Záhada domu Marwicků

Záhada domu Marwicků https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459164/bmid_zahada-domu-marwicku-DLr-459164.jpg 4 934 251

Strašidelné domy série

< 5. díl >

Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu vyhýbají. Jednou mi připadalo, že jsem zahlédla ženskou siluetu, jak se prochází jednou z místností v horním patře… ale to bylo nemožné – nikdo tam v tu dobu nežil. Do domu se právě nastěhovala nová majitelka, Anna. Navštívila jsem ji, abych ji před budovou varovala. Nečekala jsem, že se z nás stanou kamarádky, ale osud tomu chtěl jinak. Teď, když se dům u Marwicků probouzí, poprosila mě, jestli bych u ní nezůstala přes noc. Nikdy jsem neměla v plánu se s budovou nebo její pomstychtivou, mrtvou obyvatelkou zaplést. Teď ale musím Annu zachránit… než bude pro obě z nás příliš pozdě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The House Next Door , 2017


více info...

Zuzíček77
Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Pátý díl ze série strašidelných domů s také jeden z mých oblíbenějších. Opět musím říct, že na můj vkus to strašidelné moc není. Tím tedy nechci říct, že bych v něčem takovém chtěla figurovat. Styl psaní je pořád skvělý, knihy jsou čtivé a postavy si hned oblíbíte. Určitě to není můj poslední strašidelný dům od Darcy, moc jsem si ji v tomto stylu psaní oblíbila. Knihy nemají přehnaně moc stran tak se dají zhltnout za chvilku.

daPhytCZ
daPhytCZ
03.03.2024 4 z 5

Tahle série mě opravdu baví. Pracuje stále se stejným motivem (strašidelný dům), ale pokaždé k látce přistoupí novým způsobem. Tentokrát všichni od začátku vědí, že s domem není něco v pořádku, ale nová nájemnice volí optimistický přístup. Atmosféra v domě i okolí postupně houstne a je správně vygradovaná do smysluplného finále. Kniha se čte poměrně snadno a rychle a poslouží jako fajn oddechovka.


Latimer
Latimer
27.02.2024 5 z 5

Oddechová, čtivá, správně napínavá. Knihu, kterou jsem přečetla za jediný den, bych označila za lehké čtení a příjemně strávené chvíle s knihou. Není to horor, a když to tak beru, moc mě bavila.

Honza28
Honza28
25.02.2024 4 z 5

Čtvrtá kniha z této série a opět jiná. Sice to není úplně horor ve stylu Kinga a čtenář se u toho moc nebojí, ale čtivost se knihám od Darcy upřít nedá. Vždy když chci na čtení něco lehčího, sáhnu po jejích "duchařských" knihách a vždy to svůj účel splní.

Kosta96
Kosta96
04.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Celkem pohodový a krátký horor ze kterého si asi nestříknete do trenek, ale čte se moc hezky. Hlavní hrdinka bydlí vedle velmi podivného domu a když se do něj nastěhuje dívka v podobném věku, tak začínají společně zjišťovat, že duch ženy, která byla týrána svým manželem, není tak úplně mírumilovný. A byla skutečně svým manželem týraná nebo jí jen její manžel pro jistotu zavíral před světem, protože byla nebezpečná? Podaří se dvěma kamarádkám zjistit, jak to doopravdy bylo a proč jim duch usiluje o život? Podaří se ducha dostat z domu pryč nebo naopak duch dostane pryč z domu jeho majitelku?

TerkinKnižnySve
TerkinKnižnySve
04.02.2024 5 z 5

Darcy Coates - Záhada domu Marwicků


Počet strán: 216
Vydavateľstvo: @nasenakladatelstvi #fobos
Žáner: #horor

Výborné spracovanie ducharského hororu!

Zimomriavky ma prenasledovali cely čas počas čítania.

Čo je záhadou domu Marwickov?

Po tom ako prišla Anna to vyzeralo, že dom je pokojný a kľudný no opak bol pravdou a prvý strach sa dostavil v prvej polke knihy, kde som si myslela, že mám blato na ihrisku a konec.

V druhej polke knihy bol dej trošičku natiahnutý, možno zbytočne ale to nič nemenilo na horor atmoške pri ktorej som čítala zo zatajeným dychom a čakala ako toto celé skončí?

