Hrob pro mého manžela

Hrob pro mého manžela https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402343/bmid_hrob-pro-meho-manzela-Sq7-402343.jpg 3 193 68

Erin je dokumentaristka a Mark investiční bankéř s velkými plány. Vášnivě zamilovaný pár se po svatbě vydá na kouzelné líbánky v ráji na Bora Bora. Při společném potápění v průzračném moři však najdou něco, co jejich životy obrátí vzhůru nohama. Novomanželská idylka se rázem změní v nekonečné lhaní a boj na život a na smrt. Pro fanoušky Ruth Ware či Pauly Hawkins.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Something in the Water , 2018


více info...

Přidat komentář

Marti-buri
12.03.2023 odpad!

Kniha jako taková mě zaujala tím, že se v ní zmiňovala tématika potápění. Když odhlédnu od skutečnosti, že jako thriller za moc nestála (opravdu mi ke konci bylo jedno, jak to dopadne), kladu si otázku, zda se autorka nemohla poradit s někým, kdo se reálně potápí? Když už o tomto tématu píšu, něco si snad zjistím! Popsané situace byly absolutně špatně, nehledě na to, že chyby byly i v takových blbostech, které se dají snadno zjistit na Google. Velké zklamání.

patricia8137
23.02.2023 3 z 5

Kniha NIEČO VO VODE je autorkin prvý román, ktorý som sa rozhodla prečítať vďaka zaujímavej anotácii. Kniha začína na str. 7 a až na str. 21 sa dozvedáme, ako sa volá hlavná hrdinka, ktorá rozpráva celý príbeh. Začiatok knihy bol skvelý, hneď ma navnadil, rovnako ako anotácia knihy, na čítanie. Postupne sa ale začal príbeh veľmi naťahovať, dej mal príliš pomalé tempo. Keďže musím knihu vždy dočítať, tak som zaťala zuby a čítala ďalej. Ku koncu už bol dej trošku svižnejší a prekvapil ma hlavne nečakaný záver. Knihu nemôžem ohodnotiť ako výbornú, pretože ma príbeh nepohltil, chýbalo mi tam napätie a zostalo mi veľa nezodpovedaných otázok. Ak by som to mala zhrnúť, celkovo som sa s čítaním potrápila, knihu som dočítala skôr z povinnosti, čítanie som si tým pádom neužila. Preto knihu hodnotím ako priemernú - neurazí ani nenadchne.


Ticiana
14.10.2022 4 z 5

Knihu jsem uz déle chtěla cist. Obe hlavní postavy se mi úplně nezamlouvali, ale Patrick vic. Je docela nereálná, ale zato se čte dobre. V rámci oddechu mezi Sandmanovskou sérii mi prisla vhod.

Emma27
09.08.2022 1 z 5

Na tuhle knihu jsem se dost těšila ,první stránky dobry,ale pak se to hodně táhlo.Mě moc nezaujala.

L.Helena
10.04.2022 3 z 5

(SPOILER) První kapitola docela slibná, ovšem následujících cca sto stran šílená nuda. Už jsem myslela, že knihu odložím, pak naštěstí došlo k tomu v anotaci avizovanému nálezu, a příběh dostal konečně spád (nechápu, proč v anotaci vyzradí podstatný zvrat, který přijde až asi v půlce knihy!). Od té doby už to bylo dost zajímavé, celkem napínavé, i když místy trochu přitažené za vlasy. Nakonec jsem knihu dočítala s poměrně velkým zaujetím, celkově to však vidím tak nanejvýš na 3,5*.

MiskaMa
25.08.2021 3 z 5

Na knížku jsem narazila úplnou náhodou v knihovně. Líbila se mi zápletka, ale ke konci už se děj začal zbytečně zamotávat a zdlouhavě táhnout. Hlavní hrdinka byla podle mě dost naivní, příběh celkově v reálném životě je těžko uvěřitelný. Přesto můžu říct, že mě to vcelku bavilo. 3*

Johhanka79
03.08.2021 4 z 5

Knížka se čte dobře. Sice je naivní, přehnaná, nedomyšlená a opravdu by to v dnešním světě hlavní hrdince "neprošlo", ale co já se aspoň pobavila i nadlidskými schopnostmi naší hlavní hrdinky:-D

sassy4
26.06.2021 2 z 5

(SPOILER) Kniha je síce písaná dobrým štýlom, bohužiaľ ale nemá tak zaujímavý dej. Trvá asi do polovice, kým sa príbeh rozbehne. Hlavná hrdinka Erin je navyše nesympatická, naivná a robí hlúpe rozhodnutia. Pri niektorých pasážach som nerozumela jej chovaniu a ľahkovážnosti. No a záver, nepredpokladala som, že by ju zradil vlastný manžel. A dôvodom asi bude to, že to vôbec nedávalo zmysel. Jeho motivácia nebola dobre vysvetlená. Prečo by zradil ženu, s ktorou bol niekoľko rokov, ktorú miloval, vzal si za ženu a to všetko kvôli náhodne nájdeným peniazom? Nemohli z nich žiť obaja? Alebo ju nemiloval? Ak teda šlo o nejakého sociopata, autorka to neukázala. Namiesto linky s Holli sa mohla viac venovať Markovi a zodpovedať dôležité otázky. Škoda.

markyticka
13.06.2021 1 z 5

Kniha mne moc nebavila, nevím, jestli bych ji dočetla během 2 týdnů, kdybych ji nemusela vrátit majitelce. Zápletka samotná je zajímavá, ale forma dost pokulhává a konci nevěřím. Líbilo se mi jen, někdy jste patník a někdy pes.

