Hotýlek diskuze

Hotýlek https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235353/bmid_hotylek-blc-235353.jpg 4 4899 1185

Některé věci jakoby existovaly mimo čas. Zůstávají stejné navzdory dějinám, válkám, totalitním režimům i počasí. Takový je i hotel pana Leopolda, vlastně spíše hodinový hotýlek, založený v dobách první republiky a nabízející potěšení a rozkoš pánům za protektorátu a dokonce i poté, co ho znárodnili komunisté. Oč více přímočaré lásky ale nabízely hotelové pokoje, o to osudovější a dramatičtější vztahy se odehrávaly v rodině majitele a posléze správce. (Dotisk v roce 2017)... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Host
více info...

Diskuze o knize (6)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
10.01.2021

Ať je to, jak je to, Hana vychází v překladu v zahraničí. A to není vůbec špatný ;) a to je hlavní. Ať už nejlepší to nebo to.

Jirinamac
Jirinamac
10.01.2021 3 z 5

Ale některým se líbilo, ale dá míň hvězdiček, protože jiná knížka od autorky se líbila víc. Mně se třeba Hotýlek ze začátku moc nelíbil, tak jsem ho odložila a četla jiné knížky, dočetla jsem, až byla nálada a líbila se mi, ale už to ovlivnilo mé hodnocení, že mě nechytla hned.


Nočnípták
Nočnípták
09.01.2021 5 z 5

Jirinamac. Já Hotýlek četla asi před dvěma lety. Moc se mi líbil. Už tehdy jsem psala, že nechápu to srovnávání. Hana se mi také líbila, Slepá mapa i Tiché roky též. Srovnávat je přece nejde, vždyť je každá jedinečná. To je jako srovnávat hrušky s jablky. Můžu mít radši jablka/nebo hrušky/, ale to je tak všechno. Srovnávat to nejde.
S odstupem si myslím, že se mi nejvíc líbila Slepá mapa. Jenomže už zítra to možná bude jinak, protože si Hotýlek přečtu znovu.
Jinak to srovnávání není problém jenom knih paní Mornštajnové. Zrovna tak čtenáři srovnávají třeba Dcery a Člověk Gabriel paní Dubské. A další a další knihy.

Jirinamac
Jirinamac
08.01.2021 3 z 5

Nechápu komentáře ,,líbila se mi, ale Hana nasadila laťku vysoko,, proč srovnávají knížky, které jsou rozdílné? Vždyť každá kniha od A.M. je z jinéné doby a má jiný obsah, není to dílo na pokračování.

pif69
pif69
15.03.2018 5 z 5

Kdy bude pokračování ? Prosím,prosím.

Loubooker
Loubooker
13.12.2017

Nekdo psal v komentari, ze by to mela byt nejslabsi kniha od autorky, ale to nevim, podle mne ne. Dostala se mi do ruky jako prvni, pac byla v knihovne nahodou jako jedina volne k mani - mooooc se mi libila. Vazne veci podane poutave, dalo by s erici nevazne...ale uzasne ctive.
Jedna z knih, jez mi uvizla v hlave a kterou si casem prectu znova a rad, stejne jako Slepou mapu - ta byla celkove vaznejsi, ale nemene vyborna.
Hana se mi do rukou jeste nedostala, ale vse ma svuj cas...