Odkaz Hawthornů

Odkaz Hawthornů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498282/bmid_odkaz-hawthornu-U5C-498282.jpg 4 366 70

Napínavé pokračování bestselleru Hra o dědictví! Dědička Avery Grambesová pátrá po muži, který by mohl zodpovědět její otázky, a to včetně té hlavní: Proč odkázal miliardář Tobian Hawthorne své dědictví neznámé Avery místo vlastní rodině? Test DNA Avery prozradí, že s Hawthornovými není pokrevně spřízněná, a další stopy naznačují, že její spojení s rodinou je hlubší, než si dovedla představit. Grayson a James, záhadní a přitažliví Hawthornovi vnuci, Avery stále zamotávají hlavu, a za každým rohem při tom číhají nebezpeční protivníci, kteří se nezastaví před ničím, jen aby Avery vyřadili ze hry... Doporučený věk 13+.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Hawthorne Legacy , 2021


více info...

Přidat komentář

Jaehyun
23.04.2024 5 z 5

První díl byl pecka a druhý ještě větší. Miluju to, jak se v každé kapitole něco děje a jak to rychle odsýpá!

Avery se stále snaží rozluštit záhadu, proč ji miliardář Tobias Hawthorn odkázal veškeré své dědictví. V tomto díle si projde peklem, ale naštěstí má při sobě bratry Hawthrony, hlavně Jamesona a Graysona, Libby a svou kamarádku Max. Osobně mi přijde Grayson zajímavější a trochu jsem doufala, že se tu budou víc angažovat i Nash a Xander, ale i tak jsem si knížku extrémně užila. Už se těším na další díl a myslím si, že i když Avery není s Hawthrony pokrevní příbuzná (díky Bohu, protože by to přeci jen bylo divné), musí tu být ještě další důvod, proč se z ní stala dědička.

Vixiene
21.04.2024 5 z 5

Příliš často se mi nestává, že bych bezprostředně po dočtení prvního dílu série pokračovala v druhém. Hra o dědictví mě ale tak nalákala na pokračování, že jsem hned sáhla po Odkazu Hawthornů. Zcela upřímně jsem čekala úpadek - druhé díly bývají většinou výplňkové, natahované a často skoro až zbytečné, zde zklamání ale nenastalo.

Ačkoli mě čtení bavilo, místy mi trošku přišlo, že autorka ztrácí nápady na hádanky, které jsou gró tohoto příběhu a alespoň jednou tam vyřešení hádanky nebylo dokonce nijak vysvětlené.

Áchání a óchání Avery nad Jamesonem a Graysonem je trošku únavné, stejně jako popisy neustále napjatých svalů, ostře řezaných čelistí, či pronikavých očí, ale mhouřím oči, vzhledem k tomu, do jaké kategorie kniha spadá.

Když to vezmu kolem a kolem - za mě stále spokojenost, stejně jako u prvního dílu jsou krátké a svižné kapitoly, které často končí cliffhangerem do kapitoly druhé a autorce se nemůže upřít čtivost. Snad se kvalita udrží i do třetího dílu :-)


zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

ODKAZ HAWTHORNŮ

Je to druhý díl série HRA O DĚDICTVÍ. Je to navazující kniha o řešení rodinných záhad. Po vyřešení záhady, která se týkala čtyř vnuků se nám otevírá další záhada, která se bude týkat mrtvého syna miliardáře.

Hlavní hrdinka nejen že se dostala do milostné trojúhelníku, ale řeší i vlastní otázky ohledně své historie a rodové linie.

Odloučení od nejlepší kamarádky jí, nepřidává. Hrdinka si začíná pomalu zvykat na všechny nové role. V tomto díle, už začínají praskat všechna skrytá tajemství a duchové ze skříně.

Hrdinka si doslova sáhne na dno všech svých sil.

