Zítřek ti nikdo neslíbil

Zítřek ti nikdo neslíbil https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453462/bmid_zitrek-ti-nikdo-neslibil-sUz-453462.jpg 4 264 85

Něco je špatně... Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě. Netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. Julie procitá na zemi v cizí koupelně. O kus dál se probouzí Viktor. Patrika ze spánku vytrhne bolest a stejně jako ostatní tápe s naprostou marností v zamlžených vzpomínkách. Nedokáže promluvit a nic nevidí. Ale jako jediný ví, že je někdo poblíž... Český thriller úspěšné blogerky a spisovatelky Kateřiny Karolové vás přesvědčí, že seveřané nejsou jediní mistři napínavé literatury.... celý text

Přidat komentář

jaroiva
dnes audiokniha 3 z 5

Začátek (snad tak polovina) ... "WTF, ať už se konečně vyžvejkne, o co jde!" Autorka zkoušela mou trpělivost. Kdybych to četla, tak to odložím mnohem dřív, než dojde k obratu a objasnění zásadního smyslu. Tím, že jsem to poslouchala, jsem ale vytrvala a poslechla i
Třetí čtvrtinu - hodně zajímavé, poměrně k zamyšlení. Tahle čtvrtina mě bavila.
Konec - ... má to konec? Jestli ano, tak je to spíš takový průměr.
Takže v součtu za tu 3. čtvrtinu 5*, první půlka 1*, konec 3* ... = 2,5*

kramlinka88
18.04.2024 5 z 5

Má první kniha od Katky a určitě ne poslední. Já jsem nadšená a ohromená. Vysvětlení zápletky mi vzalo dech, absolutně jsem to nečekala a musím říct, že takto originální příběh jsem ještě nečetla :-)

Jedním slovem wow, jak tady napsat recenzi a nevyzradit zápletku? Bude to těžké, ale pokusím se :-)

Představte si, že se probudíte v koupelně, je vám špatně, nemůžete si vzpomenout z čeho. Nemůžete si vzpomenout kde jste, jak jste se tam dostali, jediné co víte je, že máte strach.

Strach vám velí opustit ten divný, prázdný dům, ale bude to venku lepší ? Nebude lepší vrátit se dovnitř? Kde máte svoje věci? Kde to jste, a především kde jsou všichni?

Tyto otázky jsem si kladla téměř celou knihu. Už delší dobu jsem nečetla knihu, která mě nutila otáčet stránku za stránkou, bez ohledu na denní či noční dobu, já prostě potřebovala vědět, jak to skončí a hlavně, kde se to Julie ocitla.

Z vyprávění se také dozvíme, že nebyla jediná, máme zde ještě kapitoly z pohledu Viktora a Patrika. Každý z nich se probere na jiném místě a cítí něco jiného, podaří se nám zjistit, co se vlastně stalo ? Co mají společného ?

Nebojte vysvětlení se dozvíte, ale ještě před tím vás čeká zhruba 200 stránek napětí, kdy nebude absolutně tušit co se děje :-) Já byla nadšená, doufám, že vy budete taky ;-)


Prske
20.03.2024 2 z 5

Tohle bylo zvláštní. Asi bych neměla vyloženě problém se zápletkou, jen mi tam chyběla nějaká následná gradace děje, akce, cokoliv. Půlku knihy se vytváří atmosféra, která ve chvilce pomine a pak je to vlastně jen takový bizárek

lydie7986
16.03.2024 2 z 5

Kateřina umí psát dobře a poutavě, jen neví o čem. A tak hledá inspiraci v amerických filmech a aby o tom čtenář neměl pochyb, tak je v knížce i všechny vyjmenuje v rámci konverzací typu: "To je jako ve filmu ..., viděla jsi ho?"
Četla jsem od Kateřiny Odbočku v lesích a označila jsem ji za českého Kariku. Těšila jsem se, že v tomto duchu se ponese i tato kniha, ale není to ani horror ani sci-fi, možná jako komiks by to někoho pobavilo. Dvě hvězdičky za první třetinu, tedy než vše pokazil Adam...

konicekbily
12.03.2024 3 z 5

Spoustu myšlenek autorky jsem nepochopil, možná jsem četl nepozorně, ale také se mi zdá, že někde jsou nedotažené myšlenky. Jo, ale podle mne to není klasické napětí - nejedná se o thriller. Průměr!

