Vodník

Vodník
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508666/bmid_vodnik-BBI-508666.jpg 4 573 573

Emina kamarádka zmizí bez jediného slova. O dva dny později se v nedaleké vesničce objeví tělo. Probralo se v údolí protkaném říčkou Litavkou, jejími slepými rameny a starodávnými mlýny k životu něco děsivého? Nebo zaúřadovala obyčejná lidská zloba? Celý případ smrdí bahnem a pořádným průšvihem i kvůli Emě, která se vyšetřovatelům neustále motá pod nohy. Dojde k odhalení pachatele dřív, než vodník zaklapne pokličku na hrníčku s novou dušičkou?... celý text

Přidat komentář

Danuška.Da
včera 4 z 5

Přečteno za jedno odpoledne, takže kniha byla čtivá a měla zajímavou zápletku. Trochu mi chybělo napětí, naopak počet postav mi připadal přehnaně vysoký.
I tak to bylo příjemné čtení z českého prostředí a další autorčinu knihu si určitě ráda přečtu. Těším se, podle ostatních má být ještě lepší.

Paulmain
19.07.2024 4 z 5

Jedná se o docela příjemnou a zajímavou detektivku, která se dobře čte. Střídají se zde dvě linie – dva nejprve na sobě nezávislé příběhy, vyšetřování policistů v případu nalezené mrtvé ženy a pátrání na vlastní pěst ženy, které zmizela kamarádka. Vzhledem k tomu se v knize objeví značné množství postav. Měl jsem ze začátku obavu, že se mi budou plést, ale vzhledem k tomu, že jsem knihu přečetl za pár dnů, jsem postavy a jména kupodivu udržel.
Zajímavým prvkem je lehké podprahové propojení na Erbenova Vodníka, dodává to příběhu napětí a tajemno.
Pro mě toto byla první kniha autorky, určitě zkusím další.


katma
16.07.2024 4 z 5

Knížka byla hezky napsaná, akorát jsem si musela dělat poznámky u postav, protože jich tam bylo neskutečné množství. Chápu, že každá osoba ve své podstatě dala střípek do skládačky, ale i tak jich tak bylo na můj vkus vyjmenováno až moc. I přes tuhle skutečnost mě kniha bavila a mohu jí doporučit.

Marekh
13.07.2024 4 z 5

EMA má kamarádku NAĎU, která zmizí bez jediného slova. Pochází ze Srbska. Ema má o Naďu strach. Nedokáže si vysvětlit, co se přihodilo. O 2 dny později se v nedaleké vesničce objeví tělo.

Případ vyšetřuje TOMÁŠ a HONZA. Vyšetřovatelé byli sympatičtí. Tomáš je ženatý a má dceru. Honza je svobodný. Jedna situace při vyšetřování mě zarazila, a pokud bych se ocitl na místě vyšetřovatelů, jednal bych rozhodně jinak.

Líbilo se mi prostředí Příbramska, ve které se detektivka odehrávala.

Celkově se detektivka četla dobře, tak jako předchozí autorčiny knihy. Od autorky jsem četl všechny knihy kromě knihy DCEŘINA KLETBA, kterou si časem přečtu.

Kniha obsahuje PROLOG a EPILOG.

Kniha má pěknou obálku.

Racík
10.07.2024 5 z 5

V krátké době třetí kniha a potřetí spokojenost. Klasická detektivka, vyšetřování, paralelní příběhy a k tomu trocha tajemna a temnoty inspirovaná Erbnovou Kyticí. Za mě moc pěkné detektivní čtení, ve kterém netečou proudy krve, ale čtivé napětí tam nechybí. Doufám, že bude další pokračování. Nevyužitých Erbenových balad je ještě dost.

Mateo67
06.07.2024 4 z 5

Cíleně si takovéto knihy poslední dobou vybírám a užívám si to. České prostředí, české reálie, postavy, myšlení… a toto vše díky českým autorům a především autorkám. České krimi bez sociopatů a psychopatů, bez mučení a krutostí, “jen klasická policejní práce a postupné odkrývání stop. Co víc si na léto přát?
Klekánice se mi moc nelíbila, Vodníka jsem si vychutnala.

