Racík Racík komentáře u knih

☰ menu

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

V krátké době autorčina druhá kniha a opět to bylo dobré čtení. Klasická detektivka, vyšetřování, trocha rodinných problémů sympatických vyšetřovatelů, napínavý příběh. Jde to i bez krutostí a bestiálních popisů. I když to v knize nenajdete, krutosti je v ní i tak dost. A k tomu opět ta spojitost s Erbenovou baladou! Dceřina kletba! Výborný nápad!

11.05.2024 5 z 5


Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Kniha se čte dobře, ale je lehce depresivní, rozhodně to není čtení na vylepšení nálady, spíš naopak. Hlavní hrdinku jsem moc nechápala, závěr příběhu to jen umocnil. Nicméně to asi odpovídá současné realitě a příběh je uvěřitelný. Možná by stálo za to na příběhu ještě zapracovat. Stálo by za to doplnit do příběhu některé drobnosti, které chybí, a příběh je v některých směrech z mého pohledu neuzavřený.

08.05.2024 4 z 5


Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Výborně napsaný detektivní příběh, tajemný, temný, s trochou nadpřirozena. Vzhledem k tomu, že se jedná o autorčinu prvotinu, tak klobouk dolů. Konec příběhu je děsivý a smutný.

08.05.2024 5 z 5


Stopa rysa Stopa rysa Kerstin Signe Danielsson

Knížka ve mně vyvolala rozporuplné pocity. Autoři se zřejmě v psaní střídali. Určité části byly napsané čtivě, další kapitoly se vlekly a nebavily mě. Přesto jsem dočetla, ale velké nadšení čtení nedoprovázelo.

04.05.2024 3 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Napínavé čtení, i když trochu nadsazený děj. Jak už napsali někteří přede mnou, je v příběhu občas něco nereálného. Ale příběh je napsaný čtivě a těžko se odkládá. Kdo má rád napínavé čtení, určitě nebude zklamán.

04.05.2024 5 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Další výborné čtení z této skvělé série. Napínavé téměř do poslední stránky. Josiini démoni jsou tentokrát trochu v pozadí a vše ovládne strach, obava a láska ke znovunalezené sestře. Tento díl je stejně dobře napsaný jako ty předchozí. Těšte se!

04.05.2024 5 z 5


Šílená Šílená Louisa Treger

Kniha má velmi atraktivní námět, sympatickou hlavní hrdinku. Ale je napsaná takovým jednoduchým "učednickým" způsobem, i když v druhé polovině jsou už části, které vás při čtení strhnou a jsou napsány svižně. Osobně mám trochu pocit, že byla autorka tlačena časem, aby bylo hotovo, a nemohla knihu doladit včetně některých historických faktů. To je, z mého pohledu, velká škoda, protože určitě téma i příběh v sobě skrývá velký potenciál.

Moc mě potěšil i dovětek knihy, kde jsem se dozvěděla o průběhu dalšího Nelliina života. Hodnocení nedávám nejvyšší, ale kniha určitě stojí za přečtení.

01.05.2024 3 z 5


Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Výborně napsaná detektivka, plná napětí. Souhlasím s názory v jiných komentářích, že se ale nejedná o příběh ve stylu Nesba nebo Larssona. Nicméně do temných stránek lidských osobností nahlédneme opravdu bohatě a velmi čtivě. Vše je ještě umocněno prostředím příběhu. Skvělé čtení, které je plné temnoty a napětí. Brutalita je v příběhu také, ale není popisována úplně přímočaře, spíš se vám dostává postupně pod kůži.

01.05.2024 5 z 5


Nacistova snoubenka Nacistova snoubenka Barbara Wysoczańska

Nebylo to špatné čtení. Ale moje očekávání bylo, i vzhledem ke zdejšímu hodnocení, veliké. Podle mého názoru je Slavík, ale i třeba Esterčini otcové úplně jiná liga. Tohle je spíš romantický příběh, ale nepohltil mě, že bych knihu nemohl odložit. Za přečtení ale určitě stojí.

