Koruna z kostí a zlata

Koruna z kostí a zlata https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498167/bmid_koruna-z-kosti-a-zlata-hSj-498167.png 4 565 94

Pokloňte se své královně, nebo před ní vykrvácejte. Třetí díl bestsellerové fantasy série. Poppy by ani ve snu nenapadlo, že někdy zažije lásku, jakou našla u prince Casteela. Chce si užívat svého štěstí, ale předtím se musí rozhodnout, jestli příjme korunu z kostí a zlata. Vždy toužila po kontrole nad vlastním životem, ne nad ostatními. Jakmile však výjdou na světlo hříchy království, povstane i dávná síla ohrožující vše, za co Poppy a Casteel bojovali. A tak brzo zjistí, jak daleko jsou ochotni zajít pro svůj lid - i jeden pro druhého.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Crown of Gilded Bones , 2021


více info...

Přidat komentář

AlcaLou
předevčírem 3 z 5

Pro mne rozhodně nejslabší díl série. Byl jako na houpačce. Začátek super, pak se dlooouho nedělo nic, strašně se to vleklo až jsem si musela dát pauzu a přečíst jinou knihu (a že to nikdy nedělám). No a ke konci se to opět rozjelo a knihu nešlo odložit. Také tam za mě bylo až příliš erotiky a řečí "Nejsem tě hoden." ,"Jsi mě hoden." To se mi ke Casteelovi moc nehodí...

Mininka
21.04.2024 4 z 5

Hodnotila bych to spíš 3,8. Zatím pro mě nejslabší díl podle dvou předchozích. Kniha mohla byt o minimalne 100 stran klidně kratší, tentokrát se děj dosti táhl, než se vůbec něco pořádného začalo dít. Ale ten konec?! Ten mi nakonec vynahradil rozporuplné pocity a vrhám se ihned dál!


zatoulane_knihy
06.04.2024 4 z 5

KORUNA Z KOSTÍ A ZLATA

Třetí díl ze série Z KRVE A POPELA. Jako předešlé díly, i do tohoto dílu jsem se ponořila od prvních kapitol. Takže pozor na SPOILERY.

Prvních pár kapitol jsem měla minimálně třikrát infarkt, byla jsem tolikrát šokovaná, že jsem se bála co se bude dít dál. Pak se do půlky knížky moc dějově příběh neposunul, ale autorka nám to vynahradila jinak.

Určitě zde najdete další level vztahu mezi hlavními hrdiny. Pomalu a jistě dostává hlavní hrdinka své odpovědi, ale bohužel za nepříjemných okolností. Samozřejmě po zodpovězení otázek se objeví nové.

Potom, co se dostanou do hlavního města, se musí vypořádat s těžkými situacemi. Jestli jste si mysleli, že její život už nemůže být horší, no tak se těšte.

petitsoleill
14.03.2024 4 z 5

Díl, ve kterém Poppy zažije víc evolučních stadií, než jakykoliv Pokémon. Pro mě zatím slabší kniha, než předchozí dvě. Autorka by mohla více popracovat na vybalancování tempa příběhu a ubrat na zbytečných sex scénách. Za plot twist v závěru knihy zvyšuju hodnocení a jsou to slabší 4*.

anonym02
05.03.2024 5 z 5

Takže za prvé: za mě největší chyba tuhle sérii prostě srovnávat s knihami od Maas prostě ne, nedělejte to, budete zbytečně zklamání.
Tím nemyslím nic špatného, ale prostě srovnávat tyto hlavní hrdiny s těmi od Maas, nemá smysl. Poppy je bezchybná, Casteel je bezchybný, skoro všichni jsou bezchybní a srovnávat postavy se nevyplácí. Opravdu ne.

Protože když odpustím od toho, že by tyhle knížky měly být Maas č. 2, čte se to strašně hezky! Zajímavý děj, fajn postavy, každá specifická těmi svými rysy a tu romantickou linii příběhu máme barevnější víc než u Maas.
Kdybych to věděla hned ze začátku, možná bych se s knihami ztotožnila dřív, ale tím, že jsem tam stále hledala podobnosti, mi to zabralo o dost víc času.

Kniha jako taková je opravdu skvělá - četla se hezky, děj plynul, postavy (i když už tak bezchybné samozřejmě) se vyvíjely a opět - ten konec?! Autorka je skvělá, má vymyšlený úžasný příběh, a proto si myslím, že srovnávání si nezaslouží. Je to její příběh a její hrdinové. Užijme si je tak.

BellaBernasconi
26.02.2024 5 z 5

Tohle byla jako, když spojíte dohromady první dva díly. Mělo to tolik příběhu, jako v jedničce a zároveň tam byla i ta romantika z toho druhého. Jelikož já mám radši tu romantickou část a moje oblíbená fantasy je Dvůr stříbrných plamenů asi to vypovídá docela dost.