Ivka14
01.07.2024 4 z 5

Detektivka, kde netečou proudy krve. Pokud si přečtete anotaci, získáte dojem že se vám do ruky dostal krimi příběh s nádechem pověry.

Byla to zajímavá kniha, kterou lze přečíst za jedno odpoledne.

zimka.r
26.06.2024 4 z 5

První knížka od spisovatelky, četlo se opravdu snadno a rychle. Chyběl mi ale nějaký wau efekt, napětí či tak....

babystar
25.06.2024 5 z 5

Druhý detektivní příběh z Příbrami a okolí, v němž zarputilost jedné zdravotní sestřičky (Emy) přispěje k objasnění dvou vražd. Je dobré číst knihy této série postupně (Klekánice, Vodník, Dceřina kletba), protože zde vystupují nejen stejné postavy (Ema, Zuzana, Honza, Tomáš), ale v knihách jsou narážky na události v předcházejících částí. Je to opravdu napínavá četba, další dobré české autorky detektivek. Doporučuji.

Kyri
25.06.2024 3 z 5

Docela se mi to líbilo. Rozhodně mě děj vtáhl. Mám radši, když se v závěru objasní motivy pachatelů, tady se to autorce trochu rozuteklo. Asi časem zkusím další.

Misabi
20.06.2024 5 z 5

Napínavé, čtivé. Moc se mi líbilo, stejně jako ostatní knihy od autorky. A ten konec...geniální.

Janaves
08.06.2024 4 z 5

Napínavé, čtivé. Zkusím další knihu autorky.

Kanimůra2
07.06.2024 5 z 5

Tak to se mi hodně líbilo.
Zajímavá zápletka, sympatický detektivové a čtivý styl vyprávění.
Budu pokračovat

Katerina015
02.06.2024 5 z 5

Výborná detektivka z českého prostředí.

Han-nah
29.05.2024 4 z 5

Autorka má opravdu talent k napsání dobré, české detektivky. Je to velice čtivá, tajemná, posazená do nádherné přírody - vesnice, mlýn, rybníky a "Vodník".
Charakteristika postav je provázaná i s jejich minulostí, což doplňuje dílky skládačky, proč se vše stalo, tak, jak se stalo.. Ukázka klasické vesnice, ale i hodnota přátelství, jak Ema neúnavně pátrá po své zmizelé kamarádce. Jak její pátrání pomůže vyšetřovatelům, to se ukáže v rozzuzlení.
Je to dobře napsaná česká detektivka, která by se mohla dočkat i filmového zpracování, protože autorka dovede ve čtenáři vytvořit při čtení pocit, že sami píší scénař a prožívají děj knihy.

TerkinKnižnySve
22.05.2024 5 z 5

Tereza Bartošová - Vodník


Počet strán: 304
Vydavateľstvo: @motto_redakce
Žáner: #detektivka

Druha kniha od autorky a moja tretia po Klekanici a Dcerinej kliatbe som sa konecne dopracovala aj k Vodníkovi.

To čo vyzeralo ako útek do rodnej zeme a nešťastná náhoda utonutím, bola nakoniec vražda?

Zamotané a pretkane osudy dvoch žien, ktoré sa poznali len z videnia no čo ich ešte spája?

Opäť ďalšia výborná detektívka z pera Českej autorky.

Už si konečne zvykám na tento štýl písania, kde absolútne nič s ničím nesúvisí a nakoniec len kukate, že čože?

Dvojicu detektivov som si veľmi obľúbila, vtipný, v celku agresori keď uz príde na vec a hlavne skvelý vyšetrovateľa.

Ema , oddaná kamarátka, ktorá si nedá povedať ani len po dobrom, nie to po zlom

Dej sa čital skvelo a keď uz som sa rozkukala kto kde s kým tak aj rýchlosťou blesku.

