Jak ulovit boháče

Jak ulovit boháče https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522003/jak-ulovit-bohace-t6I-522003.jpg 4 169 44

Rebelky z Oxfordu série

< 3. díl

Hattie Greenfieldová, dědička bankovního impéria, chtěla v životě tři věci – získat uznání v uměleckých kruzích, bít se za správnou věc a provdat se za skutečného džentlmena. Jenže se z donucení ocitla před oltářem s přitažlivým, ale zasmušilým finančníkem Lucianem Blackstonem, jehož temná minulost a bezohledné obchodní praktiky nahánějí britské šlechtě strach. Lucian Blackstone se sám vypracoval a získal obrovské bohatství, jediné, co mu chybí, je společenské postavení. A tak když mu do klína spadne dcera jeho obchodního soka, neváhá a chopí se příležitosti, aby mohl uvést do pohybu své dlouho utajované plány. Svatební cesta do Skotska však ukáže celou situaci v jiném světle. Hattie pomalu poznává Lucianovo pravé já a uvědomuje si, že oba můžou získat všechno – pokud jsou připraveni ztratit svá srdce... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Portrait of a Scotsman , 2021


více info...

Přidat komentář

viola5163
26.02.2024 5 z 5

Krásně propracované. Ještě lepší než předchozí díl.

virgo_books
25.02.2024 4 z 5

Na další díl Rebelek jsem se neskutečně těšila a rozhodně mě nezklamal.

Tentokrát tu máme nový pár Hattie a Luciana. Pro Hattie je to celé úplná katastrofa, přestože mezi sebou mají skvělou chemii.

Narozdíl od minulého dílu se dostáváme do menší vesnice/městečka a hlavní hrdinové řeší spoustu problémů.

Objevují se tam i postavy z minulého dílu a všechno se krásně propojuje.

Sice jsem si i tento pár zamilovala, ale pořád mám na prvním místě Anabelle a vévodu.

Už se těším na další díl a jsem zvědavá, jak to celé se snahou sufražetek dopadne.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelskému domu Grada.


Čenichnaknihy
31.01.2024 5 z 5

Na téhle sérii je nejlepší, že není jen tak obyčejná. Že řeší i hlubší otázky, než jen miluje, nemiluje, líbí, nelíbí, jiskří, nejiskří. Autorka zasadila příběhy do druhé poloviny 19. století, do doby, kdy sňatky byly domluvenou záležitostí, práva žen v plenkách a muž měl ve společnosti nad ženou.

To znáte i z předchozích dílů série. Tentokrát se ale příběh rozbíhá v dělnickém prostředí, hlavní postava Lucien jako dítě fáral v uhelných dolech. Postupně se ale vypracoval v úspěšného obchodníka, i když možná ne vždy úplně tím nejšlechetnějším způsobem.

Do klína mu spadla bohatá dědička bankovního impéria, která si Luciena musí vzít, aby se vyhnula skandálu. Pro oba je to trochu složitá situace a musí si k sobě najít cestu.

Evie Dunmore tedy tentokrát rozehrála příběh, ve kterém řeší i otázky chudoby, tvrdé dělnické práce, třídních rozdílů a mnoho dalšího, nad čím budeme přemýšlet a dumat, jaké to asi bylo v takových poměrech žít.

Pokud tuhle sérii ještě neznáte, určitě si přečtěte i předchozí dva díly, taková sonda do britské historie skrze romantickou linku rozhodně stojí za to.