ElikaS
20.02.2024 5 z 5

Tuhle sérii jsem si zamilovala, i když ve třetím díle už mi občas přijde, že spoustu situací autorka zbytečně natahuje a okecává. Knížka by se určitě dala o pár desítek stran zúžit a možná by byla ještě o trošku víc čtivější. Ale to je jen detail, který mi určitě nijak nekazil radost ze čtení.
Ač je fantasy linka povedená a baví mě. V této knížce musím vyzdvihnout především linku romantickou, která je prostě dokonalá. Vztah Poppy a Casteela (a Kierana?) je úplně boží a neskutečně mě baví.

Lalina3
10.02.2024 3 z 5

Poppy je prostě bez nejmenší chybičky.
Pardon, ale mně to nějak přestalo bavit už. S Maasovou srovnávat fakt není na místě.

marie2577
10.02.2024 5 z 5

Rozporuplné dílo. To ze něco nechceme neznamená že se to nestane. Nevím zda si to spisovatelka uvědomuje ale je skvělá. Kazdy díl me překvapuje. A každým dílem ve me probouzí nove zive emoce ..

Lavina
29.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl stále ve stejném duchu jako celá série ...příběh moc pěkný,ale hrozně zdlouhavě napsaný.Poppy neustále přemýšlí a známé všechny její myšlenkové pochody.Cass má úžasný humor a linka s deníkem slečny Wily je taková erotická až úsměvná....

annora_cte
21.01.2024 4 z 5

Měla jsem obavy z toho, aby mě třetí díl série vůbec bavil, jelikož jsem narazila ma spoustu komentářů a zpráv, že třetí díl je horší než dva předchozí.
Nakonec to vnímám tak, že mi přišel z nich nejlepší! Miluju tu akci, miluju, že se pořád něco řešilo a že to nebylo ani chvíli nudné. Užila jsem si to a lapala po dechu pokaždé, když došlo k nějakému ohromujícímu odhalení. A že jich bylo.
Poppy je skvělá. Je odvážná a silná. Odkrývá se, kdo vlastně je, a co všechno dokáže. Jen má pořád spoustu otázek, ale na tom vážně není nic špatného, taky bych se ptala být na jejím místě.
Bavil mě skvělý humor. Opravdu některé hlášky, hlavně od Keirana, Delana či Emila mě dokázaly upřímně rozesmát.
Kdo mi ale trochu vadil byl Casteel. Je úžasný a hezký a všechno, ale to, jak ze všeho, co se dělo, dokázal přetvořit něco sexuálního, i když se to zrovna nehodilo, mi lezlo krkem.
Na závěr: Za mě rozhodně nejlepší díl! Myslím si, že Ve stínu popela zhltnu jak malinu, abych věděla, co se stane ve Válce dvou královen.

lucias11
16.01.2024 5 z 5

Ano, je to místy předvídatelné, obsahuje zbytečné sexuální scény, mnoho přemýšlení o stejném, až člověk kolikrát přemýšlí, jestli se omylem nevrátil zpět o pár stran... přesto pro mě kniha splnila to, co od ní očekávám. Vtáhla mě do děje a pomohla uniknout z reality. Hlavní hrdinku ráda nemám, ale Kieran? Potřebuji vědět, jak s ním to dopadne. Kniha je možná zbytečně dlouhá, ale čte se dobře. Za mě tak 90 %

Silencia
12.01.2024 4 z 5

Nepřišla mi tolik táhlá jako druhý díl, naopak se tam toho docela dost dělo. I když hlavní hrdinka stále dokola přemýšlí o stejných věcech. Dám si chvilku pauzu a pak se vrhnu na další díl. 4,5*

martisek21
06.01.2024 5 z 5

Tuto knížku jsem četla v přesvědčení, že se jedná o poslední díl - napovídal by tomu i počet stran. Ale ne.... stále nové zvraty, stále promyšlenější a delší sexuální pasáže a jak už někdo napsal - hrdince se v hlavě pořád promítá to stejné dokola a dokola, to jsou pasáže, které jsem už pak přeskakovala. I tak se ale knížka čte super, příběh je fakt promyšlený a většinu kladných postav už prostě musíte milovat, záporaky ze srdce nesnášet.

scarletblue
31.12.2023 5 z 5

Přijde mi, že autorka pro tuto sérii volí čím dál pomalejší tempo. Rozhodně však jde o knihu plnou zvratů a překvapení. Líbila se mi stejně jako ty předchozí díly. Jsem prostě zvědavá, jak to bylo dál. :D

whiolet
07.12.2023 3 z 5

"Pověz jí, že jsem Vyvolená, Požehnaná,a že v sobě nosím krev Krále bohů. Jsem vlkodlaků Liessa, druhá dcera, práva dědička, které náleží koruny Atlantie a Solis. Jsem Královna těla a ohně a mám strážce bohů po svém boku. Řekni královně, ať se připraví na válku."




