Zrádci krve

Zrádci krve https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511554/bmid_zradci-krve-63f5bba92e8b1.jpg 5 427 93

Ranhojička série

< 3. díl

Kiva si myslela, že ví, co chce – pomstu. Ale pocity se mění, lidé se mění všechno se změnilo. Po tom, co se stalo v paláci, zoufale touží zjistit, zda jsou její přátelé a bratr v bezpečí. Mohou jí vůbec ještě někdy odpustit? V sázce je ale víc než její zlomené srdce, protože království jsou na pokraji války. Nový začátek přinese nebezpečnou výpravu, která donutí zapřisáhlé nepřátele spojit síly, aby zachránili nejen Evalon, ale celý Wenderall. Kiva už nemůže jen přežívat. Musí bojovat za to, v co věří.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Blood Traitor , 2022


více info...

Přidat komentář

6Nikki6
16.04.2024 5 z 5

(SPOILER) No, co k tomu říct. První díl se mi celkem líbil, druhý díl jsem docela protrpěla a byla jsem dost naštvaná na Kivu a to, jak se chovala nelogicky a hrozně. Tento třetí díl byla za mě ale velké překvapení a nádherné zakončení celé trilogie, díky čemuž ve mě celkově budí opravdu pozitivní dojem. Moc hezky napsáno, krásně zakončeno, knihu jsem přečetla za dva dny a moc jsem se u toho bavila.

lištička123
15.04.2024 5 z 5

Skvělé zakončení série. Celá série byla skvělá.


Verunka289
15.04.2024 5 z 5

Miluju! Miluju všechny tři díly, miluju všechny postavy! Ale třetí díl byl teda snad nejlepší ze všech, byl plný zvratů, napětí, lásky, nenávisti, zklamání. Tohle ve mně bude ještě dlouho doznívat. Moc by se mi líbilo i filmové zpracování. A i když byl Jaren většinu knížky "napřesdržku", tak podle mě musí být snem mnoha žen. V mých snech se rozhodně objevovat bude :D

VerraR
05.04.2024 5 z 5

Celá série mě neskutečně bavila. Snad poprvé u série jsem si celou dobu užívala každou knihu a každou stránku (většinou trpím, jak je vše moc natažené a zdlouhavé, mně stačí 1, max. 2 díly :)) Za mě super!

M.C.SMITH
29.03.2024 4 z 5

Skvělé zakončení série. Knihu jsem si užila.
Pro mne měla pomalejší rozjezd a chvilku jsem se nemohla začíst, ale pak jsem se chytla a čtení to bylo dobré.

Celá série si zaslouží šanci. Moc ráda si knihy v budoucnu přečtu zase znovu.

JulietRocks
27.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Za mě určitě highlight celé série! (Chvíli jsem chtěla dát Královně rebelů jen 4 hvězdičky, aby hodnocení Zrádců krve vyniklo, ale rozmyslela jsem se - zase nebýt jedničky, do série bych se tak nenadchla.)

Následuje spoiler
....
....
....
....
....
....
Kroužení Kivy a Jarena kolem sebe dávalo v této knize smysl a to, že se dali dohromady před úplným koncem knihy bylo příjemné překvapení (myslela jsem si, že si to nechá autorka jako v předchozích dvou knihách až na úplný závěr). Pár věcí mi ale úplně nesedlo, jako například to, že přežili všichni bez úhony, tedy samozřejmě až na dva záporáky, Navoka a Galdrica, ale pokud jde o kladné postavy, zemřel jen Jarenův otec a z bitvy všichni vyvázli bez úhony. I Zuleeka, přestože ji Naari bodla ve chvíli, kdy jí Kiva sebrala magii. Crestu jsem si asi jako všichni oblíbila a přesto... Jaká je pravděpodobnost, že v Zalindově budou dvě princezny? U Kivy to bylo super překvapení, u Cresty už to na mě bylo přeci jen trochu moc. A Galdricova zrada.. Chápu, že na konci bylo třeba toho dramatu, nicméně jsem i přesto Galdricovi moc to záporáctví nevěřila (spíš jsem celou dobu podezřívala Crestu a strašně si přála, abych se pletla). A nakonec Zalindov... Že tam poslali Zuleeku bylo super, ale to, jak moc si to odnesl Rooke a všichni z toho měli radost, včetně Kivy, která nikomu nic zlého nepřála mi přišlo trochu.. Zvláštní, nevím.
....
Nicméně to všechno jsou spíše takové detaily, které, kdyby byly trochu jinak, by knihu - za mě - přivedly k dokonalosti. Tak či tak jsem se nemohla odtrhnout, stejně jako u prvního dílu, a takový pocit u knihy je prostě k nezaplacení, takže doporčuju!! :)

