Jak zkrotit svůdníka

Jak zkrotit svůdníka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492237/bmid_jak-zkrotit-svudnika-OsA-492237.jpg 4 288 70

Rebelky z Oxfordu série

< 2. díl >

V srdci Londýna se schyluje k bitvě mezi rozumem a citem. Lady Lucie zuří. S pomocí skupinky oxfordských sufražetek se jí konečně podařilo nashromáždit dostatek jmění, aby mohla ovládnout jedno z hlavních londýnských nakladatelství, a to s jediným cílem: využít ho ke vzpouře proti parlamentu. Kdo by však mohl tušit, že jedinou osobou, která stojí v cestě úspěchu, je její dávný nepřítel lord Ballentine? Tristan je ochoten předat jí většinový podíl v nakladatelství, ale jen za nehoráznou cenu – za noc v jeho posteli. Lucie přitahuje Tristana jako žádná jiná žena. Spaluje ho svou prudkostí a odhodláním pokaždé, když se střetnou. Jejich souboj rozdmýchává plameny náklonnosti a výřečný svůdník riskuje, že se chytí do vlastní pasti. Zatímco se Lucie snaží Tristana přelstít na všech frontách, v nakladatelství i v ložnici, brzy zjistí, že platí známé tvrzení: ve válce a v lásce je dovoleno všechno...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

A Rogue of One's Own , 2020


více info...

Přidat komentář

Eunike93
02.04.2024 4 z 5

I když je toto pro mě už moc moderní, tak rozuzlení zápletky bylo poměrně překvapivé a těším se na další díl.

Hoblinka
04.02.2024 5 z 5

Lucie je úžasná dáma. A Tristan? Nedivím se, že se do něj bezhlavě zamilovala.


biki
31.12.2023 5 z 5

Také já jsem s první třetinou knihy zápasila, ne a ne se začíst, dokonce jsem na nějakou dobu četbu přerušila. Ale protože mám doma už třetí díl, byla jsem donucena knihu dočíst. A opravdu, v dalších částech jsem se už skoro nemohla odtrhnou - příběh měl vše, co si od romantiky představuju a navíc jako bonus boj za práva žen v druhé polovině 19. století. Z pohledu dnešní doby je těžko uvěřitelné, s jakými potížemi a předsudky se ženy v té době potýkaly a jak obrovské úsilí a zarputilost tento boj vyžadoval. Je fakt, že díky tomu mi Lucie zpočátku moc sympatická nebyla, ale pak jsem na ni změnila názor. I zásluhou Tristana, který se sám také musel potýkat se svými démony.

Misshell1
20.12.2023 5 z 5

Možná jako u prvního dílu trochu slabší rozjezd, ale najednou se to rozjede a rozplétá se klubko intrik a do toho tajná dostaveníčka. Lucie na mě působila jako velmi silná žena na svou dobu. Určitě sáhnu i po další knize od autorky.

Monul.ka
13.12.2023 4 z 5

První třetina mě popravdě moc nebavila. Nakonec se z toho vyklubalo ale hezký čtení

annes
04.12.2023 5 z 5

Jo, tohle čtení jsem si užila. Autorka skvěle píše a i když vyměnila hlavní hrdinku a jejího svůdníka, vůbec to neuškodilo. Tématicky se drží ve stejném čase se stejnými přítelkyněmi, takže už to není tak neznámé, ale příběhu a romantice nemůžu vytknout ani ň.
P.S. do ČV 24 se může Lucie hodit jako milovnice koček a samozřejmě do knihy s podtitulem :-)

vcielka
20.11.2023 5 z 5

Krása. A koniec nečakaný. Po dočítaní som na ňu myslela ešte celý deň. Poskytla mi nielen lásku a vášeň dvoch krásnych ľudí, ale aj iný materiál na zamyslenie. Príbeh je pútavý, inteligentný a čtivý. Odporúčam. Teším sa na tretí diel ako na Vianoce.

Katka1974
12.11.2023 4 z 5

Tento díl se mi moc líbil, možná ještě o něco víc než ten první. Je to ta správná romantika, čtivé, zábavné a zabývá se zajímavým tématem boje za práva žen v Anglii. Už se moc těším až přečtu další díl.

haWranka
10.11.2023 3 z 5

Kniha je opět celkem čtivá, ale ostatní díly se mi líbily víc. Nějak jsem si nedokázala oblíbit hlavní hrdinku (zato Tristan stál za to) a té politiky bylo chvílemi už trochu moc na úkor plynulosti děje. Není to špatná kniha, ale znovu ji číst nebudu.

