Z krve a popela přehled

Z krve a popela
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478410/bmid_z-krve-a-popela-Gj1-478410.jpg 4 1436 1436

První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maasové Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí. A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajistit její Povznesení, Poppyin osud a povinnost se propletou s jejími touhami a potřebami. Poppy začne zpochybňovat vše, v co kdy věřila – a Hawke ji uvede v pokušení vyzkoušet zakázané... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

From Blood and Ash , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z krve a popela. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (306)

Bellsinka
15.07.2024 5 z 5

Za mě je knížka naprosto úžasná. Já jako čtenář úplně jiného žánru, jsem chtěla vyzkoušet fantasy a na doporučení mé kamarádky jsem sáhla právě po této sérii. A nemohla jsem udělat lépe! Kniha mě pohltila a já se nemohla odtrhnout, hltala jsem každou stránku. Vůbec mi nepřišlo že je kniha zdlouhavá ale s čím celkem souhlasím že hlavní hrdinka mi nepřirostla k srdci a na konci mě spíš rozčilovala.
Ovšem po přečtení jsem okamžitě běžela pro druhý díl a miluju to!

YukiTeru
12.07.2024 3 z 5

Upřímně asi jsem vyjímka z těch všech lidí zde, ale měla jsem pocit, že se musíte první polovinou knihy pronudit a protrpět než dostanete výbornou druhou polovinu knihy. Měla jsem pocit, že se tam dělo pořád to samé a byli tam občas popsány věci, které tam ani nemuseli být, už jsem čekala jenom na to, kdy tam autorka začne popisovat jak jde na hlavní hrdinka na záchod, ALE druhá polovina knihy je už jiná písnička, jelikož až tam to začne mít ty pravé grády a je to úžasné a samozřejmě to končí tak, že potřebujete druhý díl. Podtrženo sečteno, na mě to bylo zbytečně zdlouhavé, ale vyplatí se vydržet a dočíst to.


Adél007
06.07.2024 5 z 5

Upřímně jsem se bála číst tuhle sérii ale fakt mě ta kniha dostala. Krásný příběh. Jinak musím říct že jsem to musela i číst v noci když jsem chtěla vědět jak to dopadne. Takže za mě fakt skvěle!

všechny komentáře

Související novinky (5)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Knižní novinky (49. týden)

05.12.2021


10 nejprodávanějších eknih (říjen)

16.11.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (6)

Smrt je jako stará přítelkyně, která přijde na návštěvu- někdy ve chvíli, kdy je očekávána ze všeho nejmíň, a jindy, když už se jí člověk nemůže dočkat.


Smrt je jako stará přítelkyně, která přijde na návštěvu - někdy ve chvíli, kdy je očekávána ze všeho nejmíň, a jindy, když už se jí člověk nemůže dočkat. Není to ani poprvé, ani naposledy, co se staví, ale kvůli tomu není žádná smrt méně krutá nebo nemilosrdná


Co jsem věděla o pravdě? Že může nahánět hrůzu, ano. Ale s pravdou přicházela i moc. A já jsem se nikdy před pravdou neschovávala.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (2)

2021 - HumbookAwards (kniha roku)
2021 - Goodreads Choice Awards (Best Romance)


Kniha Z krve a popela v seznamech

v Právě čtených50x
v Přečtených1 818x
ve Čtenářské výzvě244x
v Doporučených172x
v Knihotéce692x
v Chystám se číst1 008x
v Chci si koupit333x
v dalších seznamech21x