Mě tato série moc baví a těším se na další díl, snad vyjde brzo. Mám ráda záhady a tajemství takže kniha mi opravdu sedla.

kniho_terka
05.04.2024 5 z 5

Tahle série se mi opravdu hodně začíná líbit.
Druhý díl série Hry o dědictví je snad lepší než první díl. Avery stále musí v Hawthorne house vydržet ještě spousty času. Jenže čím déle tu je, tím víc po ní někdo jde. A taky nechybí oblíbené záhady. Mysleli jste si, že se všechno už vyřešilo? To jste se pletli. Tady toho na vás čeká ještě mnohem více...

Tyhle knihy autorka napsala hodně dobře. Jsou tak neskutečně čtivé! A ty krátké kapitoly, které vás nutí číst dál? No to je pecka! U tohoto se prostě nejde nudit.
Nechybí tu ani pokračování milostného trojúhelníku. Stále si stojím za Graysnem, ale kdo ví, co ukáže třetí díl. Na Jamesona ale pomalu měním názor. Zjistila jsem, že i on náhodou není špatný.

Stále mě překvapuje, jak moc si autorka dokáže promyslet hádanky a ty ostatní věci do děje. Sice se je při čtení nesnažím moc luštit, ale i tak to na několikáté přečtení nechápu. A poté, když to Avery s ostatními vyluští, se ptám sebe, jak moc oni musí být chytří?

V tomto díle je více akce, což vám nedovoluje přestavat číst. Za sebe bych i řekla, že víc romantiky tu taky je. Na konci jsem byla možná tak zklamaná, stejně asi jako Avery. To rozhodně nemění můj názor na knihu a stále doporučuju. Jestli vás to zaujalo, dejte tomu opravdu šanci.

veriszv
03.04.2024 5 z 5

Hra o dědictví mě naprosto nadchla už svým otvírákem, ale s druhým dílem je to ještě lepší.
Odkrývání rodinných tajemství, jeden zvrat za druhým a napětí od začátku do konce.

Fiso
03.03.2024 4 z 5

První tři čtvrtiny byly skvělé, poslední část už se mi tolik nelíbila. Těším se na poslední díl.

musivila
10.02.2024 5 z 5

„Tohle bylo jeho přání. Tohle je jeho odkaz.“ Propaloval mě pohledem. „Myslím Avery.“

Druhý díl dočten. Za mě ještě lepší než první ... plný akce, zvratů, odkrývání dalších rodinných tajemství. Ještě že už mám nachystaný třetí díl, takže se bez pauzy pouštím hned do něj ;-)

„Tohle už nebyla jen záhada k vyřešení nebo další vrstva hádanky. Tohle nebyla hra – aspoň pro mě ne.“

Ivet_V
01.02.2024 4 z 5

To bylo super. Opět samý zvrat, až se z toho zamotá hlava. Avery i bratři Hawthornovi byli skvělí. Ale občas mi přišlo, že to je až moc překombinované.

kirstinrau
30.01.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Tak toto bola ďalšia neskutočná jazda a ja som nadšená. Mne sa táto časť asi páčila ešte viac. Je tu síce viac záhad a môže sa to niekomu zdať prekombinované, ale mne sa to páčilo. Dej je plný akcie a núti vás to stále čítať. Stále som však tŕpla, kto Avery zradí, pretože by som jej jednu capla aké veľké ústa mala občas. Niekedy je mlčanie zlato...

Napriek tomu sa mi všetky postavy pozdávajú. Aj tie záporné. Dokonca spoznáme aj viac Max. Ona a Xander by sa k sebe hodili, tak dúfam, že tam niečo bude.
Kniha nemá žiadne nudné miesta. Je to skvelo premyslené, aj keď som zostala sklamaná, no nie z knihy, tá je naozaj skvelá, len som dúfala a priala si troška iný koniec. Verím však, že nás čakajú ešte prekvapenia v ďalšej časti. Ja osobne som si vybrala, ktorému Hawthornovi budem fandiť a nie je to nik iný ako Jamsone. Určite majú všetci niečo do seba a teda Avery nezávidím. Rozhodovanie nebude mať ľahké. Dúfam, že ma nesklame. Túto sériu rozhodne odporúčam.

