Hlasy v bouři

Hlasy v bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475053/bmid_hlasy-v-bouri-Tls-475053.png 4 728 201

Černá zima série

1. díl >

Clare si vybavila zimu. A opuštěná auta u krajnice, hračky poházené na silnici. Vybavila si nekonečnou vánici a hrůzu, kterou nedokázala vysvětlit. A pak už nic… Když se probudila, ležela celá rozbolavělá a vyděšená v prastarém, ponurém domě, připomínajícím spíše starodávné šlechtické sídlo. U postele seděl neznámý mladý muž a tvrdil, že měla ve vánici autonehodu. Našel ji a přinesl do svého domu. Clare by ze všeho nejraději utekla, ale je až příliš slabá a vánice za okny stále nepolevuje. Uvěznila je v domě a Clare nezbývá než čekat. Mladík se k ní chová mile, ale Clare si není jistá, nakolik mu může důvěřovat? On tvrdí, že jsou v domě sami, ale ona má pocit, že vidí a slyší věci, které naznačují, že kolem někdo slídí a čeká na příležitost. Napětí stále stoupá a s ním i pocit, že se z nich stala lovná zvěř. Clare dochází k závěru, že její nehoda nebyla náhodná. Venku za dveřmi na ni něco číhá, něco čeká, až opustí bezpečí kamenných zdí… něco strašného, nelidského a krutého.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Voices in the Snow , 2020


více info...

Přidat komentář

Lucciella_L
07.04.2024

Po sérii o strašidelných domech jsem se vrhla i na tuto sérii.

Clare je trošku jako já.... V sobotu si mákne, v neděli odpočívá a čte.... Jenže tuto neděli ji zavolá její sestra a tak se Clare vydá pro tetu a s ní pak sestře.... Jenže počasí se změní, začne šílená sněhová vánice, ačkoliv podle kalendáře je ještě podzim.

Když Clare vjede do lesa, vypadne signál pro mobil a Clare nabourá.... Probere se v domě, který stojí osamoceně v lese, kde žije Dorran a spolu začnou "přežívat" v třeskuté zimě bez mobilu, televize a.... a není to obyčejná zima. Když se Clare s Dorranem pokusí vydat k autu pro vysílačku, nestačí se divit....

Už se těším na druhý díl!

Zabza98
04.04.2024 4 z 5

Od autorky jsem četla první tuto knihu, ani horory nejsou má silná stránka na čtení..sice jsem to přečetla na jeden dech, ale nebylo to úplně co bych si pod názvem představila..chybělo mi vysvětlení proč se to stalo


kiwizak
01.04.2024 1 z 5

(SPOILER) Začátek příběhu mě docela pohltil a bavil, ale jakmile se to přesunulo do akční roviny, šlo to strmě z kopce. Zvládla bych ty Vyzáblé, ale celá ta zápletka s hmyzí matkou je tak šíleně hloupá, že mi to zkazilo i celou knihu. Takže další díly rozhodně ne...

lulucinax
28.03.2024 2 z 5

Knihu jsem dostala zdarma k nákupu a už dlouho mi ležela v knihovně. Jsem ráda, že na ni konečně došlo a s klidným svědomím se jí můžu zbavit, protože mi absolutně nesedla.
Horory všeobecně nevyhledávám, ale tahle ani moc strašidelná nebyla, občas jsem se i zasmála nad činy hlavních hrdinů. V knize jsem objevila několik nelogických věcí. Chápu, že adrenalin může udělat svoje, ale Dorran mi přišel jako superhrdina a lezl mi na nervy, jak nerespektoval Clare a hrál si na hrdinu.
Celkově se mi zdál příběh dost nevěrohodný a od „Královny hororu“, jak se píše na obálce, jsem zkrátka čekala víc.
Za co dávám dvě hvězdy a co se mi líbilo je čtivost a krátké kapitoly, díky kterým stránky rychle odsýpaly.

petrulka
18.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Zpočátku to vypadá jako fajn duchařina. Klaustrofobické prostředí domu odříznutého od světa, nesnesitelná zima a k tomu prapodivné postavy číhající v temnotě. Mě se takové příběhy líbí, knihu jsem si i přes pomalejší tempo užila.

Evkaha
05.03.2024 3 z 5

Horor? No nejvíc mě děsila obálka knihy. Tak nějak se čtenář nedozví co se vlastně stalo, příšery nejsou nijak originální (proto z nich už nejde strach), hrdinové jsou taky nějak zázrační... Dávám 2,5* jen za to, že se to přeze všechno čte celkem dobře, svižně a nemusí se u toho moc přemýšlet. Dalšímu dílu dám šanci.