Aneb třetí díl je pohádka o tom jak se z ukňourane Panny, otravně namyšlená Bohyně stala.
Já se omlouvám,ale nepojedu s vlnou "nejlepší fantasy", protože na to je děj až moc plytký (kdyby se osekaly nudné dialogy, kniha by měla,tak 150 stránek), hlavní hrdinka nesympatická a Casteel až moc slizký.
Ke konci knihy přijde nečekaný zvrat a už se konečně začne i něco dít, doufám, že se autorka vzpamatuje, hodí dialogy stranou a ve čtvrtém díle se dočkáme více akce (a tim nemyslím trojku s Kieranem, protože na tu jistě taky dojde).
Jinak Ve stinu popelu, se mi zatím jeví jako lepší počin od této autorky.

Inugoya
03.12.2023 3 z 5

Ech.

Skoro se bojím něco napsat.
Začátek se slibně rozjel, konec byl opět narvaný akcí, odhaleními (i když některé věci člověku docvakly už dávno) a nutí vás k tomu číst dál.

Což je nejspíš velmi účelové, protože to, co je nacpáno mezi cca prvními a posledními sto stranami je, slušně řečeno vata.

Upřímně řečno je to spíš kombinace nudy a hromady nechutných s*aček.

Casteel a Poppy se ušklebují nad Povznesenými, ale přitom jejich jedinou reakcí na emočně vypjaté události je soulož.
Odsuzují pití krve, ale hádejte, co u té soulože dělají? Ano, hryzají se. Do prsou. A to způsobuje nekonečné orgasmy. Mňamka.
Takže jestli u toho vedou nějaké pro děj důležité konverzace, já to nevím. Od druhé takové scény v knize jsem to začala přeskakovat.

Jinak mám tušení, že brzo s nima půjde do trojky i Kieran. Je fakt k smíchu, že Casteel chce zabít Emila za to, že se usmívá na Poppy, ale že ji Kieran téměř osahává, to mu fakt neva. A jí zjevně taky ne.

Dále se mi hrubě nelíbilo, jak se Casteel chová ke svým rodičům. Že stojí na straně své ženy, to je celkem sympatické. Ale způsob, jakým to dělá, je na přesdr*ku.
Kdyby ho týrali, tak prosím.
Ale zjevně netýrali a on je navíc roky neviděl.

"Ahoj mami, dvacet let jsem tě neviděl a mám tě rád, ale jestli se křivě podíváš na Poppy, tak ti zlámu krk, nevadí?"

Kniha navíc dostála současnému trendu: hustorkutopřísnej týpek si nabrnkne holku, která se postupně z nemožného káčátka transformuje v bohyni. A sice se tam pořád mele něco o rovnoprávnosti, ale z každého slova křičí, jak Poppy stojí vysoko nad Casteelem, který je pro ni ochoten obětovat všechno.

Ústřední páreček rozmazlených smradů nám tak zprivilegovatěl, a klidně spálí celou zemi na prach ve jménu svých sobeckých zájmů.

Ale abych to jenom nekritizovala:
* Palec nahoru za draky ( i když mám bohužel tušení, že mi to nadšení v příštím díle zhořkne).
* A druhý palec nahoru za Wilhelmínu. Mám totiž trošku pocit, jestli to není easter egg odkazující na Will Vandomovou z Witch (Colynsová x Colins... náhoda?)
* Třetí palec za bohy, ti se zdají alespoň malinko zajímaví.

Jestli budu číst dál?
Jo, zajímá mě, jak je to s Malikem doopravdy.

Ale už teď se psychicky připravuju na nekonečný proud facepalmů. A nechutných sexuálních scén, které s láskou nemají absolutně nic společného.

Mihal27
27.11.2023

Pre mňa zatial najslabší diel. Neviem čo to so mnou je ale dúfam že 4 bude lepšia. Bolo to dobré ale niečo tomu chýba. Už to nemalo taký šmrnc ako prvé 2 diely. Poppy je nepremožitelná čo mi trochu vadí. Vždy sa niekto či niečo nájde čo je silnejšie. Čo sa mi veľmi ráta sú vlkodlaci, len škoda že niesú viac opísaný. Chvíľu si dám pauzu a potom sa vrhnem na posledný diel. Som naň veľmi zvedavý. Dam 4,5*.

Duchoslp
14.11.2023 4 z 5

Třetí díl nebyl špatný, ale druhý mi přišel o něco víc akčnější. Poppy si musí ujasnit kým doopravdy je a co chce. Žádná chyba se neodpouští a nepřítel může zasáhnout kdykoliv.

Pettato
02.11.2023 4 z 5

I třetí díl této fantasy série je plný zvratů. Je to čtivé a baví mě. Jen bych ubrala některé scény a zbytečné opakování, příběhu by to jen prospělo.
Napínavý závěr mě navnadil na další díl.