vendy6619
26.03.2024 5 z 5

Mám v hlavě totální prázdno! Autorka dokázala napsat fenomenální zakončení dokonalý série. Emoce, pocity, slzy, štěstí, smích já fakt nevím co napsat, protože tohle tahle knížka přesáhla všechny stratosféry světa a ještě dal. Přesně jak autorka v poděkování psala.

Tohle mi chybí už teď! Všechny postavy i svět! Caldon, Kiva, Jaren, Cresta, Ashlyn, Tipp jak se s nima mám rozloučit?!
Miluju to! Tahle série dam za ni ruku do ohne!

Ještě mě sice čeká dodatek, ale přesto tohle loučení je bolestivý!

Anor505
26.03.2024 5 z 5

Paráda! Třetí díl byl od začátku do konce našlapaný akcí, překvapila i nečekaná spojenectví a dějové zvraty. To byla oproti druhému dílu příjemná změna.
Kiva dostala tentokrát pěkně zabrat. Co mi zase trochu vadilo, tak neochota postav spolu mluvit, to je pořád dokola. A ano, kdybych chtěla být kritická, našla bych toho víc, ale po docela dlouhé době tohle byla knížka, kterou jsem měla problém odložit. Vzhledem k tomu, že první díl ode mě dostal 4 hvězdičky tak tady musím dát 5 hvězd.

veverrka11
17.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Celá série byla jízda. Od začátku prvního dílu až po ten poslední, který má sice pomalejší rozjezd, ale i tak jsem si čtení, které vás chytí a nepustí, velice užila.

I tak mám k tomuto dílu několik výhrad. Tou největší je chování Jarena, kterého jsem si v předchozích dílech zamilovala, ale v tomto se chová jako totální idiot. Zabejčený, sebestředný egoistický tupec bez špetky empatie. To, co se mu stalo v předchozím díle, ho neomlouvá.

Dále mě také zaráží vztahy mezi některými postavami. Nebo spíše jejich proměny, kdy jsou zničehonic postavy schopné otočit o 180 stupňů.

Celkově jde o velmi vydařené zakončení celé ságy se spoustou zvratů a to i těch neočekávaných. Pokud chcete příběh, který vás nepustí a bude vás napínat od první do poslední stránky, vřele doporučuji

magdalene7
14.03.2024 5 z 5

Poslední díl se mi líbí snad nejvíce ze všech třech. Ta akce, napětí, postavy a vztahy. Člověk přečte celou sérii na jedno sezení, tak lehce se čte. Všechny postavy jsou takovým způsobem své, že si je nejde nezamilovat. Ty zvraty taky stojí za zmínku.
Anotace nečtěte, ty jsou nudný, ale příběh Ranhojičky opravdu stojí za přečtení, alespoň jednou.

Hatshepsut
07.03.2024 5 z 5

Posledním dílem celá tato úžasná fantasy série neuvěřitelně graduje. Celý příběh je plný akce a dobrodružství. Není zde místo, kde by se neodehrávalo něco důležitého. Čte se to jedním dechem. Vedlejší postavy jako Caldon, Tipp, Cresta si prostě zamilujete! Navíc je kniha o přátelství, lásce, statečnosti a věrnosti. A taková fantasy má být! Doporučuji!

