Zamkni poslední dveře

Zamkni poslední dveře https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445691/bmid_zamkni-posledni-dvere-tV1-445691.png 4 447 147

Román vypráví příběh osamělé a opuštěné dívky bez rodiny, práce i peněz. Hlavní hrdinka se chytá neuvěřitelné šance zvrátit svůj osud a dát si svůj život do pořádku. Snaží se stisknout tlačítko pro restart života tak silně, jak to jen dovede. Situace se však vyvíjí zcela opačným směrem. Okolnostmi je přinucena udělat věci, které nejen nechtěla, ale ani ve snu by ji nenapadly. Příběh z prostředí newyorského Manhattanu, bohaté smetánky, rodinného prokletí, věhlasné budovy a temné minulosti vás pohltí a nepustí.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Lock Every Door , 2019


více info...

Přidat komentář

knihomolka27
10.04.2024 3 z 5

(SPOILER) 52 PROCENT

Tak z téhle knihy mám opravdu smíšené pocity, valná většina mě opravdu moc bavila a čtení jsem si vyloženě užívala, líbil se mi i ten styl, který mi připomínal staré detektivky nebo filmy noir..já vím, že je to asi celkem vedle, ale připomínalo mi to takovou plíživou, dusivou atmosféru Hitchcockova stylu. Přišlo mi to opravdu velmi záživné a bavilo mě pomalé odkrývání a tajemství spolu s hlavní hrdinkou. Jenomže přiznejme si to, ta kniha na ten námět je přeci jen asi zbytečně dlouhá a určitě by jí jen prospělo být kratší, ale co považuju za největší problém a co mi bohužel zásadně pozměnilo celé vnímání knížky byl ten konec. Ono né že by to námětově třeba bylo úplně nejhorší, ale to aotorovo zpracování mi přišlo opravdu velmi, velmi neuspokojivé. Najednou se celý ton proměnil do dost nepříjemné záležitosti, která bohužel začala silně zavánět trapnou groteskou. Absolutně by mě nenapadlo, že se to bude točit okolo tohohle a vůbec se mi to tam nehodilo. Jak říkám, né že by ten samotný námět byl špatný, ale nehodil se mi do téhle přízemněji laděné knížky, která měla zůstat normální solidní detektivkou a nesnažit se na posledních stránkách vymyslet znovu abecedu. Bohužel ačkoli se mi kniha opravdu líbila, tak díky tomu konci jí nemůžu hodnotit tak vysoko jako bych jí hodnotila s jiným koncem. Tady ten konec dělá hodně a mě se prostě nelíbí, samozřejmě těch chyb je tam víc, ale ten konec s orgány tomu dal korunu. Když tam dávám takovéhle silné a nepříjemné téma, tak musím mít opravdu dobrý důvod a zatraceně dobře ho zpracovat, aby to mělo nějaký sociální podtext a nevyznělo to až příliš lacině hororově, což je přesně tenhle případ. Pokud bych mohla s podobným tématem něco doporučit, tak by to bylo určitě Bez šance od Neala S.

Od autora jsem chtěla přečíst všechny knížky a vážně jsem se na ně těšila. Bohužel to začíná, že první kniha, kterou jsem přečetla Poslední kdo zůstal byla jediná, která za to od začátku do konce stála. Autor mi něčím až nebezpečně připomíná styl Darcy Coates - jeho styl je neskutečně čtivý s jednoduchým příběhem, snaží se šokovat na konci, což většinou dopadne špatně a bud z toho vypadne groteska nebo to strašně překombinuje. Snad ani nemá špatné nápady, jejich zpracování je ale hodně průměrné a nevyužije příliš svého potenciálu, postavy a vztahy mezi nimi jsou většinou velmi ploché.

Opět je to škoda, prostě smíšené pocity no...

blackoutzuzi
10.04.2024 4 z 5

Tak tohle mi fakt sedlo! Ač k příběhu mám pár výtek - nesmyslná pravidla pro nájemníky, která by přišla podivná snad každému a nikdo se zdravým rozumem by na ně nepřistoupil :D ke konci to bylo lehce přitažené za vlasy a ta občasná naivita a krátkozrakost hlavní hrdinky mě taky štvala..
Ale tím s negativy končím!:) Protože tuhle knížku jsem si po většinu času neskutečně užívala, to bylo tak strašně dobře napsaný, měla jsem pocit, že mi před očima běží film, boží! Bavilo mě ta atmosféra baráku, kde se evidentně děje něco podezřelého, ale my nemáme, stejně jako naše hlavní hrdinka, šajn o co jde :D
Trochu jsem se bála, jakým směrem se bude příběh s blížícím se koncem ubírat, ale nakonec super, nečekala jsem:)))

Miluju, jak někteří autoři dokáží jen jednou jedinou kratičkou větou vzbudit taaak silnou emoci - v mém případě zděšení. Miluju to a brzy si dělám zálusk na autorovu další knížku, páč ho zbožňuju!:) jestli hledáte autora, který píše fakt čtivě a budete se bát, doporučuji.


