způsobem udělat tak, aby mě to bavilo, i když to čtu vždycky děsně dlouho. Ale název genitálií na stránce 223 mě bude děsit do skonání světa.

Áža707
24.01.2024 5 z 5

Po Kultim, který byl prostředím trochu mimo mé zájmy, jsem se doopravdy těšila na Lukova a rozhodně nezklamal. Krasobruslení je mi o trochu bližší, i přes to, že jsem nikdy nebruslila. Pokud vaše obavy pramení z toho, že krasobruslení nerozumíte, tak se bát nemusíte, protože prostředí je zde krásně vysvětleno a i zde najdete jednotlivé popisy skoků, takže si fakt budete připadat, že jste na ledě s hrdiny.

Kniha mě chytla od naprostého počátku a bavila mě po celou dobu čtení o čemž svědčí i to, že jsem jí zvládla během jednoho dne. Je to velmi příjemná a oddechová slow burn romantika, která je úplně úžasně vtipná. Právě proto mě čtení tolik bavilo, protože ten humor byl doopravdy brilantní.

Hlavními postavami jsou Jasmine a Ivan Lukov. A tady si neodpustím mírnou připomínku, co se týče obálky, protože osoby na fotografii na mě působí jako teenageři a ne jako postavy, které jsou v knize popsané. Protože, co si budeme Ivana jsem si představila víc "mužnějšího". Oblíbila jsem si oba dva. Jasmine si prošla peklem a obdivovala jsem její výdrž a houževnatost. Ivan je sice popisovaný jako arogantní zmrd, ale každý si ho zamiluje, protože má srdce na pravém místě. Jo a až bude mluvit o svých mazlíčcích, tak roztaje každá! Strašně mě mrzelo chovaní bývalého partnera (asi Paul? :D) od Jasmine a hodně mě zklamal otec Jasmine, který viděl cíl života jen ve vzdělaní a zbytečně na Jasmine tlačil a vnucoval ji něco, co ona nechtěla a hlavně se ji nikdy nesnažil pochopit. Ostatní postavy byly velmi příjemné a užívala jsem si rodinou dynamiku mezi Jasmine a jejími sourozenci a maminkou. To bylo něco, co bylo doopravdy krásné a příjemné.

Příběh je sice trochu předvídatelný, ale vůbec mi to u této knihy nevadilo a samozřejmě romantický závěr nesměl chybět, ale užila jsem si to. Mimo "šťastně až na věky" a humoru zde ale naleznete plno silných momentů, které vás donutí se zamyslet. Za mě mezi jednu z nejsilnějších částí patřilo, kdy Jasmine omarodila a Ivan ji ujišťoval, že bude vše v pořádku (i to mimo jiné vypovídá o charakteru bývalého partnera) a druhý úžasný moment přišel, když se Ivan zastal Jasmine před otcem.

Pokud hledáte vtipnou knihu s pár silnými momenty, která je o krasobruslení, přátelství, rodině, zdravotních komplikacích a lásce a starostlivosti, tak Lukov je ta správná volba!

5/5

laura
19.01.2024 5 z 5

Lidé často ochotně zapomínají, že láska je složitá. Že vás někdo může mít nade vše rád a chtít pro vás jen to nejlepší, a zároveň vás zraňovat. Milovat někoho špatným způsobem je možné a děje se to.

Svět ledu, skoků, piruet, tvrdé dřiny, potu, bolesti a odříkání. Svět hudby, kostýmů a krásy. Krasobruslení. Vždycky mě fascinoval a nikdy mě fascinovat nepřestane.

Chvíli trvalo, než mě příběh pohltil. Ale pak už to byla jen jedna divoká, nádherná jízda plná nečekaných zvratů, škádlení, slovních přestřelek a vtipných poznámek. Jízda plná lásky, obětavosti, vytrvalosti, odvahy, víry i naděje.

Když něco doopravdy chcete, tak to dokážete...

Příběh o nenávisti, lásce, rodině, úspěchu i prohře. Příběh o vzestupech i pádech, bruslení, důvěře a přátelství.

KRÁSNÉ!

Kikulka97
25.12.2023 4 z 5

Přiznám se, že s českým překladem nemám úplně zkušenosti, každopádně originály "Zapatovek" mám načtené všechny. Hrozně se mi tu líbí ten zlom "nejsi můj nejoblíbenější tvor na zemi" k "vlastně tě mám ráda". A celkově opět milý příběh, který si ráda znovu přečtu.

VDreamer
08.12.2023 5 z 5

Malychin se mi líbil, ale tohle bylo přeci jen ještě lepší. Skvělé prostředí, ve kterém se příběh hezky vyvíjel. Přemýšlím, co zkusím jako dalšího.

