Hlasy v bouři přehled
Darcy Coates
Černá zima série
1. díl >
Clare si vybavila zimu. A opuštěná auta u krajnice, hračky poházené na silnici. Vybavila si nekonečnou vánici a hrůzu, kterou nedokázala vysvětlit. A pak už nic… Když se probudila, ležela celá rozbolavělá a vyděšená v prastarém, ponurém domě, připomínajícím spíše starodávné šlechtické sídlo. U postele seděl neznámý mladý muž a tvrdil, že měla ve vánici autonehodu. Našel ji a přinesl do svého domu. Clare by ze všeho nejraději utekla, ale je až příliš slabá a vánice za okny stále nepolevuje. Uvěznila je v domě a Clare nezbývá než čekat. Mladík se k ní chová mile, ale Clare si není jistá, nakolik mu může důvěřovat? On tvrdí, že jsou v domě sami, ale ona má pocit, že vidí a slyší věci, které naznačují, že kolem někdo slídí a čeká na příležitost. Napětí stále stoupá a s ním i pocit, že se z nich stala lovná zvěř. Clare dochází k závěru, že její nehoda nebyla náhodná. Venku za dveřmi na ni něco číhá, něco čeká, až opustí bezpečí kamenných zdí… něco strašného, nelidského a krutého.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2021 , FobosOriginální název:
Voices in the Snow, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlasy v bouři. Přihlašte se a napište ho.

Vyprávění příběhu do první poloviny knihy je pomalé a spíše se člověk seznamuje s postavami. Tuto knihu jsem měl 5 let doma, ale nidky jsem ji nečetl, až teď. Děj nabral na obrátkách v polovině knihy. Docházelo k postupnému odhalování a propojování první poloviny se druhou, což se mi velice líbilo. Ale mít polovinu knih pouze o celkem pomalém a nijak zajímavém ději nebylo nejlepší rozhodnutí. To by mohlo mnohé čtenáře odradit.

No... Páni! Tohle teda byla ale kokotina :-D. Nikdy bych nevěřila, že zrovna já budu číst zimní romanci na postapo základech. Ale jelikož byla Darcy Coates v knihovně na polici poměrně hojně zastoupená, mám tu zásobu jejích pohádek pro dospělé v rámci různých sérii. Tahle kniha ale patří rozhodně k tomu horšímu, co jsem od ní četla.
Něco je ale pro knihy od Darcy poměrně typické, a to, že autorka dokáže velmi dobře budovat atmosféru nevědomí. Cca první půlka knih, kdy se seznamujeme s atmosférou, něco se kolem děje a my nevíme co - podobně jako hlavní hrdinové, to mívá opravdu celkem šťávu. Často jsem napnutá a příběh se mi odvíjí před očima a já si užívám takový svůj vlastní mystery horor. Pak se ale přehoupneme do druhé půlky, autorka vyloží karty a kouzlo je fuč. Příběh sice odsýpá, ale atmosféra odchází do věčných lovišť. A tahle kniha není výjimkou. První půlka tajemná, druhá byla jak béčkový horor z 90. let. Dialogy směšné, nesmrtelnost hlavních hrdinů komická, hlavní "padouch" dost ujetý. Ale vzhledem k žánru si autorka může dovolit asi cokoliv. Přesto všechno jsem byla ale nucená otáčet další a další stránky, protože mě to celkem strhlo, až jsem dojela do konce. A tam mě napadlo přesně to, čím jsem svůj komentář začla.
Knižní novinky (35. týden)
29.08.2021
„Člověk. Nečlověk. Kde mezi nimi stanovíme hranici? Kolik slitování jim můžeme prokázat, aniž bychom ohrozili vlastní životy?“
Kniha Hlasy v bouři v seznamech
v Přečtených | 1 132x |
v Mé knihovně | 622x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
Zajímavě napsané, připadá mi to jako mix žánrů horror, katastrofické a červená knihovna. Přesto se to dá v pohodě číst, nečetl jsem pouze čtvrtý díl, mám ho ale zamluvený v knihovně. Dávám čtyři hvězdy a kousek.