Záhada domu Marwicků

Záhada domu Marwicků
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459164/bmid_zahada-domu-marwicku-DLr-459164.jpg 4 991 991

Strašidelné domy série

< 5. díl >

Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu vyhýbají. Jednou mi připadalo, že jsem zahlédla ženskou siluetu, jak se prochází jednou z místností v horním patře… ale to bylo nemožné – nikdo tam v tu dobu nežil. Do domu se právě nastěhovala nová majitelka, Anna. Navštívila jsem ji, abych ji před budovou varovala. Nečekala jsem, že se z nás stanou kamarádky, ale osud tomu chtěl jinak. Teď, když se dům u Marwicků probouzí, poprosila mě, jestli bych u ní nezůstala přes noc. Nikdy jsem neměla v plánu se s budovou nebo její pomstychtivou, mrtvou obyvatelkou zaplést. Teď ale musím Annu zachránit… než bude pro obě z nás příliš pozdě.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The House Next Door , 2017


více info...

Přidat komentář

bookbypatrik
23.07.2024 4 z 5

Tohle byla JÍZDA! Opravdu kniha, kterou slupnete na jedno posezení.

Dom.cacte
01.07.2024 3 z 5

Josefina bydlí vedle strašidelného domu. Když se do domu nastěhuje nový majitel, je zvědavá a nese košík s muffiny, aby se seznámila s novým sousedem a nahlédla do nechvalně proslulého domu Marwicků.

Dům odvedle je můj druhý román Darcy Coatesové. Je těžký na atmosféru s klasickými tropy, jako je děsivé pozadí, chrastící řetězy, přízračný dětský pláč a děsivé tóny klavíru, který hraje sám.

Jediné, co mi vadí, je, že se mi kniha příliš snadno odkládala. Začátek byl solidní a skončilo to silně. Ale prostředek se vlekl s klišovitými vedlejšími postavami a rozhodnutími Jo daleko za hranicí logiky.


Galloway
20.06.2024 5 z 5

Do strašidelného domu se přistěhuje Anna, která se schovává před svou minulostí a doufá, že ji nikdo nenajde. Jak se tak ale stává, minulost ji dožene.

Její sousedka Josefína se jí snaží všemožně pomoci a snaží se Annu chránit i před domem. Ta má ale pocit, že ji dům a duch mrtvé ženy ochraňují. Je to ale pravda? Lidé okolo se začínají chovat podivněji víc, než je obvyklé, a samotná Josefína na sobě pociťuje vliv domu. Je čas zasáhnout.

Kniha měla skvělý spád, ať už se jedná o děj se strašidelným domem nebo o bývalého přítele (obě dějové linky ve mně zanechávaly pocit strachu).

Konec byl zase napínavý, adrenalin ve mně koloval, měla jsem stažené půlky strachem a vysvětlení celého příběhu mrtvé ženy překvapující.

https://www.instagram.com/turnovapetra/

Lucciella_L
10.06.2024 5 z 5

Josefina je mladá žena, která se po smrti matky odstěhuje a začne žít sama. Nastěhuje se vedle domu, kde žádná rodina nevydrží.... Až do jednoho dne, kdy se do domu nastěhuje mladá žena Anna. Josefíně to nedá a hned se s Annou pokusí spřátelit.

Jenže dům s nevalnou pověstí potvrdí, že bydlení v něm není jen tak lehká věc a duch Helen stále nemůže najít klid. Kdo by taky mohl, když by ho někdo poutal řetězy a bil?

Do všeho se pokusí vložit Lucas, bratranec Josefíny, ale profesionální vymítač, kterého seženou, nebude mít úspěch.

Co dokáže duše nešťastné ženy způsobit? A jaké tajemství si dovezla Anna?

Další úžasná kniha ze skvělé série strašidelných domů.

