Jessičin slib

Jessičin slib https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468091/bmid_jessicin-slib-PLy-468091.jpg 4 61 18

Teresino srdce se zastaví, když vejde do pokoje své dcery a zjistí, že její milovaná důvěřivá holčička je pryč. Teresa nedokáže pochopit, kdo by uprostřed noci unesl vyděšené tříleté dítě, ale všechno ukazuje na člověka, který je jí blízký. Nechoval se Jessičin nevlastní otec poslední dobou divně? Nebo to má něco společného s Angie, paní na hlídání od vedle…? Hodná důchodkyně Angie je určitě osamělá, když jí jedinou společnost v tom velkém starém domě dělají jen její vzpomínky. A vždycky měla s Jessikou zvláštní vztah… Udělala Teresa největší chybu svého života, když jí svěřila svou milovanou dceru? Co skutečně víme o lidech, kteří hlídají naše děti? Jessičin slib je působivé domácí drama pro fanoušky Jodi Picoultové, Lisy Wingateové a Kerry Fisherové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Jessica's Promise , 2018


více info...

Přidat komentář

micha-ella
17.02.2023 3 z 5

Hodně rozvláčný příběh, ve kterém je dost malých chyb i překlepů, možná neobratně přeložené věty (např. - halenka, ze které jí vykukuje výstřih). Chyby ve vyšetřování policie - rozhodně by starší dceru vyslýchali hned, atp. A konec je opravdu naivní - tolik dní by tříleté dítě nevydrželo býrt samo. Zkrátka celé je to takové dost amatérské. Ale četlo se mi to dobře, názory chůvy se mi líbily, bylo to odpočinkové.

Belanna
05.02.2023 3 z 5

Téma knížky bylo zajímavé, avšak potenciál nebyl zdaleka využit.
Dlouhou dobu se vlastně skoro nic nedělo, postavy se jevily nemastné, neslané.
Po zmizení Jessiky to dostalo trochu spád, ale nic moc překvapivého se nekonalo.
Pozitivum knížky je to, že se opravdu rychle čte.


ErčaV.
24.01.2023 4 z 5

Kniha byla zajímavá, dobře se četla ale čekala jsem trošku jiný konec. Je to podle mě lehčí thriller. V knize nechybělo napětí a každý měl zajímavé tajemství.

Emma27
30.07.2022 3 z 5

Do teto knizky jsem se nemohla dlouho začíst ,od začátku to byla celkem nuda pak se to sice rozjelo a konec asi nebyl uplnym překvapením.Slabší thriller.

Jirinamac
29.07.2022 4 z 5

Četla jsem obě autorčiny knížky a opět se mi líbila, je v ní napětí a do posledních stránek jsou podezřelí téměř všichni.

Makůvka
07.07.2022 3 z 5

To, že se knížka četla pěkně a rychle, to jako jo, ale dobře do půlky knihy nuda a nuda. Pak jak se začalo pátrat po Jessice, tak se to trošku hnulo z místa. Podezřelý byl prakticky každý a každý měl svoje tajemství. Konec byl svižný, ale mnohé z nás nepřekvapí.

MichaelaS081
11.05.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Četla jsem jedním dechem. Mám ráda tento styl psaní.

Toňula
26.03.2022 4 z 5

Ačkoliv se nejednalo o typický thriller, příběh nepostrádal lehké napětí, byl čtivý, pomalu gradoval ke konci, který sice nepřekvapil, ale ani nezklamal.

ZuzanaZ83
03.03.2022 3 z 5

Teresa je manažerka kadeřnictví, přítelkyně Craiga a matka tříleté Jessiky. V domě, kam se právě přestěhovali, bydlí i s Craigovou jedenáctiletou dcerou Fran. Vedle nich bydlí Angie, starší paní, která děti později začne hlídat.
Teresa není stoprocentní matka. Bývá nervózní, s dcerou nevychází. V práci má problémy a Craiga podezřívá z nevěry. Angie má také svoje tajemství. A pak se Jessika ztratí.

Příběh plyne docela svižně, střídají se pohledy ze strany Angie a Teresy. Nicméně na mě nezapůsobila nijak silně, spousta věcí zůstala otevřená. Čtení příjemné, ale pro mě snadno zapomenutelné.

