Dokonalé městečko

Dokonalé městečko
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530377/bmid_dokonale-mestecko-65a7b53db34ad.jpg 3 292 292

Dokonalí obyvatelé. Dokonalý horor. Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člověk může přát. Kdo by odolal? Po příjezdu na místo se však objeví řada znepokojivých událostí. Pod maskou dokonalosti a zářivých úsměvů se skrývá podivné tajemství. A odhalit celou pravdu se nevyplácí.... celý text

knihomolkaaa
16.05.2025 4.5 z 5

Za mě plný počet. Knihy autorky se mi hezky čtou. Opět šlo o zajímavý příběh, který se rychle četl. Těším se na další přiběhy. Doufám, že bude paní Karolová vydávat brzy další :-D

Princezna22
16.05.2025 3.5 z 5

Zajímavý nápad, fajn atmosféra a čtivý styl, ale něco tomu pořád trochu chybělo. Chvílemi napínavé, jindy zbytečně natahované. Bavilo mě sledovat, co se skrývá pod povrchem toho "dokonalého", ale ne všechno fungovalo na sto procent. Celkově spíš příjemné překvapení, ale ne úplně nezapomenutelné.

kniznisvetsjiri
04.05.2025 3 z 5

(SPOILER) Povím vám, tohle bylo trápeníčko. Na knihu jsem se strašně těšila a o to víc jsem z ní pak byla zklamaná.
Co autorce nemůžeme upřít je čtivost. Kniha se čte sama, ale… nejenom, že je kniha napsaná jednoduše, ona je jednoduchá i obsahem, ba možná i nesmyslná.

Prvotní nápad byl dobrý, ale sakra nedotažený. Chvilkami jsem tam viděla dost velkou podobnost s B. A. Paris a jejími knihami.

’Knize chybělo pořádný napětí a akce, což jsem očekávala. Místo toho se nám nabalovalo tajemství na tajemství, a místo toho, aby vás to udržovalo v napětí, tak vám to spíš přišlo až moc. Kniha je plná nelogických a nedotažených věcí.

Vražda, nebo sebevražda? Přátelé tak tohle byl oříšek, přiznám se, že doteď nevím, jak to vlastně bylo. Samotný čin se tam teda řeší minimálně, tak ve dvou větách, kdy vrah se nám vlastně odhalí sám. Vůbec jsem to teda nepochopila.

Hlavní hrdinka se pro mě pohybovala na morálním dně a vyhrává titul Miss Nejvíc protivná hlavní postava. Bohužel ji autorka neudělala ani chytrou, a nad jejím chováním a smýšlením jsem jen kroutila hlavou.

SSTknihy
25.04.2025 3.5 z 5

Vítejte ve Stepfordu 21. století! To není spoiler, to je něco, co vás prostě napadne, jakmile hlavní hrdinka stráví v dokonalém městečku první víkend. Zdánlivá podobnost se slavným hororem nicméně vůbec nenarušuje napínavost děje a čtenářovu zvědavost, co že se z celé té podivnosti vyklube. Díky krátkým kapitolám a napínavému ději slupnete knihu jako malinu.
Musím bohužel souhlasit s tím, že by příběhu slušelo pár stránek navíc, protože takhle zůstává příliš mnoho nezodpovědných otázek a lehký pocit ošizenosti. Jako by autorce na konci došel dech i nápady. Navzdory tomu stojí Dokonalé městečko rozhodně za přečtení.

TerkinKnižnySve
23.04.2025 5 z 5

Môj prvý stret s autorkou a dopadol výborne.

Dokonalé mestečko - myslíte, že je možné vytvoriť taký svet? Kde každý má všetko čo potrebuje, nie su zbytočne hádky, žiadna kriminalita, žiadne choroby.

Ema má po príchode do mestečka zmiešané pocity, každý sa usmieva, všetci sú úctivý, najväčší šok je keď príde domov a tam ju čaká partner, ktorého však vôbec nepozná.

No aj samotná Ema ma svoje tajomstvo, ktoré bohužiaľ rozpúta v mestečku peklo.

