Komentáře
Kate Marshallová a její asistent Tristan Harper vyšetřují další zapeklitý případ. Jak spolu souvisí zmizení mladých lidí a oblast Shadow Sands? A jakou roli hraje hustá anglická mlha? Při potápění ve vodní nádrži Shadow Sands objeví Kate Marshallová mrtvé tělo mladíka, který býval vynikajícím plavcem. Přivolaní policisté případ označí za tragickou nehodu, přestože má Kate své pochybnosti. Postupně se pochybností a otázek vynořuje víc: Proč si šla oběť zaplavat uprostřed noci? Proč jeho zranění neodpovídají policejnímu scénáři? A proč je mrtvých těl, která se v nádrži našla, víc? Je to jen nešťastná souhra náhod, nebo úkladný vrah zneužívá toho, že na něj nikdo nevidí? Kate si je jistá, že okolo rezervoáru Shadow Sands se toho děje víc, než se na první pohled zdá, obzvlášť když v okolí padne hustá mlha. Lidé už roky tiše mizí, a když se ztratí další mladá žena, Kate a její asistent Tristan mají podle indicií jen několik dní na to, aby ji zachránili před stejným osudem.... celý text
Originální název: Shadow Sands, 2020
Komentáře knihy Mlha nad Shadow Sands
Super, i tenhle Bryndza je podle meho gusta. Cte se to rychle, ma to spad a ani napeti nechybi. Vrahoun byl v mem uzkem vyberu, ktery jsem si pri cteni vytipovala. A konecne rozhodnuti o budoucnosti Kate a Tristana taky schvaluju:)
Kate i Tristan jsou sympatičtí, téma je zajímavé, krátké kapitoly udržují napětí a spád. Byla jsem spokojená.
Čtivá detektivka, volně navazuje na první díl, lze číst ale i samostatně, co bylo se tam několikrát zopakuje.
Napínavé, ale na pět hvězd to není.
Další skvělá detektivka z pera Roberta Bryndzy. Sympatická Kate Marshallová se svým asistentem Tristanem Harperem pátrají po dalším sériovém vrahovi. Napínavé čtení od začátku až do konce. Doporučuji.
další skvěly detektivní román od Roberta Brynzy tentokrát velmi sympatická soukromí detektivka Kate Marshallová řeší případ ke kterému se sama nachomýtla při potápění se svým 15 letým synem najde utonulého mladíka který byl ale dobrý plavec a v danem místě se v minulosti došlo par záhadných utonuti je to jen náhoda nebo se jedna o sériového vraha se dozvíme v této napínavé detektivce ke které se rád vrátím a přečtu si další knihy od autora
Já vůbec nechápu, proč jsem toho "Bryndzu" odkládala tak dlouho... Opět velmi povedený příběh, poslouchala jsem jako audioknihu, což bylo skvělý, jelikož hlas Martina Stráského je na to jako stvořený. Ihned jsem byla vtáhnuta do děje, moc jsem si to užila, vraha jsem netušila, takže vše dle očekávání, a už moc se těším na další díl. :)
K sérii s Kate jsem se vrátila po mnoha letech a byla jsem nadšená.
Hned se jdu pustit do dalšího dílu.
"Zlo číha aj tam,kde ho nevidieť"
Majster v písaní paradných thrillerov nám tentokrát prináša ďalší prípad, ktorý je druhou časťou zo série o vyšetrovateľke Kate Marshallovej...
Jake trávi čas so svojou mamou,ktorou je vyšetrovateľka Kate Marshallová, ktorá v 1.časti vyrieši prípad a príde na to kto je Kanibal s Nine Elms...
Kate tŕpne,lebo jej syn bude mať šestnásť rokov, zákon mu umožňuje, že môže navštíviť svojho otca...
Vyberú sa spolu potápať do vodnej nádrže a pri potápaní nájdu telo mladého chlapca, ktorý neďaleko stanoval so svojím kamarátom...
Ako je možné, že sa utopil,napriek tomu, že bol vynikajúcim plavcom?
Kate spolu so svojím asistentom Tristanom začínajú pátrať po nezrovnalostiach, ktoré sa postupne objavujú v prípade...na povrch sa vynára kopec ďalších a ďalších otázok, ktoré Kate a Tristanovi nedajú spávať...
A ako súvisí tento prípad s ľuďmi, ktorí zmiznú v oblasti Shadow Sands zakaždým keď sa objaví hustá hmla?
Má to spolu vôbec nejaký súvis?
Napriek tomu, že kniha má cez 300 strán, zhltla som ju jak ništ, táto kniha sa nedala odložiť...autor nás pekne zavádzal a priznám sa, že ani ja som miestami netušila,kto alebo čo je za tým všetkým...
Super. Jsem spokojená, kniha mě držela v napětí od začátku až do konce. Opravdu povedená série.
Zrejme toho začínam mať dosť.. za posledné týždne som si dal maratón od R. Bryndzu a prežil niekoľko príbehov s Erikou a aj s Kate a moja spokojnosť sa zmenila na stagnáciu. Začalo mi vadiť niekoľko vecí. Zápletky sú stále v pohode, aj osobné príbehy, no jednotvárnosť vyšetrovania a teda princíp nadriadení sú neveriaci Tomášovia, či neschopní alebo zviazaní a krátkozrakí a hlavné hrdinky musia neustále bojovať o svoju pravdu s úzkym okruhom priaznivcov. A to ako Kate si veselo konfrontuje kde koho, ako súkromná vyšetrovateľka, kým v realite by jej väčšina podozrivých aj nepodozrivých dávno buchla dverami pred nosom, pridáva k neuveriteľnosti.
