Se mnou jsi v bezpečí

Se mnou jsi v bezpečí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372410/bmid_se-mnou-jsi-v-bezpeci-zNZ-372410.jpg 4 158 44

PŘED TŘINÁCTI LETY NĚKDO ANNĚ OŠKLIVĚ UBLÍŽIL. TEĎ SE MŮŽE KONEČNĚ POMSTÍT… Anna žije osamělý život. Přátelí se jen se svou sousedkou a její jedinou útěchou jsou řád a stereotyp. Lidi si striktně drží od těla – ví, kolik škody mohou napáchat. Jednoho dne je svědkem dopravní nehody a v řidičce, která ji zavinila, poznává Carlu. To ona jí kdysi zničila život. Nyní má šanci srovnat účty, ale svou pomstu musí pečlivě naplánovat. Ze všeho nejdřív se rozhodne vetřít do přízně Liamovi, muži, který byl při nehodě zraněn. Také musí sledovat průběh policejního vyšetřování. A hlavně – nesmí dopustit, aby jí Carla znovu zmizela z dohledu. Zatímco se Annina posedlost Carlou stupňuje, vyplouvají na povrch i její vlastní tajemství. Je ale Carla opravdu tak nebezpečná, nebo by se Anna měla bát spíše někoho, kdo je jí mnohem blíž? Se mnou jsi v bezpečí je podmanivý psychologický thriller, který vás chytne a nepustí. Pokud se vám líbily knihy Dívka ve vlaku a Zmizelá, neměli byste tento román minout.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Safe With Me , 2016


více info...

Přidat komentář

vikyna9
14.02.2023 4 z 5

Zajímavý psycho. Bavilo mě sledovat myšlenky Anny.

micha-ella
29.12.2021 3 z 5

Čtivý, napínavý, ale tak překombinovaný děj, až se budete divit, co všechno je do něj nacpané. Asi už jsem těmi psychologickými thrillery přesycená - číst tuhle knížku jako první, určitě bych jí jen chválila.
Víc v diskuzi.


PetraBery
28.11.2021 3 z 5

Dle názvu by měl člověk být v bezpečí, ale uvnitř knihy není v bezpečí nikdo a s nikým. Hlavní hrdinka Anna není po prožité tragédii z minulosti úplně psychicky v pořádku, dopravní nehoda, které je svědkem, rozjíždí kolotoč dohadů, vzpomínek, nenávisti a nesprávných rozhodnutí. Kniha se čte dobře, jen tam na můj vkus je těch narušených osob asi až příliš moc...

orinka3
06.09.2021 5 z 5

Napínavý psychothriller. Opravdu tu je napětí od začátku až do konce. Všechno už podrobně přede mnou napsali Sarah 7586 a RomanDušek. Anna mi způsobovala husí kůži. Tak dobře byla popsána duše vyšinutého člověka. I když, jak později pochopíme, se jí není co divit, po takovém traumatu. Čte se to velice dobře, ale odpočinková četba to přece jenom není, na to je hodně temná.

sarah7586
05.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Na přebalu knihy je tvrzeni - nedovolí vám vydechnout. Nedovolila. Tato kniha je psychologický thriller a zhltla jsem ji za dva večery i když to není můj žánr. Až do samého konce mě autorka napínala jako strunu. Rozuzlení bylo potom o to víc než příjemné překvapení. Kniha je psána hned z několika pohledů (Motorkář, řidička, sousedka Anny), především ale z pohledu hlavní hrdinky Anny.
Anna strávila dlouhou dobu na psychiatrické klinice po těžkém traumatu z dětství, kdy našli její matku a mladšího bratra oběšené v jejich domě. Dnes žije sama, bez dluhů a pravidelně chodí do práce. Má také milovaného kocoura Alberta. Vše se začne rozpadat když je svědkem autonehody a zraněného motorkáře drží za ruku do příjezdu sanitky. Řidičce dává za vinu jak úmrtí jejího bratra, tak zranění motorkáře. V práci přestane spolupracovat a začnou ji vyšetřovat. Začne pátrat a házet klacky pod nohy řidičce. Naopak motorkáři se snaží všelijak pomáhat jak v nemocnici tak v domácnosti. Vše vypadá na dobré cestě ale trauma a sedativa si vybírají na Anně a jejím chování svou daň. Ovšem není jediná.
Kniha se rychle čte. Nebude vás chtít pustit a nudit se určitě nebudete. Děj se vyvíjí pozvolna, vše si stíháte dávat do souvislostí a utvářet si svůj pohled.