Áňa 998
26.01.2024 4 z 5

S touhle sérií mám takový zvláštní vztah. Historické romance nečtu, ale tady fakt ráda udělám výjimku. První díl byl skvělý, bezkonkurenční. Pak tu byl druhý, nebyl zlý, ale pro mě o trochu slabší než první díl. Dost jsem se bála třetího dílu.
.
Co se týká obálky, moc se mi líbí, že byla vybraná fialová, jemná obálka. Akorát na nafocení to byl skoro nadlidský úkol! Pořád nevycházela úplně hezky.
.
Série Rebelky z Oxfordu se odehrávají ve viktoriánské době. Objevuje se tu téma práva žen, takže to není jen nějaká bezduchá romantika.
.
V tomto díle je hlavní hrdinkou Hattie, která je bohatou dědičkou, přesně ví co chce. Uznání, bít se pro správnou věc a vdát se za gentlemana. A pak je tu Lucian, finančník, pěkně za vodou.
.
Prvních pár stran mi dalo trochu zabrat. Postrádala jsem čtivost, a než jsem se zas dostala do doby, kdy se série odehrává, tak mi to chvíli trvalo. Nakonec se mi to povedlo a čtení byla velká radost!
.
Ke konci se mi zdálo, že autorka prostě potřebuje strany navíc, a tak nastavuje kde se dá. Sem tam pomalejší tempo vyprávění, sem tam trochu nesmysl... Ale ono to do knihy tak nějak zvláštně sedělo. Závěr mě dost překvapil.
.
Dlouho jsem nevěděla, co si o knize myslet. Nechala jsem teď, větrat hlavu a došla k jasnému závěru: lepší než druhý díl, možná o malinko lepší než první díl. Historie, romantika, silné ženské postavy... Na to se můžete těšit!

blanka5960
18.01.2024 4 z 5

Tohle bude pro mě trošku těžké hodnocení. Jsou momenty, kdy jsem knihu zbozňovala a pak autorka udělá zvrat, kdy se hlavní hrdinka chová nelogicky, v rozporu s předchozími emocemi co cítila.
Jak to máte vy, zkazí vám celkový dojem z knihy nějaký zvrat nebo směr kterým se příběh odehrává, který nejste schopni akceptovat? Řekněte, že v tom nejsem sama a stává se vám to také.
Rebelky z Oxfordu - sérii z viktoriánské éry, téma sufražetek o boji za práva žen, mám moc ráda. V tomto třetím díle je hlavní hrdinkou Hattie, bohatá dědička bankovního impéria, dívka z vyšší společnosti, svázaná přísnou etikou, mravy ale také různými předsudky. Studuje na Oxfordu umění, jako žena mezi muži to nemá lehké. Vždyť ženy se mají přeci starat o domov, děti, takový názor slýchává často. Jenže Hattie není z těch co se vzdávají svého snu lehce. Při malbě Persefony není se svým rozpracovaným obrazem spokojena, potřebuje načerpat inspiraci, jak své dílo vylepšit a je jen jeden obraz, který potřebuje vidět. Vlastní jej společností obávaný Lucian Blackstone, finančník známý svými bezohledným obchodními praktikami. Při prohlídce uměleckých děl se Hattie s ním osobně potká, něco ji k němu přitahuje, jeden polibek změní naprosto vše....

Autorka skvěle popsala dobu do které je příběh zasazen, práva žen, jak je na ženy nahlíženo, postavení ženy ve společnosti. Co mě hodně potěšilo a chytlo za srdce bylo Skotsko v kterém se příběh převážně odehrával. Popis krajiny, lidí, jejich nelehké živobytí. Líbil se mně střet chudoby a bohatství, kdy Hattie poznávala i druhou stranu společnosti. Romantická linka byla za mě uvěřitelná a moc pěkně vystavěná.
Vypadalo to na plný počet , ale jedno rozhodnutí Hattie a následný sled událostí, respektive celkově konec knížky byl za mě nepovedený. Proto volím nižší hodnocení, ač skoro celá kniha byla skvělá. Ale bohužel nemůžu jinak než 4*

Dámaskloboukem
17.01.2024 4 z 5

S touhle sérií mám trosku problém. :) zpočátku se přesvědčuji, ze to přeci nebudu číst, protože jsou beztak vsechny díly na jedno kopyto, pak si to neochotně rozmyslim, začtu se a nemůžu se odtrhnout.
Začátek je skvělý a hlášky typu v pokrivenem úsměvu vycenil vylomeny zub .. mohla by prchnout s tajným milencem. Ale kde rychle nějakého sehnat. mi vyloudily na tváři přiblblý úsměv.
Konec to trosku pokazil. Příběhu uškodilo umělé natahování.