Terka357
30.10.2023 3 z 5

Poslední dobou komentáře ke knihám už moc nepíšu, ale s touto knihou jsem ztratila tolik času, že mi to nedá.
Možná nejsem cílová skupina, možná jsem na knihu už příliš stará a možná prostě jen nebyla vhodná doba, nicméně většina knihy pro mě byla utrpením. Neseděl mi styl, vadilo mi vyjadřování a neustálé poučování čtenáře ze strany Jasmine typu “když krasobruslíte, musíte tohle a tohle a je to nepříjemný a ne každej to zvládne, ale já jo. Zastávám názor, že ne všechno se musí čtenáři předkládat na stříbrném podnose, je fajn taky občas nechat ho, ať si tyto věci vyvodí z okolností a životního stylu postavy. V tomhle ohledu mě kniha moc “vodila.
Asi jsem taky jediná čtenářka, která nebyla úplně na větvi z Ivana. Jasně, vývoj jeho postavy byl super, ale něco mi na něm příšerně vadilo. Nejspíš to byla jeho arogance, byl na můj vkus hrozný narcis, čímž mi připomínal kluky z tanečního prostředí, ve kterém se pohybuji, a kterých bych se po předchozích zkušenostech nedotkla ani pětimetrovou tyčí.
Taky mi přišla zbytečná všudypřítomná formulace “ten muž, která odkazovala právě na Ivana. Zbytečně melodramatické a ucintané, stačilo prostě napsat “Ivan.
Knihu jsem si vybrala hlavně proto, že prostředí krasobruslení je velmi podobné tomu, ve kterém se pohybuji a studuji. Jednu hvězdu dávám právě za prostředí, dle mého názoru autorka věděla, o čem píše a prostředí popsala skvěle.
Další hvězdu dávám za překvapivou uvěřitelnost vztahu mezi Jasmine a Ivanem. Ty body zlomu mezi láskou a nenávistí byly poměrně originální, neprvoplánové.
A třetí hvězdu dávám sama sobě za to, že jsem knihu dočetla. Trvalo mi to měsíc a půl a dočetla jsem ji, jen kvůli své zásadovosti. Adios.

Knihomolka_176
05.10.2023 5 z 5

Já tuhle autorku prostě miluju. Vztah mezi Jasmine a Ivanem se vyvíjel opravdu pomalu, což je ale pro autorku typické. Naopak díky tomu byla jejich láska uvěřitelnější, když se vyvíjela hezky postupně.
Ivan i Jasmine mají oba své bolístky a vzájemně si s nimi pomáhají. Jsou tu pro sebe kdykoli a kdekoli, jsou to prostě partneři na život i na smrt.
A Ivan je.. no co vám budu povídat, prostě je to další knižní muž, kterého bych si na místě vzala!

Leído
02.10.2023 5 z 5

Tohle je moje třetí knížka autorky a všechny mají tolik společného. Vrcholový sport; nedokonalá hlavní hrdinka nebo se tak přinejmenším vnímá ona sama; slow burn, že pomaleji už to fakt nejde. Do 9/10 knížky to vůbec nevypadá, že by mezi těmi dvěma mohlo něco vzniknout. Nekoná se žádné umělé drama. Ani žádná velká zápletka, prostě děj jen tak plyne. A stejně si užívám každou stránku.

U kterékoli jiné autorky bych kritizovala neoriginalitu psaní. Tady jsem ale vděčná za to, že když mám chuť na "Zapatovku", vím, co dostanu. Postavám Mariany Zapaty jako jedněm z mála věřím jejich "šťastně až do smrti".

Laf
17.09.2023 5 z 5

Kniha nezklamala. Zase jedna povedená od této autorky. Líbilo se mi, jak se Jas a Ivan pomalu posouvají od nenávisti k lásce a nejvíce se mi líbilo to škádlení mezi nimi. Bavilo mne to a četlo se to úplně samo. Vřele doporučuji :)

Lucie.285
31.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Musí říct, že prvních 100 stran šlo klidně napsat do jedné kapitoly, ale potom se to neskutečně rozjelo a já si užívala každé jejich škádlení. Je tu linka hate to love, kterou miluju a pak tu máme ještě slow-burn, ale jako že pořádný, hrdinové se nám dají dohromady až na úplně posledních stránkách, takže jejich škádlení je tu opravdu hodně. Co když se dva úhlavní nepřátelé spojí, aby vyhrávali v soutěžích? Hlavní hrdina Ivan neměl chybu a zjištění, že chtěl s Jasmín bruslit odjakživa mi vykouzlilo úsměv na rtech. Hlavní hrdinka se s tím rozhodně nemaže, jejich chemie je neuvěřitelná. A epilog? Jen jedno velké ach. Rovnou říkám, že už jsem četla lepší knihy, ale i tak jsem si to užila a prostředí krasobruslení má své kouzlo.

