15 roků lásky

15 roků lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481656/bmid_15-roku-lasky-jwH-481656.png 4 2562 2562

Realita umí být neuvěřitelná a skutečné události někdy působí nepravděpodobně. Aleš by do svých třiceti dvou let nevěřil, že jeho život bude vypadat takhle. Představoval si ho úplně jinak. Jednoho dubnového odpoledne roku 2001 se zamiloval do ženy, která na něj naložila takovou porci lásky, že by to porazilo i vola. Tento román vypráví o všem, co musel zvládnout, aby se s tou láskou naučil žít.... celý text

Misshell23
09.06.2025 5 z 5

Hartlovy knihy se mi líbí, ráda je čtu a nemohu se od nich odtrhnout. Poutavý příběh.

isisterapie
04.06.2025 4 z 5

Opravdu silný příběh, který vede čtenáře k zamyšlení. Pro mě jsou knihy Patrika Hartla čtivé, dají se i přes větší rozsah "zhltnout", ale kdo chce, najde si i hlubší smysl. A tato kniha není výjimkou.

Capek77
09.05.2025 4.5 z 5

15 roků lásky je silný a dojemný příběh o rodině, ztrátě a síle lásky, která přetrvává i přes bolest. Hartl tentokrát píše méně humorně, ale o to hlouběji – s velkou empatií a pochopením pro lidské slabosti i odvahu. Kniha zachycuje životní cestu hlavních hrdinů s emocemi, které jsou až fyzicky cítit. Je to román, který zasáhne srdce a zůstane v paměti dlouho po dočtení.

Kolina
27.04.2025 1.5 z 5

Zas tak moc mě to nenadchlo, myslím, že Hartl je hodně přeceňovaný autor, známý i jinými aktivitami, takže na to psaní už "se tolik nekouká". Ale pořád větší mistr než Viewegh. Ale toto nebyl můj šálek kávy.

janinasvobo
04.04.2025 5 z 5

nádherný román, malinko erotický, ale hlavně o lásce otce a jeho dvojčat. Není biologickým otcem, ale okolnosti se tak zamotaly, že holky jsou od narození u něj.
Nic neprozradím, dávám 5 hvězd. Doporučuji, abyste si román přečetli, mně bylo líto, že už je konec. Líbilo by se, kdyby pan Hartl napsal pokračování, abych věděla jak Aleš žije dál ...

Evkaha
17.03.2025 5 z 5

Hezký se četla, šlo to samo. Zase jiný pohled na věc, nějaké "ale" by se našlo, není však nijak zásadní ;).

klaragot
03.03.2025 4.5 z 5

Hartla čtu moc ráda, po skvělých Gazelách mi zbývala už jen tato kniha a nezklamala. Příběhy ze života, líbí se mi i ten prstenec vztahů, v jakém se hrdinové motají, protože to tak v životě opravdu někdy bývá. Oddechová, moc se těším na další novou knihu.

ezf
26.02.2025 4 z 5

Četlo se to dobře, ale souhlasím s jinými komentáři, že už to někdy bylo zbytečně zdlouhavé. A taky mi moc neseděla ta vysoká životní úroveň - dárky za statisíce, celebrity,... Asi se mi líbí více, pokud hlavní postavy zapadají více do prostředí, kde žijí "obyčejní" čtenáři. Jinak je knížka napsaná vtipně, někdy dojemně. Líbí se mi i spousta přezdívek (šmikalky, Kišmo atd...)

Mánička178
18.02.2025 3 z 5

(SPOILER) Hartla jsem si zamilovala, když vystupoval ve Stardance :D Proto jsem si říkala, že když bude chuť na nějakou "pohodovku", sáhnu po jeho knížce. Miluju lehký čtivý styl, kterým svoje romány píše (zatím jsem tedy četla pouze dva). Téma otcovské lásky v tomto románu se mi moc líbilo, akorát jsem si ke konci uvědomila, že na mě ve výsledku celý příběh působil vlastně až příliš květnatě - přehlídka žen a milenek na mě působila nějak nekonečně. To mi na knížkách spíš vadí, když se autor snaží do nich "narvat" všecko možné (např. i Tučkové Bílá voda). Co mě vyloženě zklamalo, to byl bohužel konec a celé vyvrcholení pointy... a teď spoiler: konec, který už byl dříve autorem vymyšlen. Vždyť spermií v něčí děloze končil také román Okamžiky štěstí - není to tak? To mi přišlo, že to celé nějak zabilo... Škoda. :)

zelena_zabicka
18.02.2025 4 z 5

Líbí se mi ten chlapský pohled. Kniha je i přes svůj možná až přílišný rozsah velmi čtivá. Co mi trochu vadilo, byla ta těžko uvěřitelná koncentrace všech těch super úspěšných a super nadaných lidí.