Jane333
16.01.2024 4 z 5

Tuhle sérii mám ráda, ale tento díl považuji za nejslabší. Navíc Hattie ač mi byla zpočátku sympatická, mě nakonec docela štvala

Červená33
15.01.2024

Jednoznačně kniha a celá série, která vyčnívá z běžné produkce a stojí za přečtení.
Lucien je opět komplikovaný a nejednoznačný muž s temnou stránkou, stejně jako dva předcházející "hrdinové". Hattie je nakonec holka z obyčejnými sny. Někdy mi jejich filozofování přišlo ... zbytečné ... jako natahování knihy ... málo uvěřitelné. Ale láska a pravda zvítězila :)

O Lucienovi jsme se postupně dozvěděli v kostce všechno, přesto mám pocit, že v jeho životopise něco chybí, že některé věci přešla autorka rychle. Podobně jako Ballantinova bisexualita (v tomto díle otevřeně potvrzena) v předchozím díle se rychle přešla, tak tady je řada událostí jen naznačena a nedotažena. Přemýšlím jak ta 15letá (patrně negramotná) služka věděla, že Lucien znamená světlo? Kdo byl otcem sestry Luciena? Kde se ztratil motiv jeho vlastní otce a nevlastního bratra? A proč se ze scény ztratila celá rodina Hattie? Rozvod šel tak rychle a jednoduše? Co znamenal ten problém se světlem na začátku knihy? Proč dům se zazděnými okny? Uniklo mi něco? Mám brát kdeco jako metaforu? Nebo to autorce přišlo jen zajímavé a tak to do knihy "plácla"? Prostě spousta otázek.

A ve všech případech by mne zajímalo, zda ti tak zamilovaní a polepšení pánové stejně vzorně chovali třeba za 5 let

SBH
09.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Hodnocení od začátku až zhruba do 80 % knihy bylo skvělé, už dlouho jsem nečetla tak báječnou romantiku. Pak ale nastal tak strmý sešup, že mě dokázal totálně otrávit. Špatné je, že se jedná o závěr a konec špatný, všechno špatné.
Rebelky z Oxfordu jsou mou oblíbenou sérií. Kromě toho, že to mezi hrdiny opravdu jiskří, tohle autorka umí, tak si užívám především chytré postavy (ženy i muže), uvěřitelné zvraty a poučení ohledně boje za ženskou rovnoprávnost.
V tomto díle to vycházelo na tisíc procent. Variace na Angeliku a Geoffreye se mi líbila, sice se Hattie opět chovala a především se cítila jako nadržená coura, to je v dnešní romantice více než běžná bolest, ale všechny ostatní klady tento zápor odstínily. Ano, užívala bych si, kdyby se Lucian snažil víc, dvořil se své manželce a nadbíhal jí, zatímco mu holka rovnou padla do náruče i postele, ale co už. Vtipné, zábavné, hezky napsané, poučné, zamilované, co víc si přát?
No, jedno přání bych měla – rozumný závěr. Od dramatické scény v Lucianově pracovně se celá stavba románu zhroutila. Hattie se sice projevuje jako pokrytecká maloměšťačka, ale bojovat za laskavý přístup k násilníkovi, který chtěl ji i Luciana připravit o život, mi fakt připadne za hranou. Ovšem její následné rozhodnutí utéct od manžela nedává smysl už vůbec.
Přesněji řečeno jsem pochopila, proč tento zvrat autorka do románu chtěla zapracovat, ale udělala to extrémně mizerně. Hattiino rozhodnutí v daném okamžiku postrádá smysl, další popis událostí představuje hodně zrychlené převíjení filmu, konečné smíření působí barvotiskově a nevěrohodně. Následně se vyrojilo tolik otázek, že naprosto zastínilo dobrý dojem z prvních čtyř pětin, což je škoda.
Například: v každé situaci a době podléhá jakýkoli člověk nějakým zákonům, to hrdinčino vzepření je dětinské a iracionální. Dál, v exilu pracovala jako učitelka, tudíž přesně zastávala roli neprovdaných viktoriánských žen. Tohle opravdu chtěla? Nebo dál, to jí vůbec nezáleželo na Lucianových citech a na něm samotném? Super! A kdyby mu ruplo v kouli, jakože by se to dalo očekávat, a třeba vůbec Hattii nenašel nebo si vzal život nebo cokoli dalšího, byla by spokojená? To opravdu chtěla? Sázka na happy end je dobrá v literatuře, ovšem v životě bych počítala s komplikacemi. A tohle byla jen malá ukázka.
V důsledku mi začala ukrutně vadit i nesourodost snahy vykreslit viktoriánskou Británii a zároveň hypermoderní přístup ke společnosti v dnešní literatuře, kdy každý druhý (už to je blbost) je přiznaný homosexuál/lesba (ve viktoriánské Anglii? jako FAKT?), Hattie uvažuje o práci žen v domácnosti a kolem rodiny jako o PRÁCI (něco takového se nebralo v úvahu ani na konci dvacátého století) a tak podobně.
Zklamání, opravdu strašné. A to se mi to po většinu tak moc líbilo.