Slezadav
04.03.2024 2 z 5

Co to sakra bylo ? Autorka i série, které sbírají nadšené ohlasy a vyklube se z toho totální zklamání.
Žánrově je tato kniha vedena jako horor. No dobrá, se zavřenýma očima a horší, než televizní béčka. Velmi repetitivní. Jednotlivé scény těžko uvěřitelné. Zbytečně přeslazená romantická linka.
Když už je kniha ve stylu postapo, tak by bylo dobré, kdyby apokalypsa byla nějak definovaná. Nevím, jestli chtěla autorka dodat nějakou záhadnost nebo co, ale tady se nedozvídáme skoro nic. A to málo, co se dozvíme nedává smysl. Spíše to vypadá, že tato blíže neurčená apokalypsa má autorce dát prostor ospravedlnit jakoukoli pitomost, se kterou přijde.
Hlavní hrdinka je ve stylu IQ tykve, dělá unáhlená a iracionální rozhodnutí, která dílem štěstí a náhody nikdy neskončí moc špatně. A ta zranění, která během nich utrží a jsou popisována jako téměř smrtelná, kdy hrdinka bolestí ztrácí vědomí. Tahle zranění se samozřejmě úplně zahojí, když se v teple pod dekou pořádně vyspí (také scéna opakovaná alespoň pětkrát). Také bych chtěl takové regenerační schopnosti.
Rozhovory mezi Clare a Dorranem se také točí okolo toho samého. Každý dialog je v zásadě na téma: budu dělat ušlechtilého hrdinu, nenechám tě jít, půjdeme spolu, ochráním tě, dobře to dopadne. Záporáci byli taktéž silně podprůměrní a celkově k uvěřitelnosti různých detailů byla potřeba složitá mentální gymnastika.
Celkově dávám 2/5. Nevylučuji, že autorce ještě dám šanci, ale tohle opravdu nebylo dobré. Pokud u knihy nechcete vůbec přemýšlet, ale jen vypnout mozek, tak se to asi líbit může. Nejenže u této knihy přemýšlet nemusíte, zde dokonce nesmíte. Pokud to totiž uděláte, proniknete tou směšně tenkou slupkou uvěřitelnosti a uvědomíte si, jaká spatlanina tenhle příběh je.

Warty
16.02.2024 3 z 5

Taková oddychovka s ze začátku zajímavou zápletkou, která je ale posléze rozvinuta do takové jakési podivnosti. Neurazí, nenadchne.

PetaZ
11.02.2024 4 z 5

Asi takhle.. S nicim novym autorka neprisla... Duvod, proc jeji knihy jeste ctu je ten, ze to jsou takove jednoduche oddechovky od knih, ktere ctu bezneji.. Prectu dalsi dil a dam si zas pauzu..

lucka202
09.02.2024 1 z 5

A tímto s paní Darcy nadobro končím.

Ka-čí
04.02.2024 2 z 5

Knihu hodnotím zpětně po přečtení celé série a musím říct,že první díl mě bavil ze všech nejméně...

Johhanka79
19.01.2024 2 z 5

Autorku mám moc ráda, ale tohle... Na knížku jsem se moc těšila. A jsem zklamaná, hoodně zklamaná. Začátek byl dobrý, ale jak přibývají stránky, blbost roste. Obnažená hruď stylu Stmívání, dělání jedné kraviny za druhou, sladké opojné zírání i ve chvílích boje, schopnosti hodné Terminátora či Harryho Holea, či naprosto de.... konec. Za mě slabé dvě hvězdičky.

m2056
18.01.2024 3 z 5

Kniha je zajímavá dobře se čte není tam moc postav tak to příběhu prospívá. Bohužel mě vadí moc sladká romantika a ten boj s monstrama moc jednoduché, počkáme co přinese další díl chtěl jsem dát víc hvězd ale posledních 25 stran už nemělo takovou energii jakou měl začátek.

Jara.v
22.12.2023 3 z 5

Tento druh četby zrovna nevyhledávám, ale bylo to velmi čtivé a dej utíkal jako Clare s Dorranem před nebezpečím. Celkově mě to ale neoslovilo.

Peťula91
18.12.2023 4 z 5

Knížka měla zajímavý námět. Líbila se mi zde romantická linka, která se mísila s hororovými prvky. Na můj vkus byly některé pasáže zbytečně zdlouhavé a opakující se. Přesto si zbytek série určitě přečtu a těším se, jak se vše bude dál vyvíjet. :-)

Shardlake
15.11.2023 4 z 5

Moje první kniha od této autorky a musím říct, že se četla sama. Úplně jsem viděla ty ponuré místnosti sídla. Možná dám časem pokračování série.

Latimer
01.11.2023 3 z 5

Kniha byla výborně rozehraná. Připomínalo mi to duchařské filmy, např. "Ti, druzí". Těšila jsem se na tajemno. A nakonec je z toho, co je. Zvrat v polovině knihy mě zklamal. Škoda, že se to pak ubíralo směrem, který jsem sice nečekala, a který pro mě knihu pohřbil...

Magrata15
03.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Horory od Darcy Coates mém ráda, ale tohle bylo něco trošku jiného. Bylo to strašidelné, napětí se pozvolna plížilo a stupňovalo, ale nějak to nebylo ono. Navíc to nemělo úplně konec a já si nejsem jistá, že dám šanci pokračování.

ZuzanaZ83
19.08.2023 3 z 5

U Darcy Coates jsem zvyklá na takové ty soft horůrky. Tohle je něco úplně jiného. Tady jde o živé nemrtvé, příšery ohrožující nás svět. Zároveň se zde rodí love story. A na pozadí toho všeho je tajemná historie krásného Dorrana.
Ne že by se to nečetlo dobře. Ale přijde mi to hodně natahované, často repetetivní. Jako oddechovka celkem fajn, ale pro mě nic moc víc. Úplně si neumím představit, že bych četla další tři díly. Koukla jsem do anotací a zatím určitě ne.

oolinkaa
06.08.2023 2 z 5

Tak to byl celkem slušný nesmysl. Darcy mám ráda , její série s domy sice každým dílem též napětím odpadá , ale stále se to dá. Toto mě nezaujalo od začátku, ale vydržela jsem dokonce , chtěla jsem tomu dát šanci. Ale bohužel . Na další díly se ani nepodívám ze zvědavosti , byla by to ztráta času

Štítky knihy

americká literatura horory

Autorovy další knížky

Darcy Coates
australská
2019  80%Duch domu Ashburnů
2019  76%Tajemství sídla Craven Manor
2021  83%Kořist
2020  85%Přízraky domu Carrowů
2021  71%Hlasy v bouři

Kniha Hlasy v bouři je v

Právě čtených19x
Přečtených944x
Čtenářské výzvě104x
Doporučených28x
Knihotéce558x
Chystám se číst364x
Chci si koupit65x
dalších seznamech14x