Odbočka v lesích

Odbočka v lesích https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486604/bmid_odbocka-v-lesich-STd-486604.png 4 808 277

Parta přátel vyrazí na dovolenou do opuštěné oblasti Beskyd. Po vydařeném začátku volna se ovšem všechno zvrtne v momentě, kdy narazí na neudržovanou odbočku v lesích. Podle navigace by mělo jít o zkratku vedoucí přímo k cíli, k ranči, kde mají být všichni ubytovaní, ručně psaná poznámka na staré turistické mapě ale před touto cestou varuje. Stmívá se a připozdívá, někteří sice váhají, ale nakonec se skupina odbočkou vydá. Nikdo z přátel v této chvíli ještě netuší, jak hluboce budou svého rozhodnutí litovat. Les skrývá tajemství a projít skrz se jen tak někomu nepodaří. Dobrodružství začíná, ale rozhodně ne takové, o jakém by někdo z party snil.... celý text

Přidat komentář

SSTknihy
včera 4 z 5

Záhada Blair Witch uprostřed beskydských lesů. Partička přátel, u které je hned od začátku jasné, že to s tím kamarádstvím nebude zas až tak růžové, poslední společná dovolená, kterou by si ve skutečnosti většina z nich raději odpustila a průšvih visící jasně ve vzduchu od chvíle, kdy se objevila ta podezřelá odbočka v lesích...
Musím přiznat, že mě to bavilo, i když do konce mě hnala spíš zvědavost, jak z toho autorka vybruslí, než samotný děj. Nutno říct, že se jí to docela slušně podařilo a nechybí ani lehce znepokojivý závěr.

stelka_knihomol
16.04.2024 2 z 5

Upřímně, docela se divím vysokým hodnocením, která knížka dostává. Mně osobně příběh nijak nebavil, nepopírám, že konec byl vážně dobrý, ale knihy nehodnotím jen podle konce. Všechny postavy byli otravné, nerealistické a stejně tak jejich přátelství. Celou knížku se tam nic nedělo, ten hlavní děj přišel až v posledních 50 stránkách.


.Tera.
12.04.2024 4 z 5

Nenáročné, ale napínavé čtení. Kniha sice není ničím výjimečná, ale velmi dobře se čte a čtenáře pohání zvědavost, aby zjistil jak to celé dopadne.

megamysl1901
10.04.2024 5 z 5

České autory nečtu ale tohle mě přesvědčilo jim dát šanci. První setkání s autorkou a byla to teda jízda. Po delší době opět kvalitní kniha. Zvraty a šokující odhalení na každé stránce, tíživá atmosféra po celou dobu čtení. Určitě si přečtu i další knihy autorky, za mě 5*.

DK197
09.04.2024 5 z 5

E-KNIHA: Když jsem od autorky četla "Zítřek ti nikdo neslíbil", cítila jsem z ní autorčin talent, ale měla dojem, že autorka neumí pracovat s tempem knihy. Buď byly moc dlouhé dialogy, nebo doba, kde se nic moc nedělo a jenom se budovalo napětí. V téhle knize jsem žádný takovýhle nešvar nenašla. Něco se tam dělo pořád, napnutá jsem byla také neustále a postavy jsem vnímala jako šedé charaktery, které mají své chyby, ale nepovažuji je za špatné lidi, tudíž jsem neměla problém držet jim palce, aby všechno dobře dopadlo. Zápletka, na které to všechno stojí, mě nadchla. Za mě opravdu skvělá kniha, co jsem si užila až do konce. Rozhodně se chystám na další autorčiny knihy.

Juliatta
09.04.2024 5 z 5

Moje první kniha od autorky a už mám ve čtečce všechny ostatní. Tohle je přesně můj styl a hlavně lesní zápletka to mě bavilo moc.

Agnesita
03.04.2024 1 z 5

Po knize jsem sáhla ze zvědavosti, k autorce chovám sympatie. Nedočetla jsem, za mě řemeslně nezvládnuté, amatérské. Námět ale dobrý a přiznávám, že jsem knihu odložila i proto, že miluju chodit do lesa (často sama) a nechci se tam bát. :)

cleopatra11
02.04.2024 2 z 5

Nebudeme si nic nalhávat - takový český a nepovedený Blair Witch.

