Dětské duše

Dětské duše https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464928/bmid_detske-duse-8zb-464928.jpg 5 1006 216

Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich minulosti vyzradit. Poté co policie objeví další dvě oběti se stejným znamením, je jasné, že hledají sériového vraha, bezcitného a nemilosrdně krutého. Stopy vedou ke každoroční soutěži talentovaných dětí, na níž se scházejí malí géniové, doprovázení někdy velice ambiciózními rodiči. Zabíjel snad někdo z nich, kvůli neúspěchu? Nebo ze žárlivosti na ostatní? A koho chce ještě potrestat?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Child's Play , 2019


více info...

Přidat komentář

pastelka53
30.03.2024 3 z 5

Máme tady další pokračování naší oblíbené mord party.
Zapeklité případy, do kterých se jako vždy vrhnou po hlavě.
Příběh byl za mě tentokrát slabší, ale i tak jsem nadšená.
Seznámili jsme se s novou posilou Kimina týmu, snad se budeme vídat častěji, padla mi do oka.

mataj
06.03.2024 5 z 5

Aby Kim vyřešila několik podivných a morbidních vražd, musí proniknout do prostředí nadprůměrně inteligentních a talentovaných dětí, jejíž dětství nebylo většinou zcela příjemné. Jelikož jí nemůže pomáhat kolega Penn, který je povolán coby vyšetřovatel již uzavřeného případu k soudu, dostane na výpomoc mladou policistku Tiffany - Fifi, která ale navzdory Kimině skepsi, zapadne do týmu víc než dobře . Další skvělé čtení.


Denisa232623
09.12.2023 2 z 5

Jestli někdo tvrdil, že se v předchozím díle série (Mrtvé vzpomínky) vyskytuje spousta postav tak ještě nečetl tento díl. Slabší díl, kde je opravdu velká spousta postav. Celkově jsem se do čtení tentokrát lehce nutila. A příběh nebyl tak zajímavý.

Lenama18
01.12.2023 3 z 5

Za mě jedna ze slabších knížek od Angely. Moc postav až jsem se kolikrát ztrácela a odhalení vraha taky nic moc.

Warty
26.11.2023 5 z 5

Další zapeklitý případ Kim a její party. Opět skvěle napsáno s dávkou napětí a strhujícím rozuzlením.

kikies
09.11.2023 3 z 5

V sérii jsou i lepší kusy. Téma zajímavé, postavy a děj super, to byla stará dobrá Kim, kterou si snad nelze nezamilovat. Ale dějová linka s Pennem mi tentokrát přišla vážně hodně rušivá. Bylo to zajímavé, ale moc to odvádělo pozornost. Možná by Penn zasloužil nějaký vlastní "hlavní" příběh.

janahuba
11.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Za mě asi zatím nejslabší kniha od autorky. Čtu teď jeden díl za druhým, takže mám porovnání v živé paměti. Zbožňuju Kim a v každém díle jí mám radši a radši. Musím přiznat, že toto téma mě moc neoslovilo a vlastně při rozuzlení na konci jsem se v osobách trochu ztrácela. Co ale musím rozhodně vytknout je příběh Penna. Ne, že by nebyl zajímavý, ale...opravdu při prvním vyšetřování udělali tolik amatérských chyb? Jakože ani nedali forenzním technikům zakrvácené tričko, nebo si nepotvrdili výpověď svědka? To mi od Angely přijde dost nepravděpodobné. To, že to má celé na svědomí Pennův zhrzený exkolega Doug mi trochu naštvalo, protože podobný ,,wau" efekt jsme zažili s Alison v minulém díle...zklamalo mě, jak moc to bylo podobné, jakoby autorka ztratila nápad.
Knížka je ale i tak čtivá a prostě Kim...zbožňuju jí a těším se na další její případy.

zanekzoltecu
09.09.2023 3 z 5

Bichla jako obvykle betálná, ale kurňa postav jak nadrbanéch, gdo si to má všechno pamatovat, ja teda nee. :) Tím ale nechcu říct, že tam má bét akrát samotná Kim s čoklem, že jo...

AlbionFoxyFox
06.08.2023 5 z 5

Velmi čtivé, děj je svižný, místy až moc. Další parádní detektivka s mou oblíbenou hrdinkou.

PolBara
05.08.2023 5 z 5

Další skvělý díl ze série. Zaujalo mě téma nadaných dětí i jednotlivé postavy, které se v příběhu objevily. Opět se řešily zároveň 2 případy.

Evuše
30.07.2023 5 z 5

Příběh sleduje Kim Stoneovou, detektivku z West Midlands Police, která pátrá po sériovém vrahovi, který zabíjí malé děti.

Kniha je dobře napsaná a čtivá. Marsonsová skvěle vykresluje postavy a prostředí. Příběh je napínavý a čtenáře udrží v napětí až do konce.

