Alfa samec

Alfa samec https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367763/bmid_alfa-samec-sz3-367763.jpg 4 1235 250

Tu noc, kdy Emerie poprvé potkala Drewa, myslela si, že se vloupal do její nové kanceláře na Park Avenue. Než stihla zavolat 911, ukázalo se, že tenhle arogantní a pekelně pohledný chlapík je skutečným majitelem kanceláře a ona jen naletěla podvodníkovi. Drew nečekal, že se bude po návratu z dovolené dohadovat s touhle temperamentní mladou ženou. Taky nečekal, že ji nebude moct dostat z hlavy. Zvlášť potom, co dovolil, aby v jeho kanceláři zůstala, než si najde něco jiného. Jak se velmi rychle ukazuje, ti dva by nemohli být rozdílnější. Zatímco Emerie zachraňuje lidem manželství, Drew je namyšlený lamač srdcí. Zatímco ona je zamilovaná do jiného, on se neplánuje zamilovat nikdy. To jediné, co je spojuje, je prostor jedné kanceláře a odzbrojující přitažlivost, která sílí každým dnem…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Egomaniac , 2017


více info...

LenkaStr
LenkaStr
17.03.2024 3 z 5

Proč? Proč musí mít ty knížky tak příšerný obaly nebo tak debilní názvy? Tahle odrazuje dokonce obojím a ten název je ještě ke všemu úplně mimo. Naštěstí jsem se tolikrát přesvědčila, že se opravdu vyplatí nesoudit knihu podle obalu, že se už odrazovat nenechám a zatím jsem ještě nelitovala. A nelituju ani teď, dostala jsem sice nijak nadstandardní, ale přesto fajn příběh, který se četl jedna báseň, místy pobavil, místy dojal a ani chvíli nenudil. Začínám mít pocit, že Vi by dokázala napsat čtivě i návod k obývací stěně z Ikea.

A abych se ještě vrátila k tomu názvu: Na rozdíl od jiných si myslím, že ten původní je ještě víc mimo než český, protože ..... SPOILER JAK PRASE ..... chlap zjistí, že jeho dítě není jeho, spolkne spoji pýchu a po rozvodu platí nejen alimenty na dítě, ale živí i ten učebnicový příklad zlatokopky, jen aby mohl dítě dál vídat. Jestli ve vztahu k tomuhle není výraz egomaniak oxymoron, tak je asi potřeba upravit definici egomanika ...... KONEC PRASETE.

Jo a jen mě tak maně napadlo: jakživa jsem nepotkala člověka se zelenýma očima, ale z knih Vi a její kámošky Penelope by jeden myslel, že je má přinejmenším polovina populace. Ale to jen tak pobaveně konstatuju, neberte to jako výtku, simvás.

Rapeh
Rapeh
22.02.2024 3 z 5

Klasická odpočinková kniha. Řekla bych, že exmanzelka typická americka zlatokopka.


Eliska107107
Eliska107107
30.01.2024 4 z 5

Nenáročné, nekomplikované příliš velkýma úvahama, takže odpočinkové. Alfa samec bych to nenazvala, ale to asi není tak důležité. Drew se mi líbil, Emerie trochu míň.;-)

Mona7741
Mona7741
30.12.2023 4 z 5

Moc fajn kniha, která se čte skvěle.
Opět jedna z oddechových ,,slaďáren".
Až příliš pohádkové a idylické na běžný život.

Papimami
Papimami
23.10.2023 5 z 5

Hravé, vtipné, s plynoucím děj a vývojem postav, které byly sympatické. Přesně to chci od knihy.

Ála1968
Ála1968
04.10.2023 5 z 5

Bylo to úžasné jako vždy,i když mi to hodně připomnělo knihu Nahá pravda,kterou jsem četla nedávno.Bylo tam hodně stejných věcí, malé dítě s určitým postižením,rozchod.Přesto jsem si to užila

Jacinda123
Jacinda123
15.09.2023 2 z 5

Jedna z lepších keelandoviek. Zaujímavý príbeh aj vtipné dialógy.

Senza Jenka
Senza Jenka
13.09.2023 4 z 5

Název je trochu klišé a moc neodpovídá obsahu (anglický název je asi blíž). Nejsem úplně nadšená z obhroublého výraziva ohledně sexu, ale budiž.
Celkově je to ovšem hezký příběh - Drew se (na protřelého právníka znechuceného vztahy) do Emerie vrhl po hlavě a jeho vztah s Beckem byl krásný.
Mělo to spád i vtip a to u mě boduje vždy :)

baji42
baji42
11.09.2023 2 z 5

Vyloženě ženské čtení. Musím říci, že tohle nebyl můj šálek kávy, i když podle obálky jsem čekala ještě něco mnohem horšího.

jajcak
jajcak
14.07.2023 3 z 5

Příjemné čtení, vtipná zápletka, sympatičtí hrdinové.