01.01.2024 4 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Chvilku trvalo, než jsem se začetla, ale pak se mi kniha moc líbila. Rozhodně nepředkládá jednostranný pohled na věc a nutí k zamyšlení. Určitě si přečtu i pokračování.

01.01.2024 5 z 5


Ledoborec Ledoborec Kristina Ohlsson

Skvěle napsané druhé pokračování. Stejně jako v prvním díle /Bouře/ i v této knize nepotřebuje autorka spoustu krve a drastických scén, aby vytvořila napínavý a čtivý příběh. Pěkně napsaná je i osobní životní linka hlavních hrdinů.
Četlo se jedním dechem. Těším se na další pokračování.

01.01.2024 5 z 5


Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Pěkně napsaná historická detektivka, ale mně zkrátka nesedla. Někdy je potřeba číst knihu ve správnou dobu... Autor má spoustu příznivců, a oprávněně.

18.11.2023 3 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Pěkně napsané, čtivé oddychové čtení. Hlavní hrdinky řeší uvěřitelné problémy. A i když čtete o problémech, neupadáte do smutku a deprese, ale objevuje se před vámi víra v lepší budoucnost a v to, že jsou problémy řešitelné a že bude líp.
Jen řešení finančních věcí mi přijde trochu/hodně ideální a idealistické. To ale nemění nic na tom, že jsem si čtení odpočinkově užila.

06.11.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Skvělé!!! Dala bych i víc *, kdyby to šlo. A to nemám ráda horory. Nicméně Šepot z lesa doporučuji všem čtenářům spisovatelky Erskinové. A za mě bylo toto ještě mnohem lepší, možná i proto, že se odehrává v Čechách. Spousta napětí, tajemna, zla, ale i dobroty, lásky a přátelství. Toho tajemna je v knize opravdu hodně, ale je to všechno velmi čtivé a uvěřitelné, příběh otevírá i spoustu otázek a údivu.
Už se těším na další knížku paní autorky!

19.08.2023 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Výborná detektivka. Poutavě a čtivě napsaná, čtení jsem si užila, i když jsem dost brzy odhadla pravděpodobný konec. Ale to vůbec nevadilo, četla jsem s napětím dál.

05.08.2023 5 z 5


Modistky z Tržní uličky Modistky z Tržní uličky Marie Lamballe (p)

Čtivě napsaná "červená knihovna". Příběh je předvídatelný, ale čte se opravdu dobře. Typická oddechovka na dovolenou -:).

05.08.2023 3 z 5


Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Výborně napsaný detektivní příběh. Napínavý, čtivý, bez zbytečně velké brutality, ale s rozsáhlým rodinným příběhem. Přesně ve stylu, který mám ráda a vyhovuje mi. Doporučuji, určitě se nebudete nudit.

23.07.2023 5 z 5


Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Skutečně výborně napsaný psychothriller. Napínavý a čtivě napsaný příběh a spousta psychologických momentů - kdo se rád zabývá psychologií a zajímá ho práce psychologů a psychiatrů, bude velmi spokojen. Téma knihy je smutné a tragické, chvílemi jsem měla pocit, že se vlastně ničemu nedá v životě věřit, že všechno je nějak jinak, než to na první pohled vypadá. Výborné čtení.

16.07.2023 5 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Dobré čtení. Dala bych 4,5*, protože zpočátku jsem se nemohla začíst. Bavila mě jen linka ze starší historie, ta z roku 1989 mi přišla jen taková popisná, "bez šťávy". Ale postupně ubylo popisu historických událostí a rozvinul se nejen příběh starší, ale i ten současný a čtení mě začalo opravdu bavit.

04.07.2023 4 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Skvěle napsaná česká detektivka. Nečekejte severskou brutalitu, ale čtivý příběh, plný napětí. Paralelně se rozvíjí příběh hlavních hrdinů z kriminálky. Konec je nečekaný a jsem zvědavá, jestli znamená i konec této výborně napsané série.

25.06.2023 5 z 5