Veľmi sa mi páčil dôvod a zámer prečo bolo toto mestečko vlastne vytvorené, no okolo hororu to išlo veľkým oblúkom, miestami mi to pripomínalo Stepfordske paničky ( s ktorých som použila aj fotky na video) a rozhodne ak bude druhá časť tak sa na ňu teším, pretože záver bol useknutý a bol urobený rychlospádom a novými otázkami, ktoré si jednoducho druhú časť pýtajú.

Elbryy
12.04.2025 3.5 z 5

Kniha se četla skoro sama. Krátké kapitoly mi maximálně vyhovovaly a nutily mě číst dál – děj mě opravdu vtáhl. Nápad skvělý, čtivé a svižné. Co mi ale vadilo, byl naprosto otevřený konec. Připadalo mi to spíš jako úvod do série, než samostatná kniha. Zůstalo mi spoustu otázek bez odpovědi, a to mě trochu zklamalo. Kvůli tomu musím ubrat hvězdičky.

Alilka
10.04.2025 5 z 5

Jo a už se těším na Postranní uličku... :-D

Alilka
10.04.2025 5 z 5

Skvělá kniha opět přečtená jednim dechem... Musím ale přiznat, že je určená čtenářům co mají rádi mysteriózní příběhy... Občas mě u čtení mírně mrazilo... Knize nechybí vůbec nic, je v ní všechno, jen to chce jí pozorně číst.

weru987
02.04.2025 3 z 5

(SPOILER) Může obsahovat spoiler

Co kdyby Vám někdo nabídl možnost bydlet v dokonalém městečku?
Městečku, kde se o nic nemusíte starat, pokud děláte to,co se od Vás očekává?
Tato možnost se nečekaně naskytla ženě, která nic nemá a jeví se to jako dokonalý ráj a útěk od dosavadního života...

Ale je to dokonalé městečko,nebo to má nějaký háček?? Instrukce jsou zvláštní,smlouva podepsána a auto zabalené.....světla svítí,kamery jsou na každém kroku pro vaše bezpečí, nebo ovládání...? To si musíte přečíst.....

Tato kniha byla má první od autorky. Četlo se to samo, ale za mě jsem našla spoustu nezodpovězených otázek s koncem, který bych ani neoznačila jako otevřený,ale spíš trochu uspěchaný a plný dalších otazníků na které bych ráda odpověď.

Kniha jako celková se mi líbila.

Monns
17.03.2025 2 z 5

(SPOILER) Zatím za mě nejslabší. Všechny knihy se čtou snadno, ale ..tady mi přišlo, že mi nějak uniká smysl a mám spoustu nezodpovězených otázek.
Co přesně se tedy stalo Elišce a kdo v tom měl prsty?
Co řekl chlapec při hlidani ?
Ema i Ela byli spolu za matkou?
Ani mi to moc nepřijde jako otevřený konec, ale spíš že konec úplně chybí

Lkomrska
28.02.2025 2 z 5

Musím uznat že kniha byla čtivá a četla se velmi dobře. Stránky ubíhaly jedna za druhou a byla jsem zvědavá co všechno zjistím. Oto víc mě zklamal Rychlý konec vlastně jsem se o městečku nic moc nedozvěděla. Klidně bych si více pohrála s tím co se v městečku děje.

Pavčule
19.02.2025 5 z 5

Maximální spokojenost , tohle můžu a vlastně ne moc jasný konec tomu dává ještě třešnicku navíc .

postrach
12.02.2025 3.5 z 5

Kniha se četla rychle.Opravdu experiment.

icewind
08.02.2025 3 z 5

Rychlovka na oddych, takže vlastně celkem v pořádku, nevím proč zahrnuto pod horory, to mi nějak uniklo. Bavilo mě postupné rozplétání děje, jako když se loupou vrstvy cibule, která je uvnitř tak nějak ne úplně v pořádku..... Krátké kapitoly svádí k tomu dát si ještě jednu a ještě jednu až to tak nějak uteče a zůstane jak už to čím dál více bývá - jen poměrné otevřený konec.

Lucciella_L
31.01.2025

Ema využije příležitosti a nastěhuje se do městečka, které je jak z nějakého amerického filmu - všechno zn. Ideál.

Jenže.... její místo není tak úplně její. Její přítel není tak úplně její a vlastě.... všechno, co Ema prožívá, není tak úplně její. Ale nikdo to netuší. A nebo ano?

