Dokonalé městečko přehled

Dokonalé městečko
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530377/bmid_dokonale-mestecko-65a7b53db34ad.jpg 3 182 182

Dokonalí obyvatelé. Dokonalý horor. Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člověk může přát. Kdo by odolal? Po příjezdu na místo se však objeví řada znepokojivých událostí. Pod maskou dokonalosti a zářivých úsměvů se skrývá podivné tajemství. A odhalit celou pravdu se nevyplácí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokonalé městečko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

Kudlanka03
22.07.2024 3 z 5

Dokonalí obyvatelé. Dokonalý horor. Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člověk může přát. Kdo by odolal? Po příjezdu na místo se však objeví řada znepokojivých událostí. Pod maskou dokonalosti a zářivých úsměvů se skrývá podivné tajemství. A odhalit celou pravdu se nevyplácí.
Co já na to:
Kniha by mohla být klidně o 10 stran delší, ráda bych se dozvěděla daleko více o samotné Emě, o jejím životě a taky o jednotlivých obyvatelích městečka. Každý obyvatel by mohl vydat na desítky stran. Připadala jsem si okradená o konec. Což jen značí, jak se mi to líbílo. Ema je typická já :D
Okolnosti se mit aky velmi líbí, člověk by řekl, že každým slovem může prozradit celý děj, ale tady je to tak zamotané a točíte se kolem dokola, ale ten bod zlomu vám uniká, že jen posdílím své emoce.
Kniha je na mě tenká. Když přišla, přečetla jsem ji opět na jeden zátah. Děj plyne bez známek zbytečností a když už si myslíte, že tomu rozumíte, ocitne se Ema na jiném místě. Tohle místo ve vás vzbudí úplně neskutečný koktejl emocí přes strach, paniku, obavu, a taky touhu dozvědět se víc a tak zběsile otáčíte stránky a najednou kniha skončí. Takže snad je teď lépe pochopitelné moje rozhořčení. Autrka mi potom sdělila, že potenciální prostor pro aspoň další díl by byl. Tak tomu budu věřit a budu držet Emě palce, ať se s ní ještě setkáme.

čef
07.07.2024 4 z 5

Nejsem si zcela jist, jestli jsem všemu dobře porozuměl. Základní koncept je jasný, dohled nad lidmi pomocí IT je v literatuře také často použit. Vyznění však pro mne spíše přineslo otazníky a tak mohu ocenit jen napětí, které se v díle povedlo navodit. Uvidíme, kam se autorka dále vydá.


Terka1975
04.07.2024 3 z 5

Kniha ve mně zanechala rozporuplné pocity. Námět je skvělý, vytvořit za nějakým účelem dokonalé městečko, kde lidi budou zdraví a šťastní. Má to obrovský potenciál, který autorka využila jen v malé míře. Ano, lidé to nedokážou tím, že seberou ostatním svobodnou vůli. To už je pak jako Velký bratr se dívá. Ema i Ela v tom hrají důležitou roli. Škoda jen, že autorka knihu více nerozvinula a nepohrála si s postavami víc do detailu, klidně by mohla mít i 100 dalších stran. Ale je to určitě k zamyšlení.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejčtenějších knih (duben)

15.04.2024


Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)

10.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Dokonalé městečko v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených220x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených4x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

horory

Autorovy další knížky

Kateřina Karolová
česká, 1981
2022  73%Odbočka v lesích
2023  71%Jiné místo
2020  71%Zítřek ti nikdo neslíbil
2020  83%Já, doktor(in)
2024  67%Dokonalé městečko