Jana_2
27.02.2024 5 z 5

Skvělá kniha! Trochu jsem se začala bát, že to skončí opravdu nějakou pošahanou sektou.. Tohle by mě nakonec ale opravdu nenapadlo.. Super! Jeho knihy se všechny čtou skvěle..

tereziehl
17.02.2024 3 z 5

Přesně souhlasím s komentářem Dela111 I když jsem to pak začala čekat, zklamalo mě to, protože takové pointy mě vůbec nebaví. Knížka se četla super, dokud nepřišla fantasmagorie. Za mě také silnější 3*. Budu doufat, že ostatní rozuzlení od autora jsou trochu méně jako Bartolomějská Škoda! Ale chápu, že někomu se to líbilo. Jen to není můj šálek kávy.

Peťulka3
14.01.2024 5 z 5

To byla zase jízda! A ten konec?! Je skvělý narazit na takového spisovatele.

pavlinkaa
07.01.2024 5 z 5

To byla jízda. Skvělá kniha.
Trošku jsem se lekla, když se případ začal rozplétat, že to nabere jiný směr.
Ale byla jsem velmi mile překvapena, když se tak nestalo a rozuzlení mě bavilo.
Skvěle napsané.

zdenek118
14.12.2023 5 z 5

Dlouho jsem se bránil četbě strašidelných thrillerů až jsem na doporučení známých sáhl po této knize. A udělal jsem dobře, protože hned od prvních stránek mě zaujal napínavý děj ale i nebývalý námět této knihy, kdy hlavní hrdinka mladá newyorkčanka Jules řeší svoji svízelnou životní situaci podpisem zvláštní smlouvy na pobyt v luxusním domě pro bohaté američany v Bartolomějské. Záhy však zjišťuje, že se v domě dějí neobvyklé události jako záhadné noční mizení některých rezidentů domu. Události vyústí v napínavém horovém závěru v to, že hlavní hrdince jde až o její život.
Knihu hodnotím i přes některé těžko uvěřitelné skutečnosti v ději jako dosti podařenou a doporučuji ji dalším čtenářum napínavých příběhů k přečtení. Za mě 5*

stanislav0373
27.10.2023 5 z 5

Tajemno a napětí se pomalu vkrádá do čtenářovy mysli. Ten ochromen atmosférou starého domu napjatě otáčí listy knihy, aby se dověděl, co skrývá se za...

Tato kniha mi ležela v knihovně dlouho a jsem neskutečně rád, že jsem se k ní mohl dostat a přečetl si ji právě teď. Sedl mi styl vyprávění i určitá klišé, která se v knize objevují. Konec příběhu byl strhující a skvěle podtrhl celý příběh.

Dela111
01.10.2023 3 z 5

Nabídka ubytování v luxusním bytě na prestižní adrese na Manhattanu na dobu určitou s tím, že neplatíte vy, ale naopak za každý týden pobytu vyinkasujete tisíc dolarů, by většině soudných lidí zněla podezřele. Hlavní hrdinka je však nejen ve velké existenciální krizi, navíc je to osoba pošetilá, takže bydlení přijme a na thriller je zaděláno.
Docela mě to bavilo, podmínky ubytování byly tak nesmyslné, až to bylo úsměvné, ale bez toho by nebyla tato kniha. Celým příběhem se vine mírné napětí, není to sice žádná akční jízda, ale i tak je to celkem chytlavá četba.
O rozuzlení se nedá říct, že bylo nějak moc překvapivé. Ono totiž od takové pestré směsice stálých rezidentů, jaká se tu vyskytuje - od na pohled solidního lékaře přes těžce nemocného člověka k téměř excentrickým podivínům - se dá očekávat naprosto cokoli. Já jsem dokonce počítala s nějakou pořádnou fantasmagorií.
Rozuzlení není špatné, ale přesně takové nemám zrovna v oblibě, což je samozřejmě jen můj problém. Při hodnocení mi nepomáhá ani ten méně reálný, ale spíše pohádkový závěr ohledně budoucnosti domu...
Tentokrát se v hodnocení tak úplně neshodnu s většinou, za mě jsou to takové silnější 3*.

