Královna rebelů přehled

Královna rebelů
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485800/bmid_ranhojicka-xNw-485800.jpg 4 918 918

Ranhojička série

1. díl >

Mnohým zachránila život, teď bude bojovat o ten svůj. První díl napínavé fantasy série. Už deset let přežívá sedmnáctiletá ranhojička Kiva v nechvalně proslulé věznici Zalindov. Když přivezou těžce nemocnou královnu rebelů, dostane nelehký úkol – udržet ji na živu, aby mohla podstoupit zkoušky utrpením, určené těm nejnebezpečnějším zločincům. Musí přežít mučení vzduchem, ohněm, vodou a zemí, což se zatím nikomu nepodařilo. Ve stejné době dostane Kiva šifrovaný vzkaz od své rodiny: „Nenech ji zemřít. Už jdeme.“ Dívka si uvědomuje, že zkoušky by nemocnou královnu zabily, a tak se nabídne, že je podstoupí místo ní. Pokud uspěje, budou obě svobodné. Kiva má strach z nejisté budoucnosti. Spánek jí ruší i epidemie, která se šíří věznicí, a také Jaren - nový vězeň, jehož přítomnost je pro ni důležitější, než si dokáže přiznat…Pak obdrží Kiva vzkaz od své rodiny: „Nenech ji zemřít. Už jdeme.“ Dívka si uvědomuje, že zkouška by královnu zabila, a tak se nabídne, že trest podstoupí místo ní. Má ale vůbec nějakou šanci? A jak se k její volbě postaví záhadný nový vězeň Jaren?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Prison Healer , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna rebelů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (210)

Petronelka123
19.07.2024 5 z 5

Ranhojičku jsem začala číst na základě recenze Holky z Moravy. Vůbec jsem netušila do čeho jdu, ale asi mám novou vášeň...young adult fantasy :). Vězení Zalindov je nesmírně ponuré a temné místo. Postava Kivy se mi líbila, bavily mne i vhledy do jejích myšlenek a Jaren je prostě sympaťák a já se nemůžu dočkat dalšího dílu. Jsem zvědavá, jak se bude jejich vztah vyvíjet. Ačkoliv po naprosto nečekaném závěru vůbec netuším, na čem s Kivou vlastně jsem.

BlankaHill
18.07.2024 5 z 5

Začala jsem číst na doporučení od ostatních čtenářů a musím jim moc poděkovat. Ten příběh mě úplně pohltil, byl zajímavý, napínavý, promyšlený. Konec úplná pecka, kde jsem hleděla s otevřenou pusou a vůbec netušila a nemůžu se dočkat dalších dílů.


annes
03.07.2024 3 z 5

Tohle jsem dlouho nechtěla otevřít, ale jsem teda mega ráda! Zajímavé prostředí, příběh hlavní hrdinky i zápletka s magií. Tak honem na další díl!

všechny komentáře

Související novinky (3)

E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022


10 právě čtených knih podle uživatelů (únor)

15.02.2022


Knižní novinky (4. týden)

23.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Královna rebelů v seznamech

v Právě čtených30x
v Přečtených1 208x
ve Čtenářské výzvě270x
v Doporučených108x
v Knihotéce428x
v Chystám se číst803x
v Chci si koupit241x
v dalších seznamech11x