Děj a námět mě zaujal možná ještě o kousek víc než předchozí Kanibal, i když místy bylo zvláště chování Kate takříkajíc hloupoučké.
Škoda závěru, ten byl až moc rychlý a chybělo mu stupňování napětí.
Robert Bryndza umí napsat napínavý a zajímavý příbeh. Je to první kniha, kterou jsem od něj četl a hned mě chytila. Velmi zajímavé a poutavé jsou kapitoly z pohledu kanibala. Určitě doporučuji.
Robert Bryndza je stávka na istotu. Skvelé dialógy, perfektne vystavaný príbeh, vyšetrovacie metódy, ktorým uveríte a hlavným hrdinom, Kate a Tristanovi fandíte. Ja teda určite a opäť raz som si nesmierne užila nový Robertov príbeh Hmla nad Shadow Sands. Naozaj má v počte nezvestných “prsty” len hmla a typické anglické počasie?
Už prológ ma namotal a nedokázala som knihu odložiť ani po prečítaní piatich ďalších kapitol. Sú dosť krátke, takže svižné tempo vyslovene bráni prestať čítať. Veľmi oceňujem, že Robert čitateľovi dovolí žiť s postavami. Kate a jej minulosť ju prenasledujú. Nielen čo sa týka Petera(áno, objavil sa tu opäť a celkom rafinovane- hrozne ma štve postavenie Kate v celej situácii aj v komunikácii s rodičmi=ona si to predsa nevybrala!!! Stalo sa to a žije so svojimi rozhodnutiami so vztýčenou hlavou, i keď nejeden človek by to dávno vzdal. Snahu o rešpekt, úctu a slušný život), ale aj jej pocity pri Jakeovi, jej slabosť pre ľadový čaj, vzťahy s rodinou aj práca na univerzite. A Tristan. Och. Táto kniha bola perfektná aj kvôli nemu. Jeho sestra ma tak štvala. Najradšej by som ňou zatriasla a vylepila jednu výchovnú! Čo si o nej pomyslia- ani raz pri tom nemyslela na pocity Tristana. Samotné vyšetrovanie a rozuzlovávanie prípadu bolo skvelé. Bryndza čitateľa takmer hneď naviedol na správnu stopu, no identita páchateľa nebola zrejmá až do veľkého finále. Aspoň mne určite nie, pretože som podozrievala naozaj každého z privilegovanej bandy, dokonca aj (podľa mňa) nekompetentného nafúkaného Koa. Nečakala som až také drastické zážitky obete, ale na druhej strane, nedostali sme všetko ako na podnose a niektoré udalosti boli opísané len zo zahmlených spomienok, našťastie. Napätie, úžasná mrazivá atmosféra hmlou zahaleného zločinu, to všetko zo stránok doslova sršalo. Ja som nadmieru spokojná a páčil sa mi aj „List od autora” v závere knihy.
Thrillerů mám přečtených opravdu hodně a poslední dobou mě žádný neoslovil, všechny byly stejné a nebo ze skvělé zápletky vznikl příběh o ničem. Jsem moc ráda, že jsem se dostala k této knižní sérii, která má svižné tempo, skvělé vyšetřovatelé a spoustu zápletek. Při čtení jsem si připadala jako bych četla moji oblíbenou Josie Quinnovou. Pro fanoušky neotřelých thrillerů je toto jednohubka na jedno odpoledne. Za mě je to opravdu povedené a těším se na další díl.
Druhý díl je bohužel hodně slabý oproti prvnímu. Další ze série číst již nebudu. Jak mne nadchl Kanibal, tak toto už vůbec.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Robert Bryndza také napsal(a)
| 2016 | Dívka v ledu |
| 2017 | Noční lov |
| 2019 | Kanibal z Nine Elms |
| 2018 | Do posledního dechu |
| 2017 | Temné hlubiny |
Externí recenze
- RECENZE: Mlha nad Shadow Sands / Hana Wielgusová, knihydobrovsky.cz
- Robert Bryndza je zpět s druhým dílem série Kate Marshallová / Lukáš Loužecký, vaseliteratura.cz
- Mlha nad Shadow Sands / Kniha za knihou

90 %

Není potřeba dlouhého vypisování, protože Robert Bryndza už patří mezi mé oblíbence a každá další kniha, která se mi dostane pod ruku, je sázka na jistotu.
To platí i o tomto druhém díle ze série s Kate a Tristanem. Tohle duo se mi moc líbí a odhalení, že je Tristan homosexuál, mi bylo hodně sympatické.
Opět mají co do činění se sériovým vrahem a opět mají pro strach uděláno. A nutno říct, že jsem se občas bála i za ně.
Navíc ta dokonale popsaná ponurá atmosféra podzimního počasí v Anglii, celý příběh perfektně dokreslovala.
Skvělá oddechovka, která se četla sama.