Tři bonusové kapitoly k sérii Ranhojička

Tři bonusové kapitoly k sérii Ranhojička https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524649/bmid_tri-bonusove-kapitoly-k-serii-ranho-6531113d702b5.jpg 4 49 10

Ranhojička série

Tři extra kapitoly vyprávěné z pohledu Jarena, Torella a Caldona. Fantasy trilogie Ranhojička od Lynette Noniové má v našem srdci speciální místo. Pokud příběh odvážné Kivy taky miluješ, je pro tebe tahle trojice bonusových kapitol naprostá nezbytnost. V každé z nich je hlavním hrdinou jeden z mužů, kteří Kivě nesmazatelně zasáhli do života: Jaren, Torell a Caldon. Vrať se naposledy do Zalindova, do tábora rebelů nebo do Silverthornské akademie!... celý text

Přidat komentář

JulietRocks
03.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Opět mi přijde, že se se čtenáři Ranhojičky názorově neshoduji, protože za mě byla poslední Caldonova kapitola největším zklamáním. Je pravda, že jsem velkým jarenovým fanouškem, takže mě jeho kapitola velmi potěšila (a naopak jsem ráda, že popisuje začátky jeho setkání s Kivou a ne to, jak se cítil, když ho zradila). Torova kapitola byla za mě také hodně zajímavá, kvůli nahlédnutí do jeho vztahu s Rhess, ale poslední Caldonova kapitola.. Podle mě nám neřekla vůbec nic nového, čekala jsem například, že se tam dají dohromady s Crestou, ale vlastně jsme se nic nového nedozvěděli a za mě se prostě nic nestalo. Ano, zjistili jsme, jak moc má rád Kivu, ale to jsme věděli už celou dobu, takže za mě největší zklamání kapitola třetí. Celkově se ale knížka s bonusovými kapitolami čte stejně dobře, jako všechny tři ze série, takže jedním dechem, a určitě ji doporučuji.

Hatshepsut
09.03.2024 3 z 5

Asi jako ostatní fanoušci této série jsem si nemohla tuto bonusovou knihu nechat ujít. Jsou to hodně krátké úryvky vyprávěné z pohledu tří hlavních mužských hrdinů. První dvě kapitoly neodhalily z příběhu nic nového, poslední o Caldonovi, byla příjemným zakončením celé série.


Bryel
09.03.2024 4 z 5

„Už bys měla vědět, že se mě jen tak lehce nezbavíš. A i když se mě zbavíš, vrátím se zpátky. Jako štěně.“
„Spíš jako šváb.“
„Hej, jsem zraněný. Měj se svým bratrem trochu slitování.“
„Ta tvoje rána nestojí za nic. Když se pořežu papírem, bývá to mnohem horší.“

Bonusové kapitoly vyprávěné očima třech mužských hrdinů byly příjemným doplňkem celé série, ačkoliv mnoho nového nepřinesly.
Lehce mě zklamala Jarenova kapitola, napadá mě hned několik scén, které by byly z jeho pohledu zajímavější. Naopak musím vyzdvihnout kapitolu poslední, Caldonovu. To bylo opravdu krásné rozloučení..

Matri
25.02.2024 4 z 5

Nakoľko séria Ranhojička ma totálne dostala, bonusove kapitoly z tohto sveta som si nemohla nechaj ujsť.
Ku každej knihe z trilógie je pridaná jedna kapitola. Úprimne by ma tiež (ako píšu v ďalších komentároch) skôr zaujímal pohľad Jahrena z neskorších dielov, ale jemu je venovaná hneď prvá kapitola ku knihe Královna rebelov.
Druhá kapitola je najkratšia, zameraná na Torella (možno by bola zaujímavejšia Zule?).
Mojou srdcovkou tejto série je ale jednoznačne Caldon!! A toho som sa dočkala pomerne hojne, takže jupiii! Ich priateľstvo s Kivou je pre mňa veľmi krásne, jedno z najúžasnejších knižných priateľstiev... a bonus mi to len potvrdil ;-)
Séria je skvelá a možnosť vrátiť sa k nej ma určite potešila :)

"Teším se, že až se tá tvoje hezká ranhojička vzbudí, příjemně si s ní popovídám. Jestli v sobě má aspoň špetku vyjímečnosti, jak tvrdíš, jistě se staneme nejlepšími přáteli. Budu dárkem, o kterém nikdy nevědela, že ho potřebuje."