LaniLepus153
06.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Dokonalé. Kniha byla skvělá - nejlepší ze série Strašidelné domy. Měla všechno, co musí správná Darcykniha mít! Vraždy, oběšení, zvrácení lidé, psychologické týrání čtenáře, duchové, uvěřitelné postavy, děsivé panenky, šílený pronásledovatel jedné z hlavních postav Raul, transy, ovládání mysli od šíleného ducha Helen, média... Mohla bych toho tady vypsat spoustu. Po tom, co jsem si přečetla tu část, kde se Josefině do prstu zarazila tříska, a ona si ji vydloubávala jehlou, ale potom si do prstu vykutala jehlou krvácející díru jsem na stránky asi dalších pět minut jenom zírala, neschopná číst dál. Vzpamatovala jsem se, a četla jsem dál. Epizodní postava Josefininy matky, o které nám Jo v knize vyprávěla byla naprosto dokonalá. A ten vzkaz v dóze s jódem... Potom když Jo v transu udělala koláč otrávený jódem, a přinesla ho Anně, se mi udělalo vážně šoufl. Knihu jsem četla přerušovaně, protože mi do toho vždycky něco vlezlo. Knihu jsem dočetla nyní, a ještě teď se třesu... Varování - nečtěte knihu pod dekou, ve světle z mobilu. Budete mít pocit, že se zvenku ozývá kvílení, a že se stíny, které věci v pokoji vrhají formulují do nevysvětlitelných podob...

simona1542
24.04.2024 5 z 5

Zatím nejlepší z celé série!

Peťula91
02.04.2024 5 z 5

Kniha nebyla moc strašidelná, přesto se četla velmi dobře. Jsou zde sympatické hlavní postavy, zajímavý děj a samozřejmě nesmí chybět šťastný konec. :-)

A co také stojí za vyzdvihnutí, tak celá série má opravdu krásnou obálku. :-)

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Pátý díl ze série strašidelných domů s také jeden z mých oblíbenějších. Opět musím říct, že na můj vkus to strašidelné moc není. Tím tedy nechci říct, že bych v něčem takovém chtěla figurovat. Styl psaní je pořád skvělý, knihy jsou čtivé a postavy si hned oblíbíte. Určitě to není můj poslední strašidelný dům od Darcy, moc jsem si ji v tomto stylu psaní oblíbila. Knihy nemají přehnaně moc stran tak se dají zhltnout za chvilku.

daPhytCZ
03.03.2024 4 z 5

Tahle série mě opravdu baví. Pracuje stále se stejným motivem (strašidelný dům), ale pokaždé k látce přistoupí novým způsobem. Tentokrát všichni od začátku vědí, že s domem není něco v pořádku, ale nová nájemnice volí optimistický přístup. Atmosféra v domě i okolí postupně houstne a je správně vygradovaná do smysluplného finále. Kniha se čte poměrně snadno a rychle a poslouží jako fajn oddechovka.

Latimer
27.02.2024 5 z 5

Oddechová, čtivá, správně napínavá. Knihu, kterou jsem přečetla za jediný den, bych označila za lehké čtení a příjemně strávené chvíle s knihou. Není to horor, a když to tak beru, moc mě bavila.

Honza28
25.02.2024 4 z 5

Čtvrtá kniha z této série a opět jiná. Sice to není úplně horor ve stylu Kinga a čtenář se u toho moc nebojí, ale čtivost se knihám od Darcy upřít nedá. Vždy když chci na čtení něco lehčího, sáhnu po jejích "duchařských" knihách a vždy to svůj účel splní.

Kosta96
04.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Celkem pohodový a krátký horor ze kterého si asi nestříknete do trenek, ale čte se moc hezky. Hlavní hrdinka bydlí vedle velmi podivného domu a když se do něj nastěhuje dívka v podobném věku, tak začínají společně zjišťovat, že duch ženy, která byla týrána svým manželem, není tak úplně mírumilovný. A byla skutečně svým manželem týraná nebo jí jen její manžel pro jistotu zavíral před světem, protože byla nebezpečná? Podaří se dvěma kamarádkám zjistit, jak to doopravdy bylo a proč jim duch usiluje o život? Podaří se ducha dostat z domu pryč nebo naopak duch dostane pryč z domu jeho majitelku?

TerkinKnižnySve
04.02.2024 5 z 5

Darcy Coates - Záhada domu Marwicků


Počet strán: 216
Vydavateľstvo: @nasenakladatelstvi #fobos
Žáner: #horor

Výborné spracovanie ducharského hororu!

Zimomriavky ma prenasledovali cely čas počas čítania.

Čo je záhadou domu Marwickov?

Po tom ako prišla Anna to vyzeralo, že dom je pokojný a kľudný no opak bol pravdou a prvý strach sa dostavil v prvej polke knihy, kde som si myslela, že mám blato na ihrisku a konec.