L.Helena
12.01.2022 3 z 5

Spíše než do žánru Detektivka, krimi, thriller bych knihu zařadila do skupiny Rodinné drama. V první půlce se zdánlivě nic neděje, ale každá z postav se chová poněkud podezřele. Moc dobře se to čte, bohužel, jako většina zde komentujících, i já jsem poněkud zklamaná z hlavní zápletky a jejího rozuzlení.

megamysl1901
12.01.2022 4 z 5

Super kniha, jen ten konec mě zklamal, čekala jsem ho jiný. 4*

Hanca91
12.01.2022 3 z 5

Musím se přidat k většině čtenářů přede mnou. Kniha měla velký potenciál, ve finále bylo ale rozuzlení až úsměvné.
Na kladném hodnocení přidává, že stránky opravdu ubíhaly jedna za druhou. Co mne jako matku bavilo nejvíc, tak ten pohled do utrápené mateřské duše.

magic11
14.12.2021 2 z 5

Začátek dobrý a postupně to sláblo, sláblo a sláblo... Četla se dobře, naštěstí, jinak bych ji odložila. Závěr o ničem. Takže na Graciino tajemství asi ani nekouknu..

Danago
24.11.2021 2 z 5

Příběh mě zpočátku bavil. Téma mělo velký potenciál. Docela mě i bavila. Bohužel konec mě hodně zklamal. Opravdu nevěrohodný, slabý konec to zabil, škoda. Svým způsobem jsem ho možná úplně nepochopila.
Rozhodně byla knížka velmi čtivá.

ArwenAragorn
23.11.2021 2 z 5

40%

Tak to bylo dost slabé a rozuzlení hrozně hloupé. Za čtivost dávám dvě *.

Karin94
09.10.2021 3 z 5

Kniha sa mi od začiatku až do konca čítala naozaj veľmi dobre. Písaná bola ľahko, rýchlo a dobre. Je pravda, že som od knihy veľké očakávania nemala, a aj keď to nebola úplne kniha, ktorú by som priradila medzi top knihy, tak nebola až tak zlá. Napätia tam bolo veľmi málo, ale bez ohľadu na to, kniha bola písaná naozaj pútavo, že budete hltať stránku za stránkou, pokiaľ nebudete vedieť rozuzlenie celej knihy. Čo ma zamrzelo najviac z celej knihy, že určite nečakajte veľmi dlhú dobu pointu tej knihy. Od začiatku až do skoro polky knihy sa rieši vlastne to isté, aj keď to nie je to isté. Ja sama som sa cítila akoby som bola v jednom a tom istom kruhu. Keď som sa dostala nakoniec, tak som zostala úprimné sklamaná. Nič pod týmto thrillerom veľkého nečakajte.

Čo sa týka postáv, tak tam sa mi páčilo to, ako to autorka dokázala tak dobre napísať, že vám je podozrivá aj okoloidúca mačka. Nemala som vôbec potuchy, kto to môže byť. Hlavná hrdinka Teresa pracujúca vo svojom vlastnom salóne kaderníctva, tak tá bola veľmi divná.. Zahľadená do svojej práce, skoro nič a nikto ju nezaujíma a až chorobné divná, paranoidná a hlúpa. Takto by som ju opísala ja, mojimi očami. Craig aj keď sa tam objavoval veľmi zriedkavo, bol veľmi ale veľmi záhadný. Fran a Jessica boli úžasné ️ Fran už bola začínajúca pubertiačka, ktorá má svoj svet, a Jessica mi prišla na to, že mala len 3 roky, veľmi zlatá a inteligentná.. No a naša opatrovateľka Angie, tak tá bola povahou síce veľké zlatíčko, ale mala svoje muchy, nad ktorými som aj ja sama musela pretáčať očami, či má aj ona všetkých pohromade a taktiež bola neskutočne záhadná s veľa veľa tajomstvami.

Ak máte chuť na taký priemerný thriller, pod ktorým naozaj nič wow neočakávajte, tak si ju prečítajte. Ja som rada, že som ju mala možnosť prečítať, ale len raz a stačilo mi.

Ája373
17.08.2021 4 z 5

Pro někoho asi kniha může obsahovat spoustu nudných pasáží, ale já každou stránku hltala. Asi hlavně proto, že pro mě bylo tak snadné soucítit s postavou Teresy. Zápletky jsou jednoduché a průhledné, ale kniha mě zaujala hlavně vylíčením prožitků a emoci jednotlivých postav, protože působí zatraceně reálně. Normálně mě výlevy postav moc nezajímají a soustředím se hlavně na příběh, ale tady mě to fakt pohltilo. Asi proto, že se v tom spousta z nás najde. Často chceme strašně moc být jiní, litujeme všelijakých chyb a nechápeme, proč se nám nedaří se změnit. Nechápeme, proč nás lidi soudí, aniž by věděli, co všechno zažíváme.

cleopatra11
05.08.2021 3 z 5

Tak po velmi slibném začátku, kdy mě kniha chytla, vtáhla do děje a rozehrála v hlavě několik možných variant, jsem se dočkala zcela infantilního závěru...

Autorovy další knížky

Jill Childs
anglická
2020  66%Graciino tajemství
2021  73%Jessičin slib