Dardos
05.03.2024 5 z 5

Ach! To bylo něco... První díl mi dal trochu zabrat, nedařilo se mi začíst. Druhý lepší a tenhle? Pecka. Děj krásně ubíhal, plno napětí, překvapení i romantiky. Úplně mě mrzí, že jsem na konci. Ráda se k celé sérii vrátím.

Jana65
05.03.2024 5 z 5

Tak třetí díl absolutně nej. Kniha nabrala takové obrátky, že jsem se nestačila divit. Tato série bude patřit mezi mé top fantasy knihy a určitě si ji přečtu znovu.

katee21
19.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tohle bylo, wow...
Třetí díl šlape od začátku do konce. Ten děj prostě jede a absolutně nikde se nezastaví. Je to našlapané zvraty, které by vás ani ve snu nenapadly. A emočně je to taky dobrá jízda. Přiznávám se, že v poslední části knihy jsem několik kapitol probrečela jako malé dítě.
Ranhojička je přesně ta série, která vás vlastně naštve, protože jste ji už přečetli a nikdy už to nebudete znovu poprvé číst. Na mojem pomyslném žebříčku top fantasy sérií se zařadí opravdu hodně vysoko. DOPORUČUJI VŠEMI DESTI, protože teď už budeme jen snít.

SPOILER!!!!





Tak za prvé... "Smrt" Caldona opravdu hodně bolela a obrečela jsem ji. Je to jedna z nejlepších postav knihy a zamilovala sem si ji absolutně moc. To jak se všechno v průběhu knihy vlastně pak ukázalo, že bylo i jinak uff... A Cresta?! Absolutně ani v tom nejdivočejším snu by mě nenapadlo, že by mohla být sestrou Navoka. To mi opravdu vyrazilo dech. Trochu mě taky mrzí, že kniha končí odvezním Zuleeky do Zalindova a dál už vlastně nic. Tak bych chtěla vědět jak to bylo s postavami dál, jen malinký epilog jsem chtěla. Ale tak třeba se dočkáme nějaké novely nebo něčeho. Sérii opravdu žeru a bylo by to moc fajn mít možnost e k ní vrátit.

Kory98
10.02.2024 5 z 5

Čtení třetího dílu Ranhojičky jsem dlouho odkládala. Po přečtení druhého dílu, kde jsme se opět dostali na úplný začátek, jsem si říkala, že už se tam nechci vracet. Skoro mě to bolelo. Ale čas všechno otupí a zvědavost je mocnější. Tak jsem to riskla a pocity po přečtení jsou nepopsatelné. A vůbec se nedivím autorce, že se do svých postav zamilovala, jak zmiňuje v poděkování - já je miluju také. Bylo to fascinující, úplně mě to dostalo a teď už budu jenom snít...

Domi_S
09.02.2024 5 z 5

Panebože, jak mám TEĎ číst něco jiného. Já už naprosto chapu, proč jsou knihy hodnocené čím dál lépe. Pomalejší start prvního dilu nabral ve druhém díle na obrátkách a třetí díl..to je emoční, dějový a zápletkový urakán. Miluju to. Budu si to muset okamžitě přečíst znovu, protože jsem myšlenkami pořád s Kivou všemi a nedokážu se vrátit do reality! Nechci! Už teď mi chybí. Vzhledem k tomu, jak autorka umí popisovat emoce a city mezi Joranem a Kivou, jejich vzájemnou touhu a chtíč, vůbec by mi nevadilo, kdyby se v knize ocitlo ještě něco “víc. Už tak jsem u těch jejich polibků skoro nedýchala :D doufam, ze nejsem jedina! Tohle se tak povedlo. A naprosto nejlepší za mě byla Kiva brebentící pod vlivem andělského prachu. Tyhle kapitoly od strany cca 300 jsem si přečetla asi pětkrát. :D Já chci ještě prosím!

kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Na túto knihu som sa strašne tešila a naozaj nesklamala. Bála som sa, či po druhej časti autorka zvládne dať všetko do poriadku a či sa veci nepokazia ešte viac. Toto bol však skvelý záver série.