Jita160
06.01.2024 4 z 5

Nejsem úplná fanynka historických románů, ale sem tam si nějaký dopřeji.
Upřímně začátek jsem docela kousala než jsem se začetla.
Příběh nás zavede do roku 1880 a ukazuje nám jak ženy museli bojovat za svá práva a to nejenom v manželství, ale i ve společnosti.
Kvůli jednomu polibku se musela mladá Hattie provdat za muže, který nebyl jak pro její rodinu tak i pro ní společenský pravý. A tak začal Lucias bojovat o její přízeň ,náklonnost, přátelství, důvěru, oddanost, a lásku.
Byl to rozhodně silný příběh, který měl hloubku, ale působilo to na mě zbytečně zdlouhavě s pomalým tempem. No a konec.... nevím ,zbytečné drama.

sd1992
05.01.2024 5 z 5

Za knihu k recenzi diky @grada_cz @cosmopolis_cz !!

Kdyz mladicka nezkusena Hattie nabidne sva usta k polibku temnemu cizinci a necha se u toho pristihnout, zpeceti tim svuj zivot. Rodina v tom ma jasno, pokud nechce znemoznit celou rodinu - bude si onoho cizince muset vzit.
Lucian Blackstone neni ale jen tak nekdo.. je to demon, ktery si podrobi nejednoho chudaka v nesnazich a neboji se k tomu pouzit ani ty nejspinavejsi praktiky. Zkratka uplny opak Hattie, mlade damy z vyssi spolecnosti, ktere nebylo nikdy nic odepreno.
I kdyz je Lucian atraktivni muz, Hattie nevi co ji desi vic - jestli naplneni jejich manzelskeho slibu nebo to, ze bude muset zestarnout vedle bezcitneho muze, ktery s ni naklada jako se svym majetkem.. s cimz se jako sufrazetka nechce a ani nemuze nikdy smirit.

Twl, to bylo zase neco pro meee :P
Vic takovych serii prosim!!
Rebelky z Oxfordu si me ziskaly hned od prvniho dilu a od te doby je kazdy lepsi nez ten predchozi <3 Nejenze je mi sympaticky jejich boj za volebni a majetkove pravo zen, ale i ty jejich muzske protejsky jsou vzdycky dokonale vykreslene !! :O
Autorka umi krasne vytvorit pribeh z 19.stoleti, ktery zdanlive pusobi jako zdrzenlivy romanek dvou lidi, ale nakonec hyri erotikou, ktera je ale tak dobre napsana, ze musite citit jiskry i vy doma !!
Mne nezbyva nic, nez doufat, ze serie bude mit co nejvic dilu, protoze uz ted prahnu po dalsim :))

Za me velke doporuceni, na vsechny 3 knihy!

