Z krve a popela diskuze

Z krve a popela https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478410/bmid_z-krve-a-popela-Gj1-478410.jpg 4 1357 295

První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maasové Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí. A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajistit její Povznesení, Poppyin osud a povinnost se propletou s jejími touhami a potřebami. Poppy začne zpochybňovat vše, v co kdy věřila – a Hawke ji uvede v pokušení vyzkoušet zakázané... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

From Blood and Ash , 2020


více info...

Diskuze o knize (16)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
31.12.2021 odpad!

Tenebris_Draco: za mě dobrý přístup :)
Za mě je komiks kolikrát větší kniha než beletrie ;)

Tenebris_Draco
31.12.2021 3 z 5

Lenka.Vílka: Pamatuji si, jak mi rodiče dali mangu/ komiks (teď je nepodstatné, že to není kniha), jen co zjistili, že je tam násilí a určité jiné věci, tak mi ji sebrali a vyměnili za "nepoškozující čtivo mého mladého věku". Jenže kde je to teď?
Několika lidem v obchodě jsem musela říct, že to není vhodná kniha pro jejich mladého potomka, protože jsem stála vedle nich a slyšela, jak se o tom baví... Hrůza


Lenka.Vílka
31.12.2021 odpad!

Tenebris_Draco: mě to přijde celé vtipné, třeba jako v kině. Do kina dítě nepustí (ani s doprovodem, byla jsem svědkem) kvůli věku, knihu mu prodají. Slyšela jsem rozhovor dvou matek, kdy pomlouvali jiné matky, které dovolí pubertálním dětem pít kávu. Ale že má její desetileté zlatíčko v ruce energy drink, to bylo úplně v pořádku.
Žijeme ve zvláštním světě. Ale to jsem trochu odbočila, omlouvám se. Ale máte samozřejmě pravdu. Kolem je teď spousta zvláštních věcí. Bohužel :(

Tenebris_Draco
31.12.2021 3 z 5

Lenka.Vílka: Možná jsem zastaralá. Ale už mě nebaví, jak nakladatelství či knihkupectví zařazují knihy. Tolikrát jsem se rozčilovala, že tato kniha (hlavně Dvory a Půlměsíční město) jsou v sekci ya v knihkupectví. Kdybych mohla, tak jim to přeřadím. Jednou jsem dokonce viděla i Devátý spolek u tohoto žánru... Hrůza
To jsou dnešní děti, tak vyspělé, že je v pořádku jim naservírovat erotiku místo obyčejné fantasy, romance?

Lenka.Vílka
31.12.2021 odpad!

Tenebris_Draco: to je jeden z důvodů, proč jsem hodnotila, jak jsem hodnotila, přestože mám autorku ráda. Ano, umí napsat romanci pro velký holky, ale taky tomu odpovídá to, co všechno ukáže. Jenže podle popisu knihy to měla romance. A tohle není romantická fantasy. Tohle je erotická fantasy. Hlavni hrdinka by si podle mě vzala zakázaný ovoce od kohokoliv po ruce. Což není romantika ani láska. Je ti nadrženost. Nebojme se to slovo použít. Kdybych to věděla, tak k tomu tak přistupuju, protože vím, do čeho jdu. Knihu jsem četla poměrně brzo poté, co vyšla, takže jsem si nemohla ověřit, jak je to s těmi žánry doopravdy. Nějak mě nelákají komentáře na goodreads. Takže možná, kdybych věděla, co dostanu místo toho, co mi naslibují, tak to vidím jinak. Ale tady vydavatel tvrdil něco, co nebyla pravda. V tom je ten problém.
A že kniha vyhrála cenu za nejlepší romanci? V tomhle světě je možné všechno, tak proč ne. Když je možné, že u knihy někdo neustále dává žánr pro děti a já ho neustále vracím na pro ženy, tak je možný, že my některé jsme asi starý školy, co si romantiku a četbu pro děti představují jinak, a nemyslí si, že by tohle měli číst třináctileté děti...a už vůbec ne, že tohle je romatická kniha s prvky fantasy :(

Tenebris_Draco
31.12.2021 3 z 5

Mám dotaz. Jak jsem uvedla v komentáři... Jsem jediná, která tam neviděla tak velkou romantiku, která by tam podle ankety měla být? Že je to na bázi fyzického chtíče a potřeb?

Lenka.Vílka
18.12.2021 odpad!

Veronika5256: odpověď je dva příspěvky pod vaším dotazem, ví se to už cca dva měsíce ;)

veronika5256
18.12.2021 5 z 5

Ahoj chtěla bych se jen zeptat kdy vyjde 2 díl nikde to nemohu dohledat ? Jinak strašně dobrá knížka už se těším na pokračování

Mortemiss
19.10.2021 5 z 5

Druhý díl v cz vyjde v březnu 2022.

Lenka.Vílka
27.09.2021 odpad!

Říká se tomu marketing, aby čtenáři věděli, do čeho tak zhruba jdou. S velkou pravděpodobností to je převzaté z originální anotace. A je velká šance, že ten, kdo to tam napsal, nečetl ani jednu knihu ani jedné z autorek, ale ví, že v žánru Maas letí. Tak to rvou ke všem podobným knihám.

uzivatel2924
26.09.2021

Tohle mě rozčiluje -_-.od Jennifer l. Armentrout mám přečtené všechno a stejně, tak od Mass a nechápu to hloupé přirovnání dvou autorek, které mají odlišné psaní a ani téhle příběh mi ničím nepřipomíná co SJM napsala.
Obě autorky mimochodem mám v oblibě a obě mám v žebříčku na prvních místech. Jennifer nebo-li J. Lynn píše romantiku, ale i fantasy a pro ty co jí neznají doporučuji si vyhledat sérii Onyx knížky jsou postupně začíná Obsidián. Za mě to série :)) Z krve a popela rozhodně není její první kniha v tomto žánru a taky si stojím ti za tím, že nevidím zadanou podobnost s druhou zmíněnou autorkou.

tessiesulcova
06.09.2021 5 z 5

Strašně moc se těším! Budu čekat u knikupectví až to ten den vyjde!

natalie2981
31.08.2021

Ahoj četla jsem všechny 3 díly z 6 v angličtině a nemůžu to vynachválit. Není to ani trochu podobné SJM knihám, můžete mi věřit když řeknu že tyhle knihy v české knižní komunitě hodně chyběly jsou prostě úžasné, už je nemůžu dočkat na příští rok na 4 díl.

Knižní_kout
30.08.2021

Já z toho mám trochu obavy. Píšou, že to má být podobný styl S. J. Maas a Dvory byly pro mě propadák, takže k této knížce budu přistupovat hodně opatrně.

vinebitch
27.08.2021

Zatím to má obrovské ohlasy ze zahraničí, velmi se těším :)

magdalene7
17.08.2021

Mega se těším!