Zlatá klec přehled

Obálka knihy Zlatá klec
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501156/bmid_zlata-klec-xYV-501156.jpg 4.5 800 800

Ranhojička série

Kiva přežila. Přežila nejen vězení Zalindov, ale i smrtící zkoušky čtyř elementů. To jí však nestačí, chce se i pomstít. V hlavním městě záhy zjišťuje, že není jediná, kdo v posledních letech trpěl – bolest změnila také její sourozence. Brzy už Kiva nebude mít tajemství jen před svými nepřáteli, ale i před svou rodinou. S rostoucím ohrožením ze všech stran si uvědomuje, že její loajalita je nyní důležitější než kdy dřív. Vůči komu ale vlastně má být loajální?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (CZ)
Originální název: The Gilded Cage, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá klec. Přihlašte se a napište ho.

ivavora
25.06.2025 4 z 5

Tohle bylo výrazně lepší než první díl. Nóbl prostředí bylo nějak uvěřitelnější, sledovat pletichy bylo daleko zábavnější než tu předchází úplně základní vězeňskou linku, ve finále se moc pěkně potkaly všechny prvky, které se do té doby v příběhu objevily.
Škoda, že v první půlce nebylo nějak pořádně vysvětlené, proč Kiva vlastně tu pomstu tak strašně chce. Kdyby ji aspoň někdo trošku urazil nebo tak něco... Takhle to dlouho vypadalo, že vlastně jen skuhrá nad něčím, co si sama naprosto bez nátlaku zvolila. Naštěstí se to časem srovná a ostatní postavy to docela slušně kompenzují.
Takže v souhrnu: dobrá žánrovka se vším všudy, včetně obvyklých klišé, všichni jsou strašně krásný a mají divné barevný oči, je dost jasný, kdo na který straně stojí, a kdyby to náhodou někomu nedošlo, vypravěč to pro jistotu ještě tak desetkrát připomene. Ale to je vlastně přesně to, co od tohohle žánru čekám.

Celkovýmu dojmu podle mě dost přispělo, že jsem tenhle díl četla v originále. Z některých oslizlých červenoknihovnových obratů se mi sice pořád zvedal kufr, ale aspoň už nikdo nikoho neomotával rukama a já si přestala představovat, že se to odehrává mezi chobotnicemi.

Izuš
24.06.2025 3 z 5

Hlavní hrdinka Kiva mi přišla v tomto díle hodně nemyslící. Šla si za pomstou s tím, že zničí rod Valentisů. Ale má tak velké pochybnosti a stále jí tam v té hlavě zní ten brouček, že je prostě musí zničit. Ach jo... Tohle mě fakt jako na ní hodně štvalo... Prooooč Kivo..? Kniha byla sice čtivá a bavila mě víc jak první, akce, napětí nějaký ten zvrat... Ale prostě Kiva mě v tomto ohledu fakt hodně zklamala a když si to už uvědomila, tak bylo fakt pozdě.
No a pak tu je Caldon. Bože díky za něj, ten to hodně zachránil jinak bych to asi ani nedočetla toho prostě nejde nemilovat.

I přes to všechno jsem zvědavá na třetí díl a doufam, že Kiva bude mít tentokrát více rozumu.
No a také jsem zvědavá jak si usmíří Tippa, Jarena a Narnii.. Co myslíte odpustí jí to?

Liss93
15.05.2025 2 z 5

Zpočátku se to rozběhlo dobře. Opustili jsme jednotvárnost Zalindova a dostali se do hlavního města, přímo do královského paláce. Děj plynul, ale můj problém s Kivou se prohluboval. Místo aby přestala slepě důvěřovat rodině, kterou 10 let neviděla, tak radši zrazovala Jarena, který jí několikrát! zachránil život. Za mě by série mohla zde klidně skončit, protože Kiva si nic jiného než těžkou práci v Zalindově nezaslouží, ale obávám se, že o happyend nepřijdeme. Dám si od Ranhojičky chvíli pauzu a pak tu hrůzu dojedu.

Související novinky - Zlatá klec (2)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022

Naše jizvy nás definují, vyprávějí příběh odvahy a schopnosti přežít. Mluví o tom, kdo jsme v naší nejhlubší podstatě, o výzvách, kterým jsme čelili a které jsme překonali.

Kniha Zlatá klec v seznamech

v Přečtených1 062x
v Mé knihovně402x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)