Musím přiznat, že tohle bylo hrozně zajímavé čtení. Nic hororového, spíše oddychovka, ale moc se mi to líbilo.

Oproti přechozím knihám je to změna, ale užila jsem si to a myslím, že tato změna je ku prospěchu!

Janadvorackova
24.12.2024 4 z 5

Konec moc rychly a tak jakoby odflaknuty. Bohuzel to cee zkazil.
Chybely mi k nemu postupne kroky.
Zbytek se mi libil.

Jidu
17.11.2024 1 z 5

Bohužel, tohle se za mě vůbec nepovedlo. Četla jsem od autorky vše a měla nádhernou stoupající tendenci, tak jsem se na toto moc těšila a je to krok zpět. Asi to dneska vezmu bodově.

Hlavní postavy - Ač zajímavé, tak nějak nevykreslené, vlastně i když je jejich životu věnováno hodně stran a dost popisů, tak autorka jde spíš po povrchu a mně osobně byl jejich osud úplně jedno, neudělala jsem si k nim žádný vztah.

Rozsah - Knížka by určitě snesla více stran. Prvních 90 se totiž nic moc neděje a bylo mi už od začátku tím pádem jasné, že konec bude šup lup.

Nelogické věci - Narazila jsem na několik protimluvů, které mi hodně vadily a říkala jsem si, jak se tohle mohlo po betaci a redakci hernajs stát.

Gradace kapitol - To je rozhodně plus, každá kapitola končila nějakou větou, která donutila pokračovat. Jenže to bylo pořád a pořád a to velké finále nenastalo.

Konec- Uspěchaný a pro mě velmi předvídatelný, zanechal spoustu otázek.

Celkově oceňuji svižnost knihy, krátké kapitoly a tu gradaci kapitol, ale nebyl využit potenciál, který kniha měla. Myslím, že tady se stala chyba na více frontách a neskutečně mě to mrzí.

essene
06.11.2024 4 z 5

Velice zajímavé)

ctu_a_pisu
14.10.2024 5 z 5

Pecka! Tu si dejte!

Ale čtěte pozorně, ač je kniha krátká a svižná, skvěle se čte, nenechte si utéct žádný detail. Pomalu každé slovo tu má klíčovou roli.

Na čtivosti přidají také krátké kapitoly, super písmo a skvělá korekce.

V ich-formě nám příběh vypráví hlavní hrdinka, chronologicky, párkrát se vrátíme do minulosti, kde si osvětlíme vztahy nebo určité situace.

Dějovou linku osvěžuje i občasný pohled třetí osoby na ostatní obyvatele města a jejich myšlenky. Díky tomu je příběh hezky dynamický.

Kniha se zaměřuje jak na děj, tak na popisy nevšedního města a jeho obyvatel, oceňuji, že tam není žádná zbytečná omáčka okolo.

Během čtení jsem cítila šílenou nejistotu, v jednu chvíli jsem byla upřímně ráda, že jsem doma a né v kůži hlavní hrdinky. Pocity tam byly hezky vykresleny, hlavně bezmoc a to tajemno všude kolem...

Do poslední kapitoly můžeme hádat - o co tam sakra jde? Proč jsou všichni tak zvláštní. I když se může zdát, že má kniha nedotažené detaily, opak je pravdou. Po poslední kapitole se vše krásně propojí a čtenáři TO VŠECHNO dojde.

U konce se může zdát, že je useknutý, že tam kapitola chybí, ale já v tom vidím spíše záměr. Kniha prostě končí, postavy přestávají existovat. A to, zda a jaké osudy jim dáme v našich hlavách nechává autorka na nás.

Nesmím zapomenout zmínit skvělou obálku, která knihu vystihuje na 200 %.

Vesper001
11.10.2024 2 z 5

Od čtení mě odrazovala obálka, kterou nakladatelství tentokrát pěkně zbabralo, ale nechtěla jsem soudit knihu podle obalu. Smůla, měla jsem. Nejen I. Levinovi, ale i R. Bradburymu by se možná příběh zdál povědomý. Nápad je každopádně zajímavý, přestože hlavní ženská postava je opět nesympatická a poněkud ducha mdlého. Příběh se po několila škobrtnutích rozjede, městečkem bohužel profrčí a najednou bum a pohádky je konec.

2022  73%Odbočka v lesích
2023  70%Jiné místo