Na Kivu som bola naštvaná v druhej časti, ale tu mi jej bolo ľúto. Prešla si peklom za svoje chyby a snažila sa ich napraviť, aj keď to tiež nebolo jednoduché. Závislosť, zúfalstvo a násilie. Nie len v Zalindove.  Priestor dostanú aj staro-nové postavy a ja som si napríklad obľúbila Crestu. A teda tá prekvapila asi najviac. Taký zvrat som nečakala.

Záver bol prekvapenie za prekvapením a jediné, čo ma mrzí je, že to skončilo. Mohla byť pokojne nejaká kapitola čo bolo po rokoch. Opäť by som prijala viac o Torellovi a aj o Ashlyn. Caldon ako vždy vniesol trochu humoru a odľahčil to napätie. Riešili sa vzťahy, no nechýbala akcia. Spoznávali sme aj iné kráľovstvá a teda boli naozaj zaujímavé. S niektorými by som sa veru stretnúť nechcela a niektorí mi naozaj nesedeli už od začiatku.  

Zdá sa mi, že o tejto sérii nie je až tak počuť, čo je naozaj škoda. Rozhodne tomu dajte šancu. Verím, že si nájde fanúšikov.
Dúfam, že si od tejto autorky ešte niečo prečítam.

Tesset
25.01.2024 4 z 5

Kiva byla v tomhle dílu trochu ufňukaná a pořád brečela, což mi maličko vadilo, jinak byl ale příběh moc fajn. Odhalily se nějaké věci, ale zvraty jako v předchozích dílech chyběly. Celkově jsem se sérií byla spokojená.

AlexandraBane
24.01.2024 4 z 5

Nebylo to špatný, ale odvařená jsem z toho taky nebyla. Kiva a Jaren byli celou dobu na pěst. Kdyby to nezachraňovali Caldon a Cresta, tak nevím.

Mamka_cte
18.01.2024 4 z 5

Třetí a závěrečný díl série. Byla jsem na něj neskutečně zvědavá, protože oba díly před byly úžasné od začátku do konce. Nemůžu říct, že by mě tento díl zklamal, ale úplně na větvi jsem z něj taky nebyla.

Do cca poloviny knihy se nic zajímavého nedělo, ale za to druhá polovina to totálně vylepšila. Samá akce a překvapení. A některá mě tedy úplně dostala! Hlavně to s Crestou. Fuuha, to byla teda zápletka!

Romantická linka a závěr mezi Kivou a Jarenem byla nakonec jedna velká nuda. Čekala jsem od toho něco více, dopadlo to až moc sluníčkově. Jejich postavy mě v tomto díle spíše štvaly.

Postavy Cresta, Caldon, Naari a Ashlyn byly úžasné a v příběhu mě neskutečně bavily. Hlavně dvojka Cresta a Caldon.

Závěr knihy dopadl taktéž až moc růžově. I když musím říct, že mi pár slz ukáplo! To jsem je hrozně proklínala, proč zrovna on musel zemřít! Naštěstí to dopadlo tak, jak to dopadlo. Ti kdo četli ví.

Celkově je tato série neskutečně čtivá a zaslouží si pozornost všech čtenářů fantasy. Stoprocentně doporučuji a jednou se ke knihám rozhodně vrátím.

Autorovy další knížky

Lynette Noni
australská
2022  87%Královna rebelů
2022  90%Zlatá klec
2023  93%Zrádci krve
2023  87%Tři bonusové kapitoly k sérii Ranhojička

Kniha Zrádci krve je v

Právě čtených4x
Přečtených562x
Čtenářské výzvě64x
Doporučených56x
Knihotéce243x
Chystám se číst156x
Chci si koupit70x
dalších seznamech10x