5*

bezzink
05.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Evie Dunmore pise opravdu fantasticky! Hattie je jednoznacne hrdinka sve doby. Skandal neskandal. To silene znevyhodneni zen, ktere jsou jen majetkem muze. Zena nemuze pit alkohol, ani se chytit za ruku muze, natoz ho polibit nebo se vubec vydat do parku bez garde! Prvni sex az pri svatebni noci. Ale muz muze absolutne vsechno. A opravdu se mi moc libilo, ze si to Hattie nenechala libit. Ac jednoznacne mela svobody a podpory od manzela dost, dokazu pochopit, o co ji slo. Kazdopadne ta blbost s Matthewsem byla strasne zbytecna. To bych uplne vypustila a nahradila to vice rozvinutym koncem. Ale souhlasim, ze treti dil je i za me nejlepsi.

ivetdos
04.01.2024 4 z 5

Tak tohle byl za mě nejlepší díl ze série Rebelek z Oxfordu! Moc se mi líbí nápad romantických příběhů z 19. století o silných ženských hrdinkách, které se často perou o svoje práva a uznání ve společnosti, a tak nějak mimochodem se i zamilují. Takže jsem si ani tento díl nemohla nechat ujít!

Inteligentní, romantický příběh, který pohladí duší. Stejně jako u předchozích knih nás autorka věrně přenese do tehdejší doby, mezi (převážně :-)) gentlemany, krásné šaty žen, ale i tamější problémy. Tentokrát autorka situovala příběh do trochu jiné společenské vrstvy, ale i tady najdeme jiskření, úsměvné situace, a právě vztah Hattie s Lucianem a jejich “hate to love linka mi sedla nejvíce ze všech knih.

Obecně nemusím pomalé tempo vyprávění, ale k této knize mi sedí natolik, že mi to ani nevadilo, dodává to na autentičnosti :) Stejně jako ostatní čtenáři mám trochu problém s koncem, který bych lehce pozměnila, ale čtení jsem si moc užila a vám můžu i tento díl s klidem doporučit!

KláraH.
01.01.2024 5 z 5

Aaaach. Kniha, která je doslova pohlazením na duši. Romantická, ale ne hloupá, vtipná, pikantní a opravdu dobově rebelská. Přesně jako jsem potřebovala do závěru minulého a začátku nového roku.

Budu opakovat předešlé komentáře - toho závěru je vysloveně škoda a kazí mi krásný, opravdu krásný dojem z knihy. I když nesníží mé hodnocení, je škoda, že přichází ve chvíli, ve kterou přichází. Ve vysvětlivkách v závěru knihy chápu, proč chtěla autorka situaci umístit, ale to načasování prostě nesedí.

lucky_ideas
29.12.2023 4 z 5

Rebelky z Oxfordu - Jak ulovit boháče jsou třetí knihou ze série od E. Dunmore. Musím konstatovat, že tento díl si s jistotou drží čestné druhé místo v mém pomyslném žebříčku.

Začátek mě příliš neoslovil, ale s každou další kapitolou kniha postupně získávala svůj neodolatelný šarm. Chemie mezi hlavními postavami byla prostě velmi dobrá, což mi umožnilo se do příběhu pořádně začíst.

Autorka opět brilantně zachytila dobu a tehdejší práva žen, což dodalo příběhu autentičnost a hloubku. Kromě toho, hate to love romantická linka byla opravdu skvěle podána.

Celkově vzato, tento díl rozhodně doporučuji, stejně jako celou sérii. Pokud máte rádi kombinaci historie, silných ženských postav a hlavně pořádnou dávku poutavé romantiky, pak jsou Rebelky z Oxfordu ta správná volba.

Peetullka
22.12.2023 5 z 5

Celá série je skvělá a tento díl nezklamal. Dva skvělé večery s Hattie a Lucianem.
Závěr bych přepracovala, ale nevadí.

spencer
19.12.2023 4 z 5

Hattie Greenfieldová je dědičkou bankovního impéria a doposud si žila jako v peřince. Vždy snila o rytíři na bílém koni. Když je ale přistižena s vlastnoručně vypracovaným finančníkem Lucianem Blackstonem, je donucena si jej vzít, aby se vyhnula skandálu. Je možné, aby si tito dva lidé z různých společenských kruhů k sobě našli cestu?