123.Iveetka
07.11.2023 5 z 5

Druhý díl série se mi líbil malinko víc než ten první, vůbec mi nevadila délka celé knihy, ani pasáže o ženských právech. Líbí se mi charakter hlavní postavy, Lucie je přímá, férová, urputná a i přesto že se zamiluje, si stále stojí za tím, co je jejím cílem a konec knihy tomu také odpovídá. Oceňuji, že se to nezměnilo v nějakou pohádku. Těším se na další díl.

lusitta05
30.10.2023 4 z 5

Toto sú romantické knihy so závažnými témami, ktoré sú detailne popísané, až to je trošku na škodu,lebo sú príliš dlhé. Ale nakoniec to vždy prekoná romantika s trochou erotiky a človek je spokojný. Som zvedavá na ďalší diel, nedám si ho ujsť. Ešte chcem vyzdvihnúť skvelý preklad.

monika0181
29.10.2023 5 z 5

Pokračování prvního dílu boje za práva žen v Anglii ke konci 19. století. Kniha je psána čtivě, romanticky, moderně, vtipně. Líbil se mi příběh Lucie a Tristana. Teda Tristan, Sebastiana a nakonec i Lucian jsou muži dle mého gusta. V příběhu jim všem fandím. Oceňuji, že opravdu každá postava má jiný základ a charakter, navzájem se velmi pěkně doplňují. Jdu na třetí díl.

mignon
13.10.2023 3 z 5

Těšila jsem se na další díl, ale tito hrdinové mi nějak nepřirostli k srdci. Škoda.

Erinien
12.09.2023 4 z 5

Tak tady jsem se zamilovala do Evie Dunmore. Líbí se mi, že její kniha má určitý přesah, četla jsem ji od autorky jako první a možná mi přijde o fous lepší než Vévoda. Hned po přečtení jsem měla chuť dozvědět se kdo se zamiloval dál. Libilo se mi, jak byla hlavní hrdinka "ostrá" a protivná. Tohle regacy období mám prostě ráda a tady bylo moc pěkné vykreslené. Souhlasím s Paja.92 že oproti těmhle knihám působí Bridgertonovi plytce.

Paja.92
18.07.2023 4 z 5

Tohle byla sázka na jistotu.  Autorka opět ukázala, že umí navodit atmosféru a vytvořit chemii mezi hlavními postavami. Stále zastávám názor, že tahle série je lepší než Bridgertonovi, kteří mají oproti rebelkám plytký děj.

Ačkoliv je to primárně romantická kniha, zároveň se dovídáme něco o době, ve které se příběh odehrává a lépe se tak dokážeme vcítit do situace hlavních hrdinů.

Jediné, co bych knize vytkla je její délka. Neškodilo by to o pár stránek zkrátit. Některé pasáže o ženských právech mi přišly už zbytečně natahované a ubíralo to knize na čtivosti.

Doporučuji všem, kteří mají rádi historické romance.

@knihozroutka_eleanorcorvin

kacenka6144
30.06.2023 5 z 5

Druhý díl se mi líbil ještě víc než první. I když má o hodně víc stran, rozhodně se u něj nebudete nudit. Rozjezd je sice trošičku pomalejší, ale pak příběh nabere rychlost a směr a vy se řítíte plnou parou z kopce dolů. A že je to švunk. Knížku jsem zvládla za 2 dny, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Těším se na příběh Hettie a Catriony. Doufám, že nebudu čekat moc dlouho.

Ticiana
31.05.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla za 2 dni. První půlka plynula pomaleji a pak se to zrychlilo. Kniha me bavila stejně jako první dil. Líbilo se mi, ze nic nezůstalo otevřené. Tesim se na další dil.

petulkapeta
30.03.2023 5 z 5

,,Toužil jsem po tobě půlku svého zatraceneho života.."
Tohle bych zařadila do kategorie od nenavisti k lásce. První jsem si říkala:,, tolik stran? Co tam budou dělat." Ale příběh plynul a vtáhl mě do děje. Lucie pomáhala ženám a snažila se o to aby ženy v Britanii se měli lip. Obdivuhodná žena a Tristan? Svudnik,který byl znám jako prostopašnik..no opak byl pravdou.

Petra-1
18.03.2023 4 z 5

Tento díl se mi líbil víc než první. Postavy byly sympatické, ale některé části se celkem vlekly.

dam.si.knihu
18.03.2023 5 z 5

Vynikající pokračování, které mě opět nezklamalo. Jak mě nadchl první díl, tak tento byl v těsném závěsu. Tohle je návykové čtení, takže se připravte na to, že jakmile knihu začnete jednou číst, tak ji neodložíte!
Autorka opět dokázala dát hlavním hrdinou neuvěřitelnou jiskru a chemii, a tak si troufám řádem že se zamilujete spolu s nimi. V knize nechybí ani erotická linka, která tu byla o něco více než v prvním díle, ale byla skvělá. :)

Štítky knihy

feminismus romantika sufražetky

Autorovy další knížky

Evie Dunmore
americká
2022  84%Jak svrhnout vévodu
2022  84%Jak zkrotit svůdníka
2023  84%Jak ulovit boháče

Kniha Jak zkrotit svůdníka je v

Právě čtených2x
Přečtených345x
Čtenářské výzvě54x
Doporučených16x
Knihotéce201x
Chystám se číst120x
Chci si koupit29x
dalších seznamech4x