Ďáblova cesta
Kate Marshallová série
Neopatrnost při každodenním ranním plavání přivede Kate Marshallovou až do nemocnice, kde potká Jean Julingsovou. Ta jí vypráví srdcervoucí příběh, jak se před jedenácti lety během táboření na místě zvaném Ďáblova cesta ztratil její tříletý vnuk Charlie. Kate, ještě otřesená z toho, že se málem utopila, souhlasí, že se s Tristanem Harperem případu ujmou a pokusí se zjistit, co se tehdy mohlo stát. Když se Kateina a Tristanova detektivní agentura začne událostmi té osudné noci zabývat, zjistí, že Jean má problematickou minulost, a navíc jim neříká úplnou pravdu. Co se tehdy na Ďáblově cestě uprostřed vřesovišť a bažin stalo? Byl Charlie unesen? Nebo spadl do řeky, která mizí v Ďáblově rokli? Když Kate a Tristan zjistí, že sociální pracovnice, která se tehdy o Jean a její dceru Becky zajímala, byla nalezena brutálně zavražděná krátce poté, co Charlie zmizel, budou muset přehodnotit vše, co si do té doby o případu mysleli…... celý text
Originální název: Devil's Way, 2023
Komentáře knihy Ďáblova cesta
Když se mrazivý vítr z hor potká s ostrou ironií, vznikne něco jako křišťálově čistý led, co štípe, ale zároveň láká k bližšímu pohledu, protože kdo by odolal tanci na ostří nože s dávkou černého humoru, co nezklame ani největšího skeptika. Slova tu padají jako kapky po prudkém dešti, které vás nejen zmoknou, ale zároveň osvěží a donutí přemýšlet, jestli není někdy lepší mít oči na stopkách a uši nastražené jako kočka v lovu. Šikovně zamotané linky si pohrávají s nervy jako mistr kouzelník s kartami, takže kdo se nechá unést, skončí s úsměvem na rtech a pocitem, že přežil něco opravdu svižného a svěžího zároveň. Přesně taková směsice dává chuť vracet se zas a znova, protože když jde o ostrou jízdu bez držení, není nad to mít po ruce něco, co vás nenechá vychladnout ani ve chvíli, kdy všechno kolem připomíná ledovou pustinu. Mistrné zvládnutí napětí a humoru dává dohromady koktejl, co nejenže nakopne, ale taky zahřeje jako dobrý čaj ve studeném podzimu. Kdo hledá cosi mezi thrillerem a ledovou rozvernou výzvou, najde tady přesně tu správnou dávku adrenalinu a úsměvné nadsázky. Čas strávený nad tímhle kouskem je jako když se moudrost potká s nevyzpytatelnou zlomyslností a oba se rozhodnou, že spolu prostě umí skvěle pařit.
Opět super počteníčko od mého oblíbeného autora. Nechybělo napětí, které umocnilo to , že se jednalo o malé dítě.
Další super detektivka. Od prvního dílu mě tak moc Kate nebavila jako Erika ale tímhle tímhle dílem si mě získala. Ten epický konec, byl famózní.
Celou knihu to vypadalo zmatecne, a v předposlední kapitole už jsem rozluštil jak se věci mají. A to mě strašně potěšilo a poslední kapitolu jsem dočetl s otevřenou pusou. Masakr! Fakt dobrý!
Další výborná detektivka.... napínavá, zajímavý případ a mí oblíbení vyšetřovatelé. Tenhle žánr Bryndzovi prostě sedí.
Nádhera , stejně jako všechny knihy R.Bryndzy. jeho knížky jsou čtivé, záživné a čtou se jedním dechem.
Kniha byla skvělá, stejně jako všechno, co jsem od Bryndzy četla. O napětí rozhodně nebyla nouze – hlavou mi běželo milion teorií, co se mohlo stát s chlapečkem, a místy mi běhal mráz po zádech. Až ke konci příběhu mi začaly všechny dílky zapadat do sebe a musím říct, že jsem se trefila do toho, co se nakonec stalo. Skvěle vystavěný thriller, který jsem zhltla během dvou dnů a kdybych nemusela spát, zvládla bych ho přečíst i za jeden den.
Velmi čtivá detektivka! Začátek velmi napínavý, pak to trochu děj stagnuje a bohužel odhadnu konec.. takže žádný převrat ani překvapení. Za mě slabší díl, ale rozhodně sáhnu po dalším dílu. Asi jsem už moc rozmlsaná čtenářka.
Ani čtvrtý detektivní příběh s Kate Marshallovu a jejím kolegou Tristanem nezklamal, byl napínavý a čtivý a určitě také jedna z nejlepších knih autora.
Soukromá detektivka Kate si jde jako každé ráno zaplavat do moře. I přesto, že je zkušená plavkyně, zpětný proud ji semele a málem se utopí. Jako kdyby tomu chtěl osud, v nemocnici se seznámí s postarší dámou, která jí sdělí svůj příběh a požádá o pomoc.