Evie Dunmore má velmi sympatický styl vyprávění, ve kterém se mísí nádech doby děje s pár moderními osvěžujícími prvky. Což je aspekt, jenž se dost promítá do postav. Ty se teď nacházejí v různých společenských vrstvách, a díky tomu se i samotný příběh točí okolo jiné problematiky než předtím. Téma sufražetek je posunuto do pozadí a soustředí se více na anglickou dělnickou třídu. Stále odráží společenská témata, avšak jiným způsobem. To může představovat problém pro ty, kteří se tolik nezajímají o politiku a business, neboť se v průběhu objevuje dost diskuzí o těchto tématech.

Kniha se pohybuje pomalejším tempem a může se částmi zdát zdlouhavá. Zaujmout může především svým sňatkem z rozumu, který je podán poměrně dobře. Nicméně, hlavní potíž vidím v přehnaně dramatickém a trochu vynuceném zakončení. I přesto můžu titul doporučit. Je dobrým oddechovým čtením a otevírá zajímavá témata.

vcielka
04.12.2023 5 z 5

To bolo pekné. Záver by som síce osobne prepracovala, trochu viac popísala, čo sa dialo počas tej pauzy, pretože by som si to chcela vychutnať.

Klímuška
01.12.2023 4 z 5

Hattie Greenfieldová, dědička bankovního impéria, chtěla v životě "jen" tři věci - získat uznání v uměleckých kruzích, bít se za správnou věc a provdat se za skutečného džentlmena.
Setkání s panem Blackstonem a jejich polibek ji však dostanou před oltář
z donucení. Blackstone je zasmušilý finančník, jehož temná minulost
a bezohledné obchodní praktiky nahánějí hrůzu britské šlechtě. Sám se vypracoval a získal obrovské bohatství.
Chybí mu jen společenské postavení.
A právě Hattie mu má pomoci uvést svoje utajované plány do pohybu.
Svatební cesta do Skotska jim ale ukáže, že společně mohou získat vše.
Pokud jsou připraveni ztratit svá srdce.

Hattie je rozmazlená dívka, bojující za práva žen a až ve Skotsku pozná co je tvrdý život.
Lucian je plný temnoty, jeho život nebyl snadný a byl plný ztrát.
Jejich milostná linka je pomalá, od nenávisti k lásce. Lucián se opravdu kavalírsky drží na uzdě.
Co se mi hodně líbilo, bylo prostředí uhelných dolů. Život obyčejných lidí byl tak těžký. Neumím si představit, jak takovou dřinu vykonávaly ženy a děti.
Knize dávám 4,5/5, byla trochu slabší oproti předchozím dílům Rebelek, přesto jsem si ji užila.

nada3314
28.11.2023 5 z 5

REBELKY Z OXFORDU je úžasná série. Asi tady není nikdo kdo, by nečetl a nebo aspoň nevedl v patrnosti tuto sérii. A jestli ano, tak to všichni napravte. Tato série je božská u čtení si odpočinete a dostanete příběh, který má i velký přesah.

Zdá se to až neuvěřitelné, ale je to více než rok co jsem psala recenzi na 2. díl. Čekání na 3. díl bylo dlouhé, ale stálo to za to! Tohle byl nejlepší díl ze série. Každý díl je lepší a lepší. Neskutečně jsem si čtení užila, byla to krásná pohoda. Tentokrát nás autorka provede příběhem Hatie a Luciana. Nechybí romantika a chemie mezi nimi je napsaná bravurně. Ani na chvilku jsem se nenudila, tady se stránky obracely samy. Podzim/zima je ideálním časem na čtení těchto historických romancí. Doporučuji i jako dárek vánocům pro všechny ženy, kterým historické romance nejsou cizí.

Štítky knihy

Skotsko svatební cesta

Autorovy další knížky

Evie Dunmore
americká
2022  84%Jak svrhnout vévodu
2022  84%Jak zkrotit svůdníka
2023  84%Jak ulovit boháče

Kniha Jak ulovit boháče je v

Přečtených210x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených10x
Knihotéce154x
Chystám se číst102x
Chci si koupit31x
dalších seznamech8x