Jak svrhnout vévodu přehled
Evie Dunmore
Rebelky z Oxfordu série
1. díl >
Píše se rok 1879 a svět ovládaný muži se otřese v základech. Annabelle Archerová dostane jedinečnou příležitost stát se jednou z prvních studentek Oxfordské univerzity. Stipendium jí poskytne dámský spolek, který se snaží prosadit volební právo pro ženy. Má to ovšem jednu podmínku – Annabelle musí na oplátku najít vlivného muže, který se postaví za zájmy spolku. Jejím cílem se stane chladný a vypočítavý vévoda z Montgomery, který na příkaz královny řídí britskou politiku. Když si Annabelle najde cestu na jeho panství, rychle si uvědomí, že největší výzvou bude mu odolat. Vévodu tvrdohlavá intelektuálka dohání k šílenství, a co je ještě horší, zdá se, že kvůli ní úplně ztrácí svou chladnou rozvahu. Ale nebyl by nejlepším stratégem v zemi, kdyby se s ní nepokusil vyjednat docela jinou dohodu…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
Bringing Down the Duke, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak svrhnout vévodu. Přihlašte se a napište ho.

Tohle me nenadchlo, ale ani neurazilo. Vyjimecne jsem se i pobavila a moc veci me nerozcilovalo.
Takovy odpocinkovy prumer.

Historická romance, ve které chybí všechny znaky historické romance které mě s***ou. Přestože je zápletka více než klasická.
Hlavní hrdinka není žádná femme á la trappe vláčená okolnostmi, ale sufražetka, co klidně zláme chlapovi nos. A mluvení při sexu omezuje na minimum.
A je to vtipný.
Knižní novinky (5. týden)
30.01.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů (leden)
17.01.2022
Knižní novinky (45. týden)
07.11.2021
Kniha Jak svrhnout vévodu v seznamech
v Mé knihovně | 297x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Já miluju tyhle romantické knihy z prostředí 19. století, a o to víc se mi líbilo neotřelé téma boje za ženská práva. Hlavní postavy jsou velice sympatické, ona je krásná a inteligentní a on je mocný vévoda, který byl její inteligencí okouzlen. Moc příjemné čtení, těším se na další díly.