Silencia Silencia komentáře u knih

☰ menu

Alan Rickman: Deníky Alan Rickman: Deníky Alan Rickman

Dle recenzí jsem to takhle čekala. A taky mě to nezaujalo. Nechci cist tolik textu abych tam našla zajímavej střípek. Na to jsou zajímavější knížky. 90% lidí, míst, her neznám. A jeho komentáře lidí mi byly až nepříjemné, pochybuji, že chtěl, aby se to dostalo ven.

24.03.2024


Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Spousta lidí si stěžuje na vztah s Kieranem, ale mně to naopak přišlo super. V každé knize je jedna ústřední dvojice, na které všechno stojí, ale tady netradičně dali dalšího do trojky. Osvěžující. Během čtení jsem doufala, že to autorka dotáhne do konce a nebudou jen náznaky. Super. Možná mi to vyhovuje i proto, že mám Kierana radši než Casteela. :) No a co mi na knize trochu vadí? To co všem - natahování děje a porno scény hlavně v nevhodnou dobu. 4,5*

13.03.2024 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Druhá nejlepší kniha útěků. Vede ta na hradě. Tahle byla taky skvělá, jelikož jsem Irsko navštívila, věděla jsem přesně, o čem mluví. Jen Conor je trochu trouba. Bavilo mě to. 4,5*

12.01.2024 5 z 5


Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Nepřišla mi tolik táhlá jako druhý díl, naopak se tam toho docela dost dělo. I když hlavní hrdinka stále dokola přemýšlí o stejných věcech. Dám si chvilku pauzu a pak se vrhnu na další díl. 4,5*

12.01.2024 4 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Jako je to super, ale dokázala bych si to představit o polovinu kratší. Vždyť ona furt jen přemýšlí, často dokola o tom samém a nic se neděje. Když se ale konečně něco děje, tak je to zajímavé a baví mě to. Jsem zvědavá, jak to dopadne, i když do další neubíhající bichle se mi moc nechce.

16.12.2023 4 z 5


Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Docela mě to příjemně překvapilo. Není to nudné, ale zajímavé. Fňukání, na které si jiní stěžují, jsem trochu zaznamenala až v poslední čtvrtině. Jsem naopak překvapená inteligentním humorem, upřímností a výstižně popsanými pocity a emocemi. Člověk už nikdy neuvidí svatbu Williama a Kate stejně, když si vzpomene, co se zrovna hlavou honilo Harrymu. :))

26.11.2023 4 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Hlavní hrdinové jsou asi nejvíc kompatibilní, co jsem zatím četla. Ani Dvory neměly tak propojenou hlavní dvojici. A to jí měly doslova propojenou, ale bylo to tím pádem trochu nejistější. Tady je to jasné a rozuzlení není překvapivé. Uvidíme, co přinesou další díly.

30.10.2023 4 z 5


Holka ze sekáče Holka ze sekáče Tereza Kratochvílová

Skvěle napsané, čtivé a rychle to ubíhá. Super.

13.09.2023 4 z 5


Meta Meta Pavel Bareš

Asi bych knihu vnímala jinak, kdybych ji četla a ne poslouchala. Kristýna čte jinak, než bych četla já.

26.06.2023 4 z 5


Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

Fakt mi to přišlo lepší, než jednička. Takové jasnější a rozumnější. Obešlo by se to, samozřejmě, i bez té romantické linky, ale chápu, že je to pro náctileté. Sama bych to před 10 lety uvítala.
Nejvíc oceňuji absenci cliffhangeru.

