Hanca91 Hanca91 komentáře u knih

☰ menu

Darker Darker E. L. James (p)

Upřímně, neznám ženu, která by o příběhu lásky Any a Christiana minimálně neslyšela.
Nebudeme si tu hrát na nějakou intelektuální četbu, je to prostě holčičí klasika. Co však musím zmínit a vyzdvihnout, tak fakt, že příběh očima Christiana mi přijde daleko zajímavější a snad i romantičtější.

22.03.2022 4 z 5


Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Série o Kim Stoneové je moje srdcovka. Tentokrát si ale připadám jaksi neuspokojena.
Po přečtení prologu jsem si říkala, že v této knize to bude ten nechutný typ padoucha, že mi z něj bude běhat mráz po zádech. No, bohužel.
Celá kniha se četla jedním dechem. Dějová linka geniálních dětí byla velmi zajímavá, až mě v závěru vlastně zklamalo, že motiv vraha byl tak "jednoduchý".

22.03.2022 4 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Jsem lehce rozčarovaná. Po posledních dvou dílech této série, které pro mě měly spíše pohádkovou atmosféru, jsem se u této knihy začala zase lehce ohlížet přes rameno. Nemůžu ale překonat pocit, že to ale stejně bylo málo. Myslím, že to Darcy umí ještě lépe...

29.01.2022 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Hned v úvodu přiznávám, že ke knize jsem se musela vracet. Poprvé jsem se nějak nedokázala správně začíst a po dvaceti stranách jsem knihu odložila. Ve finále jsem ale ráda, že jsem se k ní vrátila.
Jakmile se přelouskáte úvodními cca pěti kapitolami a dočtete se, o čem to ta Mia pořád plácá, tak se k vám dostane celkem zajímavé čtení.
Občas jsem se trochu ztrácela v jednotlivých větvičkách příběhu, ale stejně jsem s napětím pokračovala ve čtení a neměla ponětí o pachateli, než nám ho autor sám odhalil.

23.01.2022 3 z 5


Jessičin slib Jessičin slib Jill Childs

Musím se přidat k většině čtenářů přede mnou. Kniha měla velký potenciál, ve finále bylo ale rozuzlení až úsměvné.
Na kladném hodnocení přidává, že stránky opravdu ubíhaly jedna za druhou. Co mne jako matku bavilo nejvíc, tak ten pohled do utrápené mateřské duše.

12.01.2022 3 z 5


Této tiché noci Této tiché noci Mari Jungstedt

Jsou knihy, které si sami nevyberete a pak máte radost, že vám je někdo daroval. A pak jsou knihy, které si sami nevyberete a vůbec by vás nemrzelo, kdyby vám je ani nikdo nedaroval. A to je bohužel tato kniha.
Největší problém jsem měla se jmény. Ani mi nevadila celkem obstojná várka postav, ale ta jména, ....
Námět mi přišel celkem dobrý, jenže dvě třetiny knihy se vyšetřování táhlo jako nudle z nosu a najednou šupšup a byl konec.
Myslím, že další knihy této autorky s klidným srdcem vynechám.

12.01.2022 2 z 5


Prohřešek Prohřešek Brandi Reeds

Měla jsem od této knihy jistá očekávání, která nesplnila a nejsem si jistá, jestli mne to vlastně mrzí nebo ne.
Spíše než jako knihu si tento příběh dokážu představit jako krimi minisérii od Netflixu.
Neměla jsem problém knihu odložit, ale ani se k ní vrátit a za tři dny bylo přečteno.
Malé plus dávám za romantický závěr....

04.01.2022 3 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Tak tato kniha si mne získala už prologem a měla jsem velké obtíže ji odložit a věnovat se něčemu jinému.
Krátké kapitoly, které čtenáře téměř donutí pokračovat ve čtení. Sympatická hlavní hrdinka. Ve finále velmi jednoduchá zápletka, která však knize neubrala na tajemnu.
Musím říct, že pro mne mají knihy C. J. Tudor stoupající kvalitu a těším se za rok na další z nich.

01.01.2022 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Krátké kapitoly, přesně jak mi vyhovuje. Bohužel mi přišlo až neuvěřitelné, že by se zrovna tato skupinka hostů, potkala společně v jednu chvíli, životní příběhy jednotlivých hostů by totiž vydaly na samostatnou knihu. Mírné plus dávám za fakt, že až do konce knihy jsem neměla ponětí o tom, kdo je vrahem.

