Hlasy v bouři přehled

Hlasy v bouři
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475053/bmid_hlasy-v-bouri-Tls-475053.png 4 767 767

Černá zima série

1. díl >

Clare si vybavila zimu. A opuštěná auta u krajnice, hračky poházené na silnici. Vybavila si nekonečnou vánici a hrůzu, kterou nedokázala vysvětlit. A pak už nic… Když se probudila, ležela celá rozbolavělá a vyděšená v prastarém, ponurém domě, připomínajícím spíše starodávné šlechtické sídlo. U postele seděl neznámý mladý muž a tvrdil, že měla ve vánici autonehodu. Našel ji a přinesl do svého domu. Clare by ze všeho nejraději utekla, ale je až příliš slabá a vánice za okny stále nepolevuje. Uvěznila je v domě a Clare nezbývá než čekat. Mladík se k ní chová mile, ale Clare si není jistá, nakolik mu může důvěřovat? On tvrdí, že jsou v domě sami, ale ona má pocit, že vidí a slyší věci, které naznačují, že kolem někdo slídí a čeká na příležitost. Napětí stále stoupá a s ním i pocit, že se z nich stala lovná zvěř. Clare dochází k závěru, že její nehoda nebyla náhodná. Venku za dveřmi na ni něco číhá, něco čeká, až opustí bezpečí kamenných zdí… něco strašného, nelidského a krutého.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Voices in the Snow , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlasy v bouři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (210)

Terka18
24.07.2024 1 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek k nákupu. Ale rada ji pošlu dál, třeba někomu udělá radost. Moc omáčky moc popisu okolí, žádná akce, mě kniha nenadchla a neoslovila. Stálé dohady jestli to hlavní jednička zvládne nebo ne. Některé momenty až nelogické pro mě .

1bublina
23.07.2024 4 z 5

Kniha mě překvapila, jak hodně byla čtivá. Přečetla jsem ji za dva dny. První polovina byla super a dala bych 5*, ale moc se mi nelíbilo rozuzlení s matkou. Taky mi vadilo opakují se dohadování hlavních hrdinů, jestli půjdou společně, nebo Clare bude čekat v pokoji. Jsem zvědavá, jak bude série pokračovat.


Máchy666
25.06.2024 3 z 5

Tak už i já jsem podlehl a koupil si nějakou knížku od Darcy Coates. Slyšel jsem na ni samé dobré ohlasy a přišlo mi, že je autorka všude vidět, ale po přečtení této knihy jsem trochu zaskočený. Očekával jsem příbeh s hororovým nádechem, ze kterého mrazí - přece jen se autorce přezdívá "královna hororu" - ale dostalo se mi podivného mišmaše s romantickou linkou, která mě akorát naštvala, protože chemie mezi hlavními postavami byla velmi těžce uvěřitelná a taková "nemastná neslaná".

Co ale musím autorce uznat, tak umí zachytit strašidelnou atmosféru, co se týče popisu prostředí. Dokázal jsem si živě představit, jak procházím prázdným domem... ale nazývat ji královnou hororu? Představa, že by se tato paní měla jakkoliv srovnávat s S. Kingem mi přijde dost přitažená za vlasy.

Doporučuji všem nenáročným čtenářům, kteří hledají oddechovku na dovolenou a nevadím jim jistá překombinovanost příběhu. Věřím, že mnoha lidem příbeh sedne :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021


Citáty z knihy (1)

Člověk. Nečlověk. Kde mezi nimi stanovíme hranici? Kolik slitování jim můžeme prokázat, aniž bychom ohrozili vlastní životy?


Kniha Hlasy v bouři v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených996x
ve Čtenářské výzvě108x
v Doporučených31x
v Knihotéce574x
v Chystám se číst363x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

americká literatura horory

Autorovy další knížky

Darcy Coates
australská
2019  80%Duch domu Ashburnů
2019  76%Tajemství sídla Craven Manor
2021  83%Kořist
2020  85%Přízraky domu Carrowů
2021  71%Hlasy v bouři