Hlasy v bouři přehled

Hlasy v bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475053/bmid_hlasy-v-bouri-Tls-475053.png 4 735 735

Černá zima série

1. díl >

Clare si vybavila zimu. A opuštěná auta u krajnice, hračky poházené na silnici. Vybavila si nekonečnou vánici a hrůzu, kterou nedokázala vysvětlit. A pak už nic… Když se probudila, ležela celá rozbolavělá a vyděšená v prastarém, ponurém domě, připomínajícím spíše starodávné šlechtické sídlo. U postele seděl neznámý mladý muž a tvrdil, že měla ve vánici autonehodu. Našel ji a přinesl do svého domu. Clare by ze všeho nejraději utekla, ale je až příliš slabá a vánice za okny stále nepolevuje. Uvěznila je v domě a Clare nezbývá než čekat. Mladík se k ní chová mile, ale Clare si není jistá, nakolik mu může důvěřovat? On tvrdí, že jsou v domě sami, ale ona má pocit, že vidí a slyší věci, které naznačují, že kolem někdo slídí a čeká na příležitost. Napětí stále stoupá a s ním i pocit, že se z nich stala lovná zvěř. Clare dochází k závěru, že její nehoda nebyla náhodná. Venku za dveřmi na ni něco číhá, něco čeká, až opustí bezpečí kamenných zdí… něco strašného, nelidského a krutého.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Voices in the Snow , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlasy v bouři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (204)

li-li-nka
04.05.2024 5 z 5

Moje první knížka od této autorky a po přečtení poslední stránky, ne poslední.

Velmi napínavá kniha, četla jsem ji jedním dechem. Když skončila napínavě jedna kapitola, chtěla jsem hned vědět, co bude dál a číst a číst a nezastavit se.

tereza3242
26.04.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila, i když u Darcy by se rozhodně našly i lepší kousky. Celkově mi ale přišlo, že kniha má o dost větší potenciál. Člověk by skoro řekl, že by příběh mohl připomínat všechny ty katastrofické filmy, ale děj se odklání do takové romanticko-tajemné dějové linky, která byla sice fajn, ale určitě by to šlo ještě rozvinout. Takže určitě budu v sérii pokračovat a snad mě nezklame. Hlavně mě zajímavá odpověď na otázku "Co a proč se tam vlastně děje?"


Lada800
26.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla naprostá... Bomba. :) (Prosím, nečtěte to, pokud nechcete vědět nic dalšího, než to, co je v popisu knihy - omlouvám se, ale bez spoileru, by tento komentář asi nedával smysl)
Clare se mi jakožto postava velmi líbila, připadala mi skutečná, a její činy byly zcela reálné. Nejvíc se mi líbil Dorran - milý, trpělivý, starostlivý, s trochu zastaralejší mluvou... A bylo mi ho líto. Jsem trochu morbidní, proto jsem hltala ty části, kde Clare a Dorranovi - buď jednomu, nebo oběma - hrozila smrt. Miluju tyto dramatické části - např. Ta část, kdy Dorran skončí v docela hodně dost studeném jezeře, a Clare mu sotva sotva zachrání život. Celkově kniha byla úžasná, šílená vánice, obří kroupy, které by člověka mohly i zabít, podivné potvory... Už od začátku jsem věděla, že se do sebe zamilují. Taky mi na začátku nedávalo smysl, že má Clare rány na břiše, tedy mi brzo došlo, že to nemá z autonehody, nýbrž z těch obludných potvor. A stejně jako Zabzovi98 mi chybělo vysvětlení - proč? Kniha byla skvělá, přečetla jsem ji asi za pár hodin, jelikož to bylo tak napínavé, že jsem se nemohla, a ani nechtěla přinutit, abych zaklapla knihu, a šla dělat něco jiného. V knihovně mě zaujmula, a jelikož jsem si asi dva roky zpátky četla ukázku, řekla jsem si proč ne... A brzo hodlám zhltnout i další tři díly! :) Celé to vlastně nebyl horor, spíš takový romantická a zároveň trochu smrtelná knížka. Nebála jsem se vůbec, spíš jsem se u spoustu částí tetelila radostí nad tím, jak se do sebe postupně zamilují. Přišlo mi to docela promyšlené. A to i s tou hmyzí matkou. No jo, taky mi připadá divné, že se Clare víceméně smrtelná zranění hojí po tom, co něco sní, vyspí se nebo je nějaký čas s Dorranem - třeba. Jo, taky mi přišlo takové unavující, že Dorran - nechci, aby jsi šla, jee, ty jsi přišla, není ti nic, jo no dobře, tak jsi se mnou. Ale přesto to byla super kniha.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021


Citáty z knihy (1)

Člověk. Nečlověk. Kde mezi nimi stanovíme hranici? Kolik slitování jim můžeme prokázat, aniž bychom ohrozili vlastní životy?


Kniha Hlasy v bouři v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených956x
ve Čtenářské výzvě105x
v Doporučených29x
v Knihotéce563x
v Chystám se číst364x
v Chci si koupit67x
v dalších seznamech15x

Štítky knihy

americká literatura horory

Autorovy další knížky

Darcy Coates
australská
2019  80%Duch domu Ashburnů
2019  76%Tajemství sídla Craven Manor
2021  83%Kořist
2020  85%Přízraky domu Carrowů
2021  71%Hlasy v bouři