Klekánice

Klekánice https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/bmid_klekanice-645eb128b524c.jpg 4 359 119

V malé středočeské vesnici se ztratilo děvčátko. Rozbíhá se zběsilé pátrání a boj s časem. Utekla? Stala se obětí krutého zločinu? Nebo si pro ni sáhla kostnatá ruka Klekánice z minulosti?

Přidat komentář

P3_tis
předevčírem 4 z 5

Kniha na jedno odpoledne. Nelehké tema a konec, který vás dostane.

Janaves
25.04.2024 4 z 5

Krátké, ale dobré.


Kopretina_aku
22.04.2024 3 z 5

Považuji za skvělý nápad, že autorka používá ve svých knihách námět z Erbenovy Kytice, i když jen tématicky a okrajově. A je to škoda, protože téma Klekánice by určitě zasloužilo vetší rozvinutí a ve finále by asi bylo více pravděpodobné v naší zemi než téma, ke kterému autorka sklouzla. Za konec by se nemusel stydět žádný tvůrce amerických béčkových filmů.

postrach
21.04.2024 5 z 5

Kniha se povedla.Téma nelehké ale stále aktuální.To rozuzlení a šokující závěr nepřekvapuje.Na málo stránkách napsáno vše.Těším se na třetí knihu.

Česneksmedem
20.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Řekl bych, že jako prvotina to není nejhorší. Fakt je, že ti vyšetřovatelé vyznívají jako přihlouplí amatéři. Téma je to smutné a navíc to kukaččí dítě za odběhnuvší matku nemůže. Kniha je to krátká, takže se to dá lehce udolat.

harena
19.04.2024 4 z 5

Nedá se upřít spisovatelce, že umí dobře psát a vyšla jí docela pěkná, dobře vystavěná detektivka. Přiměřeně napínavá, výborně čtivá bez hluchých míst, za mě spokojenost a tak si určitě od této české spisovatelky přečtu další knihy.

Michaela91
11.04.2024 4 z 5

Na knížku jsem byla zvědavá. Zaujala mě názvem i obálkou. Kniha se četla rychle, děj ubíhala a já chtěla vědět jak to dopadne. Konec jsem absolutně nečekala a teda ten byl hodně překvapivý pro mě.

saman001
10.04.2024 1 z 5

Někdo by měl vysvětlit autorce rozdíl mezi klekánicí a polednicí.... A kniha nic moc.

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Hned z kraje roku jsem se pustila do plnění výzvy u @knizni_tipy_od_tricitky a jednou z knih, které teď čteme je právě Klekánice.

Nemohla jsem si první letošní knihu vybrat lépe, přečetla jsem jí za jeden večer a dlouho nad ní budu přemýšlet. Co se týče délky, je to krátká kniha, ale příběhu to na kvalitě neubírá, naopak si udržuje napětí až do samotného konce, který pak graduje ještě víc.

Měla jsem pár tipů, kdo stojí za zmizením malé Adriany, jeden z nich se nakonec potvrdil. Celou knihu se doplňují střípky příběhu a celé vyšetřování se nakonec složí dohromady jako puzzle, což mám nejraději. Navíc se vyřeší i zmizení děvčátek z minulosti, které tak mohou dojít zaslouženého klidu.

Postavy mi přišly napsané reálně, z některým mi bylo doslova blivno. Opravdu musím říct, že jsem trpěla s maminkou Adrianky, která si myslela, že blázní.

Kniha se odehrává v okolí Příbrami, nejvíc v Hluboši, kde to znám, takže jsem si mohla exteriéry představit ještě mnohem víc.

Závěr knihy vygradoval a zůstala jsem stát s otevřenou pusou, na druhou stranu mi to v našich končinách přijde prostě přitažené za vlasy a knize to v mém hodnocení ubralo hvězdičku.

Pokud plníte výzvu na databázi knih, hodí se do 3., 20. nebo třeba 14., pokud jezdíte na dovolenou jen v našich končinách jako já.

Klekánici doporučuji a těším se na další knihy od autorky.