Ďakujem za štafetu @mama_nad_knihou
A za výbornú knihu @terka.bartosova.psani

Štafeta č. 178
Kniha č. 128/2024

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #autorskastafeta #podporujemeceskeautory #skbookstagram #milujemeknihy2

Obsah:

#záhadnýprípad #zmiznutie

V brdském údolí bublá něco temnějšího než kalné vody rybníků.

Emina kamarádka zmizí bez jediného slova. O dva dny později se v nedaleké vesničce objeví tělo. Probralo se v údolí protkaném říčkou Litavkou, jejími slepými rameny a starodávnými mlýny k životu něco děsivého? Nebo zaúřadovala obyčejná lidská zloba? Celý případ smrdí bahnem a pořádným průšvihem i kvůli Emě, která se vyšetřovatelům neustále motá pod nohy. Dojde k odhalení pachatele dřív, než vodník zaklapne pokličku na hrníčku s novou dušičkou?

Jidu
22.05.2024 4 z 5

Tak tohle byla skvělá detektivka! Zmizení kamarádky, mrtvola, divné vztahy ve všech směrech, tajemno, tohle já můžu.

Moc jsem si oblíbila detektivy. To byli opravdu sympaťáci a bylo super, že autorka mi je nepředstavila jen jako detektivy, ale také jako obyčejné lidi s rodinou, svými problémy atd. Moc jsem oběma fandila.

Co stojí za zmínku, tak je výběr jmen, které autorka pro postavy zvolila. Minimálně jedno mi zůstala v hlavě Nebudu říkat jaké, protože to když budete číst, tak fakt vyprsknete smíchy.

Samotný případ byl zajímavý, hodně neobvyklý, neodhalila jsem, co a kdo za tím přesně je. Také se mi líbí, že autorka nevymýšlela žádné překombinované bláznoviny a ten vrah byl vlastně dost logický, i když byl příběh originální. Já tyhle reálnější příběhy zkrátka můžu.

Tajemno, které je citelné už z anotace, prostupuje celou knihu. Pořád jsem si říkala, jestli tam teda nějaké nadpřirozeného bude nebo ne. A v jednu chvíli jsem fakt čekala pravého vodníka.

Malá výtka - postav bylo až moc. Těžce se v nich orientovalo a pořád přibývaly další a další. Zvažovala jsem, že si je už vypíšu a to nemám moc v lásce.
Jinak jsem spokojená a moc tuto českou detektivku doporučuji.

Silvie1991
07.05.2024 4 z 5

Další moje oblíbrná autorka.
Je to uvěřitelné, české, hezky se to čte.
Ještě mi chybí Klekánice k přečtení.

harena
07.05.2024 5 z 5

Tak tady jsem při výběru knihy měla šťastnou ruku. Česká napínavá a čtivá detektivka se odehrává na Příbramsku u rybníků, kde se ztratily postupně dvě mladé ženy. Napětí už od začátku, neschází dobrá zápletka, zajímavé postavy, sympatičtí detektivové, barvivé popisy přírody a zvraty ve vyšetřování. Čtení jsem si užila a Tereza Bartošová si dávám do oblíbených. Velká spokojenost.

Polík
06.05.2024 2 z 5

(SPOILER) Jak bylo již zmíněno - opravdu velké množství postav, spousta z nich jen okrajových, trochu se v tom dalo ztratit.
Ema pátrá a pátrá a vleze všude po hlavě, aniž by se zamyslela, že smrt jedné a zmizení druhé ženy může být trochu rizikové pro vlastní pátrání. A ve finále nechce ani svědčit..
Zápletka s mladými cizinkami prodanými za poslušné manželky je taky taková trochu přitažená za vlasy, navíc hlídající gigolo, který je milý a nabízí snídani??Nicméně závěrečný dopis dokáže trochu rozčeřit stojatou vodu :-)

Štítky knihy

české detektivky a krimi Příbramsko

Autorovy další knížky

Tereza Bartošová
česká, 1985
2023  83%Vodník
2023  82%Klekánice
2024  88%Dceřina kletba
2024  88%Když andělé dřímají