05.06.2023 4 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Nevím, jak to říct. Bylo to super, mělo to vše, aby se mi to maximálně líbilo. Ale přesto mi to přišlo takové slabé? Jednoduché? Trochu dětinské? Nevím. Vadily mi neustálé náznaky něčeho v konverzacích, co nikdo nikdy nedovysvětlil. Naopak Averyiny myšlenkové pochody byly super, i když někdy až příliš polopatické. Každopádně se těším na pokračování. A věřím, že jako film to bude pecka! 3,5*

25.05.2023 4 z 5


Sever a Jih. Díl III. Sever a Jih. Díl III. Elizabeth Gaskell

Četlo se to samo. :) Srovnání se seriálem se člověk nevyhne, když ho viděl a pokud si ho pamatuje, kniha ho asi ničím moc nepřekvapí. Je to totiž téměř totéž. Já si ale čtení užívala, protože narozdíl od seriálu jsem měla možnost znát Margaretiny myšlenky a pohnutky. V televizi jsem ji tolik nechápala.

30.04.2023 4 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Tak tohle bylo milé čtení. Neskutečně předvídatelné, jednoduché, klišoidní a nereálně naivní a pozitivní. Ale hlavní hrdinka je sympatická, nikdo není zlej, je to oddechové a mně se to líbilo.

01.04.2023 5 z 5


Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Super je, že je to uvěřitelný i s happy endem a zároveň i s krutostí života. A hrdinka není naštěstí žádná trapka hysterická. :)

16.03.2023 4 z 5


Fialová Fialová Anna Šuláková

Musím říct, že Vězení se mi teď zdá jako pouhý prolog. Zdaleka nedosahuje kvalit Fialové. Ale člověk má pak lepší představu o zrodu celé věci. Je to fajn a narozdíl od ostatních knih je vývoj skutečně nepředvídatelný. Nejsou zde rozepsány věci, co jinde bývají. Jsem ráda, že se i v Česku najdou kvalitní autoři. Občas mi to připomnělo Smrtku, jindy zase Propast času. No každopádně doufám, že bude další díl. Mám ještě několik nezodpovězených otázek. 4,5*

18.02.2023 5 z 5


Vězení Vězení Anna Šuláková

(SPOILER) Tak jako zajímavé to je. I postupné odkrývání informací je fajn. Ale no... nemám ráda nehappyendy. I když těžko říct jestli tohle byl či nebyl. No na konci knihy jsem se cítila, jak kdybych celou dobu četla zbytečně. Podobně jsem to měla u Inferna. Kniha je fajn, jen mám pocit, že jsem něco podobného už párkrát viděla ve filmu. No konec se do knížky skvěle hodil a trochu ji pozvedl.

28.01.2023 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Nápad originální, konec předvídatelný, ale správný. Jen to nebyla taková pecka, abych se nedokázala odtrhnout. 3,5*

28.11.2022 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Zajímavý pohled do režimu, který jsem nezažila. Ale je škoda, že to vyznívá, že lidé neřešili nic jiného, než nesvobodu a nenašli si nic jiného k řešení a ke štěstí. Také mi trochu vadily zdlouhavé popisy a celkově ta kniha nějak vyšuměla. 3,5*

20.09.2022 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

(SPOILER) Kniha mě chytla, i když od začátku jsem se trochu ztrácela v tom, co si Feyre o vílách jen myslí, co je pravda a co bych měla vědět. Jediné, co bych vytkla je přespříliš jednoduchá hádanka, kterou Feyre luštila půl knihy.

10.09.2022 4 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

(SPOILER) No na to, že šlo o válku, to nebylo nudné. I když dost neuvěřitelně pohádkově šťastné a happyendovské v každé části. Jako že tatík obrátil? Nebo se Amren vrátila. Nebo ji náhodou našel a pomohl Helion. A spoustu dalších...
Stále je nejlepší druhý díl a tak to i zůstane. Úvod do děje je prostě takový, jaký musí být a konec nějaký taky být musí. Kdežto to obracení nenávisti v lásku je to nejvíc, co mě baví.
Nyní 4,5* za překvapivě nenudnou bitevní knihu.
Nesta je zde divná, ale jsem zvědavá, jak se vyvine.

05.09.2022 4 z 5