Kim Stoneová je silná a nezávislá postava, která je zároveň laskavá a soucitná. Je to skvělá hrdinka, ke které se čtenář může připojit.

Dětské duše je skvělá kniha. Je to napínavý a dobře napsaný příběh s silnými postavami. Doporučuji ji všem, kteří hledají dobrou knihu na čtení.

Zde je několik věcí, které se mi na knize líbily:

Příběh je napínavý a čtenáře udrží v napětí až do konce.
Postavy jsou dobře vykreslené a čtenář se k nim může připojit.
Hrdinka Kim Stoneová je silná a nezávislá postava.
Prostředí je dobře popsáno a čtenář si ho může snadno představit.

Kniha Dětské duše je opět a zase skvělé pokračování Kim a jejího týmu :)

gigi77
13.07.2023 5 z 5

Tato kniha mi dala velký díl pochopení, ale to objasním až v závěru svého komentáře. V úvodu mě šokovala krutost popisovaného zločinu, jehož vyšetřování se ujala Kim svým obvyklým stylem. Současně se odehrává druhá dějová linka, kdy Kimin bývalý kolega Penn uzavírá svůj případ u soudu. Tak nějak mě to ruší - Proč autorka prokládá hlavní vyšetřovací linku jinou? Má to snad souvislost? Ne, nemá. Čtu dál, oba případy mají dobré tempo a překvapivá rozuzlení.
*
Kniha ve mě probudila dost osobních pocitů a otevřela staré rány, kdy jsme přišli o výjimečného kamaráda. Charakteristiky osobností popsané v knize jsou velmi autentické. Urputní rodiče existují, výjimečné děti v dospělosti často trpí a nakonec se rodičům pomstí tím nejhorším trestem. Dlouho jsme mu to nikdo nechtěli odpustit. Teď ho více chápu.

Johana
19.06.2023 5 z 5

Dobrá detektivka, vřele doporučuji pro hluboký oddech. Z knih Angely Marsons, které jsem zatím četla, mi přijde nejlepší.

Oceňuji ďábelské tempo, žhavou napínavost a ovšem i originální, palčivě provokativní námět: Se skupinou detektivů se ocitneme mezi lidmi, kteří se míchají do života mimořádně nadaným dětem - a to v některých případech až za hranici bezohledného týraní bezbranných nezletilých. Exkurze do pekla svého druhu.

lucie1744
15.06.2023 4 z 5

Opět skvělé čtení.

Renca.ch
02.06.2023 3 z 5

Předchozí autorčiny knihy se mi líbily víc, za mně málo napínavé, vrah nepravděpodobný, dvě dějové linky mi přišly zbytečné.

Karoley
10.05.2023 5 z 5

Konečně si hrajeme. Moji hru. Tobě se ale líbit nebude.

Moje jedenáctá kniha od Angely Marsonsové a opět skvělé čtení!
Každoroční soutěž talentovaných dětí, malí géniové a jejich ambiciózní rodiče. Zabíjí někdo kvůli neúspěchu? Nebo ze žárlivosti? Kim a její tým mají plné ruce práce, pobavila nová kolegyně "Fifi".
Druhá dějová linka je věnována Pennovi, který prošetřuje svůj dřívější případ. Neudělali během vyšetřování někde chybu? Zabásli správného člověka?
Přečteno za dva večery, déle mi žádná kniha od této autorky nevydrží. Už mám nachystaný další díl!

Lena79
08.04.2023 5 z 5

Opět úžasné. Jen podotýkám, že mě více oslovila linie kolem Kim. Ta s Pennem mi přišla taková "hrc", jen aby tam něco bylo.

ivana1924
06.04.2023 5 z 5

Jako všechny knihy od Angely, opět super.

čef
02.04.2023 5 z 5

Poctivá detektivka dnešní doby. Zabývá se především situací a problémy zázračných dětí a jejich sourozenců. Ani rodiče si příliš neužijí, i když někteří z nich chtějí vytřískat co nejvíce. Potom někomu šíbne a hned tu máme nějaké ty vraždy a práci pro Kim a její kumpánii. Čte se to medově.

danica6371
23.03.2023 3 z 5

Takový průměr. Už jsem četla lepší/napínavější knihy od této autorky

Autorovy další knížky

Angela Marsons
anglická, 1968
2016  86%Němý křik
2017  92%Tichá modlitba
2016  90%Ďábelské hry
2017  91%Otevřený hrob
2019  95%Skryté karty

Kniha Dětské duše je v

Právě čtených10x
Přečtených1 379x
Čtenářské výzvě133x
Doporučených58x
Knihotéce443x
Chystám se číst297x
Chci si koupit122x
dalších seznamech15x