RomanDušek
22.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Zajímavý příběh o protnutí osudů více postav, které svede dohromady nešťastná událost. Ovšem, zde musím vyzdvihnout promyšlenost příběhu jako celku, tak i právě jednotlivých hrdinů v knize.
Události, jež se odehráli před 13-ti lety, mají výrazný vliv na děj v přítomnosti. A to v podobě poštovní doručovatelky Anny a učitelky ve školce Amandy.
Ale vezměme to hezky popořádku…
Liam – jasně, byl sražen na motorce, bylo třeba jej litovat. Ale jak potom chtěl využít peněz Anny na uhrazení svých dluhů, bylo sprosté. K dobru mu snad přičíst, že pomohl Anně dostat dopisy z jejího baráku.
Anna – postihla jí velká rodinná tragédie. Smutné. Neměla to jednoduché. Její matka se chovala vůči Dannymu příšerně. Naštěstí měla sousedku Joan, ke které chodila na návštěvy a byla tam jako doma. V dospělosti pak problémy v zaměstnání, kdy nestíhá doručovat zásilky a proto je schovává u sebe doma. Nebýt Liama, který je dostal pryč, měla by fakt průser. Když při dopravní nehodě Amanda srazí Liama, Anna si myslí, že Amanda je Carla. A proto po ní jde. Jak se pak naštěstí ukáže, byl to omyl.
Joan – starostlivá, stará sousedka Anny. Občas využívá její pomoci v domácnosti, jelikož si Anna (a nejen ona) myslí, že Joan špatně chodí. Ve skutečnosti chodí dobře, ale protože potřebuje společnost lidí, vymyslela si toto. Ona i její manžel Annu skvěle přijali už jako malou a byli jí druhou rodinou.
Monica – matka Anny a Dannyho. Chovala se neskutečně! Hlavně vůči Dannymu. Za všechno jej mlátila. Nikdy ne Annu, ale pouze jeho. To, co provedla po návštěvě Carol, k tomu nemám slov. A to, co pak udělala Joan jí, bylo více než spravedlivé.
Ivy – zpočátku jsem nerozuměl tomu, proč Anninu pomoc neustále odmítala. Přitom Anna se tolik snažila… Chápu, že když měla jenom Liama, chtěla ho chránit. Pak, když vyšlo najevo tajemství ohledně psychiatrického vyšetření a kdo byl oním pacientem, bylo zřejmé, že se snažila chránit Annu. A že netušila, že Amanda není špatná, jak si původně Anna myslela. Takovou smrt si nezasloužila.
Danny – bylo mi ho líto. Pokud by nebyl pod obrovským tlakem matky, jistě by si nechal pomoct od Carol. Smrt byla pro něj vysvobozením.
Carla – co se týče Dannyho, dělala, co mohla. Víc udělat nemohla a rozhodně nemohla ovlivnit to, co se stalo po její návštěvě u něj doma.
Roisin – moc se snažila s Annou sblížit, ale pokud je z jedné strany nezájem, je to těžké. Mohla by to být výborná přítelkyně. Když se pak ke konci příběhu rozhodla Anna jít na kafe s Amandou a vzala s sebou i Roisin, měl jsem z toho radost za ně za všechny.
Amanda – jak těžké bude být sestrou Carol, asi netušila. Kvůli dvěma neštěstím, jenž jedno se stalo jí a jedno její sestře, si prošla peklem. Od Anny si toho vytrpěla dost. Než se Anna dozvěděla, že to není Carol, ta která „může“ za smrt Dannyho, ale její sestra, šla neustále po ní. Jak jsem psal u Roisin, radost ze společného posezení těch tří žen u kafe byla velká a všechny si to zasloužili.
Kapitoly věnované Anně a jejímu ukrývání dopisů a následné „ničení“ důkazů, stálo za to! Nemluvě o tom, když započalo vyšetřování, které vyvrcholilo osobní schůzkou v kanceláři se zástupci Odboru vyšetřování Královské pošty.
Co Anna byla schopna vykonat pro setkání s matkou Amandy? Klobouk dolů…
Sice se v knize stane pouze jedna vražda, ale příběh to byl zajímavý.
Kniha se četla rychle.