twigxi
08.03.2024 1 z 5

Asi bych ji spis zaradila do zanru young adult, hlavne v druhe casti knihy to tak na me pusobilo. Myslenka to byla zajimava. Hvezdicka patri urcite za zajimavy napad a to, ze se to od druhe pulky odvijelo jinym smerem, nez jsem puvodne cekala. Nechci spoilerovat, protoze nechci osidit dalsi ctenare o zazitek. Cekala jsem, ze v tom bude nejaky hacek, ale necekala jsem takovy, jaky nastal a mile me to prekvapilo. Autorka je mi sympaticka, takze je mi zase lito, ze musim hodnotit takto malo hvezdickami, ale ja se chtela bat a byt napata a to se bohuzel nekonalo.

Tereza137
26.02.2024 3 z 5

Ze začátku jsem příběh nepochopila. Každá postava měla svou linku a já si říkala jakou budou mít spojitost nebo jak se děj dále vyvine? No, dočkala jsem se!

Za půlkou knihy konečně pochopíte o co v příběhu jde a můžu říct, že to téma je silné, jelikož si myslím, že bohužel se to v dnešní době děje čím dál tím víc a víc častěji a mi je z toho neskutečně smutno.

Abych byla 100% upřímná, témata, která se odehrávají v knize mi nesedla. Dále mě zklamalo, že ze začátku to vypadalo na dobrý survival, jak jsem už zvyklá z jiných autorčiných knih, jenže se z toho vyklubalo úplně něco jiného.

Naopak se mi moc líbilo konečné propojení všech linek a to rozuzlení, jo, to musím paní Karolové nechat, že příběh zakončila skvěle.

Ostatní knihy se mi líbily o 100% víc a rozhodně je doporučuji, avšak, jestli máte autorku rádi, určitě si tuto knihu přečtěte.

faraonka
17.02.2024 2 z 5

Vůbec mě nezaujala

Klenotka
21.01.2024 3 z 5

Knihy Kateřiny Karolové mám ráda. Není to žádné vyšší umění, ale je to čtivé, má to dobré nápady, i někdy postavy dost "na hraně" (tedy takové obyčejné lidi, kteří mají vnitřní myšlenky podobné všem, a prvoplánově nejsou sympatické...včetně těch hlavních). Líbí se mi i nejasné závěry, kdy je sice vše vysvětleno, a buď jsou tam náznaky, co se dělo dál, anebo je konec otevřený. Tady jsem měla teda problém trochu od té části, kdy zjistíme, co se děje. Ano, ten zvrat ve skutečnosti působil dost drtivě, protože do té doby tomu nic nenasvědčuje (byť je to vlastně jeden z nejstarších zvratů). Nicméně pak ta vysvětlovací část už je trochu zdlouhavá. Svět je tam vyložený velmi dobře, i jak to asi funguje a nikdy jsem o tom moc nepřemýšlela. Ale přivést na konci do příběhu pohledy ještě asi čtyř dalších postav, když celou dobu sledujeme jen ty tři, nebylo ani tak matoucí, ale spíš mi byli pak ukradení. To, co naznačil pohled "Sandry", a následný osud Viktora, který je vysvětlený, u jiné postavy, která udělala něco podobného, bylo ale dost mrazivé a z hlediska vyprávění udělané opravdu chytře. Jinak "Patrika" bych asi po dvou dnech soužití kopla někam, a jeho vykreslení jako sobeckého kreténa, vlastně jeho konec neudělalo nijak hrozným, spíš z toho vylezlo takové vyznění, že se ho Julie ani...potom...nezbaví...

Lenka4
18.01.2024 5 z 5

S přečtenými stránkami nenarůstá strach, ale zvědavost, kde že se to Julie ocitla. Paralelní světy jsou řešeny zajímavě, jen rozdělení předmětů na dotýkané a nedotýkané stojí trochu na vodě. Postupné odkrývání minulosti vede k proměně prvního pohledu na postavy, což obohacuje čtenářský zážitek.