Falda
23.08.2023 4 z 5

Konec dost překvapil. Za mě super kniha!

m2056
12.08.2023 3 z 5

Prostě nezklame ale až tak zase moc nenadchne.

Bara52
15.07.2023 3 z 5

Asi jsem od toho cekala vic, nejak jsem se nedokazala zacist, konec me ani neprekvapil, bohuzel nadseni z knihy nesdilim.

Olous1
07.05.2023 5 z 5

Jsem mile překvapena. Kniha se mi moc líbila. Do půlky knihy to byla duchařina,pak to dostalo úplně jiný spád a konec mě opravdu překvapil. Autor píše skvěle,hned od začátku knihy vás dostane a řekla bych, že je mistr popisu.100%,a doporučuji.

LuckaDea
04.05.2023 4 z 5

Skvělý thriller, který čtenáře neustále drží v napětí. Děj je opravdu hodně napínavý, místy až trochu strašidelný. Kniha je zároveň moc dobře napsaná, takže jsem musela pořád číst a vůbec se mi nechtělo knihu odložit. Kvůli určité tajemnosti a záhadnosti jsem se musela prostě co nejdřív dozvědět, jak kniha dopadne. Jediné, co mně na knize trošku vadilo, bylo v některých chvílích chování hlavní hrdinky, které mi občas připadalo hodně neuvážlivé. Když se takové momenty v knize objeví hned několikrát, trochu to u mě naruší pocit, který jsem z knihy do té doby měla. Z tohoto důvodu nedám 5 hvězdiček, ale stále skvělých 4,5. Kvůli té atmosféře si kniha vyšší hodnocení určitě zaslouží.

Tamirai
15.04.2023 2 z 5

Celkom sklamanie. Páčila sa mi autorova prvotina a bola som zvedavá aj na tento príbeh. Anotácia vyzerala zaujímavo. Nakoniec mi to nejak celé nesadlo, ani záhada ako taká a ani naťahovaný koniec. Nebolo to žiadne šokujúce odhalenie a tak nejak som knihu začala čítať a dočítala ju bez extra emócií.

bigben
26.02.2023

Zajímavý příběh, i když rozuzlení mi přišlo trochu divoké...a těch mizejících lidí bylo taky dost...

Bellsinka
23.02.2023 5 z 5

Tohle je má 3 kniha od R.S., a jsem naprosto nadšená! Zase nezklamal, ba naopak mě utvrdil ještě víc v tom že miluju jeho knihy, jeho styl psaní, a to jak dokáže čtenáře dostat do děje a zatáhnout ho tak hluboko že musí člověk číst a číst a knihu nejde pomalu odložit.. Nutí Vás přemýšlel a na konec Vám dá odpovědi po kterých toužíte.Mohu jedině doporučit a jdu se vrhnout na další jeho knihu!

gordon13
13.12.2022 5 z 5

Hrozně čtivá kniha!
Skutečně patří mezi ty knihy, kterým hned propadnete a musíte se dobrat závěru co nejdřív :-)
Hlavní hrdinka mi přišla chvílemi dost urputná, ale příběh mě bavil moc a líbil se mi od začátku do konce.

sarka0168
10.11.2022 5 z 5

S Tynou naprosto souhlasím! Četla jsem večer, pokračovala ráno, skvěle napsané, miluju knihy v první osobě! A čtivé, čtivé, doporučuju! Jdu se taky podívat po další knize tohoto pána :)

tyna_01
07.11.2022 5 z 5

Toto byla přesně ta kniha, která mne vtáhla do děje a nenechala odejít. Aneb psána tak čtivě, že se do ní ponoříte a nechcete přestat. Byla jedna dívka, která téměř nikoho neměla, byla dost osamělá a těžko by nás napadlo, že tento její stav by se někomu mohl hodit. Ale chyba lávky, mohl,... Někomu se naopak hodně hodí, když je sama, bez rodiny, bez větších kontaktů,.. No a tak je Jules přijata jako nájemkyně do impozantní budovy, tzv. ,,Bartolomějské". Ovšem tam se začnou dít záhadnosti, kterým by Jules chtěla přijít na kloub, což se ovšem nemusí zdaleka všem nájemníkům líbit. Co vše za záhadnosti se tam děje? Jaká pravidla musí Jules v Bartolomějské dodržovat? A myslíte, že to zvládne? Ať se zpočátku zdá získání této ,,práce" jako výhra, opak je pravdou. A vy si určitě přečtěte knihu, ať víte proč.
A bacha, může vás štvát naivita hlavní hrdinky, ale není to nic, co by se nedalo překousnout .
A já se jdu podívat po další knize od autora, protože on prostě umí.