Leena
04.04.2020 4 z 5

Tři čtvrtiny knihy jsem doslova hltala, byl mi blízký styl autorčina psaní, i Anna mi byla sympatická, cítila jsem s ní.
Ale bohužel poslední čtvrtina byla tak nějak odfláknutá, čekala jsem něco víc.
A jak jsem si teď pročítala komentáře, asi jsem jediná, které bylo Anny líto:-)

Ráčkajda
02.04.2020 4 z 5

To tedy bylo psycho:-)..... bylo zajímavé sledovat myšlenkové pochody Anny

gordon13
21.02.2020 5 z 5

Výborná kniha, opravdu psychopříběh :-) , senzačně napsáno, jen ten konec nebyl tak úplně uspokojivý, ale celkový pocit z knihy mám velmi dobrý, líbilo...

Fzuzik
11.02.2020 5 z 5

Naprosto fascinující příběh dvou chorých myslí.
Napínavé od začátku, až do konce. Pocit, že něco není zcela v pořádku, mi nedal oddychnout a musela jsem ve čtení pokračovat, dokud jsem nedošla na konec k rozuzlení.

jana79
05.12.2019 5 z 5

Napinave od zacatku do konce. Nejde se odtrhnou,chcete vedet jak to dopadneKonec velmi překvapující. Moc pekna kniha. Idealni pro zimní večer.

maličkán
12.10.2019 5 z 5

Tak to tedy bylo psycho jak má být. Neskutečně rychle jsem ji přelouskla. Za mne 5 hvězdiček.

pavlinka0250
06.10.2019 4 z 5

I přes celkem nízké hodnocení, se kniha četla opravdu lehce, měla spád a já se nenudila ani chvilku. Zajímavá prvotina, která mě fakt bavila.

mariva
09.09.2019 3 z 5

Kniha se dala přečíst, ale nebylo to nic mimořádného. Většina postav byla nějak psychicky postižená, takže se nedalo odhadnout jejich jednání, ale přesto nebyl problém domyslet si, kam vše povede.

jarka2222
21.08.2019 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem si užila. Děsivé, napínavé, smutné zároveň. Zaujalo mne prolínání minulosti se současností, a nepředpokládané rozuzlení v závěru.

Péťa1950
30.07.2019 3 z 5

Psychická traumata z dětství jako příčina psychické nemoci, schizofrenie, pomluvy, nenávist , skrývání pravdy, vše se propojuje v příběhu. Čtivé,ale trochu překombinované. Anně věnováno podle mě zbytečně moc prostoru. Zkusím ještě další knihy od autorky.

patch
23.07.2019 4 z 5

Trochu moc psychologie v jedné knize. Čte se dobře, závěr je poněkud překvapivý, až snad trochu nedomyšlený.

Kekik
21.07.2019

Potká pošuk pošuka, zprava se blíží další pošuk a... Ne, to není začátek vtipu.
Kniha je napsána velmi čtivě a něco mě stále nutilo číst dál. Konec mi přijde trošku zrychlený. A vlastně nevím, co si o něm myslet.
Anna je velmi zvláštní hlavní postavou. Možná jsem tak úplně nepochopila čím trpí, ale rozhodně nepatří právě k sympatickým postavám. Kniha je originální v počtu pošuků na jednu knihu.
V poděkování jsem se dočetla, že za knihu vděčíme i Angele Marsons, autorce detektivní série s Kim Stone.

Bulldog
01.07.2019 2 z 5

Nic moc...

Grety
30.05.2019 3 z 5

Oběť nebo tyran, obojí se prolíná u každého z hrdinů a vlastně u každého z nás. Psáno pohledem více postav, celkem napínavé ale těch nemocných bylo na jednom místě opravdu moc..

Štítky knihy

pomsta psychologické thrillery

Autorovy knížky

K. L. Slater
anglická
2018  76%Se mnou jsi v bezpečí

Kniha Se mnou jsi v bezpečí je v

Právě čtených3x
Přečtených213x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených5x
Knihotéce205x
Chystám se číst231x
Chci si koupit45x
dalších seznamech5x