Kiwicatko
29.08.2023 5 z 5

Kazda kniha Zapaty je uzasna a tato rozhodne neni vyjimka. Uzila jsem si kazdou stranku od zacatku do konce a jen nestacila achat a ochat :)
Miluju ten pozvolny vyvoj vztahu, miluju vsechna nedorozumeni a komunikacni sumy. Vylozene si to uzivam a preju si aby uz tak dlouha knizka mela par stran navic :)

Erika017
22.08.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, dobře se mi četla, ale zdála se mi taková chaotická jak se přeskakovalo z jednoho tématu na druhé. Navíc mě malinko zklamala romantická linka, necítila jsem mezi nimi moc chemii a zdálo se mi to takové plytké. Ale jinak kniha řešila zajímavá témata a líbila se mi. 3,5-4*/5*

sidonka
14.08.2023 5 z 5

Druhá knížka od autorky, kterou jsem si s chutí přečetla, příběh z krasobruslařského prostředí byl v letním parnu opravdu to správné a proměna vzájemných "nesypmatií" v lásku, krásně vystupňovaná

MishRarach
12.08.2023 4 z 5

Klasická Zapata. Rozhodně to není moje nejoblíbenější knížka od autorky, tou stále zůstává "Drahý Aarone", ale ani nebyla tak špatná. I když charakter hlavních postav byl dost rozporuplný a občas mě štvalo, že jsou až příliš a zbytečně vulgární. Nenechat si srát na hlavu jde podle mě i jinak. Nehledě na jejich tvrdohlavost, ale byli takoví oba, tak proč ne. K nepříčetnosti mě klasicky dohánělo to, že hlavní hrdinové se dají dohromady až na konci knihy, za což bych standardně vraždila. Na druhou stranu epilog mi udělal celkem radost.
Nicméně ve srovnání s dalšími Zapatovkami, které jsem četla, tady jsem moc nenašla ten zlom v hlavních postavách a rozvoj romance byl v porovnání s ostatními slabší. Ale udrželo mě to u čtení celou noc, tak to evidentně tak zlé nebylo. :D Za přečtení stojí, ale asi už to znovu číst nebudu.

Knižnípauza
10.08.2023 3 z 5

Moje první Zapata, která se mi v knihovně válela strašně dlouho a jsem ráda, že jsem se knihu rozhodla číst v létě. Protože za mě, je tohle klasická letní četba, sice se zde pohybujeme v krasobruslařském prostředí, nicméně romantika zde, je pro mě tak nějak na letní úrovni.
Musím uznat, že Zapata je asi opravdu královna slowburn romantiky, s porovnáním s ostatními knihami v tomto žánru, co jsem zatím přečetla. Zároveň v této knize jsou již starší postavy, takže to není úplně Young adultovka, tudíž se zde setkáváme s více "dospělackými" problémy, což mi také padlo do noty.

S Jasmine jsem měla sice ze začátku trochu problém, ale naštěstí se vše po pár kapitolách dalo do pořádku. Lukov byl pro mě hned od začátku sympaťák, co má na veřejnosti jen hodně dobrou masku namyšleného spratka.
Chemie byla mezi Jasmine a Ivanem velmi dobrá a člověk si opravdu užíval jejich konverzace a škádlení.
Podtrženo a sečteno: další knihy od autorky určitě zkusím, protože S láskou, Lukov byla velmi povznášející romantická kniha, u které si člověk odpočine a usměje.

Karolína18
04.08.2023 5 z 5

U knihy jsem si pěkně zavzpomínala na svoji lásku k filmům Ledové ostří. Na můj vkus byla kniha ale poměrně naivní, nepřekvapivá a minimálně hrozně zdlouhavá, tedy zhruba prvních sto stran. Ale pak to teda byla jízda. Někdy se nemůžu rozhoupat a dát nějaké knížce pět hvězdiček. Asi mám neopodstatněný strach, že na mě všichni ti Orwellové a Steinbeckové vylítnou z poličky s knížkami a budou na mě doléhat, jestli to je jako fakt stejně dobrý jako oni. Není to stejný žánr, tak a máte to! Tato kniha mi zase dokázala, že nejsem jiná než v pubertě. Že pořád s napětím očekávám, co se v romantických příbězích stane na dalším řádku, na další stránce. Kvůli pocitu, že nemůžu jít spát a musím číst dál dlouho přes půlnoc, čtení miluju a vždycky budu. Tak proto 5 hvězd.

Štítky knihy

přátelství láska rodina krasobruslení důvěra bruslení

Autorovy další knížky

Mariana Zapata
americká, 1986
2019  85%Kulti
2021  88%S láskou, Lukov
2020  83%Rytmus, já & Malychin
2022  88%Srdcem proti zdi
2023  76%Drahý Aarone

Kniha S láskou, Lukov je v

Právě čtených11x
Přečtených1 341x
Čtenářské výzvě167x
Doporučených106x
Knihotéce471x
Chystám se číst362x
Chci si koupit115x
dalších seznamech16x