Hodnocení: 4,5/5

IG: @freya_zlaskykpribehum

Forrest
09.04.2024

Čtivé a příběh má rozhodně spád. Jinak (za mě) celkem běžná detektivka i když se značně nadsazenou a dosti nereálnou zápletkou. Ovšem rozuzlení nemá daleko do závěru antické tragedie. Vlastně ani nevím proč ten název. Klekánice..
Závěr: čtivé a do určité míry napínavé čtení na dovolenou nebo k relaxaci

IVANA0123
07.04.2024 4 z 5

Tato autorka opravdu umí psát. Napětí, které vás připoutá do křesla a nedovolí knihu odložit, je opravdu nervy drásající a já jsem ji dala v podstatě na jeden zátah. Vyhovovalo mi, že v knize nejsou žádná hluchá místa a vše se soustředí čistě na rychlé rozuzlení. Musím přiznat, že některé "drobnosti" byly nepravděpodobné, přesto to celkově knize asi příliš neublížilo, což je z hodnocení vidět. Kdo je za vše odpovědný, jsem odhadla, ale jakým způsobem mě dostalo. Na naše poměry hodně drsný a šokující závěr a doufejme i málo pravděpodobný. Co na knize určitě upoutá je úžasná obálka a název z Kytice mi příjde také zajímavý. Celkem jsem spokojená, ale rozhodně teď sáhnu po jemnějším žánru. 4*
(4/24)

Ossisa
06.04.2024 2 z 5

Teda takhle špatnou knížku jsem už dlouho nečetla. Vysoké hodnocení asi nechápu, nelíbil se mi styl psaní, natož snad děj. Do toho ploché postavy a ten konec snad ani nekomentuji. Za mě béčková detektivka.

Nikola086
05.04.2024 5 z 5

Od knihy jsem moc nečekala, tedy spíše minimum. Podle názvu jsem si myslela, že půjde třeba o nějakou mysteriózní zápletku. Světe div se kniha nabídla fakt nečekanou zápletku.
Autorka má specifický styl psaní. Není to úplně to, co bych vyhledávala, ale vůbec mi to nevadilo. Knihu jsem doslova zhltala na jedno posezení.

ViolettaCh.
05.04.2024 3 z 5

Kladně hodnotím celkem neotřelou zápletku, ale to její zpracování opravdu nic moc. Celkově je to takové podivné, chatrné, divné postavy se zvláštním jednáním, konec vyloženě utržený ze řetězu. Celkově mě to tedy nijak nenadchlo. Měla by to být prvotina své autorky, tak snad později to rozjela lépe.

Elion
02.04.2024 4 z 5

Samotný název knihy nám, o příběhu uvnitř, nic moc neřekne a přijde mi trochu zavádějící. Zmínek o mytologii a samotné Klekánici tam totiž je jak šafránu, takže skoro žádné. Ale jako lehká detektivka je to skutečně moc dobré čtení. Je to hlavně o nepochopení a možná spíš ještě víc o tom, co lidé vidět nechtějí i když to mají přímo pod nosem a jiný jim na to ukazuje prstem. Tahle kniha hlavně říká, že i když si myslíme, že je člověk úplně vyšinutý, možná není od věci trochu zpomalit a podívat se na situaci jeho pohledem. Možná budeme překvapeni.
Po Klekánici doporučuji sáhnout všem, kteří nemají rádi moc krvavé detektivky, ale zároveň se nebojí odkrýt těžké téma, kterým únos dítěte bezpochyby je.

jindra3953
28.03.2024 2 z 5

Na této knize je nejpovedenější obálka. Postavy se mi zdály vesměs divné, styl psaní rovněž a výrazy "pohl" "pohli" "do AdrianČINÉHO pokoje", to opravdu ne.

ještěrka38
28.03.2024 2 z 5

Upřímně...dlouho jsem nečetla tak blbou detektivku a ten závěr?? Úplná fantasy a překombinovaná...

Žužlík
12.03.2024 5 z 5

Velmi vydařená kniha, moje první od autorky.Určitě zkusím i jinou.Četla se velmi dobře a od poloviny jsem dočítala jedním dechem.Opravdu dobrá kniha

Temika
10.03.2024 5 z 5

Tato česká detektivka se mi velmi líbila. Příběh se sám četl, posazené do obyčejného prostředí a přesto neobyčejný příběh! Nechybí napětí, zvraty, ani překvapivý konec.
Autorka se dotýká velmi smutného a těžkého tématu....
Za sebe bych řekla “život za život“, ale za jakou cenu....
Byla to moje první kniha od dané autorky a určitě ne poslední!!

Aghatte
10.03.2024 2 z 5

Od chvíle, kdy se na scéně objevil doktor Černý,
mé sympatie a nadšení vzalo obrátku a vyklubal se z toho béčkový brak, navíc podaný tak nějak bez emocí.
Policie může opravdu jen zaplakat, jelikož rozuzlení bylo zcela na jiném nádraží, než ona chytala vlak.
A ikdyž měla v ruce vše, neudělala NIC.