Ďáblova cesta

Ďáblova cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514701/bmid_dablova-cesta-kGW-514701.png 4 1158 1158

Kate Marshallová série

< 4. díl

Neopatrnost při každodenním ranním plavání přivede Kate Marshallovou až do nemocnice, kde potká Jean Julingsovou. Ta jí vypráví srdcervoucí příběh, jak se před jedenácti lety během táboření na místě zvaném Ďáblova cesta ztratil její tříletý vnuk Charlie. Kate, ještě otřesená z toho, že se málem utopila, souhlasí, že se s Tristanem Harperem případu ujmou a pokusí se zjistit, co se tehdy mohlo stát. Když se Kateina a Tristanova detektivní agentura začne událostmi té osudné noci zabývat, zjistí, že Jean má problematickou minulost, a navíc jim neříká úplnou pravdu. Co se tehdy na Ďáblově cestě uprostřed vřesovišť a bažin stalo? Byl Charlie unesen? Nebo spadl do řeky, která mizí v Ďáblově rokli? Když Kate a Tristan zjistí, že sociální pracovnice, která se tehdy o Jean a její dceru Becky zajímala, byla nalezena brutálně zavražděná krátce poté, co Charlie zmizel, budou muset přehodnotit vše, co si do té doby o případu mysleli…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Devil's Way , 2023


více info...

Přidat komentář

nattyjatty
18.07.2024 5 z 5

Jedná se o čtvrtý díl série o soukromé detektivce Kate Marshallové a druhý, který jsem od autora četla.
Bryndza píše svižné, čtivé a policejně-detektivní postupy popisuje velmi zajímavě. Ďáblova cesta není výjimkou. Přestože rozuzlení tohoto případu nebylo velkým překvapením, nemohla jsem knihu odložit. Stejně jako v předchozích románech vytváří Bryndza svými popisy pocit, že jste prostě tam. Dokázala jsem si představit velmi živě většinu míst, kam nás zavedl.
Kate je bystrá, schopná, silná, ale i zranitelná ženská postava, a to i přes své dřívější životní potíže. Tristan, její někdejší výzkumný asistent, roste v cenného partnera. Tyto postavy mě baví. Jakože moc.
Přestože je kniha součástí série, myslím, že může dobře fungovat i samostatně. Tato série spolu s příběhy Eriky Fosterové od Bryndzy jsou obě na mém seznamu musíš prostě číst. Milovníkům dobrých detektivek doporučuji.

Žanek_Hantec
16.07.2024 audiokniha 5 z 5

Špica jak sviňa, jak jináč.


HelenBarbora
14.07.2024 4 z 5

Fajn děj, až na to, že rozlousknutí případu nepřineslo zas tolik radosti všem zúčastněným.

marion111
09.07.2024 5 z 5

Těšila jsem se na další díl této série a kniha nezklamala, přečetla jsem ji během chvíle, nemohla jsem se odpoutat.

Venny345
27.06.2024 3 z 5

Dočetla jsem tu knihu vyloženě ze setrvačnosti, jak jsem se dočítala v komentářích níže, tak série má opravdu sestupnou tendenci, což je škoda.
Kate mi jako hlavní vyšetřovatelka moc nesedí a hlavně mám pocit, že autor opakuje stále stejné vzorce pro zápletky. Proto mám stále pocit, jako bych už knihu někde četla, všechny dějové odbočky se slívaly v jednu kaňku.
Jako odpočinková četba je to dobré, ale zároveň nedostatečné na autorovu úroveň.

tereza1198
26.06.2024 3 z 5

Tolik náhod a vnuknutí, co vedlo k vyřešení případu bylo až moc. Přišlo mi to až moc přitažené za vlasy. A pointu jsem odhadla až moc brzy. Jsem ráda, že tentokrát ubylo krvavých scén a příběh šel jen po detektivní linii. Neurazí, nenadchne. Propast smrti se mi taky moc nevryla po paměti. Mám pocit, že série má sestupnou tendenci

tinka1974
23.06.2024 4 z 5

Sérii s Kate mám moc ráda. Tento příběh byl zase čtivý. Jak v rovině příběhu, tak v rovině osobní. Kate se tentokrát zraní a v nemocnici se setká s ženou, která ztratila vnuka. A tady příběh začíná. Hledáním malého chlapečka a návraten do normálního života po úrazu. Příběh se hezky četl a pozvolně plynul. Důkazy se objevovaly pozvolna a někdy až neuvěřitelně. Přesto doporučuji