Smrťou? Vymietanim? Útekom?

Sakriš! Toto bola jednoducho výborná kniha.

Čo sa týka hlavnych postáv - Jo , suseda domu bola výborná postava síce trošku doterna ale no priznajme si, kto by sa nechcel pozrieť do domu kde straší? A Anna - neostala by som v tom dome ani o sekundu viac! Priateľský vzťah medzi dievčatami bol však úžasný a to čo spolu urobili v druhej polke knihy veru stmelí všetkých priateľov ako sekunďák

Moje druhé domy od Darcy a musim povedať, že Hrůza na Šibeničním vrchu bol taky slaby čajíček oproti tejto knihe.

Za štafetu dakujem Mirka Kolářová

Štafeta č. 127/1
Kniha č. 27

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #zahadadomumarwicku

Obsah:

#tajomstvo #duchovia

Žiju vedle domu, kde straší.
Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek.
Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu vyhýbají. Jednou mi připadalo, že jsem zahlédla ženskou siluetu, jak se prochází jednou z místností v horním patře ale to bylo nemožné – nikdo tam v tu dobu nežil.
Do domu se právě nastěhovala nová majitelka, Anna. Navštívila jsem ji, abych ji před budovou varovala. Nečekala jsem, že se z nás stanou kamarádky, ale osud tomu chtěl jinak. Teď, když se dům u Marwicků probouzí, poprosila mě, jestli bych u ní nezůstala přes noc.
Nikdy jsem neměla v plánu se s budovou nebo její pomstychtivou, mrtvou obyvatelkou zaplést. Teď ale musím Annu zachránit

SáraR.
SáraR.
01.01.2024 4 z 5

Patý díl ze série Strašidelné domy od jedné z mých oblíbených autorek. Tato kniha vyloženě zastupuje klasickou duchařinu. Zápletka byla jednoduchá, postavy mají svoje kouzlo a celý příběh dohromady pěkně funguje. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a hned se vrhám na další strašidelný dům. ;)

anibeni
anibeni
26.12.2023 4 z 5

Po delší době jsem si dala další díl ze série Strašidelné domy a opakovaně musím vyzdvihnout nádherné obálky těchto knih.. Příběh samotný byl zajímavý, trošku strašidelný a rychle ubíhal..

st18321
st18321
06.12.2023 5 z 5

Opět Darcy nezklamala. Kniha mě bavila od první strany do poslední. Darcy opět napsala velmi zajímavé postavy, kterým prostě musíte držet palce. Sice jsem se moc nebál ale za to královsky bavil.

JIVaJaH
JIVaJaH
30.11.2023 5 z 5

Kniha mě vtáhla od první strany. Zase povedený díl!

TVer
TVer
30.11.2023 4 z 5

četla jsem od ní už i lepší strašidelné domy, ale nebylo to špatné.

Annkag
Annkag
29.10.2023 5 z 5

Za mě to bylo skvostné. Člověk se místama zatřásl strachy ale v celkovém hledisku to bylo napínavé, čtivé, rýchle to ubíhalo a nemělo to dentenci něco zbytečně natahovat.
Tak nějak jsou duchařské příběhy kulturní složkou nášho života. A tak nějak už víme co máme očekávat a proč se duch úpne na nějakou osobu nebo věc.A přece když o tom čteme nás to kdesi v pozadí naší mysle překvapí.

LuckaDea
LuckaDea
20.10.2023 4 z 5

Jedná se o první hororovou knihu, kterou jsem četla, a musím říct, že mě bavila. Příběh byl čtivý, napínavý a místy strašidelný. Předpokládám (i podle recenzí), že se jedná o trochu méně strašidelný díl série. Strašidelné pasáže v knize byly, ale nebylo to zase nějak moc děsivé. Myslím si, že je tato kniha takovým dobrým startem pro začátečníky v žánru horor. Je ale potřeba počítat s tím, že jde o duchařinu a při dobré představivosti může knížka občas nahnat trochu strach. Děj ale rychle ubíhal a kniha se četla dobře. Určitě sáhnu i po jiném dílu této série.

verden
verden
15.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Nechtiac som zaradom čítala Blackwood, Rookward a Marwick- trio najslabších kníh zo série. Neviem ich zoradiť do poradia, ale naozaj dúfam, že nasledujúca kniha pretrhne túto šnúru sklamaní.

