S láskou, Lukov přehled
Mariana Zapata
Kdyby někdo požádal Jasmine Santosovou, aby popsala posledních pár let svého života jediným slovem, určitě by bylo neslušné. Po sedmnácti letech – a bezpočtu zlomených kostí a nesplněných slibů – tuší, že se doba, kdy ještě bude soutěžit v krasobruslení, chýlí ke konci. Ale když přijde životní nabídka od arogantního idiota, kterého si posledních deset let představovala, jak ho strká pod rozjetý autobus, Jasmine možná bude muset všechno přehodnotit. Včetně Ivana Lukova. Vtipný tzv. slow burn příběh o rodící se náklonnosti mezi dvěma mladými lidmi v atraktivním prostředí krasobruslařských soutěží. Typický autorčin styl vyprávění z pohledu hlavní hrdinky, rázné dívky, která se musí prosadit v tvrdém konkurenčním prostředí a využít životní příležitosti i za cenu toho, že jí může dosáhnout jedině v partnerství s nenáviděným kolegou.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Fragment (CZ)Originální název:
From Lukov with Love, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S láskou, Lukov. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER) Stojím si za svým komentářem z roku 2022, kdy jsem knihu přestala číst po sedmé kapitole. Včera jsem se dostala ke kapitole 10 (začala jsem pěkně od začátku) a musím uznat, že nejsem schopná pokračovat ve čtení tak toxické knihy, jako je tahle. Snižuju své hodnocení z jedné * na odpad (nikoli ztrátu času, ale regulérně odpad). Pokud je tohle zrcadlový odraz dnešních vztahů, o co horší - vztahů třicátníků, nečeká nás v budoucnu nic krásného a jako lidstvo zřejmě vyhyneme. Jestli se mužům opravdu líbí tak toxické ženy jako Jasmin je, tak bych byla spíš pro to vyhynutí. Napsala jsem si všechny ty krásné nadávky, kterými neustále uráží Ivana a ne, nemám sílu to tu psát. Čekala jsem, čím to je, že je taková. Ale při jedné pasáži, kdy mi bylo objasněno, že takhle se už narodila, tak opravdu přijímám fakt, že někteří lidé se se zlem v sobě narodí. Její rodina - stejně tak toxická, pubertální. Nevím, jak to funguje ve vztazích Mariany Zapaty, ale takhle se k sobě lidi v rodině, kteří mají "zdravé vztahy" opravdu nechovají. Špičkování ano, ale tady to celkem tvrdá šikana - jak ze strany členů, tak Jasmin to pak oplácí. Aby v rodině se sešli dva homosexuální jedinci beru jako nepravděpodobné % (prostě to tam napumpujme všude, do každé knížky, čím víc, tím líp, však je to tak cool). Jako katastrofu vidím společné focení a všechny ty šaškárny a lži, kterými se snažila z toho vykroutit. Takový chlap jako Ivan snad ani neexistuje. A Jasmin není ledová královna. Ona už je zmrzlá, tuhá a mrtvá. Jsem přesvědčena o tom, že sklízí, co zasela. Chtěla jsem to dočíst, abych opravdu viděla, co na tom ostatní mají. NE! Včera jsem se tak rozčílila tou četbou, že mít knihu v tištěné verzi, normálně ji roztrhnu. Taková toxicita se jen tak nevidí. Myslím, že jednu * jsem dala za krasobruslařské prostředí. Teď ji stahuju, protože o tom to není, nic se tam neděje a my se utápíme coby čtenáři v mozkové kaši "hrdinky" Jasmin.

Bylo to krásný čtení, ani se mi od toho nechtělo, ale no.... Možná až moc přeslazený na můj vkus.
Ivan byl vlastně skoro celou dobu zlatíčko, který dokáže všechno.
Je to slow romance, takže nečekejte žádný divoký intimnosti dřív než na posledních 10 stránkách.
Ona je skoro celou dobu zamrzlá puberťačka. Ale občas mi ji bylo vážně líto. Měla dlouho pech.
Krásně napsané
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin
02.09.2021
10 právě čtených knih podle uživatelů (červen)
15.06.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Když vyšplháte na jisté vrcholky, nikdy již nesestoupíte, ale roztáhnete křídla a dál už poletíte.“
Kniha S láskou, Lukov v seznamech
v Přečtených | 1 512x |
v Mé knihovně | 540x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2020 | ![]() |
2023 | ![]() |
Takto. Nie je to zlý príbeh, ale dva dni po dočítaní viem, len to, že hlavna ženská postava bola asi padlá na hlavu a že je to o krasokolčuliaroch. Je to jeden z tých príbehoch, ktoré su vlastne o tom istom, len sa vymenia mená hlavných hrdinov.