Ejmy30
17.01.2024 5 z 5

Odkaz Hawthornů mi přišel snad ještě lepší než první díl.
Akce, záhady, dobrodružství ani napětí tady nechybí a pořád se něco děje.
Líbil se mi Averyn výlet na chatu v horách a taky to, že do Hawthorne House zavítala Max - bylo takové divné, že spolu s Avery komunikovaly pouze přes esemesky.
Na této sérii bych také ocenila to, že poukazuje i na nelehké stránky miliardářského života (závist, paparazzi, výhružky...). Avery se v tomto díle stala spoustu hrozných věcí, které by určitě nikdo prožít nechtěl.
Nicméně se těším na třetí díl a určitě doporučuji.

LexiS
13.01.2024 5 z 5

Znovu perfektní!
Naše dědička prožívá další krušné chvíle - učí se žít život miliardářky a navíc si musí ujasnit své vztahy s Hawthorny.
A jeden by netušil jak moc tohle může být náročný úkol. Do cesty se jí staví nová záhada zanechána zemřelým Tobiasem Hawthornem, paparazzi jsou na každém kroku, výhružky a dokonce i hrozby z jejího blízkého okolí se jen kupí.
Člověk si potom hned víc cení svých pěti švestek na vlastním účtu, protože bych opravdu nechtěla zažít to, co zažila Avery v tomhle díle.
No řeknu vám akce tady rozhodně nechybí. Tento díl není žádný vyplňovací, tohle je jízda od začátku až do konce.
Kniha je neskutečně čtivá, obálka nádherná, teorie vám při čtení vyskakují jedna za druhou, do toho ještě neodolatelní bratři Hawthornové.
No prostě a jednoduše se člověk nenudí a navíc všechno klape jako čerstvě namazány stroj.
5/5 hvězd a skvěle započatý čtecí nový rok.

BellaBernasconi
23.12.2023 3 z 5

Druhý díl není tak dobrý jako první, ale pořád velmi dobrý příběh. Musím říct, že se nemůžu dočkat na ten třetí.

Hatshepsut
01.12.2023 5 z 5

U mě druhý díl splnil všechna očekávání. Je to velmi neotřele zpracovaný námět, kde je spoustu tajemství, záhad a šifer, které vás samotné nutí bádat. Rozvíjí to fantazii čtenáře a to se mi u knih líbí. Jsou zde krátké kapitoly a děj vám rychle ubíhá, není zbytečně natahovaný. Zároveň jsou zde i momenty k pobavení, především od Max a její velké snahy nemluvit sprostě. Přebaly knih jsou nádherně zpracované, to se nedá na pultech přehlédnout! :-) A moc se těším na třetí díl, který jsem myslela, že je poslední, ale všimla jsem si, že bude i čtvrtý.

Vteřinu nato jsem slyšela puštěnou vodu. „Ale nejsi doopravdy ve sprše, že ne?“
„Rodiče nemusejí slyšet, jak mluvím do svýho novýho, tajnýho telefonu,“ odpověděla Max. „Nula nula sedm hadr, fakt že jo, Ave. Já jsem teď úplný zastlaný James Bond, abyste všichni věděli, klokoti. A jo, jsem ve sprše. Lstivosti, tvé jméno je Max.“

Pauvka
30.11.2023 5 z 5

No ty kokos, to byla zase jizda. Rozhodne lepsi nez prvni dil. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a najednou konec. Vrele doporucuju a tesim se na trojku.