Zuzulinka
15.01.2024 5 z 5

Napínavé. Kniha se mi líbila.

essene
27.12.2023 2 z 5

Takové divné

piskotjanicka
17.12.2023 3 z 5

U této knihy mám rozporuplné pocity. Do více než poloviny knihy jsem si myslela, že čtu o nějaké únikovce, ale pak najednou příběh změnil dynamiku a začalo vše dosebe zapadat. Příběh má úplně skvělou myšlenku o které jsem zatím nikde nečetla a dlouho po přečtení jsem o knize přemýšlela. Jen škoda, že ten začátek trvá dost dlouho málem jsem kuli tomu knihu odložila, ale byla by to škoda. hloubka příběhu je neskutečná jen by to do sebe mohlo začít zapadat trochu dříve.

l.ennca
31.10.2023 4 z 5

Ze začátku se mi kniha líbila, ačkoliv mi chvíli trvalo, než jsem se do ní začetla. Průběh děje udržuje čtenáře v napětí, kdy se snažíte zorientovat, co se vlastně děje a o co tu jde. Občas se nešlo ubránit ani husí kůži, když si člověk představí, že je ve městě úplně sám a nikde nikdo. Závěr nebyl špatný, ale asi jsem čekala o něco více propracovanou zápletku a závěrečné vysvětlení některých situací.

wooloong
16.10.2023 5 z 5

Knížka se zajímavým námětem. První, záhadná část, mě bavila víc, ta vysvětlovací už méně, ale za pět hvězd to vidím na obě dvě.

Doubravka1975
16.10.2023 5 z 5

Jsou tři, Julie, Viktor a Patrik. Tři příběhy, tři osudy. Probudí se každý sám na neznámém místě, neví proč. Nic si nepamatují a něco je špatně....
Na začátku jsme všichni zmatení Julie, Viktor, Patrik a hlavně JÁ:):) Co, že se to děje? Co to všechno má znamenat? Od půlky do sebe všechno zapadá.
Skvělý, originální příběh, který je smyšlený, ale proč by to zrovna takhle nemohlo být.... Zítřek ti opravdu nikdo neslíbil !!!
Suprová obálka
Doma, teď jak něco někde zalupe, už bystřím....brr

rodak
26.09.2023 4 z 5

Zaujal mne název knihy. Na začátku jsem se celkem nudil, ale byl jsem zvědavý co z toho vyleze. Přiznám, že mě více bavila ta reálná strana příběhu, ale nápad se také cení.

mysimas
22.09.2023 2 z 5

Líbil se mi námět a počáteční znepokojivá atmosféra. Jazyk byl jednoduchý, ale čtivý. Dojem mi trochu pokazily melodramatické vztahy postav odhalené na konci, přišlo mi, že se k hlavní myšlence knihy moc nehodí. Hlavně část s Viktorem působila jako pěst na oko, protože se v druhé polovině knihy úplně přestal objevovat a autorka se k němu vrátila až v poslední kapitole, a zrovna s takovým ulítlým odhalením, které v předchozím textu skoro vůbec nepodložila. Působilo to spíš jako snaha nějak začlenit pozapomenutou postavu než jako legitimní závěr příběhu.

Roxxi
21.09.2023 5 z 5

Zpocatku jsem si rikala....to fakt budeme celou knihu jen nekde bloudit a neco hledat? Asi v tretine knihy prijde rozuzleni a pak uz je to taky hodne fantazii ctenare, jaky si mysli "ze by to mohlo bejt"..... ptz jaky by to mohlo bejt, nevime nikdo. A co kdyz je to presne tak, jak pise autorka?

m2056
10.09.2023 3 z 5

Od autorky znám i jiné knihy tohle špatný není jen mě chvíli trvalo než jsem pochopil o co v knize jde v jakém světě se to vlastně odehrává když to pochopíte Kniha vás nezklame.

Štítky knihy

thrillery ztráta paměti, amnézie postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Kateřina Karolová
česká, 1981
2022  73%Odbočka v lesích
2023  71%Jiné místo
2020  71%Zítřek ti nikdo neslíbil
2020  82%Já, doktor(in)
2024  71%Dokonalé městečko

Kniha Zítřek ti nikdo neslíbil je v

Právě čtených8x
Přečtených329x
Čtenářské výzvě54x
Doporučených7x
Knihotéce156x
Chystám se číst192x
Chci si koupit47x
dalších seznamech2x