Kosení: Příběhy ze světa smrtek přehled

Kosení: Příběhy ze světa smrtek
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516949/bmid_koseni-hnG-516949.jpg 4 254 254

Smrtka / Žatva smrti série

< 4. díl

Příběhy Smrtek pokračují! Neal Shusterman se společně s autory a autorkami Davidem Yoonem, Jarrodem Shustermanem, Sofíou Lapuente, Michaelem H. Paynem, Michelle Knowlden a Joelle Shusterman vrací do populárního světa své nejslavnější série, aby společně navázali tam, kde Zvon skončil, ale ukázali i mnohem víc. Čekají na vás noví hrdinové i nepřátelé, ale i staří známí. Zbývá ještě mnoho příběhů, které je potřeba odvyprávět... Věk 13+... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Gleanings: Stories from the Arc of a Scythe , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosení: Příběhy ze světa smrtek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

nela3812
včera audiokniha 3 z 5

Kosení je skvělým návratem do života smrtek. Když jsem začala příběh poslouchat, říkala jsem si, že by to byla dokonce skvělá úvodní kniha, která by osvětlila důležité aspekty a čtenáře navnadila. Po doposlouchání všech povídek však musím říct, že rozhodně ne. Jedná se o povídky, které často doplňují důležité zvraty či postavy. Tak pozor, ať si nic nevyspoilerujete!

Obsah povídek je opravdu různorodý, od příběhů postav, přes další rozšíření světa, až po osvětlení těch nejčastějších otázek získaných přečtením série. Věřím, že své si v této knize najde opravdu každý. A pokud jste se zamilovali do světa Smrtek, zamilujete si i velkou část těchto povídek. Některé jsou slabší, ale jiné jsou naopak naprosto odzbrojující. Například ty, kde autor vypráví o zrodu První dámy Smrti či Goddarda? To prostě potřebujete!

Moje TOP:
° Impozantní,
° Marsovská minuta,
° Anastasiin stín,
° Seznámení a smrt,
° Temná opona se zvedá.

Neoslovilo mě:
° Od zvířat raději dál,
° Smrtelné plátno,
° Nezvedenecká ulička.

Celkově knihu doporučuji. Pokud se vám líbila celá série, tak tuhle třešničku určitě oceníte. V audio verzi si jí navíc užijete ještě mnohem více díky skvělému vyprávění Jany Strykové a Vasila Fridricha, kteří propůjčili své hlasy celé sérii. A za mě nemohl být výběr lepší.

Tereziee
17.07.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátila do světa Smrtek. Povídky z knihy Kosení mi připomněly, co na tom světě mám ráda a jak skvěle ho Shusterman vymyslel. Je ale škoda, že Kosení vyšlo s odstupem a některé věci už jsem si tolik nepamatovala, a proto pro mě bylo občas těžší se v některých povídkách zorientovat a pochopit všechny souvislosti. Za mě bych rozhodně vyzdvihla povídky Marsovská minuta, Smrtelné plátno a Vytrvalost paměti. Ty za mě byly naprosto geniální! Našlo se zde i pár povídek, které klidně mohly být vynechány nebo byly zbytečně dlouhé. Suma sumárum je ale kniha pěkným doplněním celé série. A věřím, že až si za pár let dám rereading celé série, tak mi povídky zase předají o něco víc.


majka45
12.07.2024 odpad!

Tak toto se mi skutečně nelíbilo. Neříkám že by některé povídky nestály za přečtení, ale některé byly úplně děsné. Vkládala jsem do toho hodně očekávání.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023


Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Kosení: Příběhy ze světa smrtek v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených325x
ve Čtenářské výzvě92x
v Doporučených14x
v Knihotéce258x
v Chystám se číst249x
v Chci si koupit122x
v dalších seznamech5x