Obálka knihy Hotýlek
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235353/bmid_hotylek-blc-235353.jpg 4.5 5459 5459

Některé věci jakoby existovaly mimo čas. Zůstávají stejné navzdory dějinám, válkám, totalitním režimům i počasí. Takový je i hotel pana Leopolda, vlastně spíše hodinový hotýlek, založený v dobách první republiky a nabízející potěšení a rozkoš pánům za protektorátu a dokonce i poté, co ho znárodnili komunisté. Oč více přímočaré lásky ale nabízely hotelové pokoje, o to osudovější a dramatičtější vztahy se odehrávaly v rodině majitele a posléze správce. (Dotisk v roce 2017)... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotýlek. Přihlašte se a napište ho.

h2220
03.07.2025 5 z 5

Rozsáhlý román popisující osobní a společenský život lidí a jedné širší rodiny a její osudy po světových válkách, za socialismu až k porevolučním 90.létům, kdy se x-té generaci "konečně vrátil" do soukromého vlastnictvích hotýlek dědy Leopolda. Hybateli dějin jsou, jak to v případě románů Mornštajnové bývá, silné a prozíravé ženy... Stojí za přečtení tato rodinná sága, nepřikrášlena doba před válkou ani po ní, neheroizována doba ani pohnutky lidí .. palec nahoru.

Crozz
26.06.2025 4 z 5

Třetí kniha od autorky a opět pěkné čtení a příběh. Paráda!

vivula
25.06.2025 4.5 z 5

Chvilku jsem měla pocit, že toto bude první kniha od AM, která mě nebude úplně bavit. No, byla to opravdu jenom chvilka a nakonec velká spokojenost.

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Bydlet v sousedství dobrých přátel usnadní člověku život.

Osamělý a nepříliš schopný, ale milující rodič je pro děti lepší než dětský domov.

Dostatečná vzdálenost dobré vztahy jen podpoří.

Kniha Hotýlek v seznamech

v Přečtených8 308x
ve Čtenářské výzvě1 863x
v Mé knihovně1 178x
v Chystám se číst1 157x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)