katerina4564
katerina4564
14.06.2023 4 z 5

Naprosto skvělé!! Od Vi Keeland jsem jako první četla Hříšné dopisy, na které jsem napsala negativní recenzi. Na další knihu od autorky jsem se tedy trochu déle chystala a teď toho nelituji. Název Alfa samec mě nejprve moc netáhl, ale řekla jsem si, že to vezmu podle abecedy. Použití původního názvu by bylo možná výstižnější.
Příběh Emerie a Drewa je jako pohádka protkaná humorem, humorem, kdy se při čtení knihy nahlas uchechtnete. Ty jejich naschvály a legrácky byly naprosto skvěle zpracované. Protichůdnost jejich povolání knize nasadila korunu. Nejedná se sice o žádný velezapeklitý příběh odpovídající realitě a předem víte jak pohádka skončí, ale jako oddychovka to pro mne bylo skvělé čtení. Určitě si časem knihu přečtu znovu, protože hlasité uchechtávání u knih je pro mne dobrou známkou.

Sally1993
Sally1993
13.03.2023 5 z 5

Super kniha, Emerie a Drew boli spolu skvelí :-) moja najobľúbenejšia od Vi.

LucieVero
LucieVero
18.02.2023 5 z 5

Tak tohle byla moc fajn kniha a bylo skvělé co všechno Emerie a Drew spolu překonali.

Nikysek.j
Nikysek.j
15.02.2023 5 z 5

Super odreagování. Četlo se to úplně samo.

Dinotrain
Dinotrain
19.09.2022 5 z 5

Pohadka pro velky holky co potrebuji obcas prepnout do rise pohadek. Chtela jsem neco nenarocneho a pozitivniho a dostala jsem to. Super jako oddychovka

Marci_Vaj
Marci_Vaj
24.08.2022 5 z 5

Další parádní kousek :) Někdo má prostě na psaní talent, a když se to podaří, stojí to za to. Tady se opět podařilo :)

gigi77
gigi77
05.08.2022 5 z 5

VELMI VULGÁRNÍ, po všech stránkách, avšak pro mě zábavnou formou. Obzvlášť si zaznamenávám slovo Prolaktinace :-). Stylem mi to připomínalo seriál Plastická chirurgie.

Tento druh četby se mi těžko hodnotí … po takové knize je třeba sáhnout ve správný čas, každopádně žánru zcela odpovídající, 100% odreagování od všedního dne …

Přesto mám dvě výhrady:

1) Vůbec mi nesedí český název. Proč jej měnit, když naprosto pasuje ten originální “Egomaniac”?
2) Z pera autora mužského pohlaví bych jednání a vyřídilku hlavních postav uznala reálněji, ale od ženy to úplně nedokážu pobrat.

pat4157
pat4157
27.06.2022 5 z 5

Knihu jsem četla na základě doporučení a obálka mě trochu více zaskočila. Ale ten humor a to milostné kroužení hlavního páru bylo víc než rozkošné. Užila jsem si to hodně. Aspoň v angličtině.

anndrra
anndrra
11.05.2022 4 z 5

Tak úplně to není kniha, kterou bych si koupila podle obálky nebo názvu. Anotace zaujala, na autorku jsem dostala doporučení a v rámci žánru to bylo vlastně dobré. Místy možná skoro porno, ale s příběhem

Knihom_olka_
Knihom_olka_
17.04.2022 3 z 5

Abych řekla pravdu, byla jsem dost zklamaná.
Ne, že by mě nějak obálka navnadila (to určitě ne), ale anotace nebyla vůbec špatná.
Jenže pro mě má kniha hned několik zásadních chyb.
Jednak mi vadily postavy, které byly až moc nereálné. Přišlo mi absurdní jak se hlavní hrdina neustále zmiňoval o jejím zadku... A výraz "macatá prdelka" už byl na mě opravdu moc.
Ale to nebylo všechno. Nevím, v jakém světě to autorka žije, ale někdo by jí měl říct, že když bude jíst člověk každý den hamburgery a nebude vůbec cvičit, tak bohužel nemůže mít postavu z časopisů.
A to pořád není všechno. Vadilo mi, že v ději nebylo více důležitých postav. Chápu, že jsou dvě hlavní postavy, ale přišlo mi divné, že hlavní hrdinka nemá žádné přátele, známosti ani nic zajímavého, co by dělala ve volném čase.
Slovník hlavního hrdiny mi sice nějak extra nevadil, ale použít sprosté slovo za každou větou...
Kniha má spoustu chyb, děr a vad... Ale na druhou stranu vztah mezi hlavními postavami se pro změnu líbil a konec mi přišel rozkošný.
Dřív jsem měla Ví Keeland opravdu ráda. Jenže už je to nějaká doba, co jsem její knihy četla naposled. A už jsem stihla přečíst spoustu jiných knih, a tak se má očekávání na knihy různého typu zvýšily.
Opravdu netuším, jestli se s autorkou ještě někdy setkáme...

PS: Jelikož málokterou knihu hodnotím pod 3,5/5, tak už je na mě tohle hodnocení nízké