Bee240
10.06.2021 2 z 5

Po dlouhých dvou týdnech mám přečteno.
Trvalo mi to dlouho a to z jediného důvodu - kniha mě nebavila...a přitom nápad na příběh to byl dobrý jen podle mého uchopený za špatný konec.
.
Ze začátku jsem se nemohla začíst a tento pocit jsem měla skoro až do konce knihy. Nejvíce se mi líbily poslední kapitoly a konečné rozpletení proč se kniha jmenuje Hrob pro mého manžela.
Hlavní postavou je Erin a její manžel Mark...jsou mladí, zamilovaní a čerstvě manželé, ale na líbánkách najdou jistou věc, která jim úplně otočí život a velmi mě překvapilo jak se člověk dokáže změnit během jednoho dne a jak se priority člověka otočí o sto šedesát stupňů.
Obě tyto postavy mi byli neskutečně nesympatické a to byl taky hlavní kámen úrazu. Tak přehraná láska byla do očí bijící a jejich jednání mě vytáčelo...hlavně jednání Erin než jsem se dobrala konce - poté jsem sice na ní názor nezměnila, ale bylo mi už celkem jedno jak se chovala.
.
Jak jsem již zmínila nápad na příběh zajímavý ale mě prostě styl napsání nesedl a také se příběh dost táhl a pořád se to motalo kolem stejné věci.

kackahracka
26.05.2021 5 z 5

I když měl příběh (krom první kapitoly) pomalý rozjezd, i když to místy drhlo jak zanedbaná artritida v koleni, i když byl závěr extrémně přitažený za vlasy, užila jsem si to a fakt jsem se bavila. Ten styl psaní, ta sebeironie, to polopatické podání myšlenkových pochodů. Super:

(...)
Mám přístup ke všemu. Moc ikonek s aplikacemi tam není. Některé poznávám, některé vypadají cize, ale většinou jde jen o základní aplikace, žádné dodatkové, žádná hra Candy Crush. Klepnu na mail. Vyskočí doručená pošta. Všechny emaily jsou v ruštině. Sakra. Napadlo mě, že by se něco takového mohlo stát. Tedy, no, hádám, že jsou v ruštině. Rozhodně je to abeceda, kterou neumím číst. Dobrá. Nejsnazší věc je to okopírovat a vložit do Google překladače. Není to zrovna elegantní, ale znova zdůrazňuju: já nejsem špion.
(...)

Čert vem absurdní zápletku, mě se to líbilo. Radím jediné, nečtěte anotaci (na přebalu ani jinde), připravíte se o pěkných pár momentů. Určitě doporučuju.

hey123
12.04.2021 3 z 5

Dala bych nejradeji 3,5 hvezdy.
Ale zacatek pribehu me nejak nudil ani nevim proc. Nemohla jsem se zacit, ale nejspis je to tim, ze nemam rada takto husty text ke cteni.
Nektere pasaze mi prisly zbytecne dlouhé, natahovane.
Konec byl ovsem za me super. To jsem necekala.
Myslim, ze by to byl i super film. Erin jsem moc na chut nepřišla, ale ne vzdy vam hlavni postava sedne.

SilvieSisinka
05.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Bavilo a celkem dost,až konec nic moc.Prala bych si také najít poklad a nechat si ho.

Keporkakyně
26.03.2021 odpad!

VAROVÁNÍ!!! Čtením této knihy hrozí, že vám klesne IQ o pár bodů. Co jiného by taky mohlo nastat čtením pitomé knihy, se super pitomým dějem a extrémně pitomou hlavní postavou, než že se trocha té pitomosti přenese i na nebohého čtenáře, který se chtěl jen nezávazně pobavit a teď jsou v dohlednu trvalé následky.

SilviiM
24.02.2021 3 z 5

Oba dva hlavní hrdinové mně byli velmi nesympatičtí od prvních stránek. O to hůř se mi kniha četla. Pro jejich velkou hranou lásku, která při první příležitosti šla do háje. Za mě průměrná kniha.

Petraxxx
24.12.2020 3 z 5

Četla se dobře, ale předvídatelný závěr.

ArwenAragorn
28.08.2020 4 z 5

Někdo mohl udělat chybu, a když to nikomu neublíží....Pak bychom si je mohli nechat. Volné peníze pro nás. A ne že bychom je nepotřebovali.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mě to na začátku bavilo hodně. Konec už byl dost nepravděpodobný až docela naivní, ale uberu jen jednu * - knížka se moc dobře četla.

adnov
22.08.2020 3 z 5

Ale jo, četlo se to většinou dobře. Závěr jsem necekala. Obdivuji ty, kterym to bylo jasne. Spoiler.....Jen mi není jasný proč se M.zacal chovat najednou jinak. Copak by ty peníze nestačily pro oba? To jí vážně přestal mít úplně rád? Na druhou stranu, v Anglii to není zas ohromná suma a kdoví jak by se sám zachoval, že.

Allla9
15.07.2020 3 z 5

Pro mě průměr. Mám raději větší spád a dynamičnost.

Janík511
03.07.2020 3 z 5

První polovina se četla téměř sama a líbila se mi. Bohužel druhá půlka knihu úplně zazdila a Erin mě štvala, jaká byla husa a naivka. Takže *** jsou odpovídající hodnocení. Zase jsem se nechala zlákat pěknou obálkou a po přečtení akorát rozladění .

Štítky knihy

Bora Bora thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Catherine Steadman
britská, 1987
2019  66%Hrob pro mého manžela
2020  69%Pan Nikdo

Kniha Hrob pro mého manžela je v

Přečtených274x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených3x
Knihotéce166x
Chystám se číst161x
Chci si koupit36x
dalších seznamech2x