Ale k Domu Marwicků- Josephine v hlavnej úlohe bola totálne divná, asi ako postava v tých béčkových thrilleroch, kde je najprv nová spolubývajúca fajn, ale nakoniec sa z nej vykľuje posadnutá maniačka a vrahyňa. Bola som presvedčená, že sa jedná o niečo podobné, že Josephinina mŕtva matka bola v skutočnosti jej obeťou a Anna smeruje k rovnakému osudu. S týmto som síce triafala vedľa, ale inak bol príbeh až smiešne predvídateľný (niežeby bola Darcy majsterkou prekvapivých zvratov, ale tuto ma to ozaj štvalo).

Postavy sa správali ale že úplne nelogicky- však prečo by sme volali políciu, keď v noci zistíme, že susedu sleduje bývalý priateľ, ktorý má súdny zákaz priblíženia?! A také niečo že VYMENIŤ si čísla, to sa už dnes asi nenosí. Nehovoriac o tom, že nikomu ani len nenapadlo zavolať ženské médium, keď Helen tak veľmi neznášala mužov, čo nám nielenže došlo skôr ako všetkým postavám, ale nám to aj NIEKOĽKOKRÁT vyslovene potvrdil ten milý, ustavične zvracajúci pán.

Jediná vec, na ktorú som bola fakt zvedavá, bolo to, ako sa Helen vysporiada s Raulom. A čo sa mi dostalo? Celé sme to prespali! No vďaka pekne.

V každom prípade, mám to za sebou a držím si palce pri ďalšom dieli.

Timkim
Timkim
31.08.2023 5 z 5

Tak tato kniha se mi moc líbila. Možná to bude tím, že jsem četl papír a nemusel spoléhat na přednes a intonaci jiných, nebo tím, že od předešlých dílů, co jsem slyšel, to je již pár měsíců.
Opět nám to dopadlo happyendem, ale není to prostě Stephen King, aby hlavní postavu nechala zemřít.
Přečteno rychle a s napětím. Ač takové knihy nevyhledávám, tato se mi hodí do výzvy, nelituji času nad touto knihou. Za mě 85%

Rosse
Rosse
23.08.2023 4 z 5

Další díl ze série strašidelných domů a já se pomalu začínám ztrácet v tom, který byl za mě nejlepší. JE to hlavně z toho důvodu, že před čtením další knihy se zamýšlím nad těmi předchozími. Jak jsem je vnímala na začátku a jak je vnímám po dočtení. Každá z nich na mě udělala svým způsobem dojem a každá se mi líbila trochu jinak.

Záhada Domu Marwicků bude rozhodně patřit mezi ty oblíbené, protože mi sedli všechny hlavní i vedlejší postavy. Čtivost u strašidelných domů se nedá popřít. Autorka to se slovy prostě umí. :-)

Pokud vás do dnes série míjela, za sebe doporučuji jí věnovat trochu pozornosti, protože to stojí za to. :-) Rozhodně se nemusíte bát toho, že byste večer neusnuli, až tak děsivé ty příběhy nejsou. Ze svého pohledu bych je přirovnala k temnějším pohádkám.

J.Clouseau
J.Clouseau
16.08.2023 3 z 5

Druhá přečtená kniha se série Strašidelné domy. Celkové téma knihy by se dalo poměrně lépe využít, ale tohle byl podle mě slabý odvar. Obecně mě tento díl moc nebavil. Spíš to ale bude tím, že autorka píše podle stále stejného vzorce (ten je popsaný též v níže uvedených komentářích, proto jej nebudu opakovat) a čtenář zkrátka už ví, jak celý příběh nakonec dopadne.

JaneSour
JaneSour
14.08.2023 5 z 5

Prvni prectena kniha od teto autorky. Vetsinou hororove romany nectu, ale musim rici, ze kniha byla ctiva a v urcitych pasazich dosti napinava.

katerina3502
katerina3502
29.07.2023 4 z 5

Není to vyloženě horor, trochu mrazivé a tajemné, ale spíš oddechovka s happyendem. Čte se to samo a člověk u toho vypne, na dovolenou u moře super čtení...

m2056
m2056
19.07.2023 3 z 5

Průměr už když to člověk čte má tušení jak to dopadne bohužel připadají mě knihy série za hodně podobné.