marketa9252
07.01.2025 5 z 5

Hartl píše skvěle. Mám ráda četbu jeho knih.

SkaliBar
02.01.2025 3 z 5

Pohodová oddechovka po Hartlovsku, i když se to místy táhlo a nemělo to zdaleka takové "koule" jako měl pan Hartl ve StarDance.

Fuksinka
01.01.2025 3 z 5

Celou knihu o třetinu zkrátit a byla by to pecka. Takhle to po nějaké době už připomíná nějakou latinskoamerickou telenovelu. Jako sorry, ale dojimat se s finančně zajištěným chlapem těsně po čtyřicítce s krásnými, zdravými a nadanými dětmi. S dobrou prací a létajícím několikrát ročně na dovolenou, že ho nebaví život. To asi fakt ne. Eskapády s ženami už pak celkem nudí. Námět ale dobrý, oddechový styl vyprávění taky. Takže vlastně můžu s klidem doporučit.

Majjina
28.12.2024 3 z 5

Jako by pan Hartl trochu počítal s tím, že z toho bude zase film. Kniha se proto místy těžko četla a celkem táhla. Nakonec jsem to zvládla i když nemám ráda "otevřené" konce.

svetlanaLjQX
14.12.2024 3 z 5

Tak četlo se mi to dost těžko. Bylo to dle mého názoru zdlouhavé. Někdy jsem se nutila. Dej se mi líbil, ale snad by se to dalo vyjádřit méně rozsáhlé.
Ale za ten popis života "normalniho" mužského- jeho váhání, pochyb, ale i skvělých kroků si 3* zaslouží

karaliene
02.12.2024 4 z 5

Těžké věci napsané tak lehce, že se kniha četla sama.
Příběh je trochu tristní, trochu komický, trochu absurdní...jako život sám.
Snad bych knihu jen trochu zkrátila, od cca třísté stránky ve mně až příliš často vyvolávala pocit deja vu.

petronella1
27.11.2024 5 z 5

krásně se to četlo

Noresa
01.11.2024 5 z 5

Má nejoblíbenější knížka od Hartla, klasická odpočinkovka, která rychle vtáhne do děje, bez zbytečné omáčky okolo.

TinaBookBlog
14.10.2024 5 z 5

Bezstarostný Aleš se bezhlavě zamiluje do Jeleny, se kterou však stráví pouze velmi krátkou část života. Po Jeleně mu ale zůstanou dvě krásné holčičky, dvojčátka. Háček je ale v tom, že Aleš není jejich biologickým otcem. Má tedy vychovat holky sám a nebo se na to vykašlat a vnutit je biologickému otci?

Jedná se o velmi obsáhlou knihu (téměř 500 stran) a tak jsem měla obavy, zda mě dokáže zaujmout po celou dobu. No, obavy nebyly na místě. Kniha se četla naprosto skvěle a hltala jsem každé slovo.
Líbilo se mi, jak autor vykreslil postavu Aleše, jeho přání, touhy a nejistoty. Při každém jeho rozhodování jsem do poslední chvíle nevěděla, jak to dopadne. Román byl tak pro mě velmi čtivý a bez příkras. Tuto knihu mohu rozhodně doporučit.

Akneris
06.10.2024 5 z 5

Musím říct, že tahle knížka se mi líbila ze všech knížek Patrika Hartla nejvíc. Neuvěřitelný příběh muže, který vychoval dvojčata, děvčátka až do dospělosti, sám bez jejich maminky a navíc nebyl jejich biologický otec. Chvílemi jsem zamačkávala i slzu jak to byl dojemný příběh. Opravdu krásná knížka.

Patrik Hartl
česká, 1976