Drahý Aarone přehled

Mariana Zapata

Román americké autorky je zčásti psaný formou e-mailů a krátkých textových zpráv. „Drahý Aarone, jmenuju se Ruby Santosová a přidělili mi tě přes nadaci Pomoc vojákům.“ Ruby přesně ví, do čeho jde, když se přihlásí jako dobrovolnice pro dopisování s vojákem v zámoří. Pokyny jsou jednoduché: jeden dopis nebo e-mail týdně po dobu jeho nasazení. Jasné jako facka. Není to poprvé, co si takhle s nějakým vojákem píše. Co by ji tak asi mohlo překvapit? Jedna drobnost by tu možná byla: to, že se do něj zamiluje až po uši.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , Fragment (CZ)
Originální název: Dear Aaron, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drahý Aarone. Přihlašte se a napište ho.

KateTheBlogger
14.07.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Mariana Zapata je mistryní slow burn romancí a kniha Drahý Aarone samozřejmě není výjimkou. Ale pojďme si jí trošku zhodnotit....
Od začátku všichni víme, jak to skončí, ale to tempo je u této knížky skutečně hlemýždí.
Téměř polovina knihy jsou pouze e-maily a komunikace přes Skype, což autorka zvládla na výbornou a rozhovory byly skutečně čtivé a do čtení jsem se hned ponořila.
Hlavní hrdinku jsem si oblíbila, ale nakonec jsem si uvědomila, že šablona nevinná slečna a zkušený mladý muž mě už vlastně nemůže ničím zaujmout. Ruby se chová jako patnáctiletá holka, což je nejprve roztomilé, ale nakonec se to stane otravným a nereálným. A ani Aaron není úplně bez chyby - kromě toho, že je žárlivý, by potřeboval zajít také na terapii, a to nejen kvůli zážitkům z války, ale zejména kvůli své rodině.

Mariana Zapata dokáže psát neskutečně čtivé knihy a Drahý Aarone není výjimkou, ale jakmile knihu dočtete a sundáte si růžové brýle, zjistíte, že Ruby se chová jako naivní a nesebevědomá patnáctiletá dívka, která má před sebou ještě hodně práce a Aaron je sice dospělý muž, který dokáže vydělat peníze, je (samozřejme) nádherný a má srdce ze zlata, ale potřeboval by roky terapie.

Ála1968
03.07.2025 3 z 5

Já autorku miluju, ale tohle je snad její nejslabší kniha.Dlouho jsem ji odkládala a vlastně jsem čekala, že to nebude nic moc a nespletla se

aljoska83
11.05.2025 3 z 5

Pro mě zatím autorčina nejslabší kniha. Víc mi seděla dopisovací část. Konec knihy mě moc nebavil.

Související novinky - Drahý Aarone (1)

Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023

Kniha Drahý Aarone v seznamech

v Mé knihovně316x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)