26.12.2021 3 z 5


Děs sídla Wake's End Děs sídla Wake's End Michelle Paver

Tentokrát jsem vážně nasupená... od hororu očekávám, že se budu bát jít po tmě na záchod a nehet na palci budu mít ohryzaný skoro až do krve. To se tentokrát nestalo ani náhodou.
Podle obálky i anotace jsem čekala něco ve stylu Darcy Coates a její série o strašidelných domech, čehož jsem se bohužel nedočkala.
Kniha se mi sama o sobě celkem líbila. Příběh i styl autorčina psaní mi byl sympatický, čekala jsem ale prostě horor, strach a husí kůži na zádech, proto tak nízké hodnocení.

14.06.2021 2 z 5


Pět Pět Ursula Poznanski

Velmi zajímavý příběh. Kniha se četla téměř jedním dechem. Malé mínus má u mne dělení kapitol, mám raději číslované kapitoly.

18.05.2021 4 z 5


Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

První polovina knihy nebyla vůbec lekavá, až jsem si říkala, jestli je to vůbec horor. Za to v druhé polovině jsem s hrdiny sdílela jejich vtíravý pocit a bála se ohlédnout přes rameno....

03.05.2021 4 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Ach jo, Darcy podle mě přechází z duchařiny k pohádkám. Už minulá kniha z této série mi nepřišla moc strašidelná a tato byla bohužel ještě "slabší".

03.05.2021 3 z 5


Revír Revír Helene Tursten

Krucinál Hano, přestaň už číst a čumět na detektivky, nebo tě už nepřekvapí ani vlastní vražda...
Kdo bude pachatelem mi bylo jasné, jen co se jeho postava objevila na scéně. Na druhou stranu, kniha je prostě severská krimi, a to snad ani nemůže být špatné čtení.
Odpočinková kniha na dva víkendové večery. Kapitoly jsou hezky krátké. Děj plyne bez zbytečné omáčky okolo. Trochu mi vadila jména některých postav, protože seveřani se prostě většinou nejmenují nijak jednoduše a sympaticky.

21.04.2021 3 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Mám trochu problém s tím, že jako milovnice série o strašidelných domech jsem od knihy čekala trochu něco jiného.
Plusové body si u mne získala za vyprávění z pohledu všech zúčastněných osob a "monstrum", které jsem neodhalila až do samého závěru.
Kapitoly byly příjemně krátké a lákaly tak k pokračování v četbě.

02.04.2021 4 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Musím se přiznat, že mne vlna šílenství po knihách Roberta Bryndzy totálně minula a sama bych si jeho knihu nikdy nekoupila, ale jsem ráda, že jsem knihu dostala jako vánoční dárek.
Kniha se četla velmi dobře a děj pěkně plynul. Teď mi v hlavě vrtá červík, jestli si přečíst i první díl série s Kate, i když už vím, jak to s tím kanibalem vlastně bylo...

02.04.2021 4 z 5


Šéf Šéf Vi Keeland

Autorčina druhá kniha, s kterou jsem měla tu čest a musím přiznat, že tato se mi líbila krapet víc než Alfa samec.
Chvílemi jsem měla pocit, že mé sarkastické oko i slzu uroní.
V součtu je to opět taková nenáročná oddechovka, kterou přelouskáte za dva večery.

17.03.2021 4 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Sama bych si knihu asi nevybrala, ale jak se říká, darovanému koni na zuby nehleď. A ve finále vlastně nejsem vůbec zklamaná. V dnešní době je fajn si odskočit od detektivky k jednoduchému čtení se šťastným koncem.
S knihami tohoto typu mám totiž problém obecně. Všechny jsou totiž v jádru stejné:
- Bohatý, sexy týpek, z jehož pohledu se ženám rolují kalhotky až ke kotníkům.
- Přitažlivá "Popelka", která ke štěstí přišla.
- Notná dávka nespoutaného a nezávazného sexu, který vlastně nezávazný nakonecVelmi by mě překvapilo, kdybych někdy v tomto žánru narazila na knihu, kdy chudý Franta se svým malým kašpárkem zahrál velké divadlo. vůbec není a vyvine se v pravou lásku.

14.03.2021 3 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Největší problém s touto knihou jsem měla v tom, že mě ničím nepřekvapila. Děj jsem odhadla už po přečtení prologu a prvních pár kapitol a žádné "ty bláho" se pro mě nekonalo.
Škoda, protože "Za zavřenými dveřmi" za mne byla naprostá pecka.

08.03.2021 3 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Tahle kniha pro mne byla velmi odlišná od předchozích dílů...
I tentokrát se vyšetřovaly současně dva případy. V tomto díle ale jeden případ velmi převyšoval nad druhým. Dozvěděli jsme se z něj totiž mnoho o minulosti hlavní postavy. A jsem vážně ráda, že se jedná o smyšlený příběh, protože žádný člověk by neměl zažít tolik hrůzy, která potkala právě Kim.

13.02.2021 5 z 5