V druhej polke knihy bol dej trošičku natiahnutý, možno zbytočne ale to nič nemenilo na horor atmoške pri ktorej som čítala zo zatajeným dychom a čakala ako toto celé skončí?

Smrťou? Vymietanim? Útekom?

Sakriš! Toto bola jednoducho výborná kniha.

Čo sa týka hlavnych postáv - Jo , suseda domu bola výborná postava síce trošku doterna ale no priznajme si, kto by sa nechcel pozrieť do domu kde straší? A Anna - neostala by som v tom dome ani o sekundu viac! Priateľský vzťah medzi dievčatami bol však úžasný a to čo spolu urobili v druhej polke knihy veru stmelí všetkých priateľov ako sekunďák

Moje druhé domy od Darcy a musim povedať, že Hrůza na Šibeničním vrchu bol taky slaby čajíček oproti tejto knihe.

Za štafetu dakujem Mirka Kolářová

Štafeta č. 127/1
Kniha č. 27

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #zahadadomumarwicku

Obsah:

#tajomstvo #duchovia

Žiju vedle domu, kde straší.
Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek.
Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu vyhýbají. Jednou mi připadalo, že jsem zahlédla ženskou siluetu, jak se prochází jednou z místností v horním patře ale to bylo nemožné – nikdo tam v tu dobu nežil.
Do domu se právě nastěhovala nová majitelka, Anna. Navštívila jsem ji, abych ji před budovou varovala. Nečekala jsem, že se z nás stanou kamarádky, ale osud tomu chtěl jinak. Teď, když se dům u Marwicků probouzí, poprosila mě, jestli bych u ní nezůstala přes noc.
Nikdy jsem neměla v plánu se s budovou nebo její pomstychtivou, mrtvou obyvatelkou zaplést. Teď ale musím Annu zachránit

SáraR.
01.01.2024 4 z 5

Patý díl ze série Strašidelné domy od jedné z mých oblíbených autorek. Tato kniha vyloženě zastupuje klasickou duchařinu. Zápletka byla jednoduchá, postavy mají svoje kouzlo a celý příběh dohromady pěkně funguje. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a hned se vrhám na další strašidelný dům. ;)

anibeni
26.12.2023 4 z 5

Po delší době jsem si dala další díl ze série Strašidelné domy a opakovaně musím vyzdvihnout nádherné obálky těchto knih.. Příběh samotný byl zajímavý, trošku strašidelný a rychle ubíhal..

st18321
06.12.2023 5 z 5

Opět Darcy nezklamala. Kniha mě bavila od první strany do poslední. Darcy opět napsala velmi zajímavé postavy, kterým prostě musíte držet palce. Sice jsem se moc nebál ale za to královsky bavil.

JIVaJaH
30.11.2023 5 z 5

Kniha mě vtáhla od první strany. Zase povedený díl!

TVer
30.11.2023 4 z 5

četla jsem od ní už i lepší strašidelné domy, ale nebylo to špatné.

Annkag
29.10.2023 5 z 5

Za mě to bylo skvostné. Člověk se místama zatřásl strachy ale v celkovém hledisku to bylo napínavé, čtivé, rýchle to ubíhalo a nemělo to dentenci něco zbytečně natahovat.
Tak nějak jsou duchařské příběhy kulturní složkou nášho života. A tak nějak už víme co máme očekávat a proč se duch úpne na nějakou osobu nebo věc.A přece když o tom čteme nás to kdesi v pozadí naší mysle překvapí.

LuckaDea
20.10.2023 4 z 5

Jedná se o první hororovou knihu, kterou jsem četla, a musím říct, že mě bavila. Příběh byl čtivý, napínavý a místy strašidelný. Předpokládám (i podle recenzí), že se jedná o trochu méně strašidelný díl série. Strašidelné pasáže v knize byly, ale nebylo to zase nějak moc děsivé. Myslím si, že je tato kniha takovým dobrým startem pro začátečníky v žánru horor. Je ale potřeba počítat s tím, že jde o duchařinu a při dobré představivosti může knížka občas nahnat trochu strach. Děj ale rychle ubíhal a kniha se četla dobře. Určitě sáhnu i po jiném dílu této série.