Před 11 lety se při táboření ztratil ze stanu její vnuk. Žena si na chvíli odskočila a při návratu byl 3letý Charlie pryč. Mysleli si, že se utopil, a po několika letech požádali o uznání za mrtvého. Co se Charliemu stalo? Doopravdy se utopil nebo mu ublížil někdo jiný? Kate se vrhá do dalšího vyšetřování a tentokrát to vůbec nebude lehké.
Tento díl se mi zatím líbil opravdu nejvíc! Děj byl skvěle napínavý. Pár indicií mi napovídalo, že všechno není tak, jak vypadá. Příběh chvilkama vypadal, že vede do slepé uličky, ale vše bylo dokonale promyšlené. Musím říct, že ke konci už jsem začínala tušit, kam nás to dál povede, ale celý příběh jsem neodhalila.
BRAVO! Toto se opravdu povedlo a já se těším na další díl!
Opět skvělá jízda a parádní příběh..
Konec byl hodně emotivní, ale vše dopadlo tak jak mělo..
Oddechové svižné čtení plné napětí do samotného konce..
Těším se na další díl..
To byla tedy jízda uffffff ....Napínavé od začátku do konce. Moc,moc jsem si knihu užila od autora se mi líbí zatím všechno :-)
Kniha mě opravdu bavila, je fakt výborně a čtivě napsaná a nakonec skončila tak, jak jsem očekávala... Těším se na další díl, Kate a Tristan jsou skvělý tým.
Tak toto bola snáď najlepšie časť.
Začíname Prologom, kedy sa behom pár sekúnd strati trojročný chlapček - to je najväčší strach všetkých rodičov a aj starých rodičov, stačí par chvíľ a dieťa je preč.
O par rokov neskôr sa Kate skoro utopí a v nemocnici leží na izbe so starou ženou, ktorá započuje, že Kate je súkromná detektívka a povie jej svoj pribeh o stratenom vnukovi.
Kate s Tristanom sa do toho vrhnú a začnú pátrať, tam kde bola policia bezradná Kate s Tristanom idú na plno a odhalia šokujúce tajomstvo, ktoré otrasie všetkými.
Ako píšem zatial najlepšia časť, sice bolo málo akcie ale toto bola proste topka a ako matka som to všetko s nimi prežívala a držala som im palce každú jednu stránku
Když mladí rodiče se svým synkem a babičkou vyrazí stanovat, nikoho nenapadne, jaké to může mít důsledky.
Kate se ocitne v nemocnici, kde se seznámí s babičkou, kterou už 11 let tíží hrozné neštěstí - neuhlídala svého vnuka, který zmizel, zatímco ona řešila kousek od stanu svoje osobní problémy.
Kate s Tristanem se do tohoto příběhu pustí s obrovskou vervou.
Jenže zmizení chlapce je přivede k vraždě sociální pracovnice, která má svoje temné tajemství.....
Možná první knížka, kde jsem odhalila, jak to vlastně bylo. Ale na atraktivitě to knížce vůbec neubylo a bylo to zcela fenomenální!
Kate s Tristanem se pokoušejí najít jedenáct let pohřešovaného chlapce, který se ztratil (jako tříletý) při stanování s babičkou. K tomu se navíc přidá doposud neobjasněná vražda sociální pracovnice, která může mít jistou spojitost s případem. Krátké kapitoly a přiměřený spád děje podporují čtivost knihy.
Líbilo se mi svižně tempo knihy. Vždycky je nějaké tušení, jak to bylo, ale není to jednoznačné hned a vyjdou k tomu zajímavé okolnosti. Robert prostě umí.
Robert Bryndza opět nezklamal. Zajímavé téma, zápletka, perfektně čtivé. Pokaždé mě jeho knihy zaručeně vytáhnou ze čtecí krize. Děkuji.
Přečteno za víkend, Bryndza mě ohromně baví, jak série s Kate, tak s Erikou Fosterovou. Nenáročné čtení, zároveň napínavé. Celkem brzy jsem tušila, jak to dopadne, a závěr samotný byl rychlý, čekala jsem asi , že bude víc vysvětleno (okolnosti, atd:))
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
detektivní a krimi romány lesy bažiny, mokřady, močály, blata kempy a tábořiště farmy, hospodářství kriminální thrillery zmizení dětíRobert Bryndza také napsal(a)
| 2016 | Dívka v ledu |
| 2017 | Noční lov |
| 2019 | Kanibal z Nine Elms |
| 2018 | Do posledního dechu |
| 2017 | Temné hlubiny |

89 %
78 %

Průběh vyšetřování byl trochu zdlouhavý, ale finální odhalení pachatele bylo nápadité, včetně nápadu jak ke zločinu došlo.