alekis
11.06.2024 4 z 5

Detektivky čtu poměrně málokdy, přesto občas po nějaké sáhnu. Robert Bryndza je hodně známý a jak je vidět zde na DK, i hodně čtený autor, tak jsem sáhla po knize která se jaksi sama nabídla...
Autor rozhodně umí psát. Jak to jenom vyjádřit? Píše poměrně jednoduchým způsobem, text mu krásně plyne, je to potěcha číst. Někteří autoři píší zbytečně složitě a šroubovaně a potom se v tom podstata knihy - zdá se mi - ztrácí.
Co se námětu týče - je převzatý z reality. Bohužel, děti (ale i dospělí) se poměrně často ztrácejí... a jejich nešťastní blízcí celá léta věří, že se stane zázrak...
Příběh není špatný, zaujal mě. A jestli postavy sem tam překročily oslí můstek, to neřeším.

Lucie89
10.06.2024

Na Kate jsem si po Erice zvykala delší dobu a asi mi u prvních dvou knížek neseděl hlavně ten příběh ohledně hrdinčina života, který mi přišel jako příliš velký extrém. Tuhle knížku jsem si z dané série užila nejvíc a to i přesto, že děj byl celkem předvídatelný.

Booky84
03.06.2024 4 z 5

Knihy autora bych zařadila mezi takové detektivní jistoty - čtivé, lehce napínavé, zajímavá zápletka a fajn hlavní postavy. Tentokrát se mi podařilo zjistit vraha i zápletku, což bych řekla, že bylo i celkem snadné. Bohužel mi přišlo, že kniha nemá ten správný náboj a napětí a místy byla zbytečně zdlouhavá, škoda...

konicekbily
02.06.2024 3 z 5

Tentokrát se mnou nelomcuje obdiv a nadšení. Autorův styl je velice dobrý, perfektní v postavách a detailech příběhu, ale zápletka není originální a protahování děje různými kličkami mi nesedí. Proto průměr!

mekkejla
02.06.2024 5 z 5

Případ jsem rozlouskla poměrně brzo, ale to nic nemění na tom, že jsem si to skvěle užila a knihou jsem proletěla. Jsem ráda, že autor tentokrát vynechal sadistické scény.

ivousekk
20.05.2024 3 z 5

Dočteno a žádná pecka. Nechápu to vysoké hodnocení. Celé je to tak strašně předvídatelné. Ani ne od půlky bylo jasné, jak to dopadne. A oni kolem toho krouží jak supi a nic. Tento díl řadím mezi ty výrazně slabší. Ona celkově má tato série sestupnou tendenci.

PetrMalas
19.05.2024 4 z 5

Britsky autor je zaruka jistoty.
Tato serie se mi libila, zajimave pribehy, balo to napinave a ctive.
Co vic si prat od oddychoveho cteni?
Od autora si koupim kazdou jeho dalsi knihu.

SumýšIrena
17.05.2024 5 z 5

Kniha je tradičně hodně čtivá, to už od pana Bryndzy vlastně očekávám. Velkým bonusem je pro mě děj. Konečně to není sexuální a bestiální vraždění.

stanislav0373
15.05.2024 4 z 5

Poněkud netradiční případ známého dua Kate a Tristana nás zavedl na stopu pohřešovaného chlapečka. Přiznám se, že námět byl vskutku dobrý, ale postupně se mi zdálo několikero situací hůře uvěřitelných. Nicméně pořád si série drží laťku celkem vysoko.

Eleanor-ka
04.05.2024 5 z 5

Za mě nejlepší díl s Kate. Zajímavý příběh, dynamický děj. Zpočátku si myslíte, že víte, ale konec vás dostane. Tentokrát žádní sérioví vrazi, ale zcela jiný příběh. Od knihy jsem se nedokázala odtrhnout. Plný počet hvězd, bez zaváhání. :)

Zuzanak4
01.05.2024 4 z 5

Umí psát napínavě a budovat příběh. Kniha nenudila.

Aya81
29.04.2024 4 z 5

Detektivka super jako vždy, jen mi nějak připadá trochu pritazene za vlasy, že by policie byla tak ochotná spolupracovat se soukromými detektivy a umožnit jim slyšet výslechy a přístupy k dukazum a podobně..

L.Helena
23.04.2024 3 z 5

Vidím, že nejsem sama, komu děj knihy přišel hodně předvídatelný. Ale četla se dobře.