Odbočka v lesích přehled
Parta přátel vyrazí na dovolenou do opuštěné oblasti Beskyd. Po vydařeném začátku volna se ovšem všechno zvrtne v momentě, kdy narazí na neudržovanou odbočku v lesích. Podle navigace by mělo jít o zkratku vedoucí přímo k cíli, k ranči, kde mají být všichni ubytovaní, ručně psaná poznámka na staré turistické mapě ale před touto cestou varuje. Stmívá se a připozdívá, někteří sice váhají, ale nakonec se skupina odbočkou vydá. Nikdo z přátel v této chvíli ještě netuší, jak hluboce budou svého rozhodnutí litovat. Les skrývá tajemství a projít skrz se jen tak někomu nepodaří. Dobrodružství začíná, ale rozhodně ne takové, o jakém by někdo z party snil.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha se snaží nabídnout napínavý příběh zasazený do tajemného lesa. Atmosféra je mrazivá a napětí se postupně stupňuje. Někteří čtenáři oceňují rychlé tempo a krátké kapitoly, které udržují zvědavost. Jiní však postrádají hlubší vysvětlení a logiku v chování postav. Celkově se názory na knihu rozcházejí, přičemž někteří ji považují za průměrnou, zatímco jiní ji chválí za její čtivost a napětí. Více v komentářích.
Komu by se kniha Odbočka v lesích mohla líbit?
- Fanoušci hororových příběhů
- Čtenáři, kteří mají rádi napínavé děje
- Milovníci psychologických thrillerů
- Ti, kdo ocení atmosférické vyprávění
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odbočka v lesích. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 333 komentářůSouvisející novinky - Odbočka v lesích (5)
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)
15.05.2022
E-knihy s jarní slevou až 40 %
25.04.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Jenže takhle to chodí, po bitvě je každý generál.“
Kniha Odbočka v lesích v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 7x |
| v Přečtených | 1 262x |
| ve Čtenářské výzvě | 307x |
| v Doporučených | 38x |
| v Mé knihovně | 237x |
| v Chystám se číst | 466x |
| v Chci si koupit | 116x |
| v dalších seznamech | 17x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Kateřina Karolová také napsal(a)
| 2022 | Odbočka v lesích |
| 2023 | Jiné místo |
| 2020 | Zítřek ti nikdo neslíbil |
| 2024 | Dokonalé městečko |
| 2020 | Já, doktor(in) |

82 %
76 %
Odbočka v lesích
Na Odbočku v lesích jsem se těšila hlavně kvůli atmosféře a prostředí lesa, které mám u podobných příběhů ráda. A právě atmosféra je podle mě nejsilnější stránkou knihy. Les působí tísnivě, nepřátelsky a místy opravdu nepříjemně – v tomhle směru kniha funguje velmi dobře.
Začátek je ale spíš pomalejší a chvíli mi trvalo, než jsem se do příběhu opravdu začetla. Jakmile se děj rozjede, čte se kniha svižně, kapitoly rychle utíkají a napětí se postupně stupňuje. Přesto jsem měla pocit, že z námětu šlo vytěžit víc.
Postavy mi byly spíš neutrální, místy dokonce lehce nesympatické, což mi ztížilo, abych se s nimi úplně sžila. Některá jejich rozhodnutí mi přišla předvídatelná a nedokázala mě úplně překvapit.
Celkově pro mě Odbočka v lesích byla průměrně dobrým českým thrillerem – neurazí, atmosféra je povedená, ale chyběl mi silnější wow efekt, kvůli kterému bych si knihu pamatovala ještě dlouho po dočtení. Jako oddechové napínavé čtení na pár večerů ale poslouží dobře.