Jak svrhnout vévodu přehled

Evie Dunmore

Rebelky z Oxfordu série

1. díl >

Píše se rok 1879 a svět ovládaný muži se otřese v základech. Annabelle Archerová dostane jedinečnou příležitost stát se jednou z prvních studentek Oxfordské univerzity. Stipendium jí poskytne dámský spolek, který se snaží prosadit volební právo pro ženy. Má to ovšem jednu podmínku ­– Annabelle musí na oplátku najít vlivného muže, který se postaví za zájmy spolku. Jejím cílem se stane chladný a vypočítavý vévoda z Montgomery, který na příkaz královny řídí britskou politiku. Když si Annabelle najde cestu na jeho panství, rychle si uvědomí, že největší výzvou bude mu odolat. Vévodu tvrdohlavá intelektuálka dohání k šílenství, a co je ještě horší, zdá se, že kvůli ní úplně ztrácí svou chladnou rozvahu. Ale nebyl by nejlepším stratégem v zemi, kdyby se s ní nepokusil vyjednat docela jinou dohodu…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , Cosmopolis
Originální název: Bringing Down the Duke, 2019

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha představuje příjemnou kombinaci historické romance a silného ženského tématu. Čtenáři si oblíbili sympatické postavy a jejich vzájemnou chemii. Děj se odehrává v viktoriánské Anglii a sleduje boj žen za volební právo a majetkové nároky. Atmosféra je podmanivá a příběh nabízí jak romantiku, tak i důležitá historická fakta, což z něj činí skvělou oddechovku pro široké publikum. Více v komentářích.

Komu by se kniha Jak svrhnout vévodu mohla líbit?

• Fanoušci historických románů
  • Čtenáři, kteří hledají romantiku s přesahy do historie
  • Milovníci příběhů o ženské emancipaci
  • Čtenáři toužící po lehké a zábavné literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak svrhnout vévodu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

KristýnaP.
19.12.2025

Kniha mi byla doporučená v knihovně, když jsem hledala romantickou oddechovku a tou opravdu je. Je příjemná a čtivá. Jen jsem čekala, že tam bude nějak víc o Oxfordu... historie města, popis apod. Ale to v příběhu nebylo nijak důležité, tak to šlo i bez toho

všech 159 komentářů

Související novinky - Jak svrhnout vévodu (3)

Knižní novinky (5. týden)

30.01.2022

10 právě čtených knih podle uživatelů (leden)

17.01.2022

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021

Kniha Jak svrhnout vévodu v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně312x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi