micha-ella micha-ella diskuze u knih

☰ menu

Dokonalé městečko Dokonalé městečko Kateřina Karolová

Čtu v rukopisu a je to BEZVADNÝ!

11.03.2024


Mělčina Mělčina Holly Craig

A kde je v knížce ta mělčina?

07.01.2024 3 z 5


Homo psychoticus II aneb Můj návrat ke studiu Homo psychoticus II aneb Můj návrat ke studiu Michaela Malá

Pro jelitovnu a hu_87: Není to troufalostí a nepochopitelným neporozuměním! Právě čtu autorčinu poslední knížku Život velkými písmeny a ona mi dává zcela za pravdu. Své problémy si velmi často vymýšlí, je to hypochondr, který hodně zneužívá lékařskou péči. Samozřejmě, že je psychicky nemocná, ale nabaluje na to řadu dalších potíží, o kterých sama ví, že jsou fiktivní.

28.06.2022 3 z 5


Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí Bryn Greenwood

alzbeta2843 - od Lolity se liší nejen rozdílností prostředí, ale naprosto opačným charakterem muže ,,pedofila".

10.01.2022 4 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Už se těším!

03.01.2022 5 z 5


Se mnou jsi v bezpečí Se mnou jsi v bezpečí K. L. Slater

Zodpovědnou pošťačku nenapadne, že by zbylé dopisy mohla roznést po práci ve svém volném čase? A kolik že se jí jich za krátkou dobu nahromadilo? Plný pokoj? V době mobilů je pošty málo. Když je chce spálit, má sice doma kamna (dokonce je autorka přesně popíše), a pak hloupě pálí dopisy venku? Těší se, jak policii všechno vypoví a pak toho nevyužije? Ano, je praštěná, ale takhle?
Všeho je moc, hlavně pocitu zápachu...

29.12.2021 3 z 5


Tiché dítě Tiché dítě Sarah A. Denzil

Co to bylo za matku? Když se jí vrátí ztracený syn, tak ho posadí k televizi nebo ke kreslení a řeší novináře a policajty. Každá rozumná máma by se mu věnovala od rána do večera, mluvila na něj, nebyl přece hluchý. Měla by mu opakovaně vyprávět, jak se o něj bála, jak ho hledali, jak jim scházel, co všechno udělali po jeho zmizení, aby ho našli, proč musí vědět, kde celé ty roky byl atd. Znovu a znovu se ho pokoušet rozmluvit a ne si s ním jednou zahrát fotbal a odkládat ho k televizním pohádkám!
A závěr by bez krve nebyl efektní? Ach jo. Konečné vysvětlení pak je úplně vycucané z prstu - ano, bylo hodně podezřelých, tak na každého se muselo něco hodit - ale třeba ta garáž! Škoda.

23.12.2021 3 z 5


Co Alice neřekla Co Alice neřekla T. A. Cotterell

Ještě že čtu komentáře až po přečtení knížky, jinak bych jí možná vůbec neotevřela! Tolik negace, nechápu.

07.09.2021 5 z 5


Beze svědků Beze svědků Lisa Jewell

SPOILER. Patnáctiletá holka se nepokusí o útěk, ačkoliv může rozbít sklo v okénku nebo srazit babu ze schodů? Rok a půl bez slunečního světla, v nevětraném vzduchu sklepa s hromadou křečků bez jediného onemocnění? A ten vlídný, laskavý muž upnutý na devítiletou dcerku je vlastně padouch a vrah, který se té milované přechytřelé holčičky klidně vzdá? Ach jo, to fakt skřípe...

14.06.2021 4 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Já jsem to taky nepochopila. A proč by přepadával a ohrožoval nožem ženu, která je podváděná stejně jako on? Mně ten konec přišel absurdní.

11.06.2021 4 z 5


Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Jen konec je nepravděpodobný. O chatě nikdo neví, je hluboko v lese a přitom se tam dalo v rychlosti odtáhnout mrtvolu a ještě jí naaranžovat, jako že je odtud?

17.04.2021 4 z 5


Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Pro Lily101 - je vidět, že čtete nepozorně. Ten nůž vzala Nicka v kuchyni.

25.03.2021 5 z 5


Skála Skála Peter May

Od autora jsem četla Umrlčí cestu a líbila se mi. Skálu jsem odložila na straně 60.
Dřív jsem knížky zásadně dočítala, i když mě nebavily, teď už si takové násilí nedělám, obvykle vydržím do strany 100. Tady jsem to vzdala po skoro nekonečném popisu pitvy mrtvoly - celých čtrnáct stran detailního popisu zvratků, střev, exkrementů a zdevastovaného tlustého těla! NE!

14.02.2021


Jacobova obhajoba Jacobova obhajoba William Landay

Jsem rodič a nedovedu sipředstavit, jak by mi bylo a co bych dělala, kdyby moje dítě někdo zavraždil. Při čtení některých pasáží ze soudního procesu jsem neuvažovala nad tím, jak to s Jacobem dopadne, ale zdálo se mi vyloučené a neuvěřitelné, že by tam seděli a poslouchali ty strašlivé podrobnosti rodiče Bena. V komentářích jsou zmínky o nesympatičnosti Jacobova otce. Pochybuji, že by tito čtenáři postupovali na jeho místě jinak, rodiče své děti milují za všech okolností.

08.02.2021 5 z 5


Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Martin Lavay

Pro Deia - platí totéž jako pro Valeyman - z poznámek pod čarou si přece vybíráme jen ty, které nás zajímají, vždyť to sama ve svém komentáři zmiňujete! Tak proč zároveň píšete, že Vám VADÍ? Každý si pod čarou může přečíst jen o tom, co ho zajímá a ostatní vynechat, ne?

08.01.2021 5 z 5


Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Už vyšla! Kupte k vánocům.

09.11.2020 5 z 5


Dobrovolnice Dobrovolnice Hana Hindráková

Obdivuji autorku, že má ráda Afriku. Pro mne je to světadíl plný špíny, primitivního zla, lenosti a nezodpovědnosti - ostatně o tom ona ve svých knížkách píše. Do Afriky bych nejela ani na dovolenou, natož že bych tam chtěla bydlet.

21.10.2020 1 z 5


Podvolení Podvolení Michel Houellebecq

17.10.2020 Dnes 6:37 – PařížNovinky, ČTK

Francouzská policie v souvislosti s páteční vraždou středoškolského učitele dějepisu u Paříže vzala do vazby čtyři osoby, z nichž jedna je nezletilá. Zadržení jsou rodinnými příslušníky útočníka alžírského původu, kterého policie zastřelila. V sobotu ráno o tom informovala agentura AFP s odvoláním na soudní zdroj.

17.10.2020 5 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Těsně před psaním komentáře jsem zjistila, že jsem tuhle knížku už jednou četla - před třemi lety - a tehdy jsem se vyjádřila stručně dvěma slovy - Neuvěřitelné výlevy! Už to, že jsem si po třech letech nepamatovala z děje vůbec nic, mluví samo za sebe.

06.06.2020 1 z 5


Pravda Pravda Melanie Raabe

Napsat do komentářů o této knize, že je to NIC, slátanina, nijaký děj a podobně, to je hodně překvapivé hodnocení. Tento příběh je vymyšlený, je to tzv. odpočinkové čtení, ale jeho konstrukce je výborná, dialogy, monology, popisy prostředí, všechno má dobrou úroveň spisovatelského umění, takže zmíněné komentáře spíš vypovídají něco o čtenářích, kteří je psali. Knížka se mi může líbit nebo nelíbit, ovšem málokdy je to NIC.

04.06.2020 4 z 5


Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Martin Lavay

Nechápu čtenáře, jako např. [Valeyman], když kritizují něco, co číst nemusí - poznámky pod čarou jsou pro ty, které zmíněná věc zajímá dopodrobna. Každý si může vybrat.
Opakování v protokolech úředního vyšetřování je bohužel nutné.

02.03.2020 5 z 5


Starozlínské pověsti a lidové povídky Starozlínské pověsti a lidové povídky Karel Pekárek

Knížka, kterou jsem sháněla, ale už jí nepotřebuji a mohu prodat.

25.02.2020


Já, doktor(in) Já, doktor(in) Kateřina Karolová

Knihu jsem četla v rukopisu, je skvělá!

24.02.2020 5 z 5


Manželské lži Manželské lži Kimberly Belle

Může mi někdo vysvětlit, když Iris dvacetkrát denně volala ztracenému manželovi, jen aby slyšela jeho hlas v datové schránce, jak se do jeho mobilu dovolala? Měl se přece válet spálený v místě havárie. A ten prstýnek tam on hodil dodatečně? Nebo mi něco mezi tím uniklo? A ta její neznalost Willovy minulosti po (7!) letech manželství, sedm let jeho úplně opačného chování - naprosto nepravděpodobné! Celkově samá klišé jen kvůli nečekaným zvratům, thrillerový závěr už mi vyloženě vadil. Krev a mozek na zdi nechybí, ach jo. No, napsat knížku dá práci, tři hvězdičky si zaslouží.

27.01.2020 3 z 5


Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Prosím, nepište do komentářů obsahy knih!! K čemu to je?

21.01.2020 5 z 5


Hrob pro mého manžela Hrob pro mého manžela Catherine Steadman

Opakuji, pět hvězdiček je k posuzování knížek málo! Tři, které jsem dala k této knížce, se rozhodně nemůžou rovnat třem mým hvězdičkám třeba u knížky Nechte mě odejít, ta = spisovatelsky 0. Co s tím?

04.01.2020 3 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

K Veve 721 - já jsem naopak té mamince fandila. Ona měla důvod být taková, jaká byla vzhledem ke své celoživotní nemoci. O Hanu se starala jak mohla, věnovala se jí, přestože to dívka odmítala, snažila se být dobrý rodič, měla jí ráda až do chvíle, kdy jí šlo o život.Vlastně i potom její chování omlouvala. Charakteristiky všech postav jsou výborně vystižené. Jediná výtka snad jen k tomu, že rodiče takového dítěte by hledali odbornou pomoc mnohem dřív.

30.11.2019 5 z 5


Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Já jí mám půjčenou z knihovny ve Zlíně.

25.11.2019 5 z 5


Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Ještě k ději - taky mi přišlo nedomyšlené, že tak dlouze diskutují s tozbitými obličeji ) a ani si pak nedojdou k doktorovi ty kůstky srovnat), že jo a bylo tam toho nepravděpodobného víc. Thrillerové scény bývají přehnané. Ale mě to bavilo a když někdo kritizuje předvídatelnost jen kvůli tomu, že začátek jí navozuje, tak bych ráda věděla, jak předvídal dílčí zvraty, ty byly přece napínavé a nikdy nebylo jisté, jak to bude dál...

23.11.2019 5 z 5


Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

V anotaci se píše - skutečný příběh! Tak já tedy něco tak neskutečného ještě nečetla, když samozřejmě vynechám pohádky z dětství. Autorce ovšem nelze upřít, že zaměřit se na jistou skupinu čtenářů jí zaručí prodejnost.

18.11.2019 1 z 5


Nekonečné dny Nekonečné dny Claire Fuller

Autorka určitě nevyzkoušela, jak dlouho v zimě schne mokrý svetr nebo kolik let vydrží plátěná bota a kdyby zkusila vyrobit ručně z rostlinných vláken provazy, které by tvořily výplet rámu postele a udržely by váhu lidského těla, tak by zjistila, že to nejde... Mnoho dalších skutečností v tom ději je nereálných, ale přesto - moc se mi ten příběh líbil.