katee21
24.02.2024 4 z 5

Bylo fajn podívat se na některé situace s jiných pohledů. Ale....
Nechápejte mě špatně, sérii Ranhojičky zbožňuju a řadím ji k mým oblíbeným fantasy sériím hned vedle ACOTARU nebo Kronik pozůstalých, ale.... Neurazí nenadchne asi?
Jarenova kapitola je fajn, je to zajímavé vidět to z jeho pohledu ale nic zásadního to nepřineslo. U Jarena jsem se těšila, že bude víc popsané jak se ve vězení cítil, jak vnímal Kivu, jak vlastně v Zalindově vnímal sám sebe... A ono nic.
Torellova kapitola je za mě zbytečná... Ano chápu proč tam je a autorka to sama vysvětluje v poznámce, ale nic nového to taky nepřineslo...
Jediná kapitola, která za přečtení opravdu stojí (kvůli ní taky přidávám 4. hvězdičku), je ta Caldonova. Ta opravdu stojí za to, abyste si ji přečetli... Spoustu věcí tím pochopíte a taky doplníte mezeru v ději.
Podtrženo sečteno - jsem ráda že "knížku" mám a doplňuje mi tak celou sérii, ale pokud Ranhojičku nemáte ve svých pomyslných žebříčcích na předních místech, tak to nutnost rozhodně není.

Domi_S
11.02.2024 5 z 5

Je to krasne cist i z úhlu Jarena,Torella, Caldona..kdo podlehl sérii Ranhojicka tuhle knizecku proste potřebuje. Skoda ze je to jen tak krátké. Brala bych jejich pohledy, především Jarenuv, v mnohem rozsáhlejší formě. Nejen když byl ve vězení (a to by mě ze Zalindova zajímalo mnoho okamžiků-ne jen když se Kiva chystala na první zkoušku vzduchem), ale třeba po zradě Kivy..kez by Linette Noni takovou knihu ještě napsala.

Tesset
03.02.2024 3 z 5

Tak co si budeme povídat o žádné terno úplně nejde, ale zase jsem si ráda něco přečetla i z pohledu dalších postav a krásně to sérii dotvořilo. Nic nového se člověk nedozví, je to spíš taková třešnička na ranhojičském dortu.

jana1874
31.10.2023 5 z 5

To, že vyjdou 3 kapitoly k Ranhojičce a že budou k dostání na Humbookfestu, jsem se dozvěděla na poslední chvíli, a hned jsem začala zjišťovat, zda půjdou sehnat i jinde. Naštěstí ano, protože nevím, co bych dělala, kdyby ne

Sérii miluju , tenhle rok ji řadím k tomu nejlepšímu, co jsem četla a možnost se vrátit k našim hrdinům a strávit s nimi ještě chvíli byla báječná Klidně těch kapitol mohlo být ještě trochu víc. Umím si představit nějaké další kapitoly, které bych ráda četla ještě z jiného pohledu - z pohledu některého z těch, kteří dostali prostor zde

Jsou tu tři kapitoly, každá je vyprávěna jinou postavou - nějakou mužskou postavou z Ranhojičky - a každá kapitola se vztahuje k jednomu dílu.

Z těch třech se mi asi nejvíc líbila ta poslední kapitola ta byla úžasná

andrejci
28.10.2023 5 z 5

Řekla bych, že toto je tak trošku povinnost por všechny, kteří si sérii Ranhojička zamilovali tak jako já. Moc se mi líbilo že jsem vratila zpátky do tohot světa a jedné co mě mrzí, je to, že to nebylo delší a, že jsme nedozvěděli něco i z děje po ukončení série. Tak se snad dočkáme někdy v budoucnu.

jitka_dankova
26.10.2023 3 z 5

Série Ranhojička mne přes prvotní rozčarování z prvního dílu nakonec naprosto pohltila a oblíbila jsem si ji natolik, že jsem zakoupila i tyhle tři bonusové kapitoly. Jestli to za ty peníze stálo? Vlastně ani ne. Nedozvěděla jsem se nic "navíc", nepřišlo mi, že by byl opravdu představen pohled a myšlenky těch tří kluků nějak více, než je tomu v hlavních knihách. Těšila jsem se, že nahlédnu do nitra Jarenovi po té zradě, ale zrovna jeho kapitola je ještě z doby ve vězení.

Štítky knihy

magie léčitelství pro dospívající mládež (young adult) fantasy dárkové zboží

Autorovy další knížky

Lynette Noni
australská
2022  87%Královna rebelů
2022  90%Zlatá klec
2023  93%Zrádci krve
2023  87%Tři bonusové kapitoly k sérii Ranhojička

Kniha Tři bonusové kapitoly k sérii Ranhojička je v

Právě čtených2x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce58x
Chystám se číst25x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x