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

Tenhle díl mě bavil ještě víc než ten první. Jak to nebylo jenom v Hawthorn House, ale někde jinde. Pořád se nějaké záhady a hry od starého pána nevyřešily a nemohla jsem se dočkat na další díl.
Jamesona mám čím dál radši :) Přemýšlím, že se naučím hrát pokr a šachy, možná se mi to v životě bude ještě hodit :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

adela.hol
26.10.2023 3 z 5

Avery už částečně zná důvod toho, proč byla vybrána miliardářem Tobiasem Hawthornem a proč zdědila celé jeho bohatství. Bylo to ale celé jen jedna z jeho her, jež starý Hawthorne tak miloval a zkoušel jimi své vnuky? Nebo je za tím ještě něco víc a Avery má s rodinou společného víc, než si myslí? Jakou roli v tom hraje Tobias Hawthorne II., který má být již několik let mrtvý?

První díl jsem četla před osmi měsíci, takže jsem se trochu bála, že už si nebudu nic pamatovat. Naštěstí autorka v prvních kapitolách vše podstatné připomněla, a tak jsem do toho vplula nakonec snadno. Ale ... pak se něco stalo. Jak mě první díl bavil, užívala jsem si to luštění šifer a odhalování tajemství, tak tímto dílem jsem se bohužel větší částí přímo protrápila. Přišlo mi, že se v každé kapitole toho událo hrozně moc a já to nestíhala vstřebávat. V jedné kapitole se něco řeklo, ve druhé to bylo úplně jinak. Chápu, že to asi mělo vést ke zmatení čtenáře, ale nebylo to tak plynulé a postupné.

V prvním díle lehce započal milostný trojúhelník mezi Avery, Graysonem a Jamesonem. Tehdy jsem ho příliš neřešila, protože mi přišel jen na okraj. Zde se rozvinul o něco více, ale můj problém byl ten, že Avery neměla chemii ani s jedním z nich. Bylo mi úplně jedno, kterému z nich dá přednost. Ale aspoň se mi líbil ten Maxin nápad ohledně zavření očí.

Celkové hodnocení nakonec zachránilo posledních sto stran, které konečně měly nějaký ten nádech prvního dílu a já si je opravdu užila. I z toho důvodu nebudu odkládat čtení posledního dílu a budu doufat, že ta pozitivní vlna, kterou jsem chytla na konci, mi zase neuteče.

baru_lienka
09.09.2023 3 z 5

Tak tohle je přesně ta situace, kdy druhý díl není nic extra, spíš jako by autorka ždímala co nejvíce z úspěchu první dílu. A to ani nemluvím o tom, že má být třetí díl a vůbec nevím o čem by měl být. Romantická linka se ku předu taky neposunula, no, uvidíme, jestli se vůbec pustím dál...

knihomolkaMist
03.08.2023 5 z 5

To bylo boží! První díl jsem četla už více než rok zpět, a proto se mi fakt bodlo připomenutí minulého dílu v první kapitole. Trochu jsem se bála, že se po tak dlouhé době nezačtu, ale po pár stránkách jsem se nebyla schopná odtrhnout! Spousta záhad, hádanek a nečekaných zvratů. A hlavně bratři Hawthornovi :) Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

Hanjimka
29.07.2023 5 z 5

Kombinace romantiky, kriminálky, záhad, tajemství, přátelství, tohle vše je tahle kniha. A mě se moc líbila. Těším se na díl 3,4.....

lusitta05
10.07.2023 4 z 5

Aj druhý diel super, ďalšie záhady,ale aj nejaké odpovede. Som zvedavá na pokračovanie.

Štítky knihy

tajemství rodinná tajemství

Autorovy další knížky

2022  85%Hra o dědictví
2022  89%Odkaz Hawthornů
2023  87%Poslední gambit
2024  %Bratři Hawthornové

Kniha Odkaz Hawthornů je v

Právě čtených1x
Přečtených459x
Čtenářské výzvě69x
Doporučených39x
Knihotéce241x
Chystám se číst157x
Chci si koupit78x
dalších seznamech9x