13.11.2019 4 z 5


Před pikolou za pikolou Před pikolou za pikolou Linda Green

Nechápu, když někdo popisuje do komentáře děj knihy nebo z něho dokonce prozradí podstatné věci. Proto já zásadně čtu komentáře až po přečtení knihy. I tak mívám zlost, že si někteří čtenáři komentáře pletou se školním deníkem přečtené literatury. Komentář slouží k posouzení, jak se mi kniha líbila, nelíbila, jaký dojem z ní mám, jestli jí doporučuji ostatním, jak jí hodnotím hvězdičkami...

02.11.2019 5 z 5


Cop Cop Lætitia Colombani

Lector - Máte pravdu, podobné mi to přišlo u knížky Únava materiálu od Šindelky nebo u Birthday Girl, Murakami.
A děkuji za radu, i když mám dojem, že to tlačítko vždy použiji a výsledek nula. Asi je málo diskutujících.

01.11.2019 3 z 5


Cop Cop Lætitia Colombani

Když je nějaká knížka na závažné téma, tak si kritici ani čtenáři většinou netroufnou vyjádřit se negativně, spíše jen chválí, jak jsou ty příběhy silné a emotivní a burcující... Je to prostě přehnané na efekt.
Kastovnictvé v Indii přetrvává, o tom žádná, ale výkaly lze nabírat lopatou, krysy chytat chytřeji a kde -například- ti lidi vzali peníze na školné, když si žádné nevydělávali? V této povídce i v dalších je hodně podobných drobných nedomyšleností (ve vagonu vlaku jsou lidé namačkaní jak sardinky a přesto tam kdosi s koštětem zametá...).
No, nepřesvědčilo mě to.

01.11.2019 3 z 5


Ministerstvo nejvyššího štěstí Ministerstvo nejvyššího štěstí Arundhati Roy

Proč - ,,škoda, že to vydala Omega"?

09.06.2019


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Něco takového mohl napsat jen úchyl. A teď jsem zjistila, že to napsala žena! Neskutečné! Vyžívat se v líčení mučení může jen vadný člověk. Prolistováním jsem zkoušela, jestli to přece jen nemá nějakou hodnotu...NE!

24.02.2019


Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Ještě jsem nedočetla, ale už mě to nutí diskutovat. Rasizmus nevzniká bez příčiny. To ostatně nezáměrně potvrdila i sama Ruth tím, že nechtěla žít v problémové čtvrti, chtěla žít lépe než její soukmenovci, chtěla mluvit zdvořile, chtěla studovat, dělat poctivě svojí práci, atp. Tím opakovaně dokazovala, že i ona v globálu posuzuje černochy jako horší, než jsou běloši.

30.11.2018 3 z 5


Všechna pravda, co je ve mně Všechna pravda, co je ve mně Julie Berry

Po komentáři k této knížce mám chuť ještě přidat pár slov. Zaujala mě asi i proto, že jsem v poslední době četla jen příběhy ze současnosti a tak mě ta krutá minulost dostala do kolen. Konec je sice trochu naivní, usoudit jen na základě nedoložených výpovědí, kdo je vinen a kdo ne, že jo? Ovšem růžový konec jsem si přála celou knížku a proto mě potěšil.

12.11.2018 5 z 5


Báječný rok (deník 2005) Báječný rok (deník 2005) Michal Viewegh

Vůbec se nedivím, že se s ním rozvedla.

25.08.2018 1 z 5


Cesta časem Cesta časem Nora Roberts

Určitě existuje. Námět je výborný, ale zpracování námětu tak žalostně naivní a průhledné, že mě to ihned otrávilo. Pak už jsem knížku musela přeskákat, protože jak se na prvních stránkách dočtu o krásném muži a ženě a jejich milostných přitažlivostech, tak je mi jasný, že to bude stát za starou belu. A přeskakování pasáží mě v tom jen utvrdilo. Závěrem jsem koukla na autorku a když vidím, co toho už vyplodila, trochu jí to omlouvá. Každopádně žasnu, že tohle někoho nadchne.

12.08.2018