Lenka318
01.04.2024

neskutečná kravina

konicekbily
11.03.2024 3 z 5

Autorka se snažila napsat napínavý, téměř horrorový příběh. Snad se jí to i podařilo. Ale jsem pedant: chybí mi k pochopení a vysvětlení několik "proč". Tedy průměr.

Honza28
09.03.2024 4 z 5

No to teda byla kravina přitažená za vlasy, říkal jsem si na konci. Nicméně na druhou stranu musím objektivně uznat, že čtivost, gradace příběhu a touha zjistit, jak to celé skončí, se knize musí nechat. A to je vlastně to hlavní, co jako čtenář chci. Knihu jsem slupnul za den. Takže proto na konec relativně vysoké hodnocení.

Martule44
21.02.2024 3 z 5

Paní Korolová a Beskydy, ...už jen proto jsem se pustila do čtení. Kniha je napsána pěkně, ale přece jen...
Mno, nač psát nelichotivé řádky, knihu jsem neodložila a snažila se zjistit, jak to s tou partou dopadne. Takže možná slabší hodnocení, ale určitě stojí za přečtení a není "čeho se bát", nebo ano? :-)

Val
13.02.2024 5 z 5

Já, protože se bojím u všeho, jsem byla nadšená. Mě prostě ta partička docela bavila . Je fakt , že jsem zde nenašla jedinou sympatickou postavu , ale aspoň mi nemuselo být nikoho líto :-)
Vzhledem k tomu , že mám docela bujnou fantazii , tak jsem se do toho jejich strachu dokázala vžít. Za mě fakt super .

LenkaV2
09.02.2024 4 z 5

Čtivá, tajemně napsaná odpočinková kniha.

skeyne641
08.02.2024 5 z 5

Kniha byla úplně skvělá od začátku to bylo napínavé a místy mrazivé a konec mě zaskočil úplně každopádně jsem ráda že sem si ji přečetla ,četla se sama nešlo se od ní odtrhnout .

nai.ivka
31.01.2024 4 z 5

Dobrá atmosféra, jenom jsem si říkala, že to mohlo být o něco kratší, aby to bylo ještě zhuštěnější ... to bych se fakt bála. I když knížka má jen 256 stran, žádná bichle to není. Určitě si přečtu další knížky.

Marki019
28.01.2024 5 z 5

Fakt dobré čtení, sice jsem čekala nějaký větší krvák, ale jednotlivé kapitoly tomu dávají pěkné tajemno. Naštěstí jsem knihu vždy četla v odpoledních hodinách, před spaním bych o tom dost přemýšlela.

katerina6763
17.01.2024 4 z 5

Když jsem si přečetla některé komentáře, neočekávala jsem od knihy příliš mnoho. A byla jsem překvapená. Nakonec jsme knihu neodložila a přečetla ji za jedno odpoledne. Hlavním důvodem bylo to, abych zjistila, jak to všechno bylo, a doufala jsem, že to tak vlastně nebylo. Dle mého názoru byl příběh napsán poutavě, asi právem má přidělený štítek "horor".

Tracyenka
14.01.2024 4 z 5

Přesto, že jsem zprvu bojovala s nutkáním knížku odložit, protože s tak nesympatickými postavami jsem se dlouho nesetkala, nakonec jsem Odbočku v lesích přečetla během dvou dnů, napětí mě dostalo. Moc teda nerozumím tomu, jak se může na společnou dovolenou vydat parta lidí, kteří se evidentně ani nemají rádi, každý si o těch druhých myslí, jak jsou neschopní a hrozní, ale to vem čert. Vysvětlení celé situace na konci knihy bylo pro mě celkem uvěřitelné.

lydie7986
01.01.2024 5 z 5

Knížku jsem začala číst včera večer a nedalo se od ní odtrhnout, dokud jsem ji nedočetla. Jakožto vášnivá čtenářka Jozefa Kariky jsem se těšila na svůj oblíbený žánr a musím opravdu smeknout před touto autorkou, protože to bylo nejen srovnatelné, ale dle mého názoru i lepší. Velmi povedený horor s dobrou zápletkou, stupňovaným napětím a uvěřitelným vyústěním.