tezzpoletsar tezzpoletsar komentáře u knih

☰ menu

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

(SPOILER) díky Bohu za ty dary! ze začátku jsem se nemohla začíst ale pak už nešlo přestat. Smutný a děsivý příběh toho, jak by to do dnešní doby mohlo vypadat, kdyby nenastal převrat.. trhalo mi srdce, jak matka s dcerou žijí takhle odtržené od sebe.. a je hrozné, že tohle bohužel ještě někde někdo zažívá.. Skvělá knížka.

24.07.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Cetla se lehce, pribeh ale smutny. Tyhle hnusy by se nemely dit, takhle by se matky nemely chovat, tohle by deti nemely zazivat. Tak moc mi cacorky bylo lito.

05.07.2023 5 z 5


Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

(SPOILER) Četla jsem několikrát zatím tříleté. Ilustrace krásné ale hned na začátku Gerdě umřou rodiče a ona je sama ztracená v moři.. No, takový docela drastický:) Slyšela jsem ódy ale určitě se najdou příjemnější pohádky.

25.06.2023 3 z 5


Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Moje 6. od Markéty a opět skvělá! Krásně se četla.

25.06.2023 5 z 5


Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

(SPOILER) Jako mama dvouletacky si nedokazu predstavit, ze bych si prvni tri roky zivota sve dcery nepamatovala, neoslavila s ni jeji prvni narozeniny, Vanoce,… protoze chlast. Z tohodle mi bylo uzko a Misa muze dekovat bohu, ze se nic dceri nestalo, vzdyt ji v opilosti mohla upustit nebo cokoli…radsi ani nepomyslet. Obdivuju ji, ze nakonec chtela dat manzelstvi sanci, protoze po tech vsech hnusnych zpravach, nevim jestli bych se k nemu chtela vracet (a ano, on si s ni take musel v dobe zavislosti uzit sve). Ale jsem moc rada, ze se z toho dostala, ze zabojovala a chce sirit osvetu dal. Preju ji hodne sil!
Knizka se jinak cetla hezky, nemusela bych tam asi mit ty facebookove posty.. naopak pohledy rodinnych prislusniku byly zajimave.

17.02.2022 4 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Naprosto boží! Začnete číst a nedokážete se odlepit, jste zvědaví, jak to bude pokračovat. Četla jsem i pozdě večer v posteli a svítila si mobilem (což je u mě co říct). Čte se opravdu tak lehce, jak když kloužete nožem po másle. Od Patrika jsem četla všechny a opět pecka, on to prostě umí! Děkuji!

10.02.2022 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

(SPOILER) Zuzano... tak moc jsem si prala jiny konec, Jana, lasku a aby byla zase stastna za to utrpeni, ktere musela zazit a snaset.. Skvela knizka, hezky se cetla.

11.07.2021 5 z 5


Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

čtivá, oddechovka.. ale nějak jsem čekala něco víc.

06.02.2021 3 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Skvělá. Výborně se četla. U mě po dlouhé době knížka, kde je v hlavní roli chlap. Bavil mě styl, jakým to bylo napsané, přesně tak, “jak mu to šlo vod huby” a zírám, že to takhle dokonale, z chlapskýho pohledu, Petra vyšvihla.

11.01.2021 5 z 5


Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Zase naprosto skvělá! Jen mě za Báru&Petra strašně mrzela ta několikaletá nevyřešená bublina..ztratili společný čas. Vykreslení budoucnosti super.

06.01.2021 5 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Super!! nejvíc mě samozřejmě bavily storky z terapeutovny..

06.08.2020 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

(SPOILER) Čtivá&šokující. Tenhle typ “rodičovství” opravdu nechápu. Oba bych propleskla. Já být v kůži matky, tak bych otce minimálně přizabila, sbalila děti a pakovala se pryč. Ale zavírat nad tím oči, dělat, že se nic neděje a nebo nedejbůh, když to ještě dávají za vinu tomu dítěti. Hnus. Takovéhle zpackané dětství/dospívání a vlastně celý život si žádné dítě nezaslouží. Sisi bych přála, aby se mohla znovu nadechnout&začít konečně žít. (ps. ani jsem netušila, že existuje tolik druhů hub!:))

26.07.2020 5 z 5


Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Skvělá! I když není nic růžové, příběh smutnější, ale to je život.. Moc hezky se četla. Kdyby byl Štěpa reálný, pak bych mu chtěla říct, že mu hrozně moc fandím & že má dobré srdce.

14.07.2020 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Nevím jestli to bylo tím, že jsem jí četla tak dlouho (2 měsíce) ale nějak mě úplně neuchvátila, postavy se mi pak už taky pletly a pořádně jsem nevěděla, kdo ke komu patří. Nářečí v knížce mi nevadilo.

30.06.2020 3 z 5


Johana Johana Pavla Horáková

já tyhle knížky ze života prostě můžu.. hezky se četla a vůbec bych nepoznala, že knížku psaly tři autorky.

30.04.2020 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

achjo, konec jsem obrečela.. Báru bych umačkala láskou.. silné&čtivé, přečteno za odpoledne. doporučuji.
+ krásná obálka a ilustrace.

21.04.2020 5 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

super knížka, moc hezky se četla a až
do konce mě napínala, jak to vlastně všechno bylo...

20.04.2020 5 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

naprosto skvělá!! vzhledem k tomu, že jsem stejný ročník jako autorka, mě to vrátilo do dětství.. nostalgie jako blázen a autorky humor už je jen třešnička. doporučuji všemi deseti!:)

18.03.2020 5 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Mám podezření, že to opravdu napsal Gump:) ne, moc hezké a k zamyšlení.

01.03.2020 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

silný, hezký příběh, až se člověku nechce věřit, že tohle všechno někdo zažil za jeden život... určitě stojí za přečtení.

28.02.2020 5 z 5